Αφού δεν σέβονται τους εαυτούς τους, ας σέβονται αυτούς που πάνε και τους βλέπουν

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής. Το γήπεδο που ξέρει να κρίνει και να διαβάζει αλλά και να αναγνωρίζει.

Το “Γεντί Κουλέ” είναι ένα γήπεδο που ξέρει από ποδόσφαιρο, γνωρίζει να κρίνει αλλά κυρίως γνωρίζει τι θέλει και πως αντιδρά όταν βλέπει ένα παιχνίδι. Οι αντιδράσεις του κόσμου στο ημίχρονο και το τέλος του αγώνα με τον Ιωνικό ήταν εκείνες που θεωρούνται κάτι παραπάνω από αναμενόμενες. Όχι απλά αναμενόμενες αλλά δεδομένες. Ή τουλάχιστον το λιγότερο επιεικείς.

Άλλωστε η εικόνα του ΟΦΗ στο πρώτο ημίχρονο ήταν όχι μόνο για γιούχες και μπινελίκια αλλά για να κρέμεται ο καθένας στα κάγκελα. Το 3-0 που ήταν επίσης επιεικές. Όπως και οι αντιδράσεις των φιλάθλων όταν οι παίκτες του ΟΦΗ έφευγαν για τα αποδυτήρια του “Γεντί Κουλέ”. Εξ’ ου και μετά το τέλος του παιχνιδιού ακούστηκαν (χλιαρά) χειροκροτήματα. Σε έναν βαθμό ήταν και το χειροκρότημα δικαιολογημένο γιατί είδαν έστω μια προσπάθεια – κάτι βρε αδερφέ, ένα τζατζάρισμα και μια κόντρα. Από το απόλυτο τίποτα των πρώτων 45 λεπτών τουλάχιστον στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε μια προσπάθεια που όπως σωστά είπε και ο Νιόπλιας μετά “δεν θα τα γυρίζουμε και όλα τα ματς”.

Επειδή το παιχνίδι του Σαββάτου δεν χρήζει αγωνιστικής κριτικής πρέπει να σταθούμε στο πρώτο ημίχρονο που αυτό ήταν κάτι σαν ομάδα. Γιατί αν κάνουμε το λάθος να σταθούμε στον Σελίμοβιτς και τον κάθε Σελίμοβιτς τότε κινδυνεύουμε να χάσουμε την ουσία του αγώνα με τον Ιωνικό. Δεν ξέρω αν είναι θέμα νοοτροπίας ή οτιδήποτε άλλο όμως αυτή η εικόνα για ένα ολόκληρο ημίχρονο που είτε την Μπαρτσελόνα έβλεπες, είτε τον Ιωνικό το ίδιο και το αυτό ήταν. Εάν όμως οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές δεν σέβονται τους εαυτούς τους ας σεβαστούν αυτούς που πήγαν το Σάββατο στο γήπεδο και στους 4-5 βαθμούς αψηφώντας το ψοφόκρυο, την ξενέρα που ο ΟΦΗ πήγε στα play out και πολλά άλλα. Όμως ήταν εκεί στις εξέδρες του γηπέδου και απέναντι σε εκείνους πρέπει να υπάρχει ο υπέρτατος σεβασμός. Αν οι ίδιοι δεν θέλουν να σέβονται τους εαυτούς τους, είναι δικαίωμα τους αλλά μόνο προσωπικό και όχι δημόσιο. Και όχι μόνο απέναντι στον κόσμο αλλά και απέναντι στην ίδια τους την ομάδα, σε όλο τον οργανισμό του ΟΦΗ αλλά πολύ περισσότερη στους φιλάθλους.

