Ο ΟΦΗ είναι η πιο χαρούμενη ομάδα του πρωταθλήματος

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής. Ούτε ίντριγκες εσωτερικά, ούτε περίγυρος που να επηρεάζει το ποδοσφαιρικό πλάνο αλλά κυρίως μια ομάδα που χαίρεται να την βλέπει ο κόσμος της. 

Ψάχνεις να βρεις ειδήσεις γύρω από τις ομάδες της Superleague και αναφέρομαι στις εμπορικές ΠΑΕ του πρωταθλήματος και το μόνο που διαπιστώνεις είναι η παρουσία της ίντριγκας. Ποιος τσακώθηκε με ποιον, ποιος έφαγε ποιον, συζητήσεις και ρεπορτάζ αλά Game of Thrones και καταλαβαίνεις το που βρίσκεσαι. Ο ΟΦΗ την ίδια ώρα, ακόμα και στα χειρότερα του πέρυσι τέτοιο καιρό, ασχολείται μόνο με την μπάλα. Μόνο με αυτό που γουστάρουμε όλοι μας να ασχολούμαστε. Τα υπόλοιπα είναι για τους ιντριγκαδόρους και ο ΟΦΗ δεν έχει καμία σχέση μαζί τους.

Το απέδειξε ακόμα και την Κυριακή. Με τον τεράστιο Νίκο Νιόπλια που έδειξε για ακόμα μια φορά την τεράστια προσωπικότητα. Τον Νιόπλια που μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ βάλθηκαν να τον ειρωνεύονται ως… άσχετο με τους κανονισμούς. Αυτό που συμβαίνει και ισχύει εντός του οργανισμού που λέγεται ΟΦΗ είναι η απόλυτη υγεία. Το έβλεπες, το μύριζες στην ατμόσφαιρα πριν και μετά το τέλος του αγώνα με τον Απόλλωνα. Χαρούμενα πρόσωπα στους δρόμους των Καμινίων για την επιστροφή στο γήπεδο, χαρούμενα και μετά το τέλος του παιχνιδιού.

Ο ΟΦΗ είναι ίσως και η μοναδική ομάδα που ασχολείται με το ποδόσφαιρο, που προσπαθεί να το αναπτύξει, με τα καλά και τα κακά της, αλλά τουλάχιστον βρε αδερφέ ασχολείται μόνο με το άθλημα. Δεν την νοιάζει κάτι άλλο, ο τρόπος λειτουργίας του οργανισμού που λέγεται ΟΦΗ θυμίζει όλα όσα θέλαμε μικρά παιδιά. Μια μπάλα για να παίξουμε δίχως να μας ενδιαφέρουν τα υπόλοιπα, απλά για την χαρά του παιχνιδιού.

Ακόμα και στις αντιδράσεις των παικτών μετά το τέλος του αγώνα όπως τα μοιράστηκαν μέσω των social media αντιλαμβάνεσαι πως πρόκειται για παιδιά που βρίσκονται σε μια ομάδα που γουστάρουν να παίζουν. Μια ομάδα που της αρέσει το ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο την υπηρετεί. Γιατί πολύ απλά αυτό είναι το μόνο που την ενδιαφέρει. Και όταν αυτό το άθλημα το υπηρετείς με τον καλύτερο τρόπο, αυτό κάποια στιγμή θα στο ανταποδώσει – Ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Ο φετινός ΟΦΗ μας επανέφερε την χαρά του παιχνιδιού. Που στο κάτω κάτω βρε αδερφέ μάζεψε 37 βαθμούς, σχεδόν το 50% των διεκδικούμενων συνολικά από την έναρξη του πρωταθλήματος. Οκ, ο ΠΑΣ πήρε 40 και μπράβο στα παιδιά του Μεταξά γιατί έκαναν υπερπροσπάθεια. Αλλά ο ΟΦΗ αυτούς τους 37 βαθμούς τους πήρε με το σπαθί του, την αξία του, όχι με μίζερο και κακομοίρικο ποδόσφαιρο αλλά παίζοντας όπως θέλει και ο κόσμος του. Επιθετικά, στα ίσια, με καταπληκτικό ποδόσφαιρο σε αρκετά παιχνίδια του πρωταθλήματος και επίσης κάτι σημαντικό για να μην το ξεχνάμε: Ο ΟΦΗ από τις έξι πρώτες ομάδες της βαθμολογίας έχασε μόνο από τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Αήττητος κόντρα σε Άρη, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και εμφατικές νίκες κόντρα στους δύο τελευταίους όπου σε έναν ιδεατό κόσμο υπερτερεί σε ισοβαθμίες κάθε λογής.

