Κλάψτε για τον Φωτιά, κλάψτε για τον Κουμπαράκη αλλά ο ΟΦΗ σας διέλυσε

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η φράση “ΟΦΗ είσαι” δεν λέγεται τυχαία, ούτε αναπολεί μνήμες άλλων, παλιών εποχών. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Στοιχείο Νο 1. Τα γκολ τόσο του Λάμπρου, όσο και του Καμάου γίνονται με τον ίδιο τρόπο. Γρήγορη μετάβαση της μπάλας, εξαιρετική ανάπτυξη από την δική του άμυνα προς την περιοχή της ΑΕΚ και δύο κανονιές από τους Λάμπρου, Καμάου. Όχι, τα γκολ του ΟΦΗ δεν προήλθαν ούτε από λάθη των παικτών της ΑΕΚ, ούτε από τα δικά τους σφάλματα.

Ο ΟΦΗ κέρδισε την ΑΕΚ κατά κράτος και στα ίσια. Μάγκικα και σπαθάτα. Η φράση “ΟΦΗ είσαι” που συνοδεύει τους οπαδούς του δεν λέγεται τυχαία, είναι τέτοιο το μέγεθος του club που στην χειρότερη φάση του να βρίσκεται, πάλι όλοι θα έχουν απαιτήσεις να πάει να κερδίσει στο ΟΑΚΑ, την Λεωφόρο, την Τούμπα και το Καραϊσκάκη. Το τρίποντο στο Ολυμπιακό Στάδιο ήρθε με τον τρόπο που θέλει ο κόσμος να βλέπει την ομάδα. Παίζοντας στα ίσια την ΑΕΚ, όχι με ανταρτοπόλεμο ούτε μίζερα και στεναχωρημένα. Την κοίταξε στα μάτια και με εξαίρεση δύο νεκρά διαστήματα (14′ – 19′, 46′ – 52′), ο ΟΦΗ ήταν κυρίαρχος σε όλο το υπόλοιπο κομμάτι του παιχνιδιού.

Και για να ξεκαθαρίσουμε, το να είσαι κυρίαρχος μέσα στο γήπεδο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να παίξεις κυριαρχικό ποδόσφαιρο. Ο ΟΦΗ δεν έπαιξε στο ΟΑΚΑ κυριαρχικό ποδόσφαιρο αλλά ένα ποδόσφαιρο μιας άλλης εποχής. Δεν είναι μόνο τα δύο γκολ που βάζει, είναι η μοναδική ευκαιρία του Τοράλ στο πρώτο ημίχρονο, είναι εκείνη του Καστάνιος, είναι τα δύο σουτ του Ντε Γκούζμαν, είναι οι σχεδόν μηδενικές φάσεις που πήγαν, ως κλασσικές ευκαιρίες, προς την εστία του Επασί.

Χαίρομαι που η πλειοψηφία των ρεπόρτερ της ΑΕΚ αναγνώρισε την δίκαιη ήττα τους από τον ΟΦΗ, βέβαια άκουσα και διάβασα διάφορες ανοησίες όπως, λέει, πήγαν παίκτες του και έσκαψαν το σημείο του πέναλτι για να αστοχήσει ο Άμραμπατ ή ότι υπάρχει πέναλτι στον Μάνταλο, δευτερόλεπτα πριν το γκολ του Καμάου.

Κλαίνε οι χήρες, κλαίνε και οι παντρεμένες. Το σίγουρο είναι πως ο ΟΦΗ κέρδισε στα ίσια και σπαθένια την ΑΕΚ, δίχως να παίξει αντιποδόσφαιρο, δίχως να επιδοθεί σε ταμπούρι, πήγε στο Μαρούσι και πήρε τους τρεις βαθμούς επειδή όπως είπε και ο Μαρινάκης στόχος ήταν το τρίποντο και ούτε καν η ισοπαλία. Όταν λοιπόν εντός του club υπάρχει αυτή η φιλοσοφία αλλά και το πνεύμα winner που διακατέχει τον οργανισμό ΚΑΘ’ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ τότε θα έρθουν και οι μεγάλες νίκες που προηγουμένως δεν ήρθαν κρυμμένες στις λεπτομέρειες.

Ο ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ είχε αυτό που δεν είχε στην Λεωφόρο για να πάρει το διπλό, την ουσία και το ατομικό ταλέντο που έλειψαν σε κάποιες φάσεις. Στο ίδιο παιχνίδι, εντός Αθηνών, ο ΟΦΗ έκανε ξανά ένα αψεγάδιαστο τακτικά παιχνίδι, ο Νιόπλιας πήρε την ταυτότητα του Γιαννίκη που απλά στάθηκε να πει πως “βρεθήκαμε σε κακή μέρα” και η ομάδα συνεχίζει με τον ίδιο τρόπο που έχει ξεκινήσει την χρονιά.

Και άσε τους άλλους να κλαίνε στον πρώτο γύρο για την διαιτησία του Φωτιά και χθες για αυτήν του Κουμπαράκη που δεν τους έδωσε πέναλτι κάθε φορά που οι παίκτες της ΑΕΚ έπεφταν μέσα στην περιοχή του Επασί.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

3 σχόλια

  1. Η αλήθεια είναι οτι μας έπαιξε ο κουμπάρος 90-10.
    (90 Αεκ -10 ΟΦΗ)
    Άν έπαιζε σωστά, δηλαδή 100-0 …..ΊΣΩΣ να είχαν ευκαιρία τα χανουμάκια να κερδίσουν.

    Πέρα απο τη πλάκα τώρα, η ομάδα δείχνει ….κάθε λίγο και λιγάκι, οτι ανεβαίνει.
    Προχτές φοβήθηκε το σκούληκα, χάσαμε 2 βαθμούς…
    Τώρα παίρνει παλικαρίσιο διπλό στην ΑΕΚ.
    Σαν τη Βεντέμα είναι… μια έχει….μια δεν έχει…

    Αν αφήσουν τον Νιόμπλια, να κάτσει….έρχονται ΜΕΓΑΛΑ πράγματα.

    Καλά Χριστούγεννα σε όλους.

  2. Οπως τα λες Μανο. Ελπιζω τωρα καποιοι επιτελους να πιστεψουν στο project. Καλες γιορτες με υγεια. ΟΦΗ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΑΣΚΑ.4444

  3. Εγώ απλά θα πω, όταν έχεις σοβαρό προπονητή, όλα γίνονται.. Περισυ χάσαμε μια ολόκληρη χρόνια, παίρνοντας.. μαθήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five − 3 =