Η χρονιά του χτισίματος ενός κορμού

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής. Ο ΟΦΗ έβαλε τις βάσεις, ο Μπούσης έθεσε τον στόχο για την επόμενη χρονιά και ήρθε η ώρα να χτιστεί ένας κορμός που θα βγάλει την ομάδα από τον σκοπό πολλών μεταγραφών.

Το φετινό καλοκαίρι όπως έχουμε γράψει στα ρεπορτάζ μας στο Gentikoule είναι το πιο ιδιαίτερο από κάθε άλλη χρονιά στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει πιο νωρίς από ποτέ, οι ομάδες θα μπουν στο γήπεδο από τον Ιούνιο – και όχι από τον Ιούλιο όπως είχαμε μάθει στο παρελθόν και αυτό υποχρεώνει και τον ΟΦΗ να ξεκινήσει τον μεταγραφικό του σχεδιασμό πιο γρήγορα από ότι κανονικά συμβαίνει. Ο ΟΦΗ θα ξεκινήσει προετοιμασία, καλώς εχόντων των πραγμάτων σε τρεις μήνες από τώρα, άρα σε τέσσερις από σήμερα πρέπει να έχει υλοποιημένο και έτοιμο το 70-80% του ρόστερ του.

Ο στόχος για την επόμενη χρονιά μπήκε με το φινάλε, θα πει κάποιος το αυτονόητο και όντως είναι αυτονόητο να λέμε πως σκοπός του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου θα είναι η είσοδος στα play offs. Όμως ο Μπούσης το είπε ξεκάθαρα στις δηλώσεις του στα κανάλια της Cosmote πως στόχος είναι να μπαίνει κάθε χρόνο στα play offs και παράλληλα να διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Πλέον με το ρόστερ του ΟΦΗ για την επόμενη σεζόν να είναι έτοιμο σε ένα κομμάτι που είναι μεγαλύτερο από το μισό, οι μεταγραφικές ανάγκες του ΟΦΗ είναι δεδομένες. Το Gentikoule αποκάλυψε χθες το που κοιτάζει ο ΟΦΗ για να καλύψει τα κενά του, κάτι αυτονόητο με βάση και την εικόνα που είχαμε από την φετινή ομάδα όμως επειδή στον αθλητισμό όταν κάνεις σχέδια, τα βλέπει ο Θεός και γελάει δεν ξέρει ουδείς τι άλλο θα προκύψει μέσα στο καλοκαίρι. Ωστόσο είναι μια χρυσή ευκαιρία για τον ΟΦΗ να σταματήσει τις πολλές μεταγραφές που υποχρεώθηκε να κάνει τα προηγούμενα καλοκαίρια, κάτι που ήταν αναπόφευκτο με βάση την ποδοσφαιρική μετάβαση μιας ομάδας που από τις θέσεις “6-7” θέλει να πάει στην στόχευση του “4-6”. Ένα παράδειγμα που αναφέρω πολλές φορές στο ραδιόφωνο και ειλικρινά μου αρέσει παρότι πρόκειται για μια αντιτουριστική περιοχή και παράλληλα αντιτουριστική ομάδα, είναι αυτό που βλέπω να γίνεται στον Αστέρα Τρίπολης. Κάθε καλοκαίρι στοχεύει σε 4 έως 6 μεταγραφές και καμία τον Γενάρη. Και αυτό είναι το σωστό για μια ομάδα που θέλει να χτίσει κορμό και παράλληλα να παραμένει οικονομικά αυτάρκης όπως πρέπει να συμβαίνει και στην περίπτωση του ΟΦΗ.

Για διάφορους λόγους, που παράλληλα είναι κατανοητοί ποδοσφαιρικά, αυτό δεν συνέβη τα προηγούμενα καλοκαίρια. Φέτος είναι η ευκαιρία για τον ΟΦΗ να πατήσει σε ένα ρόστερ που έχει μεγάλες δυνατότητες και παράλληλα να προστεθούν κομμάτια που θα ανεβάσουν το level του με λίγες και καλές επιλογές. Βέβαια, τα ερωτηματικά δεν λείπουν, ένα είναι το μέλλον των Λάμπρου και Λουίζ Φελίπε – ένα άλλο είναι του Βούρου που μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του. Αλλά τέτοιου είδους ερωτηματικά θα προκύπτουν πάντα και θα υπάρχουν στο ποδόσφαιρο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