Όλοι όσοι ασχολούμαστε με το ρεπορτάζ του ΟΦΗ, ακόμα και πέρυσι τέτοιο καιρό όταν η ομάδα πάλευε να ξορκίσει τους δαίμονες της, δεν ασχοληθήκαμε ποτέ με ίντριγκες, ιντριγκαδόρους και πάει λέγοντας. Το να ασχολείσαι μόνο με το ποδόσφαιρο, στις μέρες μας είναι το υπέρτατο αγαθό. Και αυτό το γουστάρουμε μέχρι τέλους. Γιατί μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

14 σχόλια

  1. ΑΝ ΣΚΕΥΤΕΙΣ ΟΤΙ ΠΕΡΥΣΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΡΚΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ PLAY AOUT ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΑΣ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ PLAY OFFS

  2. Kαι βεβαια ο ΟΦΗ επαιξε καλυτερα και ομορφότερα απο τις ομαδες που διεκδικουσαν τα πλει οφ και απο τον Αρη που πλασαριστηκε στο τελος για πολλους λογους.

    1. Τελικα μετανιωσες Ευτυχη μου? Δεν θα κανεις τις αποκαλυψεις που θα ταραξουν συθεμελα το κλαμπ και τον κοσμο του?
      Μας το ειχες ταξει, μετα την 3η αγωνιστικη, πως μετα τις συντριβες των πρωτων 7 αγωνιστικων που θα ερχοντουσαν (εν τελει δεν ηρθαν), θα ανοιγες το στομα σου και θα ελεγες πραγματα που θα συγκλονιζαν τον καθε φιλο του ΟΦΗ που ειχε πιστεψει σε αυτη την διοικηση.
      6 μηνες μετα, ακομα περιμενω να ακουσω το αφηγημα.
      Ευχαριστω.

    2. Ευθύμη, γραψε λαθος. Συγχωρεσε με.
      Για το τρολ τον Ευτυχη σε περασα.
      Εξαφανιστηκε και ανησυχω.

      1. αυτος γραφει στα σχολια σε αθηναικο σαιτ οτι ο Μπουσης θα αναλαβει την ΑΕΚ θα παρει τον γκαγιεχος εκει και εμας ενας Κυπριος…γενικα δηλαδη με γριφους….σε παρανοια ζει η θελει να ασχολουντε μαζι του…τελος παντων…αν η ομαδα θελουμε να εδραιοθει αρχικα στην 6δα πρεπει να γινουν καλες προσθηκες….καθε χρονο και καλυτερες…αλλιως δεν πας μπροστα..αν βασιστουμε οτι εχουμε φελιπε μπροστα δεν θελουμε Φορ δεν ειναι βημα μπροστα…..

  3. Αν τελικά μπούμε στα πλέι οφ, που πιστεύω θα μπούμε, να προσπαθήσουμε στα 10 ματς να κάνουμε καλές εμφανίσεις παίζοντας χωρίς άγχος, μπορούμε κάλλιστα να κάνουμε 3-4 νίκες , όχι όπως την προηγούμενη φορά που πήραμε 2 βαθμούς όλους κι ολους… Βέβαια πρέπει να έχουμε και τον τοραλ αλλιώς χάνουμε από τη δημιουργικότητα μας και πιστεύω ο Φελίπε αλλά 5 γκολ θα τα βάλει… Για τη νέα περίοδο βέβαια, χρειαζόμαστε 6 τουλάχιστον καλούς παικτες , 3 αμυντικούς και 3 επιθετικούς.

  4. Εμένα το μόνο που με χαλάει, είναι κάποιοι τσατσογλύφτες δημοσιογράφοι.

  5. Ο ΟΦΗ είναι όντως μια χαρούμενη ομάδα. Η πιο χαρούμενη δεν ξέρω αν είναι αλλά σίγουρα αυτή τη στιγμή είμαστε καλά. Ας ελπίσουμε να διατηρηθεί αυτή η ευφορία είτε συμμετάσχουμε τελικά στα πλέι οφ είτε όχι. Αν επιστραφούν οι βαθμοί στον ΠΑΣ, καλό είναι να το δεχτούμε ιπποτικά, σαν άντρες. Όχι γιατί θα το αξίζουν αυτοί περισσότερο αλλά γιατί κανονικά, στο ΧΟΡΤΑΡΙ, τερμάτισαν σε υψηλότερη θέση από εμάς. Αν πάλι δεν τους επιστραφούν οι βαθμοί, δεν έχουμε να δικαιολογηθούμε σε κανέναν και για τίποτα. Τόσο απλά.

    1. Αν δεν τους επιστραφούν οι βαθμοί, ας το δεχτούν αυτοί ιπποτικά και γενναία.. Εμείς δεν χρειάζεται να απολογηθουμε για κάτι, ούτε να το παίξουμε και καλά λυπημένοι, δεν χρειάζεται τόση γενναιοψυχια στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

      1. Κοίτα, Μιχάλη, δεν είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Άλλο να είσαι εσύ στη θέση του “αδικημένου” και άλλο να είσαι ο “ευνοημένος” στην όλη κατάσταση. Δε λέω σε καμία περίπτωση ότι ο “ευνοημένος” πρέπει να απολογηθεί για κάτι (από τη στιγμή που δεν εμπλέκεται ενεργά στην υπόθεση) αλλά ο “αδικημένος” έχει κάποιο δίκιο να παραπονιέται για τη μοίρα του, ειδικά σε περίπτωση που δε δικαιωθεί τελικά. Σκέψου να ήμασταν εμείς στη θέση του ΠΑΣ τι θα λέγαμε τώρα…Βέβαια, όπως και να ‘χει η κατάσταση, είτε διατηρηθούμε στα πλέι οφ είτε όχι, συμφωνώ ότι δεν χρειάζεται να απολογηθούμε για κάτι. Το λέω ξεκάθαρα και παραπάνω.

