Μην πυροβολήσει μόνος του τα πόδια του

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Δύο ματς Σάββατο – Κυριακή, κάτι παραπάνω από το 70% των κόπων της χρονιάς. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Μια ήττα, από ανταγωνιστική ομάδα, δεν χαλάει το γλυκό – ούτε την αίσθηση του τι έχει κάνει μέχρι τώρα η ομάδα και σε καμία περίπτωση δεν χαλάνε οι εντυπώσεις που έχει δημιουργήσει, μέχρι τώρα, ο ΟΦΗ όμως έρχονται δύο παιχνίδια στα οποία κόντρα σε Απόλλωνα και ΠΑΣ παίζονται οι κόποι μιας χρονιάς και για μένα κρίνεται ο στόχος που επίσημα έχει δηλώσει το club και είναι η είσοδος στα play offs.

Το ζήτημα είναι βεβαίως τι κάνει ο ΟΦΗ και τι θα κάνει στα επόμενα ματς της χρονιάς που είναι σαν τελικοί ενόψει της συνέχειας. Το πρωτάθλημα είναι μικρό, σε 60 μέρες από σήμερα θα έχει κλείσει η κανονική διάρκεια και κατά συνέπεια ότι πετύχει τώρα που είναι νωρίς θα του βγει στην πορεία.

Το μεγαλύτερο αποτέλεσμα του ΟΦΗ στην φετινή σεζόν που είναι το διπλό στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ συνεχίζει να τον κρατάει σε πλεονεκτική θέση έναντι των υπολοίπων.

Μπορεί η διαφορά του ΟΦΗ με τον Αστέρα να μειώθηκε στους δύο βαθμούς όμως την ίδια ώρα έχει ένα παιχνίδι λιγότερο και κατά συνέπεια εάν ο ΟΦΗ καταφέρει να κερδίσει ΠΑΣ, Απόλλωνα αυτή θα εκτοξευτεί στους 8 (έχοντας ως πιθανότερο σενάριο την ήττα στο Φάληρο) – και μετά δεν μπορεί να γυρίσει εις βάρος της ομάδας. Και επειδή δεν πιστεύω πως θα δούμε ξανά τον ΟΦΗ τόσο μέτριο ως κακό, όπως τον είδαμε στο πρώτο ημίχρονο της Τρίπολης, επιμένω και δεν αλλάζω γνώμη ότι είναι στα δικά του πόδια τόσο το ματς του Σαββάτου, όσο και εκείνου που ακολουθεί με τον Απόλλωνα στην Ριζούπολη.

Όταν έγραφα την Τετάρτη πως το θέμα του ΟΦΗ δεν είναι η μεταγραφή, γιατί προφανώς η χρήση της ελληνικής γλώσσας είναι δυσνόητη από ορισμένους, το ίδιο θα γράψω και τώρα. Ο ΟΦΗ έχει βγάλει ολόκληρο το πρωτάθλημα με συγκεκριμένο πρόβλημα στην επίθεση, με δυσλειτουργικούς φορ, και το οποίο έχει καμουφλαριστεί άψογα από τον Νιόπλια και τους κεντρικούς του χαφ, οπότε ακόμα και τώρα να έρθει ένας επιθετικός – δεν θα παίξει την Τετάρτη ή με τον ΠΑΟΚ – εκτός και αν είναι ο Κριστιάνο ή ο Ιμπραΐμοβιτς. Οπότε ο ΟΦΗ προχωράει με αυτούς που έχει, σε εκείνους που όλη την χρονιά τον έχουν από 4ο μέχρι 6ο και σε αυτούς θα στηριχθεί. Όχι, ότι δεν έχει ανάγκη τον επιθετικό αλλά δεν χρειάζεσαι τώρα και παίκτη πρώτης γραμμής να κερδίσεις ΠΑΣ και Απόλλωνα όταν πέρασες αέρα από το Ολυμπιακό Στάδιο, ισοπέδωσες τον Βόλο, πήρες διπλό στο Αγρίνιο και πάει λέγοντας.

Τελεία και παύλα.

Δεν συζητάω το ενδεχόμενο να είναι καλύτερη ομάδα ο ΟΦΗ από τον ΠΑΣ και τον Απόλλωνα, αυτό το θεωρώ δεδομένο και επειδή οι επιστροφές παικτών όπως οι Νέιρα και Ντουρμισάι του δίνουν επιπλέον επιλογές του Νιόπλια όλα εξαρτώνται από εκείνον. Θα είναι κρίμα για τον ΟΦΗ που για μένα είναι εκείνος με την πιο σταθερή πορεία από την πρώτη αγωνιστική να χάσει την εξάδα σε δύο παιχνίδια που είναι απολύτως στα μέτρα του.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

3 σχόλια

  1. Πέστα στη διοίκηση Μανώλη!ΤΏΡΑ θέλει βοήθεια ο Νιοπλιας για να κάνουμε το παραπάνω βήμα. Δεν φτάνουν οι 14-15 παίκτες πραγματικά υψηλού επιπέδου που έχουμε για να βγάλουμε την χρονιά!!Συγγνώμη ακόμα πιστεύει ο Νιοπλιας ό,τι ο Καστανιος θα συνέλθει και θα μεταμορφωθεί σε κανονικό ποδοσφαιριστή??

  2. ΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΑΝΤΑΝΙΕΝ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΙΟΣ ΤΟΣΟ ΚΡΥΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΕΙΡΕ ΔΥΟ ΠΑΛΤΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ Ο ΝΟΜΠΛΙΑΣ; Ο ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ;

  3. Δηλαδή σα να μας λες Μάνο, ότι δεν χάλασε ο κόσμος κι αν συνεχίσουμε το πρωτάθλημα όπως είμαστε, χωρίς καμμια μεταγραφή… Οκ, κανένα πρόβλημα, εγώ είμαι ψυχολογικά προετοιμασμενος και για πλέι οφ αλλά και για πλέι άουτ… Έτσι όπως είμαστε, κουτσά στραβά, αντε και θα μπούμε στα πλέι οφ.. Αλλά θα είμαστε κομπάρσοι.. Επιτυχία θα είναι πάντως… Όλα καλά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

seventeen − eight =