15 σχόλια

  1. Θεωρώ ότι, έτσι όπως έχει αυτή τη στιγμή η κατάσταση, ο ΟΦΗ χρειάζεται απαραίτητα 4-5 ΕΝΔΕΚΑΔΑΤΕΣ προσθήκες (στόπερ, δεξί μπακ, ίσως και αριστερό, κεντρικό χαφ και εξτρέμ) συν άλλες 2-3 για μπακ απ. Αυτό αν δε φύγουν οι δανεικοί, γιατί αν φύγουν χρειάζεται άλλους δύο παίκτες για να αναπληρωθούν τα κενά αυτά. Στο χειρότερο, δηλαδή, σενάριο πρέπει να πάει για μίνιμουμ 8 ποδοσφαιριστές, από τους οποίους πρέπει να “βγουν” οι περισσότεροι αν θέλουμε να μιλάμε για ένα ανταγωνιστικό ρόστερ την επόμενη χρονιά. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά όχι και ακατόρθωτο.

    1. Ακατορθωτο

  2. Αντίθετα από ότι λες φέτος είναι η χρονιά του μεγάλου ξεκαθάρισματος του ρόστερ.
    Βατερμαν ,,Σηφακης,Σωτηρίου,Κοροβέσης,Σελιμοβιτς,Στάικος,Καμαου,Φαν Ντουινεν,Ντε Γκουζμαν, Καστανιος,Λυμπερακης,Γριβας,Γιαννουλης δεν κάνουν για ένα αξιοπρεπές ρόστερ και για το βήμα παραπανω,οπότε θέλουμε
    Τερματοφυλακα,Στόπερ,δεξι-αριστερο μπακ,αμυντικό χαφ ,εξτρέμ και σέντερ φορ .Δηλαδή 8 προσθηκες

    1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ….ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 13 ΠΑΙΧΤΕΣ.

      ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΕΛΕΙΣ

      ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ
      ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΑΙ ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ
      ΣΤΟΠΕΡ
      ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΧΑΦ 6ΑΡΙ
      ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΧΑΦ 8ΑΡΙ
      ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΕΞΤΡΕΜ
      ΔΕΞΙ ΕΞΤΡΕΜ
      ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ………..ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ 9 ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

      ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΣ

      ΕΠΑΣΙ, ΜΑΝΔΑ, ΒΟΥΡΟ, ΔΙΑΜΑΝΤΗ, ΠΑΣΑΛΙΔΗ, ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΜΑΡΙΝΑΚΗ, ΟΥΕΣ, ΜΕΓΙΑΔΟ,
      ΜΠΟΥΖΟΥΚΗ,ΝΕΙΡΑ, ΤΟΡΑΛ, ΛΑΜΠΡΟΥ, ΤΣΙΛΙΑΝΙΔΗ, ΝΤΟΥΡΜΙ…..

      ΚΑΙ ΠΑΣ ΣΤΟΥΣ 24 ΠΑΙΧΤΕΣ ΣΥΝΟΛΟ

  3. Στα λόγια όλα είναι εύκολα αλλά αν η η ομάδα θέλει πραγματικά ευρώπες, ρεαλιστικά χρειάζεται αυτή τη στιγμή, αν φύγουν οι Λάμπρου, Φελίπε, 8 μεταγραφές επιπέδου γκαγεχο.. Αν δεν φύγουν οι Λάμπρου, Φελίπε, επιεικώς 6…επειδη όμως θεωρώ αδύνατο να γίνουν τέτοιου επιπέδου μεταγραφές, θα μείνω προσγειωμένος και θα αρκεστώ σε μια καλή εμφάνιση σαν τη φετινή… Η ομάδα δεν μπορεί πια να πάρει παίκτες επιπέδου ρολαντ γκομεζ, ισις, βέρα, λουπου, τζουγκανοβιτς η γιανγιανιν αν θυμάμαι και καλά τ όνομα του…

