Ο ΟΦΗ έβαλε τις βάσεις για να κάνει πρωταθλητισμό τα επόμενα χρόνια

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Με την βαθμολογία να έχει διαμορφωθεί όπως έχει διαμορφωθεί τα πράγματα είναι δεδομένα οπότε πάμε στην συνολική εικόνα του ΟΦΗ. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Προσώρας κουβέντα για το τι θα συμβεί στις δύο τελευταίες αγωνιστικές δεν μπορεί να γίνει. Εκκρεμούν τα εξ’ αναβολής του Αστέρα, ο Άρης κατά 80% έχει μείνει εκτός εξάδας και ο ΟΦΗ πρέπει απλά να κάνει το αυτονόητο κερδίζοντας τον Απόλλωνα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Οπότε έχουμε ακόμα αρκετές μέρες για να κάνουμε κουβέντα περί play offs.

Ωστόσο η εικόνα που μας παρουσίασε ο ΟΦΗ σε Περιστέρι και Νίκαια αποκρυσταλλώνει πλήρως ότι μας έχει παρουσιάσει κατά την διάρκεια της χρονιάς. Και για να μην το ξεχνάμε, γιατί είναι σημαντικό, εγώ απλά το αφήνω εδώ να υπάρχει και να υπενθυμίσω πως ο ΟΦΗ, μετά από 24 αγωνιστικές, είναι η ομάδα που έχει τις λιγότερες ήττες μετά τον ΟΣΦΠ (που είναι αήττητος φυσικά) και τον ΠΑΟΚ ενώ την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός με το 10πλασιο μπάτζετ από το δικό του έχει 10 ήττες σε 24 αγωνιστικές. Απλά το επισημαίνω για τον κακό χαμό που είχε γίνει μετά την ήττα από την Λαμία (αν και δικαιολογημένα λόγω του τρόπο που χάθηκε η νίκη).

Όμως αυτό που μας έδειξε ο ΟΦΗ στη Νίκαια αλλά και στο Περιστέρι είναι πως πρόκειται για μια ομάδα που όπου παίζει, με όποιον αντίπαλο παίζει, είναι ένα σύνολο που δεν αλλάζει το στυλ ποδοσφαίρου του, έχει ένα ξεκάθαρο πλάνο μέσα στο γήπεδο, δουλεύει για τη νίκη μέσα στον αγωνιστικό χώρο δίχως να έχει η απόδοση του καρδιογραφήματα και μεγάλες διακυμάνσεις από το 0 έως το 10.

Οι βάσεις του ΟΦΗ για να κάνει τον δικό του πρωταθλητισμό, που είναι η είσοδος στα play offs και η διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου, μπήκαν το προηγούμενο καλοκαίρι. Το βασικό στοιχείο που έλειπε την χρονιά της Ευρώπης, λιγότερο και περισσότερο πέρυσι ήταν η διάρκεια. Αυτήν την απέκτησε φέτος αφού από την πρεμιέρα με τον Άρη μέχρι και το ματς με τον Ιωνικό στη Νίκαια έχουμε να θυμόμαστε ένα κακό ημίχρονο στην Τρίπολη, ένα 25λεπτο στα Γιάννενα και άλλο ένα στο Περιστέρι. Στα υπόλοιπα παιχνίδια, ακόμα και κάποια στο Ηράκλειο που δεν τα κέρδισε όπως αυτό με την Λαμία ή τον Αστέρα Τρίπολης ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο τους και απλά δεν έφτασε στη νίκη γιατί υπήρχε το δομικό πρόβλημα που αφορούσε την έλλειψη επιθετικού.

Ωστόσο αυτό που λέει ξανά και ξανά ο Νιόπλιας, πως όταν ο ΟΦΗ δεν έχει προβλήματα και διαθέτει το απαιτούμενο βάθος στον πάγκο, είναι κάτι που τον έχει δικαιώσει στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος. Προφανώς και οι δυνατότητες του φετινού ρόστερ έχουν ένα ταβάνι, ειδικά τώρα που περιορίζονται οι επιλογές στο κέντρο ωστόσο δεν παύει να είναι ένα λειτουργικό γκρουπ παικτών που απέδειξε και στη Νίκαια ότι έχει και το μέταλλο για να κάνει τις ανατροπές αλλά και να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των παιχνιδιών.

Το ρόστερ, ποιοτικά, μεγάλωσε το προηγούμενο καλοκαίρι. Ήρθαν παίκτες που μπήκαν αμέσως στην ενδεκάδα, ορισμένοι εξ’ αυτών διαθέτουν αξία πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που έχει ο μ.σ. των παικτών που αγωνίζονται στα 3/4 των 14 ομάδων της Superleague. Και παρά την, αναπόφευκτη, αποχώρηση του Γαγιέγος δημιουργείται ένα ρόστερ που βάζει τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια.