Από την πρώτη στιγμή που ο ΟΦΗ μπήκε στα play out το έλεγα και τα έγραφα σε καθημερινή βάση: Δεν πρέπει να χαλάσει την εικόνα που έβγαλε σε όλο το πρωτάθλημα και ήδη με το καλημέρα φρόντισε να το κάνει. 45 λεπτά που ήταν όλοι ζαλισμένοι, σε κάθε κόντρα πήγαιναν δεύτεροι και τρίτοι ενώ έβλεπες τον Ιωνικό να διεκδικεί κάθε μπαλιά και κάθε διεκδικούμενη φάση.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

18 σχόλια

  1. Πολύ σωστός, Μανώλη. Όταν δείχνεις μια τέτοια εικόνα για 45 λεπτά πρέπει να μην περνάει στο ντούκου και να καυτηριάζεται. Ελπίζω να μην ξαναδούμε τέτοια εμφάνιση.

  2. Μιλάμε για πολύ καραγκιοζιλίκι, ξεπεσμό, κατάντια, κοροϊδία και ξενέρα. Αίσχος, Ντροπή κύριοι. Θα πρέπει έκαστος εξ΄ ημών να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί. Από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο. Από τη Διοίκηση, το Τεχνικό Επιτελείο έως και τον τελευταίο παίκτη και παράγοντα. Εάν θέλετε πραγματικά να κοιταζόσαστε στα μάτια, να είσαστε ειλικρινείς μεταξύ σας και με τους εαυτούς σας, να βλέπετε και να λέτε τα πράγματα ως έχουν, κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς και την αυτοκριτική σας, θα πρέπει κύριοι να το παραδεχτείτε ότι δυστυχώς αποτύχατε! Κι αυτό γιατί άλλους στόχους και οράματα είχατε βάλει απ΄ ότι μας λέγατε από την αρχή της χρονιάς, αλλά απ΄ ότι φαίνεται δεν σας βγήκαν στην πορεία. Θα πρέπει να καθήσετε όλοι μαζί κάτω και να βρείτε τον λόγο ή τους λόγους που δεν σας βγήκαν αυτά που διατυμπανίζατε δεξιά κι αριστερά. Άραγε τις πταίει, τι πταίει και ποιοι είναι οι λόγοι που δεν υπήρξε το επιθυμητό αποτέλεσμα; Σ΄αυτά τα ερωτήματα οφείλετε να απαντήσετε μόνον εσείς και να αφήσετε στην άκρη τον εγωισμό και τον στρουθοκαμηλισμό που εδώ και αρκετό καιρό, από τότε που αναλάβατε, σας διακρίνει και σας διακατέχει. Η Ομάδα δεν σας φταίει σε τίποτα αλλά ούτε και ο κόσμος της για να τους κοροϊδεύετε και να τους ταλαιπωρείτε. Ως εδώ και μη παρέκει!

  3. Αδιαφορια ειδα εγω…ο κοσμος μπορει να ξενερωση αλλα οχι οι παιχτες…γιατι τζαμπα δεν παιζουν….πληρωνοντε….πληρωνοντε για να τα δινουν ολα και οχι να ειναι αδιαφοροι…..Ελπιζω ο Νοπλιας να δωσει ευκαιριες σε Μανδα Σηφακη…(δυστηχως ακομα δεν εχουμε παιχτες απο τις ακαδημιες..ελπιζω να γινει αυτο συντομα….) Και η δοιηκηση να αρχισει απο τωρα να φτιαχνει χωρις ανχος την ομαδα για του χρονου οπου κατα πασα πιθανοτητα και ο 5ος θα βγαινει Ευρωπη…

    ΥΓ Ραδιο αρβυλα η ειναι αληθεια οτι ψαχνοντε για drinkwater;