  4. 1. Τέρμα έχεις 4, αν πουληθεί Επασι και δεν εμπιστεύεσαι Μανδα βασικό καλές λύσεις είναι Χουρτεσιωτης ή Γκαραβελης αν πέσει η Λαμία. Σηφάκης καλύτερα δανεικός στη Β’ σε ομάδα που θα πάρει τουλάχιστον 15 ματς
    2. Δεξί μπακ βγαίνει κουτσά στραβά με τους υφιστάμενους, αριστερό θες να συμπληρώσει Μπαλογιάννη αλλά να μην τον κάψει. Απ’ έξω. Λυμπεράκης λογικά έχει καεί οπότε γεια σας.
    3. Στόπερ αν μείνει Βούρος και Σελιμοβιτς θες 1, υπάρχουν αρκετοί και Ελλάδα, αν και καλύτερα να φύγει ο τελευταίος και να πας για Θυμιανη.
    4. Χαφ θες αντικαταστάτη Γκαγιεχος απ’έξω χρηματιστηριακής αξίας άνω του εκατομμυρίου
    5. Εξτεμ κρατάς Λάμπρου (με αρκετά λιγότερα από τη ρήτρα) βάζεις στο rotation Σόουζα και Γρίβα και δεξιά για την αλητεία κάνα ΧατζήJovanni άμα κάτσει (δύσκολο)
    6. Μπροστά διώχνεις Ολλανδικά παλτά, βασικό φορ 10+ γκολ (Φελίπε ή αντίστοιχο) με Ντουρμισαη και Τεττεη.

    Οι υπόλοιποι που είναι τώρα δανεικοί δεν είναι για επίπεδο ΟΦΗ

  5. Όσο αφορά τις αποχωρήσεις θεωρώ ότι:
    -Οι Φαν Ντάινεν, Καστάνιος, Βάτερμαν, Κοροβέσης, Στάικος να φύγουν γιατί απλά δεν κάνουν στην ομάδα.
    -Οι Ουές, Γρίβας να παραχωρηθούν δανεικοί μπας και κάνουν επιτέλους το ξεπέταγμα που περιμένουμε τόσα χρόνια.
    -Ο Γιαννούλης, αν παραμείνει, να έχει κυρίως έναν καθοδηγητικό ρόλο στα αποδυτήρια μέχρι να κρεμάσει τα παπούτσια του.
    -Ο Λυμπεράκης είτε να του δωθούν κάποιες ευκαιρίες είτε να φύγει κι αυτός γιατί αλλιώς θα καταστραφεί εντελώς.
    Μιλάμε για 9 παίκτες που, για διαφορετικούς λόγους, είναι υπ’ ατμόν. Τώρα, αν προκύψουν και κάποιες αποχωρήσεις της τελευταίας στιγμής (λόγω π.χ. πρότασης από άλλη ομάδα) το νούμερο ανεβαίνει.

  6. Αν ο βοηθος του Νιοπλια που προτεινε τον Λουιζ Φελιπε εχει να μας φερει 4-5 αντιστοιχους παιχτες τετοιας κλασης , εστω και δανεικους , νομιζω ειμαστε σε πολυ καλο δρομο. Θα συμφωνησω με οσα ειπωθηκαν για τις θεσεις που χρειαζομαστε ενισχυση και ευελπιστω να κρατησουμε τουλαχιστον τους δανεικους που εδειξαν πολυ καλα στοιχεια.

    1. Συνομιλητή και συνομιλίτη, όχι τόσους δανεικούς. Με 4-5 δανεικούς κάθε χρονιά ποτέ δεν πρόκειται να χτίσεις ομάδα, ειδικά αν μιλάμε για ενδεκαδάτους παίκτες. Σκέψου ότι κάθε χρόνο θα θέλεις 4-5 τέτοιους, χώρια τις όποιες άλλες αποχωρήσεις μπορεί να προκύψουν. Δε γίνεται, δηλαδή, κάθε χρόνο να ψάχνεσαι για 6-7 παίκτες. Άλλο οι 3-4 και άλλο οι 7-8. Δε λέω, να τσιμπήσεις κάποιον που είναι πολύ καλή περίπτωση αλλά και αυτό αν και όταν… Πρέπει να στηριζόμαστε στα δικά μας περιουσιακά στοιχεία, όχι σε μισθοφόρους.