Ακόμα και στη Νίκαια ο Νιόπλιας είδε τους παίκτες του να βγάλουν πολύ μεγάλη ένταση, απέναντι σε μια ξεκούραστη ομάδα, ενώ ο ίδιος τα είχε δώσει όλα στο Περιστέρι και παίζοντας μάλιστα με 9 παίκτες για κανένα δεκάλεπτο είναι ένα καλό μαντάτο ενόψει του φινάλε.

Αν είναι κάτι που θα κρατήσω από το παιχνίδι με τον Ιωνικό είναι πως στην κατάληλη χρονική στιγμή το μέταλλο που έχουμε δει να βγάζει ο ΟΦΗ με έξι ανατροπές σε 24 αγωνιστικές είναι παράγοντας που θα παίξει έναν καθοριστικό ρόλο για την συνέχεια.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν μας την εξέλιξη που έχει παρουσιάσει ο ΟΦΗ μέσα στην σεζόν, αποδεικνύει πως γίνεται δουλειά μέσα στην ομάδα και όταν υπάρχει η βάση, που φέτος δεδομένα βρίσκεται στο ρόστερ, υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια βελτίωσης.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

22 σχόλια

  1. Γεγονός που δεν αμφισβητείται η εξαιρετική εικόνα πού παρουσίασε η ομάδα σε ολη την χρονιά.Εαν τώρα θέλουμε να κάνουμε το παραπάνω βήμα θα πρέπει να υπάρξει το απαραίτητο και σκληρό ξεσκαρτάρισμα του ροστερ.Δεν θέλω να αναφερθώ σε ονόματα. Ξέρουμε και εμείς και η διοίκηση και φυσικά ο Νιοπλιας ποιοί θα χαιρετήσουν και φυσικά να γίνουν προσθήκες τύπου Τοραλ Γκαγιεγος οχι Καστανιους Φαν Ντουινεν κλπΕιμαι αισιόδοξος πάντως.

    1. Θετικός και αισιόδοξος είμαι επίσης. Το ζήτημα είναι να πάρει η διοίκηση το μάθημα από τα λάθη και τις αστοχίες. Στο χρονικό σημείο που αποχώρησε ο καλύτερος παίκτης Γαγιέγκος στέλνουν μήνυμα ότι δεν ήταν στόχος τα playoff φέτος. Δεν εξετάζουμε τον λόγο της αποχώρησης γιατί απλά δεν μας ενδιαφέρει, σημασία έχει ότι η ομάδα αποδυναμώθηκε στο πιο κρίσιμο σημείο.

  2. μετα τα αυριανα εξ αναβολης ματς θα ξερουμε περισσοτερα για τις πιθανοτητες μας για εξαδα…τωρα, οσον αφορα τα περι πρωταθλητισμου κλπ, εγω αυτα δεν τα ασπαζομαι, , αυτα χρειαζονται πολλα λεφτα για καλες μεταγραφες και πληρες ροστερ α ποιοτητας… δεν μου εχει δωσει σημαδια η διοικηση οτι μπορουμε να εχουμε τετοιες πολυτελειες , το μπατζετ μας ειναι για παικτες που προσπαθουν για μια δευτερη καρριερα κι αν μας βγουν, μας βγηκαν….μιλαω για κανονικες αγορες και οχι δανεικους, γιατι με δανεικους, δεν χτιζεις ομαδα για το μελλον…επισης το φυτωριο νεων παικτων της ομαδας, βρισκεται σε αδρανεια…. εμενα μου αρκει να διατηρουμαστε στην πρωτη εξαδα και στις θεσεις για ουεφα και να μας σεβονται οι αντιπαλοι.

    1. Μιλάμε για φοβερή αλλά και πολύ αντικειμενική ανάλυση. Ποιος Διακογιάννης και ποιος Σωτηρακόπουλος!!!

  3. Γιατί λέτε κύριε ότι μας έλειπε η διάρκεια πέρυσι;;
    10 συνεχείς ήττες το λές και διάρκεια!!!

  4. Μια χαρά πρωταθλητισμο μπορούμε να κάνουμε. Αρκεί να πετύχει το πρότζεκτ

    1. Ποιο πρωταθλητισμο κύριε θέλετε να πείτε. Μήπως ήπιατε κάτι και σας πείραξε? Προσγειωθείτε λιγάκι στη γη που πατάτε και μην λέτε ανοησίες-ακόμη δεν βγήκαμε σίγουρα στα playoff-και μετά μιλήστε. Όχι τώρα…

      1. “Οι βάσεις του ΟΦΗ για να κάνει τον δικό του πρωταθλητισμό, που είναι η είσοδος στα play offs και η διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου, μπήκαν το προηγούμενο καλοκαίρι”. Ευχαριστώ εκ της διευθύνσεως.