  4. Πολύ σωστά αυτά που γράφεις Μάνο αλλά πως να πείσεις ένα παίκτη να βάλει τα πόδια του στη φωτιά και να διακινδυνεψει κάνα σοβαρό τραυματισμό και την καριέρα του, αποκλειστικά για το ιματζ της ομάδας; ο παίκτης χρειάζεται στόχους, δεν είναι μηχανή… Στόχο θα είχαν μόνο πιτσιρικάδες η αναπληρωματικοι για να δείξουν στο προπονητή ότι αξίζουν κι αυτοί.. Ο νειρα, τι να αποδειξει η ο μεγιαδο η ο βουρος η ο Φελίπε; να πάθουν και κάνα τραυματισμό για το ονορε; απλά ο κανονισμός του πρωταθλήματος είναι λάθος.. Πλέι άουτ έπρεπε να παίζουν μόνο οι 4 τελευταίοι διπλούς αγώνες.. Οι υπόλοιποι 4, για ποιο λόγο να παίζουν πλέι άουτ; για να κάνουν καλωσυνες σ αυτούς που κινδυνεύουν, ο νοών νοητω; τέλος πάντων, εγώ τα ηξερα αυτά, ας φροντίσει λοιπόν η διοίκηση να πάρει παικταραδες φέτος να διασφαλιστεί η εξάδα του χρόνου, να μην έχουμε τα ίδια.. Ορίστε, τα γιαννινα τα πήγε στην εξάδα, ο περεα σχεδόν μόνος του!

    1. Με την ίδια λογική επειδή ο ΟΦΗ πήγε στα play out πρέπει να πειστώ και εγώ να έρχομαι στο γραφείο για να γράφω για τον ΟΦΗ. Επαγγελματίες αυτοί, επαγγελματίας και εγώ. Δεν είναι θέμα “παιχταράδων” η έλλειψη ενδιαφέροντος. Ας είμαστε λοιπόν σοβαροί σε ότι γράφουμε.

      1. πολυ σοβαρα τα γραφω κι ρεαλιστικα…ξερω οτι πονας την ομαδα οπως ολοι μας …απλα, εγω προσωπικα , αφου ηρθαν ετσι τα πραματα και ειμαστε στα αδιαφορα πλει αουτ, θα προτιμουσα να δω να δινονται ευκαιριες σε παικτες που δεν εχουν παιξει καθολου και για να τα δωσουν ολα και για να δειξουν αν αξιζουν η οχι…καλως η κακως, οταν θα παιξουμε πχ με τη λαμια που καιγεται για βαθμους και θα βαραει στο ψαχνο, υπαρχει κανας λογος να σακατευτει ο νειρα η ο βουρος?

        1. Μιχάλη, συγγνώμη κιόλας, αλλά η άποψή σου επί του θέματος είναι αυτή του κλασικού Νεο-ελληνάρα. Αν δεν έχει tip, δε δουλεύω με όρεξη. Αν δεν έχει κρέας, δεν τρώω. Αν δεν πάμε Παρίσι, δεν έρχομαι. Μπορώ να σου γράφω μέχρι αύριο παρόμοια παραδείγματα που καταδεικνύουν τον ψυχισμό του μοντέρνου Έλληνα. Θα σου θυμίσω ένα ματς πριν από κάμποσα χρόνια στο Ηράκλειο κόντρα στην ΚΑΙΓΟΜΕΝΗ ΓΙΑ ΒΑΘΜΟΥΣ Ξάνθη, το οποίο έληξε 4-3 υπέρ του ΑΔΙΑΦΟΡΟΥ ΟΦΗ. Τέτοιες ιστορίες πρέπει να μας μένουν στο μυαλό και όχι τα αντίθετα. Στο μόνο που σου βρίσκω δίκιο είναι ότι τα πλέι άουτ, με τη σημερινή τους μορφή, είναι άχρηστα και επικίνδυνα (υπό πολλές έννοιες).

  5. Σωστά τα λες Μανώλη.
    Το Σάββατο που πέρασε, σκέφτηκα στο ημίχρονο να έκανα κομμάτια την κάρτα διαρκείας.
    Περίμενα ότι θα έβλεπα επιτέλους ένα αγώνα χωρίς άγχος…και ωραίο ποδοσφαιρο… αλλά δυστυχώς αυτό το ποδόσφαιρο που έπαιζαν με έφερε στα όρια…
    Περίμενα, όπως προσδοκώ και στους επόμενους αγώνες να ξεκινάνε νέοι παίχτες όπως ο Μπουζουκης, ο Μανδάς, να πάρει παιχνίδια ο Σταικος, ο Διαμαντής, ακόμα αν μπορεί να βάλει και από την Κ19. Αυτοί οι παίχτες έχουν κίνητρο να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό.
    Να έχουμε και εμείς κίνητρο να έρθουμε στο γήπεδο, να βλέπουμε το μέλλον του ΟΦΗ.