  7. Με δανεικούς θα τη βγάλουμε πάλι και δύο τρεις αγορές… Δε γίνεται αλλιώς…

  8. 6 αγωνιστικές ακόμη για να τελειώσει ένα ανούσιο μαρτύριο.. Οι 4 τελευταίοι έπρεπε να παίζουν πλέι άουτ.. Οι υπόλοιποι 4, γιατι; για να τυρανιωνται; εγώ, ταλεγα… Δεν με πείραξε καθόλου η ήττα, για μένα το πρωτάθλημα τελείωσε, με την τιμητική 7η θέση… Τώρα αφού ο κανονισμός μας θέλει να παίζουμε με το στανιο, ας δοκιμάσει ο νομπλιας διαφορα σχήματα και παίκτες κι ας ψάξουμε από τώρα για κάνα παίκτη της προκοπής για του χρονου, γιατί φέτος όλα τα έκαναν 4 παίκτες.. Επασι, βουρος, γκαγεχο και τοραλ… Πάρτε άλλους 4 αυτής της κλάσης και ίσως χτυπήσουμε εξάδα του χρόνου.

    1. Φίλε μου, με όλο το σεβασμό, αλλά αντί να σε προβληματίσει αυτή η μη διάθεση των ποδοσφαιριστών στο πρώτο ημίχρονο, λες ότι τυρρανιώνται τα (κακόμοιρα) παιδάκια επειδή συμμετέχουν στα πλέι άουτ. Αυτή ακριβώς η δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία που επέδειξαν στο πρώτο μέρος είναι το μοναδικό πράγμα που θα έπρεπε να σε προβληματίσει. Μιλάμε για επαγγελματίες όχι για ομάδα του καλτσέτο. Απαράδεκτη εμφάνιση, ούτε να το κάνανε επίτηδες, με κίνδυνο να φάνε 4 και 5 γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Αυτό θα έπρεπε να μας προβληματίζει όλους και ιδιαίτερα το τεχνικό επιτελείο. Έτσι, με τέτοια νοοτροπία, δεν πρόκειται να κάνουμε ποτέ το βήμα παραπάνω. Καλό είναι να το καταλάβουν οι υπεύθυνοι και να τους το κόψουνε το χούι όσο είναι καιρός. Εγώ χτες ντράπηκα.

      1. Όταν παίζεις χωρίς κανένα κίνητρο, αυτά συμβαίνουν… Η Λαμία που έχει κίνητρο αν και σερνόταν στα τελευταία 10 ματς του πρωταθλήματος, πήγε και κέρδισε μέσα στο Αγρίνιο πιυ είχε 14 βαθμούς παραπάνω… Δεν λέω να μην τα δίνουν όλα οι παίκτες.. Υποσυνείδητα όμως, σκέφτονται ότι και να χάσουν, δεν κινδυνεύει τίποτα.. Είναι ψυχολογικό το θέμα.. Έχουμε να δούμε κι άλλα τέτοια στα πλέι άουτ.. Να πάει ας πούμε ο Απόλλων να κερδίσει μέσα στη Τρίπολη… Έχει καμμια λογική η όλη κατάσταση; τόπε κι ο νομπλιας, ξεμείναμε από στόχους.. Να διακινδυνεψει ο επαγγελματίας παίκτης να τραυματιστεί; γιατί; για να τερματίσει 7ος που έχει τερματίσει ήδη;

        1. Δε με πείραξε η ήττα. Με πείραξε ο τρόπος που προσέγγισαν το ματς οι περισσότεροι εκ των ποδοσφαιριστών μας. Γιατί, άλλο το να μην δίνεις το 100%, να μη βάζεις τα πόδια στη φωτιά που λένε, άλλο το να μην παίζεις τίποτα και να κινδυνεύεις να ξεφτιλιστείς. ήμασταν τυχεροί που πήγαμε στο ημίχρονο με το 1-3. Θα μπορούσε εύκολα να είναι 0-4 ή 0-5. Δε λέω, σε τέτοια ματς, στα οποία το κίνητρο δεν είναι μεγάλο, παίξε κάπως πιο χαλαρά, πιο απελευθερωμένα, αλλά μην κάθεσαι να παρακολουθείς τον αντίπαλο να σε διαλύει. Αυτή δεν είναι επαγγελματική νοοτροπία. Και κάτι τελευταίο. Αν οι υπόλοιπες ομάδες έχουν αυτό το χούι, γιατί πρέπει να το έχουμε και εμείς που υποτίθεται ότι δουλεύουμε σε ευρωπαϊκά πρότυπα;

  9. Ξεχνάτε ότι βγηκατε Ευρώπη με Γιαννουλη και ότι όταν μπαίνει η ομάδα ισορροπεί όπως προχθές με Ιωνικο..για να μην αναφέρω ότι βγάζει τις περισσότερες σέντρες…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 − one =