  5. Το εφικτό για την ώρα είναι πλασάρισμα στην εξάδα παίζοντας ελκυστικό ποδόσφαιρο, και χτίσιμο της Ακαδημίας… Αν μπορούμε να κοιτάξουμε πιο ψηλά, αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω της Ακαδημίας… όποτε υπομονή… εκτός αν μας πάρει κανείς Σαουδάραβας ομιλιτης από τα γεννοφάσκια του πετρελαιας…!!!

  6. Τι πρωταθλητισμο ρε σαρρη..εχεις ξεφυγει τελειως….

    1. “Οι βάσεις του ΟΦΗ για να κάνει τον δικό του πρωταθλητισμό, που είναι η είσοδος στα play offs και η διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου, μπήκαν το προηγούμενο καλοκαίρι”. Το γράφω μόλις στην πρώτη παράγραφο. Τώρα ή σου ξέφυγε ή τα ελληνικά μου είναι λίγο δύσκολα για τα δικά σου.

      1. που κολλαει ο πρωταθλητισμος με αυτο που γραφεις;;; και ο πρωταθλητισμος του απολλων ειαι να σωθει….οτι να ναι

  7. τώρα που πουλήσαμε γαγιέγκος και έχουμε χρήμα,,,, να μη ξεχάσουμε να ανανεώσουμε το Καστάνιος!!!!

  8. Μανώλη, δε συμφωνώ σε όλα ή μάλλον διαφωνώ εν μέρει με όσα γράφεις παραπάνω. Γιατί, ναι μεν ο ΟΦΗ είχε στο φετινό ρόστερ παίκτες ποιότητας (κυρίως στον άξονα) αλλά ας μην ξεχνάμε πόσοι από αυτούς είτε αποχώρησαν ήδη (Gallegos) είτε θα αποχωρήσουν στο τέλος της σεζόν (Λάμπρου, Φελίπε) είτε βρίσκονται κοντά στο τέλος της καριέρας τους (Νέιρα, Ντε Γκούζμαν). Μιλάμε για πέντε ποδοσφαιριστές, όχι για ένα ή δύο. Αν σε αυτούς προσθέσουμε τρεις ή τέσσερις μεταγραφές που ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν έτσι κι αλλιώς του χρόνου (αν θέλουμε να λέμε ότι έχουμε ποιότητα σε όλες τις θέσεις) τότε, όπως καταλαβαίνεις, μιλάμε για τουλάχιστον πέντε με έξι προσθήκες που έχει ανάγκη η ομάδα για να παραμείνει ανταγωνιστική και του χρόνου. Δεν το λες αυτό μια καλή βάση για το μέλλον!
    Λέγοντας αυτά, δε θέλω να προεξοφλήσω τίποτα. Αν η διοίκηση και το μεταγραφικό επιτελείο δείξουν καλά αντανακλαστικά τότε, ναι, μπορούμε να αντικαταστήσουμε επάξια τους παίκτες που θα φύγουν και ταυτόχρονα να πάρουμε και κάποιους ακόμα που θα κάνουν τη διαφορά τα επόμενα χρόνια. Στο χέρι τους είναι.

  9. Τίτλος μούφα, εντελώς παραπλανητικός με λογικά άλματα και εικασίες. Δημοσιογραφία από τα lidl.

  10. Στο ροστερ μας, ειχαμε φετος7-8 ποιοτικούς παίκτες, από τους οποίους εφυγε ήδη ο ένας, άλλος ένας θα φύγει αφού είναι δανεικός, και άλλοι τρεις είναι είτε μεγάλοι είτε εύκολοι σε τραυματισμό… Ας τελειώσει αυτή η χρονιά με επιτυχία ελπίζω αλλά απ τη νέα περίοδο χρειαζόμαστε οποσδηποτε 2 σοβαρούς αμυντικούς, έναν μέσο α εθνικής και δύο επιθετικούς που να βλέπουν δίχτυα… Τουλάχιστον! Κανονικά βέβαια, θέλουμε 4 αμυντικούς, 2 μέσους και 3 επιθετικούς, αλλά μη βάλω τον πρόεδρο σε τόσα έξοδα…