    1. Γιάννη συμπάσχω απολύτως μαζί σου, τα ίδια έλεγα και μονολογούσα στο ημίχρονο πως αν δεν ήμουν στο γήπεδο λόγω δουλειάς, θα έφευγα.

      1. Πιστεύω Μανώλη ότι οι περισσότεροι που ήταν στο γήπεδο , αυτό σκεφτόταν.
        Ένας πατέρας (με διαρκείας) που ήταν δίπλα μου, είπε στο 10χρονο γιο του, ότι αν δεν γυρίσει το παιχνίδι στο 2ο ημίχρονο, δεν θα ξαναερχόταν να δουν τον ΟΦΗ.
        Υπάρχει αγανάχτηση, στηρίζουμε την ομάδα και με χιόνι και με κρύο, αλλά όπως έγραψες και εσύ , να μας σεβαστούν.

  6. Συγνωμη Μανώλη γιατί δεν αναλύουμε το Α ημίχρονο να δούμε καλοπροαίρετα τι έφταιξε για να μην ξαναδούμε τα ίδια?Εσύ δεν ξέρεις πραγματικά τι έφταιξε?Γιατί να μην πούμε την αλήθεια και ας πονάει?Δηλαδή ο Νιοπλιας που ξεκαθαρίζω τον εκτιμώ τον αγαπώ και τον ευγνωμονώ αδιαπραγμάτευτα 45λεπτα δεν έβλεπε τίποτα?Δεν έφταιγαν μόνο οι παίκτες Και κατι ακόμα .ΤΑ ΠΑΛΤΑ ΔΕΝ ΒΑΦΤΊΖΟΝΤΑΙ ΠΑΊΚΤΕΣ!ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΔΊΝΟΥΜΕ ΔΑΝΕΙΚΟΎΣ ΣΕΛΙΜΟΒΙΤΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΙΟΣ ΣΕ ΚΆΠΟΙΑ ΟΜΆΔΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΝΑ ΓΕΛΆΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΧΆΛΙΑ ΤΩΝ ΆΛΛΩΝ??

  7. Τρεις κι ο κούκος στο γήπεδο προχθές.
    Ακούτε εσείς που χτυπιεστε; Τρεις κι ο κούκος.
    Χάσαμε από τον Ιωνικό. Και;
    Κλάην μάην.
    Και 5-0 να κερδιζαμε τι; Θα κρατούσαμε την καλή εικόνα; Ξανά ΚΛΑΗΝ ΜΑΗΝ.
    Κάθονται 20-30 τρελαμενοι να φωνάζουνε και να χτυπιουνται.
    Γιατί;
    Έλα ντε…

    Του χρόνου πάλι παίδες. Χαλαρώστε…

    1. Δεν είναι έτσι, φίλε Γιώργο. Τρέχει και παρατρέχει κάτι με αυτά που είδαμε.
      Ξαναλέω και το τονίζω, δε μας πείραξε η ΗΤΤΑ αλλά η ΕΜΦΑΝΙΣΗ, ειδικά αυτή του πρώτου ημιχρόνου. Και ξέρεις γιατί; Γιατί με τέτοια νοοτροπία δεν πρόκειται ποτέ να κάνεις το βήμα παραπάνω. Οι ομάδες χτίζονται βάσει αγωνιστικών επιλογών, χρημάτων και νοοτροπίας. Και τα τρία είναι εξίσου σημαντικά. Τι να τα κάνεις τα φράγκα ή τους παικταράδες αν δεν έχεις επαγγελματισμό και πάθος γι΄ αυτό που κάνεις;
      Αν πάλι αποδίδεις την εμφάνιση ή την ήττα (ή και τα δύο μαζί) στο ότι το γήπεδο ήταν σχεδόν άδειο, τότε και πάλι κάνεις λάθος. Στο δεύτερο ημίχρονο οι ίδιοι δεν ήταν στις κερκίδες, οι ίδιοι δε φωνάζανε; Γιατί αλλάξανε τροπάριο οι παίκτες; Όχι ότι πιάσανε καμιά σούπερ απόδοση αλλά τουλάχιστον σοβαρεύτηκαν. Όπως όφειλαν να κάνουν από την αρχή.

