Το μεγάλο ατού του ΟΦΗ είναι πως είναι πνευματικά έτοιμος για τα ντέρμπι

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο ΟΦΗ σε όλα τα παιχνίδια της χρονιάς έχει δείξει μια πνευματική ετοιμότητα και ήρθε η ώρα να προχωρήσει στον απόλυτο βαθμό. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Αν υπάρχει ένα στοιχείο που ξεχωρίζει στον φετινό ΟΦΗ, πέραν του αγωνιστικού και των ικανοτήτων των ποδοσφαιριστών, αυτό είναι η πνευματική ετοιμότητα με την οποία πάει στα παιχνίδια. Ένα γκρουπ παικτών που φροντίζει να πηγαίνει προετοιμασμένο κατάλληλα στα παιχνίδια, να αναδεικνύει τις αρετές του και την ίδια ώρα να καμουφλάρει τα μειονεκτήματα του. Και ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα με ποδοσφαιρικά κουσούρια που έχουν αναδειχθεί καθ’ όλη την διάρκεια του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος που ωστόσο επειδή παρουσιάζεται πνευματικά πανέτοιμη σε κάθε αγωνιστική δεν φαίνονται τόσο πολύ.

Η πίστα που καλείται να παίξει ο ΟΦΗ μέσα στο επόμενο 10ημερο είναι αυξημένης δυσκολίας, όχι δυσκολότερης από ότι ήταν κόντρα σε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό που χρειάστηκε να κάνουν τις καλύτερες εμφανίσεις τους για να περάσουν από το Ηράκλειο, και για εμένα έχει πολύ μεγάλη σημασία ο τρόπος με τον οποίο θα προετοιμαστεί πνευματικά για τα παιχνίδια με τον Άρη και την ΑΕΚ.

Τι είδαμε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια με τον Άρη; Ότι ο ΟΦΗ παρουσιάστηκε περισσότερο ανταγωνιστικός από τον αντιπαλό του, ενδεχομένως δεν περίμενε και ο Μάντζιος πως θα ήταν τόσο καλός. Ο ΟΦΗ στα δύο παιχνίδια της Θεσσαλονίκης βρήκε τον τρόπο να τον σβήσει επιθετικά αλλά και δημιουργικά γιατί είναι αλήθεια πως πρόκειται για ομάδα που βγαζει φάσεις αλλά κόντρα στο γκρουπ του Νιόπλια δεν βρήκε τους χώρους αλλά και τους διαδρόμους προς την περιοχή των Επασί και Βάτερμαν.

Η αλήθεια είναι πως ο ΟΦΗ έχει καταφέρει να βρει τον σωστό τρόπο προσέγγισης προς παιχνίδια κόντρα σε ομάδες που διαθέτουν καλύτερο ρόστερ από εκείνον και όχι μόνο ήταν ανταγωνιστικός αλλά σε κάποια εξ’ αυτών εμφανίστηκε και ανώτερος. Σαφώς και είναι κάτι που θέλει χρόνο για να πλησιάσει το 90λεπτο, από σκόρπια διαστήματα 45 και 60 λεπτών που παρακολουθούμε μέχρι στιγμής.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

10 σχόλια

  1. Δε νομιζω οτι παοκ και ολυμπιακος χρειαστηκε να κανουν τις καλυτερες εμφανισεις τους για να περασουν απ το ηρακλειο,αντιθετα νομιζω οτι κερδισαν σχετικα χαλαρα και με δυο γκολ διαφορα ο καθενας..αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι εμεις δεν παιξαμε καλα, τα δωσαμε ολα αλλα ουτε τυχη ειχαμε , ουτε τη στοφα (ακομα) της μεγαλης ομαδας…τωρα, οσον αφορα την πνευματικη ετοιμοτητα, ειναι κατι πολυ αοριστο για να το επικαλεσθει καποιος , εγω θα τολεγα σοβαροτητα, ποδοσφαιρικο εγωισμο, σεβασμο στην ιστορια και τους φιλαθλους μας και πιστη στους εαυτους τους που τους εχει εμφυσησει ο νομπλιας κι οχι σαν τον ανεκδιηγητο περισυ που τους ελεγε μετα απο καθε αλλεπαλληλη ηττα , δεν πειραζει, μαθαινουμε απ τα λαθη μας, συγχαρητηρια στον αντιπαλο…
    Τελος, για το παιγνιδι με τον αρη, ολα ειναι πιθανα αλλα κατι μου λεει πως θα κερδισουμε…αλλα ακομη κι αν δεν κερδισουμε, αν τα δωσουμε ολα, θα ειμαι καλυμμενος…

    1. Προφανώς η δική σου άποψη δεν συμμερίζεται εκείνη των ρερπόρτερ των δύο ομάδων, ούτε την δική μου. Το ότι γράφεις βέβαια πως “ο ΟΦΗ δεν έπαιξε καλά” προφανώς και με ξεπερνάει.

