Μια γλυκόπικρη χρονιά

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής. Η σεζόν ολοκληρώθηκε με χαρά στο γήπεδο και στενοχώρια την Δευτέρα. Κανείς δεν του φταίει του ΟΦΗ παρά μόνο ο εαυτός του και το μεγαλείο του είναι πως δεν έψαξε άλλοθι.

Ομολογώ πως αυτό το συναίσθημα του πανηγυρίζω – πέφτω στα γόνατα ήταν κάτι που είχα να το ζήσω από το ματς με τον Πλατανιά με τα γκολ των Παπανικολάου και Ναμπί. Τώρα το ζήσαμε ανάποδα αλλά μεταξύ μας προτιμώ το happy end του 2019.

Τι μας αφήνει η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος; Μια γλυκόπικρη γεύση που κυρίως είναι πικρή λόγω του ότι ο ΟΦΗ καλείται να μπει σε μια διαδικασία με ομάδες που ήταν καλύτερος του όλη την χρονιά όμως από μια ειρωνεία της τύχης τα αποτελέσματα με αυτές ήταν που του στέρησαν την είσοδο στην εξάδα. Πέντε χαμένοι βαθμοί με Αστέρα, Λαμία, 3 με τον Παναιτωλικό και το πουλάκι πέταξε.

Την χρονιά αποτυχημένη δεν θα την πω, δεν την θεωρώ αποτυχημένη και δεν είναι αποτυχημένη. Το έλεγα και στο ραδιόφωνο πως το φινάλε θα κρινόταν εν πολλοίς από το αποτέλεσμα του αγώνα με τον Απόλλωνα, διαφορετικό είναι να κλείσεις με Χ2 και διαφορετικό με νίκη. Το φινάλε και οι 37 βαθμοί που μάζεψε ο ΟΦΗ είναι κάτι που αποδεδειγμένα φαίνεται πως θα είναι “40+”.

Ο ΟΦΗ δεν μπήκε στα play offs και δεν του φταίει κανείς. Δεν του φταίει η απόφαση της ΕΠΟ, παρότι είναι σκανδαλώδες το σκεπτικό, δεν του φταίει η επιστροφή των πέντε βαθμών στον ΠΑΣ Γιάννινα, του φταίει η ατυχία του, τα λάθη που του στέρησαν τη νίκη στην Λαμία, τη νίκη με τον Παναιτωλικό, η στιγμιαία ανισορροπία που έδειξε σε παιχνίδια που θα μπορούσε να τα είχε πάρει.

Είναι γλυκόπικρη η γεύση που αφήνει η χρονιά στον ΟΦΗ γιατί οι πραγματικές της δυνατότητες είναι μέσα στο γκρουπ των πρώτων έξι. Άλλωστε είναι μια από τις ελάχιστες ομάδες που η δυναμική της φάνηκε αντιπροσωπευτική στα ματς με αυτές τις ομάδες: Αήττητος και με σπουδαίες νίκες κόντρα σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό – Δύο ισοπαλίες με τον Άρη εκ των οποίων η δεύτερη κρίθηκε στο 90′ και ήττες από ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό όπου με τον πρώτο έγινε η κλοπή της χρονιάς στην Τούμπα και ο δεύτερος – κατά δική τους ομολογία – απέναντι στον ΟΦΗ έκανε τα δύο καλύτερα παιχνίδια της χρονιάς. Κάπου, στην Αθήνα διάβασα, πως ο ΟΦΗ ήταν η μοναδική ομάδα που δεν άγγιξε η διαιτησία – προφανώς εκείνος που το έγραψε είναι από τους “ντεμέκ” αντικειμενικούς που δεν έχουν καμία γνώση του αντικειμένου πέραν μόνο του τάχα μου Big – 4 ενώ το “πιστόλι” που έφαγε η ομάδα φέτος ήταν άνευ προηγουμένου και που σε μεγάλο βαθμό έκρινε και την είσοδο στην εξάδα. Βάλτε στην εξίσωση Τζήλους με ΠΑΣ Γιάννινα, Φωτιάδες με ΠΑΟΚ, Ιωνικό και θα καταλάβετε που θα μπορούσε να φτάσει ο φετινός ΟΦΗ.

Βέβαια στον ΟΦΗ γνωρίζουν καλύτερα από εμάς τι πήγε λάθος, η αυτοκριτική θα γίνει με σωστή κατεύθυνση, μακριά από φανφάρες και παχιά λόγια σαν τις μύγες που κυκλοφορούν τα Κρητικά καλοκαίρια.

