Ο Γιαννούλης επανάφερε την ισορροπία και το ρόστερ που γέμισε την κατάλληλη ώρα

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Νιόπλιας που έφερε τον Βόλο εκεί που τον ήθελε και το ρόστερ που γεμίζει με εναλλακτικές επιλογές κάθε μορφής στην κατάλληλη ώρα. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Το χθεσινό παιχνίδι κόντρα στον Βόλο αποδεικνύει για ακόμα μια φορά πως όσα γνωρίζουν οι προπονητές και στην προκειμένη περίπτωση ο Νίκος Νιόπλιας, δεν τα γνωρίζουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι. Γιατί η εικόνα του Βόλου στα παιχνίδια με την ΑΕΚ και τον Άρη ήταν μια εικόνα ομάδας που άφησε την μπάλα στους αντιπάλους της, εκείνος χτύπησε στην κόντρα επίθεση και κατάφερε να πάρει δύο σπουδαία διπλά. Χθες στο “Γεντί Κουλέ” ο ΟΦΗ άφησε στον Βόλο την πρωτοβουλία των κινήσεων, τουλάχιστον για ένα 30λεπτο, δεν γνωρίζω αν αυτό έγινε σκοπίμως ή όχι όμως με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να εξαφανίσει την ταχύτητα των εξτρέμ του, να τον κάνει παντελώς ακίνδυνο για ένα ολόκληρο 45λεπτο και να μην απειληθεί καθόλου παρά μόνο με μια προβολή του Φαν Βέερτ που την έβγαλε εύκολα ο Επασί.

Η επιλογή του ΟΦΗ, επαναλαμβάνω χωρίς να γνωρίζουμε αν αυτό έγινε σκόπιμα ή όχι, του έδωσε την δυνατότητα να σκοράρει δύο γκολ, χάρις στην ατομική ποιότητα που διαθέτουν οι μονάδες του αυτό αποτυπώνεται πλήρως στην φάση του 1-0 όπου για ακόμα μια φορά παίρνει γκολ από στατικές φάσεις και βέβαια στο 2-0 όταν η μπάλα χάνεται με την καταπληκτική έμπνευση του Νέιρα και το άψογο τελείωμα του Τοράλ.

Ο ΟΦΗ για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό κατάφερε να βρει την αμυντική του ισορροπία, δέχτηκε ελάχιστες φάσεις σε ολόκληρο το παιχνίδι και αυτό οφείλεται στην επιστροφή του Γιαννούλη που επανέφερε την ισορροπία στην άμυνα, την καλή μετάβαση της μπάλας και αυτό που έλειπε από τα προηγούμενα παιχνίδια: Ηρεμία και όχι πανικός. Αφού ο Βούρος, για δεύτερη φορά μέσα στην χρονιά, εξαφάνισε τον Φαν Βέερτ και παίζει να είναι ο μοναδικός κεντρικός αμυντικός στο φετινό πρωτάθλημα που δεν έφαγε ούτε φάση από τον Ολλανδό επιθετικό, η παρουσία του Γιαννούλη δίπλα του έκανε τα πράγματα πολύ πιο απλά. Μια φάση, μέσα στο άγχος και τη νευρικότητα για την ανάγκη για τη νίκη θα προκύψει αυτό δεν μπορεί να μην γίνει στο ποδόσφαιρο και εκεί μετράει να έχεις τερματοφύλακα υψηλού επιπέδου όπως συνέβη με τον Επασί στην φάση του 92′.

Πλέον τέσσερα παιχνίδια πριν το φινάλε, το ρόστερ του ΟΦΗ γεμίζει στην πιο κομβική φάση του πρωταθλήματος, τραυματισμοί δεν υπάρχουν, με τον Ατρόμητο κλείνει το κομμάτι των καρτών και ο Νιόπλιας είναι σε θέση να κάνει την καλύτερη διαχείριση ανακατεύοντας την τράπουλα όπως εκείνος γνωρίζει.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

2 σχόλια

  1. οχι, δεν νομιζω οτι εγινε σκοπιμως να δωσουμε την πρωτοβουλια των κινησεων στο βολο στα πρωτα 30 λεπτα, ο νομπλιας δεν ειπε τιποτα τετοιο, απλα ο βολος ειναι μια καλη επιθετικη ομαδα με μερικους δυνατους μπαλαδορους….χτες, μας εσωσαν το ταλεντο 3-4 παικτων μας και ο επασι, γιατι αν ισοφαριζε ο βολος και μαλιστα με 10 παικτες, τωρα αντι να σχολιαζαμε ευχαριστα, θα θρηνουσαμε..τελος παντων, ολα καλα, η ομαδα παιζει μπαλα και παιρνει αποτελεσματα εστω κι αν μοιραζει εγκεφαλικα και χαπια για τη καρδια,..μεχρι να συριξει τη ληξη ο ρεφερι.. ενα μονο θα προτεινω στο νικο, αυτον τον ερμο τον φελιπε, που ειναι και γκολτζης, τον πηραμε ακριβως για να βοηθησει να μπουμε στα πλει οφ, αφου οι αλλοι μας σεντερ φορ ειναι ασφαιροι…ποιο το νοημα να τον βαζεις αλλαγη στο 70? ποτε θα παρει παιγνιδια? ποτε θα βοηθησει? αν δεν μπουμε στα πλει οφ, τι θα τον κανουμε που ειναι και δανεικος? θα τον καμαρωνουμε με αντιπαλο τον ατρομητο? γι αυτο στο επομενο ματς, ας ξεκινησει απ την αρχη το παιδι να εγκλιματιστει στο ματς και να αισθανθει χρησιμος και απαραιτητος!!! αλλιως, δε βλεπω το λογο που τον πηραμε.

  2. ο πας νικησε τον αρη σημερα…δεν μας συμφερει αυτο το αποτελεσμα…θεωρω οτι ο πας μπηκε στην εξαδα..μια νικη θελει μονο με λαμια στο γηπεδο του να φτασει 39 βαθμους…μαζι του θεωρω θα παει κι ο παο…ο αρης νομιζω τελειωσε..μενουμε εμεις με τον αστερα για μια θεση…εχουμε πιο ευκολο προγραμμα αλλα πρεπει και να το αποδειξουμε στο γηπεδο..αν χασουμε απ τον ατρομητο, , μαλλον χανουμε το τραινο…γι αυτο ειναι ματς κλειδι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five + 8 =