Όταν τα έχεις κάνει όλα σωστά και απλά δεν σου κάθεται

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το ματς πήγε όπως ακριβώς το περίμενε ο ίδιος ο Νιόπλιας αλλά και όλοι όσοι βλέπουν φέτος τις δύο ομάδες. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Όσο καλοδουλεμένη ομάδα είναι αυτή που έχει φτιάξει ο Μεταξάς και που δίκαια βρίσκεται στην εξάδα άλλο τόσο όμως προβλέψιμη είναι και με μεγάλη ρέντα. Ότι λοιπόν έχουμε δει σε όλη την διάρκεια της χρονιάς, είδαμε και το Σάββατο στο Γεντί Κουλέ. Από την μια πλευρά μια ομάδα που στα 70-75 από τα 94 λεπτά του αγώνα προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο και από την άλλη μια άλλη που προσπαθούσε είτε με διαγώνιες μπαλιές των μπακ της προς την επίθεση να επιχειρήσει να γίνει επικίνδυνη ή να βγάλει μια κόντρα που την έβγαλε και σκόραρε. Άλλωστε κάποια στιγμή θα έβγαζε μια αντεπίθεση, ήταν αδύνατον να μην βγάλει και εκεί απλά έπρεπε να αποφύγεις το λάθος. Ο Πασαλίδης δεν το απέφυγε και έτρεχες να κυνηγάς ένα ματς που υπό άλλες συνθήκες είναι δικό σου.

Επειδή δεν έχω δει μόνο τον ΟΦΗ φέτος αλλά και πολύ ΠΑΣ, η εικόνα του αγώνα ήταν παντελώς προβλέψιμη. Και επειδή εγώ θέλω να τα γράφω εκ των προτέρων και όχι των υστέρων για να γίνομαι υποψήφιος σοφός και παντογνώστης, το έγραψα και την Παρασκευή: Πως ο ΟΦΗ ναι θέλει μεταγραφή επιθετικού όμως την ίδια ώρα δεν θέλεις φορ για να κερδίσεις τον ΠΑΣ, με όλο το συμπάθειο προς την ομάδα των Ιωαννίνων. Και αποδείχθηκαν προφητικά αυτά που έγραφα γιατί ο ΟΦΗ έβγαλε 20 τελικές εκ των οποίων οι 10 τουλάχιστον είναι προς την εστία.

Και ειδικά στο πρώτο 45λεπτο, ο ΟΦΗ κάνει μια τρομακτική εμφάνιση με πλουραλισμό και ποικιλία στο παιχνίδι του, είτε παίζοντας από τον άξονα – είτε από τα άκρα με έναν καταπληκτικό Νέιρα που είδαμε ξανά και ξανά πως με αυτόν στην 11αδα η ομάδα γίνεται φαντεζί και παντελώς απρόβλεπτη. Για να γυρίσω στο θέμα του επιθετικού, που το θυμούνται οι περισσότεροι μετά από μια εντός έδρας αποτυχία (γιατί πράγματι αυτό είναι το Χ), εγώ θα πω πως ο ΟΦΗ παίζει χωρίς σταθερά στην επίθεση του και την ίδια ώρα είναι μέσα στην εξάδα. Το ότι δεν έβαλε γκολ κόντρα στον ΠΑΣ δεν είναι θέμα ανικανότητας ή έλλειψης ποιότητας γιατί μόνο από αυτό δεν χαρακτηρίζονται ο Νέιρα, ο Λάμπρου, ο Ντούρμι στο δεύτερο ημίχρονο και ο Τοράλ.

Όπως επίσης αποδείχθηκε περίτρανα πως η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου της Τρίπολης αποτέλεσε μια κακή παρένθεση, δεν είχε συνέχεια η εικόνα του αγώνα της Τρίτης αφού το Σάββατο είδαμε από τον ΟΦΗ συνδυαστικό ποδόσφαιρο, με πολλές αρετές επιθετικά που απλά δεν κατέληξαν γκολ. Που σίγουρα όλοι μας θα κάναμε διαφορετική συζήτηση αν ο ΟΦΗ το κέρδιζε και δεν έμενε στο 1-1 αντί να ψάχνουμε πως θα τετραγωνίσουμε τον κύκλο και να βγουν συμπεράσματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική εικόνα.

Εγώ επιμένω πως το ζήτημα δεν είναι ο επιθετικός αλλά το τι επιθετικός θα έρθει. Αν έρθει φορ που θα μπει αμέσως και δεν θα περιμένουμε 20 μέρες να τον δούμε μέσα στο γήπεδο τότε καλώς να προχωρήσουν αμέσως στην μεταγραφή προκειμένου να μην χαθούν οι κόποι μιας χρονιάς που έχουν ως στόχο τα play offs.