Η σεζόν δεν μπορεί να κριθεί αποτυχημένη, αντιθέτως η μαγιά που υπάρχει στον φετινό ΟΦΗ όπως έγραφα και τις προάλλες είναι μια γερή βάση για τα επόμενα χρόνια, να υλοποιηθεί ο στόχος της μόνιμης εισόδου στα play offs και της διεκδίκησης ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Και ο δικός μας τρόπος είναι να το κάνουμε βήμα – βήμα, χωρίς κανένα είδος νεοπλουτισμού όπως κάνουν ορισμένοι άλλοι που χαίρονται ενώ τους κοροϊδεύει όλη η Ελλάδα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

13 σχόλια

  1. Τωρα εβαλες το σωστο τιτλο μανο, γλυκοπικρη χρονια….στην αρχη της χρονιας κανεις δεν περιμενε να διεκδικησουμε εξαδα, ομως αμα φτασεις στη βρυση χωρις και δεν πιεις νερο, ειναι μεγαλη πικρα…η χρονια βεβαια θεωρειται επιτυχημενη και ο νομπλιας επιτυχημενος , αν ειναι να ριξω καποιο φταιξιμο καπου, θα το ριξω κατα 30% στη διαιτησια και κατα 70% στους υπευθυνους της ομαδας που δεν φροντισαν να υπαρχει ενα ροστερ 18 ισαξιων παικτων, με αποκορυφωμα τις εντελως ακυρες μεταγραφες καστανιος, βαν ντουινεν, καμαου που μας κοστισαν πολλα χαμενα γκολ και τον αδυναμο παγκο απο αμυντικους β διαλογης και αναπληρωματικο τερματοφυλακα τροχονομο..τελος παντων, τωρα ολα τελειωσαν, προσωπικα δεν θα αντεξω να βλεπω αδιαφορα ματς στα πλει αουτ, αφου ακομα και 7 ηττες να κανουμε δεν μπορει να μας περασει η λαμια, περισυ ηταν διαφορετικα γιατι καναμε αγωνα σωτηριας, φετος θα κανουμε μαλλον πειραματα και δοκιμες παικτων…θα κοιταζω βεβαια τι καναμε στο καθε ματς αλλα δεν θα ξεροσταλιαζω στην οθονη γεματος αγχος οπως εκανα μεχρι τη κυριακη…το μονο που μενει, ειναι να κοιταξουν απο τωρα εκει στη διοικηση για καλες μεταγραφες και ξεκαθαρισμα του ροστερ…

  2. Η ομάδα είναι στην θέση που άξιζε βάση συγκομιδής βαθμών. Τελεία. Χαμένοι βαθμοί με Γιάννινα (ισοπαλία εντός-εκτός), Λαμία (ήττα εντός-ισοπαλία εκτός), Παναιτωλικό (ήττα εντός), Αστέρα (ήττα εκτός-ισοπαλία εντός), Ατρόμητος (ισοπαλία εντός-εκτός), Άρη (ισοπαλία εντός). Για μένα ήταν μια χρονιά αδιάφορη, όπως ακριβώς είχα προβλέψει στις αρχές της χρονιάς.

    1. με ατρομητο νικη εντος, με αρη ισοπαλια εντος και εκτος

      1. Σωστός! Είναι θετική η χρονιά γιατί έχουμε μια καθαρή εικόνα για το τι χρειάζεται για να ανέβει επίπεδο η ομάδα. Κέρδος είναι ο Νίκος Νιόπλιας, μπορεί να την οδηγήσει ψηλά και το απόδειξε αυτή τη χρονιά που πέρασε. Γίνεται δουλίτσα, πρέπει να τον στηρίξει η διοίκηση με τις επιλογές της, έχει το μαχαίρι, έχει και το πεπόνι. Θα τα πάμε καλύτερα του χρόνου και θα φανεί από τις κινήσεις που θα γίνουν μεταγραφικά. Πάμε ΟΦΑΡΑΑΑΑ!

  3. ¨Οταν έχεις στόχο την εξάδα και τελικά μένεις απέξω, η χρονιά είναι αποτυχημένη. Τελεία και παύλα.Όλα τα υπόπλοιπα είναι, νάχαμε να λέγαμε και νάχαμε να πούμε.Τραγικά λάθη στην απόκτηση επιθετικού έφεραν αυτό το αποτέλεσμα. Ας ελπίσουμε να γίνει σωστότερος σχεδιασμός το καλοκαίρι.
    Και κάτι για τους “φίλους” μου τους δημοσιογράφους: Όσο περισσότερο γλύφει κανείς, τόσο περισσότερο γελοίος και ανυπόληπτος γίνεται. Δημοσιογραφία σημαίνει αποτύπωση των γεγονότων με καλόπιστη κριτική και όχι με τη γλώσσα να κρέμεται έξω.