      1. Μάνο, ξαναδιάβασε.. Γράφω, αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς δεν παίξαμε καλά, που σημαίνει ότι παρά ότι παίξαμε καλά, χασαμε

  2. O ΟΦΗ πρεπει να σταματησει να σεβεται τους μεγαλους εντος και εκτος εδρας αν θελει να γινει μεγαλος πχ με τον αρη εχασε ενα ημιχρονο χωρις λογο και ξυπνησε στο δευτερο αλλα ηταν αργα με την αεκ το ιδιο ,Εχει το υλικο αλλα πρεπει να πιστεψει περισσοτερο στον εαυτο του και να μπαινει πιο δυνατα απο την αρχη γιατι μπορει ..εγω το πιστευω καιρος να το πιστεψει και ο ΟΦΗ

  3. Δεδομένων των απουσιών που είχαμε με ΠΑΟΚ(χωρίς Μεγια-Γκαγιεγος)και με Ολυμπιακό (χωρίς Γκαγιεγος)και με ταξίδι και αγώνα με Άρη χωρίς φρεσκαρισμα 48 ωρεςπριν μια χαρά τα πήγαμε!Η ομάδα με Μεγια-Γκαγιεγος καλά είναι άλλη ομάδα!!!Δενξερω εαν θα ειναι καλά οι Βουρος-Διαμαντής στα επόμενα παιχνίδια!Κανένα παράπονο απο την ομάδα μην τρελαθούμε κιόλας!!

  4. Για να κερδίσεις τον Ολυμπιακό που έχει να χάσει στην επαρχία από το γκολ του Βουό πρέπει να είσαι εσύ στην καλύτερη σου μέρα χωρίς απουσίες και αυτός με προβλήματα..Αυτό είναι η αλήθεια και ας μην μας αρέσει.. Φαίνεται ότι η ομάδα είναι σε καλό δρόμο αλλά για να διατηρήσει αυτό το επίπεδο χρειάζεται και άλλες ποιοτικές προσθήκες σε καίριες θέσεις..

  5. Μανό αν πάμε τη Πέμπτη με σελιμοβιτς Πασαλίδη κεντρικό αμυντικό δίδυμο χαιρετά μου το πλάτανο. Ελπίζω να προλάβει ο Βούρος αλλιώς…

  6. Η πρώτη ομάδα είναι μια χαρά αν εξαιρέσεις τους επιθετικούς που είναι για φεύγα όλοι εκτός το Ντουρμισαι. Για να χτυπάς όμως ντέρμπι πρέπει να έχεις και μπόλικο βάθος στο πάγκο. Εκτός Διαμαντη και Βουρο αν τραυματιστεί ο Μπαλογιαννης η Ο Μαρινακης ποιος θα παίξει; Πρέπει να γίνει εκκαθάριση στο ροστερ και να φύγουν αυτοί που δεν προσφέρουν για να φτιάξει πάγκο η ομάδα. Επίσης θεμε ένα εξτρεμ ακόμα ενδεκάδατο. Ο Λάμπρου είναι δανεικός και φαν νταινεν κ καμαου στη καλύτερη μέτριοι. Αν δε φτιάξουμε πάγκο σωστό θα είναι ζήτημα αν μπορούμε να χτυπήσουμε ένα ντέρμπι τη σεζόν.

    1. Έτσι ακριβώς.. Έχουμε μια καλή πρώτη ενδεκάδα και πολύ καλό και πλήρες κέντρο αλλά πολλές ελλείψεις σε επίθεση και πάγκο στα μπακ

  7. Δυστυχως, αν κάνεις στο γήπεδο σου πεναλτυ στο 89 και χάνεις μια σημαντική νίκη τζάμπα και βερεσε, δεν είσαι πνευματικά έτοιμος για ντέρμπι.. Έχουμε μια καλή ομάδα που χάνει δύσκολα αλλά και νικάει δύσκολα και θα είναι μεγάλη επιτυχία να καταφέρουμε να μπούμε εξάδα.. Για μεγαλύτερα πράματα, θέλουμε και μεγαλύτερους παίκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fourteen − eight =