Ο ΟΦΗ με τα δομικά προβλήματα που τόσο πολύ έχω βαρεθεί να συζητάμε, λες και τα ανακαλύψαμε τώρα και μοιάζουν να έχεις δίλημμα για το αν η Μπελούτσι είναι η ωραιότερη γυναίκα του κόσμου – Άνω των 50 – ενώ δεν τίθεται τέτοιο θέμα, ομοίως δεν έχει νόημα να συζητάμε πως ο ΟΦΗ θα κέρδιζε το Σάββατο αν είχε φορ κρούσης στην ενδεκάδα του. Το ζήτημα είναι πως ο ΟΦΗ κρατάει την τύχη στα χέρια του, παρότι εγώ προσδοκούσα +3 με ΠΑΣ, είναι η ομάδα που έχει παρουσιάσει την καλύτερη εικόνα από τους διεκδικητές των play offs και μένει να φανεί τι θα έρθει στην πορεία.

Υ.Γ. Θα μπορούσα να γράψω χίλια δυο πράγματα για τον Τζήλο όμως θέλω να πω κάτι με πολύ μεγάλη σοβαρότητα. Όταν ένας διαιτητής με το δικό του παρελθόν, έχει ζήσει ότι έχει ζήσει, και ο Κλάτενμπεργκ τον βάζει να σφυρίζει σε παιχνίδια που δεδομένα ψυχολογικά δεν μπορεί να τα αντέξει γιατί δεν έχει το ψυχικό σθένος να είναι διαιτητής επιπέδου Superleague 1, τότε αυτά θα έχουμε και θα τα έχουμε ξανά. Διαιτητές που απλά παίζουν για να κάνουν pr, για να φτιάξουν τις δικές τους δημόσιες σχέσεις αλλά και να στρώσουν χαλί για το μέλλον τους και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

13 σχόλια

  1. Πόσο δύσκολο είναι να βρούμε ένα κανονικό σέντερ φορ…σε ολόκληρο πλανήτη??!!!
    ΠΟΣΟ????
    Και συγγνώμη Νίκο Νιόπλια,αλλά αυτό το απομεινάρι ποδοσφαιριστή τον Καστάνιος δεν θέλουμε να τον ξαναδούμε ούτε αλλαγή,λυπήσου τους κόπους σου και τους κόπους των κανονικών ποδοσφαιριστών που διαθέτουμε…Άντε και καλή μας χρονιά!

  2. Το θέμα κ. Σαρρή είναι πότε θα ξυπνήσουν οι διοικούντες του ΟΦΗ και θα ζητήσουν ξένους διαιτητές στα καυτά ματς της ομάδας και πότε θα καταλάβουν ότι κάνοντας δημόσιες σχέσεις αποδεχόμενοι Έλληνες διαιτητές στα παιχνίδια της ομάδας δεν κερδίζουν τίποτα, διότι αυτό εκλαμβάνεται από τα ανώτερα κλιμάκια ως ένδειξη αδυναμίας και όχι ως ένδειξη στήριξης του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι διαιτησίες που έχει η ομάδα μας από το παιχνίδι με τον Άρη στο κύπελλο στη Θεσαλονίκη και μετά είναι το λιγότερο προκλητικές και η διοίκησή μας καθεύδει και λυπούμαι πολύ γι αυτό. Σημειωτέον ότι ο γνωστός και μη εξαιρετέος Μπέος στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ζήτησε και του έφεραν ξένους διαιτητές για να έχει το κεφάλι του ήσυχο εμείς ούτε ανακοίνωση. Μια ρήση λέει when in Rome do as the Romans do δηλαδή όταν είσαι στη Ρώμη κάνε αυτό που κάνουν οι Ρωμαίοι τουτέστιν όταν παίζεις στο Ελληνικό πρωτάθλημα πρέπει να είσαι υποψιασμένος να φέρεσαι καταλλήλως και να μην είσαι ρομαντικός.

  3. Μάλλον ξέχασες και τον αγώνα στο πρώτο γύρο πόσο τυχερός ήταν η ομαδα

  4. Φτάνει με την κλαψα για τους διαιτητές… φτάνει και με την θεοποίηση του ρόστερ και της περιβόητης ομαδάρας και των παιχταραδων μας…..
    Λοιπόν κρατάμε την εμφάνιση και τον λόγο που δεν σκοράραμε σήμερα…ο λόγος είναι η έλλειψη σέντερ φορ…δεν μπορεί σε ολόκληρο το πρωτάθλημα να έχεις πάρει 2 γκολ από τα σέντερ φορ..κατά τα άλλα η ομάδα πηγαίνει πολύ καλά… κρατάμε την δήλωση του προέδρου ότι πάμε για μεγάλα πράγματα…