    1. Καλά εσύ είσαι ο άνθρωπος που έχεις γράψει 10 σχόλια με την ίδια φράση “Μπούση στα τρώνε” και μετά την ήττα από την Λαμία έλεγες πως η ομάδα είναι ίδια με την περσινή και εγώ θες να σου δώσω σημασία;

      1. Νάχαμε να λέγαμε και νάχαμε να πούμε.

  4. Όλα καλά, Μάνο, με το άρθρο, εκτός της πρότασης για τη διαιτησία. Δε μας έφταιξε η διαιτησία όσο αφορά τη βαθμολογική μας συγκομιδή. Σε μερικά ματς αδικηθήκαμε, σε άλλα ευνοηθήκαμε. Όπως και άλλες ομάδες το ίδιο. Μην κάτσουμε να τα αναλύσουμε τώρα αυτά, θα γράψουμε ολόκληρη έκθεση.
    Μένω στην ουσία των γραφομένων σου, η οποία είναι πολύ σωστή. Πάμε τώρα χωρίς ιδιαίτερο άγχος να βγάλουμε τη χρονιά και ελπίζω του χρόνου τέτοια εποχή να λέμε άλλα.

  5. Το θέμα είναι να γίνει το βήμα παραπάνω…μην ξεχνάμε ότι όταν μπήκαμε στα πλέι οφ προπερσυ την επόμενη χρονιά κοντεψαμε να πέσουμε…για να έχεις σταθερότητα πρέπει κάθε χρόνο να βελτιώνεσαι

  6. Διάβασα σε άλλο άρθρο του σαιτ, να μη χαλαρώσουμε τώρα και να κυνηγήσουμε λέει την έβδομη θέση που ήδη έχουμε.. Σέβομαι την άποψη αυτή και την καταλαβαινω αλλά αυτά είναι απλά για να λέγονται και για να μην αποκαρδιωθουν οι οπαδοί. .. Προσωπικά, δεν βλέπω κάποιο νόημα η όφελος για την ίδια την ομάδα και τους φιλαθλους, παρά μόνο ότι κάποιοι παίκτες θα έχουν την ευκαιρία να προσπαθήσουν με την απόδοση τους για καθιέρωση, καλύτερο συμβόλαιο η μεταγραφή… Ακόμα και να μην αποδώσει τίποτα η ομάδα στα πλέι άουτ, δεν λέει κάτι, θα το συγχωρησουμε, το πρωτάθλημα για μας, τελείωσε τη Κυριακή με καλές εντυπώσεις για την ομάδα.

    1. Δηλαδή, ρε Μιχάλη, αν η ομάδα κάνει 7 στις 7 ήττες στα πλέι άουτ, εσύ θα λες okay, όλα καλά; Σίγουρα δε θα έχει τρομερό ενδιαφέρον η όλη διαδικασία, αλλά εμείς ΟΦΗ είμαστε και γουστάρουμε να νικάει η ομάδα ακόμα και στα φιλικά! Μου φαίνεται ότι βγάζεις μια πικρία…

      1. οχι, δεν βγαζω πικρια, απλα καταλαβαιβω την ψυχολογια των παιδιων και του προπονητη που ειναι πεσμενη..μακαρι να κανουμε 7 νικες δεν το συζητω αλλα λεω και να χανουμε, δεν θα κακολογησω τα παιδια..την αξια τους την εδειξαν και ειμαι πολυ ευχαριστημενος

        1. Γνώμη μου είναι ότι την αξία σου τη δείχνεις κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς και, για να πάω παραπέρα, σε βάθος χρόνου. Δε μου λέει κάτι αν παίζουμε μπάλα 5 ή 6 μήνες τη σεζόν. Ένας παίκτης, μια ομάδα, όταν θέλουν να λέγονται καλοί, διακρίνονται από συνέπεια, από διάρκεια απόδοσης, Στην τελική, μιλάμε για επαγγελματίες που έχουν την υποχρέωση να τιμούν τη φανέλα που φοράνε σε κάθε ματς. Οπότε, φυσικά και θα τους κακολογήσω αν αρχίσουν να χάνουν το ένα ματς πίσω από το άλλο μέχρι να βγουν τα πλέι άουτ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fourteen − eight =