  8. Μην ξαναπάει κάνεις στο γήπεδο, μην πάρει κανείς διάρκειας, να πάμε όλοι στο ΒΑΚ να ζητήσουμε εξηγήσεις.
    Αν το αφήσουμε έτσι θα γίνουμε πάλι και φέτος σουργελο.
    Είδατε και ακούσατε πως γελούσαν μαζί μας όλα τα κανάλια, και αθλητικά sait το σαββατοκυριακο.
    Αυτή η κατάντια πρέπει να σταματήσει.
    Έχουμε γίνει ομαδουλα τις πλάκας.
    Ξεδιψάει ο κάθε λιγούρης μαζί μας.
    Πισωγυρισμα σε όλο το μεγαλείο.
    Ποια οράματα και ποιο μέλλον,όλα ψέματα.
    Μεγάλη ευθύνη του Νομπλια.
    Να ξέρει όμως ότι ο κόσμος του ΟΦΗ δεν μένει με σταυρωμένα χέρια.

  9. Σέβομαι όλους τους προλαλησαντες αλλά η φετινή χρονιά τελείωσε την 26η αγωνιστική όπου για λίγο χάσαμε την εξάδα… Τώρα απλά παίζουμε γιατί είμαστε υποχρεωμένοι από τον κανονισμο, χωρίς να κινδυνευουμε και χωρίς να διεκδικούμε κάτι.. Περισυ στα πλέι άουτ, δίναμε τον υπέρ πάντων αγώνα να μην πέσουμε.. Φέτος, κανεις δεν ξέρει τι ακριβώς κάνουμε.. Ούτε θέμα επαγγελματισμου είναι, ούτε φιλότιμου…Είναι θέμα κακής οργάνωσης του πρωταθλήματος.. Να ξαναπαιζουμε εμείς που έχουμε 37 βαθμούς με τον Απόλλωνα που έχει… 13!!!, γιατι;;;;

    1. Με την ίδια λογική, γιατί όταν συμμετείχαμε στα πλέι οφ πριν δύο χρόνια, όπου υπήρχε ισχυρό κίνητρο, καταφέραμε να μην κάνουμε ούτε μία νίκη; Καλή ομάδα είχαμε και τότε. Συμφωνώ, η οργάνωση του πρωταθλήματος δεν είναι ό,τι καλύτερο, αλλά αυτά δεν τα ξέραμε εξ αρχής; Ας ήμασταν μάγκες να μπαίναμε 6αδα. Δεν ήμασταν όμως.

      1. Μα, στα πλέι οφ, πριν 2 χρόνια, είχαμε ένα κίνητρο! Παίζαμε με τις μεγάλες ομάδες για μια θέση στην Ευρώπη! Το ίδιο είναι με τώρα; όχι φυσικά! Συμφωνώ, ότι δεν ειμασταν μάγκες φέτος για να μπούμε εξάδα.. Άμα δεν μπορείς να κερδίσεις τη Λαμία στο γήπεδο σου, δεν σου φταίει κανείς…

        1. Το λέω γιατί υπάρχει κοινός παρονομαστής και στις δύο περιπτώσεις. Όπως τώρα που, όπως λες, δεν υπάρχει κίνητρο έτσι και τότε δεν είχαν κίνητρο οι παικταράδες μας μιας και ο βάζελος είχε τιμωρία στην Ευρώπη και το ξέραμε εξ αρχής ότι θα βγαίναμε εμείς ό,τι και να γινόταν. Και πήγαμε και κάναμε μόνο ήττες και δύο ισοπαλίες. Που θέλω να καταλήξω; Θέμα νοοτροπίας υπήρχε τότε, όπως υπάρχει και τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twelve − five =