  11. Πολύ κακό που κέρδισε ο αστέρας μέσα στη Λαμία αλλά από την άλλη,, καλό που κέρδισε ο Άρης και διατηρεί ελπίδες, οπότε το ματς αστέρας-Άρης μεθαύριο, θα είναι ματς ζωής και θανάτου, εμάς φυσικά μας συμφέρει να έρθουν ισόπαλοι… Αν κερδίσει ο αστέρας, 90% μπαίνει εξάδα ακόμα κι αν χάσει από οσφπ και αεκ.. Αν κερδίσει ο Άρης, θέλει έστω ισοπαλία με οσφπ για να έχει ελπίδες.. Αν χάσει ο Άρης με αστέρα, χάνει κάθε ελπιδα… Η Λαμία που έχασε σήμερα, κινδυνεύει να μείνει προτελευταία, οπότε ελπίζω τουλάχιστον να μη χάσει στα γιαννινα και να μην περάσει ο πας τους 37 πόντους.. Τελευταίο ματς του πας στο Βόλο, όπου μπορεί κάλλιστα να χάσει… Ο παο πάλι, αν χάσει από αεκ και ατρόμητο η πάρει ένα μόνο βαθμό στους 2 αυτούς αγώνες, πάει κι αυτός 37, αν πάρει 2 ισοπαλίες η μία νίκη, μπαίνει εξάδα.. Εμείς τώρα, αν κάνουμε μόνο μια νίκη με Απόλλωνα και χάσουμε στο Καραϊσκάκη, θα είμαστε πολύ τυχεροί αν μπούμε εξάδα… Ιδανικά, θα θέλαμε απελπιστικά, ένα πόντο στο Καραϊσκάκη… Αλλά, εκεί θέλει εκτός από μεγάλο κόπο και τύχη… Τελικά, θα είναι τραγικό να χάσουμε την εξάδα για ένα πόντο… Μεγάλο κρίμα…

  12. Καλή ομάδα ο ΟΦΗ , από τις καλύτερες επαρχιακές μετά την Τρίπολη, αλλά μέσα στο άρθρο γράφονται πολλές ανακρίβειες. 10πλασιο μπάτζετ ο Παναθηναϊκός; Αν εννοείς τους μισθούς, τότε κάνεις λάθος γιατί έχει το 4πλασιο μπάτζετ.
    Επίσης, τι εννοείς κατά 80% εκτός ο Άρης ; Με νίκη στην Τρίπολη και Χ με τον ΟΣΦΠ , σε περνάει , αν χάσεις με ΟΣΦΠ και νικήσεις Απόλλων (χωρίς να υπολογίζω και το -6 που μπορεί να επιστραφεί).

    1. oxi, o αρης με νικη στην τριπολη και χ με γαυρο, φτανει 37, οσους θα εχουμε κι εμεις με μια νικη επι του απολλωνα…θα ισοβαθμισουμε δηλαδη

  13. και παμε στο καραισκακη με μιση ομαδα…οχι βεβαια πως θα ειχαμε κατι σιγουρο αν πηγαιναμε πληρεις….αλλα δεν μπορουσε τουλαχιστον ο γκαγεγος να περιμενει λιγες μερες ακομα και να παιξει και σ αυτο το ματς? μονη μας ελπιδα πια, να στραβοπατησει καποιος απο αστερα, πας και παο…

  14. Δύο ομάδες ρυθμίζουν την εξάδα… Οσφπ και γιαννινα… Αν τα γιαννινα νικήσουν στο Βόλο και ο Άρης φέρει Χ με Οσφπ, θα ισοβαθμησουμε εμείς, ο πας και ο Άρης και βγαίνει έξω ο Άρης… Αν ο πας δεν κερδίσει και ο Άρης φέρει Χ, ισοβαθμουμε με τον Άρη και μπαίνουμε κι οι δυο στην εξάδα… Αν νικήσει ο Άρης, μπαίνει εξάδα και δεν θέλουμε να κερδίσει ο πας.. Σε όλες τις περιπτώσεις βγάζω απ έξω τον αστέρα, που δεν νομίζω να πάρει πάνω από ένα βαθμό με αεκ και Οσφπ… Γιατί αν φτάσει κι αυτός 37, δεν βλέπω να μπαίνουμε εξάδα…

  15. Ο Άρης εξάδα μετά τη δικαίωση του, δεν θέλουμε με τίποτα νίκη του αστέρα (ε άμα νικήσει μέσα στην αεκ μπράβο του)… Τώρα, αν νικήσει ο πας, ας πούμε μ ένα γκολ διαφορά, εμείς πρέπει να κερδίσουμε τον Απόλλωνα με 6 γκολ διαφορά… Δηλαδή, εντάξει. Όλα γίνονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

7 + 1 =