Ο ψυχισμός του “Μάρι” είναι ο φετινός ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Το κλειδί για τον ΟΦΗ είναι η νοοτροπία και αυτή ειπώθηκε ξεκάθαρα από τον Μαρινάκη. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Μπορεί να ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στον Παναθηναϊκό όμως κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει ότι ο “Μάρι” μεγάλωσε σε μια οικογένεια που μύριζε με το μεδούλι ΟΦΗ. Και μπορεί ο Νίκος να μην πρόλαβε να δει τον θείο του Πέτρο να παίζει ένα παιχνίδι μπροστά από την εποχή του τότε ελληνικού ποδοσφαίρου όμως γνωρίζει από μικρό μωρό τι σημαίνει ΟΦΗ. Και αυτό του βγαίνει φέτος στο γήπεδο και ο ίδιος όχι μόνο κάνει την πιο ώριμη χρονιά του στην επαγγελματική καριέρα του.

Όμως το ζήτημα με τον “Μάρι” είναι διαφορετικό φέτος. Πέραν του ότι αγωνιστικά είναι η “κόλλα” που έψαχνε ο Νιόπλιας για να κολλήσει όλη τη νοοτροπία που θέλει να περάσει στην ομάδα, ο ψυχισμός που βγάζει μέσα στον αγωνιστικό χώρο είναι ο φετινός ΟΦΗ. Ο Μαρινάκης δεν είναι ο πιο ταλαντούχος παίκτης του ρόστερ, ούτε ο πιο τεχνίτης όμως είναι δεδομένα εκείνος που μπολιάζει την υπόλοιπη ομάδα με ψυχισμό και πάθος. Η απάντηση του στην ερώτηση του δημοσιογράφου της Cosmote για το αν ήταν “έκπληξη η νίκη του ΟΦΗ” και η γεμάτη ειλικρίνεια ανταπόκριση του είναι αυτό που πρεσβεύει ο φετινός ΟΦΗ.

Το refuse to lose πνεύμα του ΟΦΗ και η άρνηση να χάσει είναι το μεγαλύτερο όπλο του γκρουπ των παικτών του Νιόπλια. Δεν είναι εύκολο να συμβεί, είναι κάτι που θέλει πολύ δουλειά και χρειάζεται αρκετή προσήλωση πνευματική αλλά και αγωνιστική. Το γεγονός ότι ο ΟΦΗ εκτός έδρας παραμένει αήττητος και έχοντας ως παράσημο τη νίκη στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ και την  “στα σβηστά ισοπαλία” στην Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι στοιχεία για τα οποία κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει και να παραδεχτεί την πνευματική ετοιμότητα ενός γκρουπ που δείχνει πραγματικά μέσα στο γήπεδο πως γουστάρει αυτό που κάνει και το κάνει και καλά.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

6 σχόλια

  1. Ναι αλλά κάντε καμιά μεταγραφή φορ το Γενάρη , μήπως και κατά λάθος βάλει κάνα γκολ στο ΠΑΟΚ , γιατί θα απουσιαζει ο Λάμπρου λόγο συμφωνίας.
    Μη φάμε πάλι τρία….
    Και μετά λέμε αντίο στο αήττητο εκτός.
    Ξέρω είναι πολύ δύσκολο για τα αφεντικά?

  2. Παιδιά γεια χαρά. Με τον Ναμπί μπορεί να μας πει κάποιος τι συμβαίνει;

    1. Ούτε εγώ ξέρω αλλά φαντάζομαι ότι δεν μπορεί να βοηθήσει πια όσο πρέπει, αφού ούτε αντοχή έχει ούτε μαρκάρει….. Μάλλον θα τον βάζει σε ματς που έχει κριθεί το αποτέλεσμα η δεν υπάρχει άλλη επιλογή…

    2. και αγωνιστικά να το πάρουμε φίλε μου τι να συμβαίνει; Πλέον έρχεται τέταρτος σε θέση για έναν πίσω από Τοράλ, Νέιρα και Ντε Γκουσμάν. Και μιλάμε για την τριάδα του κέντρου που με Γαγιέχος και Μεγιάδο δείχνει, όχι να κλειδώνει πλέον αλλά να τσιμεντώνει… Μάλλον πάμε για κορδελίτσα – φιογκάκι το Γενάρη (και ούτε του παπά)… Για τις υπόλοιπες θέσεις ειδικά για φορ και δευτερευόντως για εξτρέμ όχι συμφωνώ, παρασυμφωνώ ότι χρειαζόμαστε προσθήκες….

  3. Συμφωνώ αλλά μη ξεχάσουμε κάνα δυο καλές μεταγραφές επιθετικών το Γενάρη, ε;

  4. Μιας και το αρθρο αναφερεται στον Μαρινακη, θα ελεγα οτι και εκει θελουμε παιχτη. Ενα επιθετικογενη μπακ χαφ στα δεξια που να κανει ολη την πλευρα και να βοηθαει στο επιθετικο παιχνιδι. Φιλοτιμος ο Μαρινακης αλλα περιορισμενων δυνατοτητων.Πιστευα τον Βαις αλλα δεν τον βλεπω να παιζει και αυτο κατι λεει… Για το καλοκαιρι βεβαια αυτα. Προς το παρον ας βρουμε ενα επιθετικο ,εστω δανεικο ,να στελνει την μπαλα στο πλεκτο. οχι αλλο Καστανιος…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 − one =