  6. τελος, πηρε ο πας πισω τους βαθμους….7 ματς αγγαρεια , κανενα ουσιαστικο ενδιαφερον, το μονο που μπορει να βγει θετικο, ειναι να δοκιμαστουν καποιοι παικτες και να ψηθουν….δεν μπορουμε να εχουμε παραπονα απ το νομπλια και τους παικτες , τοσο μπορεσαμε τοσο παιξαμε, αν ειχαμε βεβαια πιο πληρες ροστερ ισως τα καταφερναμε αλλα μικρη σημασια εχει πια….ας κοιταξουμε του χρονου να ενισχυθει η ομαδα καλυτερα….αρχες μαρτη ειναι και χαθηκε καθε ενδιαφερον…τι θα κανουμε μεχρι το καλοκαιρι?

    1. Σωστά, κανένα παράπονο από προπονητή και παίκτες. Τα έδωσαν όλα, με τα σωστά και τα λάθη τους. Όσο για το κάτι παραπάνω που θα μπορούσε να είχε κάνει η διοίκηση το καλοκαίρι… αυτό σηκώνει κάποια κουβέντα αλλά, δεδομένης της κατάστασης (πανδημία, αγωνιστική απαξίωση λόγω της περυσινής χρονιάς), δεν ήταν και εύκολο να γίνει κάτι καλύτερο. Προσοχή, λέω ότι δεν ήταν εύκολο. όχι ότι δεν ήταν εφικτό.
      Τι γίνεται από δω και πέρα; Αγωνιστικό ενδιαφέρον υπάρχει μέχρι το καλοκαίρι, όχι και πολύ βέβαια. Δοκιμές προσώπων, σχημάτων και συστημάτων κυρίως. Το σημαντικότερο είναι ότι οι κύριοι εκ των άνωθεν έχουν πλέον όλο το χρόνο να σχεδιάσουν με ηρεμία την επόμενη χρονιά. Πλέον, ούτε χωρούν λάθη ούτε συγχωρούνται εύκολα. Πρέπει επιτέλους να μπουν οι αγωνιστικές βάσεις για τον ΟΦΗ του μέλλοντος. Να δημιουργηθεί μια ομάδα χωρίς χτυπητές αδυναμίες, πλήρης σε όλες τις θέσεις, έτσι ώστε να μην απαιτούνται κάθε χρόνο 7 ή 8 ή 10 μεταγραφές για να έχεις ένα ανταγωνιστικό ρόστερ. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

  7. η λαρισα, χωρις να εχει κανενα οφελος, εβγαλε μια ωραια και εμπεριστατωμενη ανακοινωση που κανει ρομπα την επιτροπη εφεσεων, ενω εμεις φυσικα θα δεχτουμε αδιαμαρτυρητα το εφευρημα περι παραγραφης, λες και οι πρωτοδικοι δικαστες ηταν αγραμματοι και τυφλοι ενω οι εφετες οι σοφοι του συμπαντος …τελος παντων, ποιος ειμαι εγω που θα κρινω,…. ωραια τα λεει ο μανος στο αρθρο του για την παραγραφη, το θεμα ειναι οτι εμεις απο σημερα αρχιζουμε καλοκαιρινες διακοπες., ποιος εκτος της διοικησης θα εχει τοσο μαζοχιστικες τασεις να κατσει να βλεπει ματς χωρις καμμια για μας σημασια?

  8. Τα Γιαννενα τερματισαν με τους βαθμους που συγκεντρωσαν μεσα στα γηπεδα κι ετσι ειναι το δικαιο για τους παικτες . Αν η διοικηση τους κανει αλλες παρατυπιες ας τους κοπει η αδειοδοτηση στην επομενη σεζον . Ο ΟΦΗ μας εκανε υπερηφανους ολη τη χρονια κι ισως αξιζε περισσοτερο την εξαδα απο τον Αρη που μονιμως παιζει και εκτως γηπεδων αλλα κι απ’τον Παναθηναικο που μας επρηξε με την κλαψα του καθε Κυριακη γιατι οι διαιτητες δεν του κανανε δωρα οπως σε αλλους υσχιρους συλογους . Ο ΟΦΗ πετυχε οτι πετυχε με το σπαθι του και με αξιοπρεπεια . Η χρονια ολοκληρωθηκε κι ειμαστε ευχαρηστημενοι απ’την ομαδα μας , αλλα πανω απ’ολα ειμαστε αισιοδοξοι για την επομενη χρονια . Του χρονου θα ειμαστε καλυτεροι .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

seventeen − 1 =