  5. Όσο καλό ποδόσφαιρο και αν παίζεις όσες γιομες και σουτ κάνεις στην αντίπαλη άμυνα, δεν βοηθάει .
    Αν δεν έχεις έναν επιθετικό να μπορεί να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα άλλα παιχνίδια θα τα κερδίζεις και άλλα θα τα χάνεις.
    Το παράδειγμα είναι στο ίδιο το ματς.
    Ο ΟΦΗ δεν έχει Περεα!!!
    Πόσο ποιο απλά που έλεγε και ο συχωρεμενος ο Τσάκωνας.
    Ο ΟΦΗ δεν έχει μπουκαδωρο τσαμπουκα επιθετικό.
    Αυτό μόνο χρειάζεται η συγκεκριμένη ομάδα.
    Ο μόνος εκεί μπροστά είναι ο δανεικός που προσπαθεί.
    Αλλά είναι μόνος του!!!
    Το μισό Περεα φέρτε μας να λυθεί το πρόβλημα.
    Καστανιος Βαν Ντουινεν και Καμαου δεν κάνουνε ένα Περεα όλοι τους μαζί!!!
    Πόσο ποιο απλά δηλαδή…..

  6. Η ομάδα μέχρι στιγμής πάει καλά, λόγω του κέντρου της, του βούρου και του νομπλια… Θα μπορούσε να πάει όμως πολύ καλύτερα, αν είχε δύο επιθετικούς ακόμα, απλά της προκοπης, ούτε καν κλάσης… Αν περιμένεις ακόμα απ το γερό-ναμπι να σε σώσει στο 90, τότε κάτι δεν πάει καλά… Εγώ είπα ότι είμαι ευχαριστημένος με τη φετινή πορεία με το ροστερ που έχουμε, ότι κι αν γίνει.

    1. Γερο-ναμπί …Μαλιστα τι και αν ειναι ακομα στα 27 του…Δεν περιγραφο αλλο..Ρε την παλευετε;

      1. Που λέει ο λόγος…. Αφού όλο στο 89 μπαίνει αλλαγή αφού ούτε καν ημίχρονο δεν βγάζει το παιδί… Όλοι εκτιμούμε το ναμπι αλλά ο νομπλιας κάτι θα ξέρει παραπάνω…

  7. Αυτός που εντόπισε την ταλεντάρα που ακούει στο όνομα καστανιος, δε μπορεί να βρει κάτι εξ ίσου καλό, αλλιώς θα τον είχε φέρει μέχρι τώρα..

  8. Μην ξεχνάμε ότι ο ΠΑΣ ήρθε με αποδεκατισμένος λόγω Covid. Και ουσιαστικά χωρίς πάγκο.

    1. Παραμυθια αποδεκατισμενος ηρθε…10 απο τους 11 βασικους επαιζαν προχθες. Εμεις ειχαμε περισσοτερες ελείψεις η παικτες που γυρισαν προσφατα απο τραυματισμος οπως Νειρα, Τοραλ και Ντουρμι, Τσιλια.

      Ο ΠΑΣ ηταν πληρης. 13-14 παικτες εχει ροτεισον και με αυτους εχει βγαλει ολη τη χρονια φετος..αυτους εφερε.

      Το ιδιο παραμυθι με τον Αστερα που ειχε λεει 7 κρουσματα…αλλα ολη η βασικη ενδεκαδα επαιζε κανονικα.

  9. Έχουμε μια καλή ομάδα, που μέχρι στιγμής πάει καλά… Εχουμε 5-6 πολύ καλούς παικτες που κρατάνε την ομαδα σε ένα επίπεδο… Έχουμε ένα προπονητή που διαβάζει σωστά κάθε αγώνα… Με τα παραπάνω στοιχεία, η ομάδα έχει θέση απ την έβδομη θέση και πάνω… Αν οι 5-6 καλοί παίκτες, γίνουν 7-8, τότε θα μπορούμε να μιλάμε πέμπτη θέση και πάνω…

  10. ρε παιδια..ειδα στο σημερινο αρθρο , οτι θεωρειτε κακο αποτελεσμα ακομα και την ισοπαλια στη ριζουπολη! τι νομιζετε οτι ειναι ο απολλωνας? καφενειο? δεν εχασε απο αεκ και ολυμπιακο! και τι νομιζετε οτι ειμαστε εμεις? μπαρτσελονα? μακαρι να κερδισουμε αλλα ας κραταμε μικρο καλαθι!! η ισοπαλια δεν ειναι κακο αποτελεσμα , ελεος! μετα θα χουμε αδικο να γκρινιαζουμε αν δεν κερδισουμε, μετα απο τετοια αρθρα?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ten + 7 =