Το σταυροδρόμι του καλοκαιριού και η επόμενη σεζόν

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα, η χρονιά, ποδοσφαιρικά και όχι βάσει στόχου των play offs, έκλεισε ικανοποιητικά αλλά ήρθε η ώρα να πάει στο next level. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Η χρονιά έχει δύο μήνες μπροστά της αλλά για να είμαστε ειλικρινείς το μόνο που σκεφτόμαστε μέχρι το τέλος των play out είναι να μην χαλάσει η εικόνα του ΟΦΗ και να μην δούμε ξανά εμφανίσεις όπως αυτή του πρώτου ημιχρόνου κόντρα στον Ιωνικό. Είναι άδικο κυρίως για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, το σταφ και ολόκληρο το ποδοσφαιρικό τμήμα να μπαίνουμε σε μια διαδικασία σκληρής κριτικής που είναι δίκαιη και όχι παράλογη. Και είναι άδικο γιατί το φετινό γκρουπ των παικτών του Νίκου Νιόπλια μας έδωσε μερικές από τις καλύτερες ποδοσφαιρικές παραστάσεις που είδαμε τα τελευταία χρόνια και δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Ήταν μια εικόνα ομάδας που χαιρόσουν να την βλέπεις σε πάρα πολλά παιχνίδια, που είχε μια σταθερότητα στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος και που για κάποιες δικές της αναποδιές ή ξένες παρεμβάσεις δεν κατάφερε να μπει στην εξάδα.

Από εκεί και πέρα όμως για την φετινή σεζόν έχουν γραφτεί τόσα πολλά πράγματα που νομίζω πως δεν μπορούμε να μένουμε άλλο σε αυτήν. Ο ΟΦΗ μπαίνει σε ένα σταυροδρόμι που δεν έχει το βουνό του περσινού καλοκαιριού όταν βρισκόταν στο τέλος ενός δρόμου που τον έβρισκε καταρρακωμένο, γεμάτο πληγές από την τραυματική σεζόν και που παράλληλα έπρεπε να ξεκινήσει το χτίσιμο του από την αρχή. Ο Νιόπλιας είναι προπονητής του ήδη μια χρονιά, οι συνεργάτες του και το τεχνικό τιμ έχουν συνεργαστεί μια ολόκληρη σεζόν, όλοι γνωρίζουν τι θέλει ο καθένας και παράλληλα από άποψη ιδεών τα περισσότερα στοιχεία του ποδοσφαίρου που θέλουμε να δούμε είναι δρομολογημένα.

Ο ΟΦΗ δημιούργησε από το περσινό καλοκαίρι μια μαγιά ποδοσφαιριστών που είναι ο βασικός κορμός του για τη νέα χρονιά και όπως είχα γράψει ξανά δεν μπορεί να προχωράει κάθε καλοκαίρι σε πλήρη αναδόμηση του ρόστερ του όπως συνέβη τα καλοκαίρια του 2020 και του 2021 που δικαίως προχώρησε σε μεγάλες αλλαγές αφού υπήρχε η μετάβαση από την μια ποδοσφαιρική εποχή στην άλλη. Φέτος του δίνεται η δυνατότητα, αν και οι καταστάσεις αλλάζουν και είναι απρόβλεπτες, να πατήσει πάνω σε μια εξαιρετική μαγιά ποδοσφαιριστών που υπάρχουν και να προχωρήσει σε λίγες αλλά άξιες προσθαφαιρέσεις του ρόστερ του. Άλλωστε οι μεταγραφικές του ανάγκες είναι δεδομένες και τις γνωρίζουν όλοι.

Σημαντικό ρόλο στο κομμάτι της ενίσχυσης του θα παίξει και το τι θα γίνει με τους Λουίζ Φελίπε, Λάμπρου αφού μια πιθανή παραμονή και των δύο δεν θα υποχρεώσει τον ΟΦΗ να ψάχνει βασικό φορ και βασικό εξτρέμ ενώ από εκεί και πέρα είναι στο χέρι όλων στο club να πατήσουν ακόμα πιο γερά στο νέο πρωτάθλημα όπου με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα η διαδικασία των play offs θα έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία από πέρυσι.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

4 σχόλια

  1. εγω , δεν προκειται να κανω καμμια σκληρη κριτικη στα πλει αουτ παντως, αφου οπως εχω ξαναπει, για μενα το πρωταθλημα τελειωσε την 26η αγωνιστικη και η ομαδα απο ατυχια δεν πηγε εξαδα…,,,ας παιξουν οσο μπορουν κι οτι γινει ας γινει…απο κει και περα, διαφωνω οτι εχουμε κορμο ομαδας για διακρισεις, εχουμε απλα 6-7 πολυ καλους παικτες και οι υπολοιποι μετριοι.. επειδη μια ομαδα για να διακριθει, χρειαζεται τουλαχιστον 12 ισαξιους παικτες , θα χρειαστουμε τουλαχιστον αλλους 5-6 πολυ καλους, για να αποκτησουμε τουλαχιστον την στοφα ομαδας που αποπνεει σιγουρια…γιατι περισυ, και απροβλεπτους βαθμους χασαμε αρκετους και οι πιο πολλες νικες ηταν με τη ψυχη στο στομα.

    1. Θα συμφωνήσω με το γενικό πνεύμα, έχουμε 5-6 πολύ καλούς παίκτες που ανεβάζουν το επίπεδο όταν είναι υγιείς. Ας ελπίσουμε ότι την επόμενη χρονιά δεν θα απουσιάζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα εάν (χτύπα ξύλο) τραυματιστούν. Ελπίζω να υπάρχει η θέληση να κάνουμε μια υπέρβαση στο οικονομικό κομμάτι γιατί οι καλοί παίκτες κοστίζουν ώστε να ενισχυθεί πραγματικά η ομάδα. Να έρθουν έστω 2-3 πρωτοκλασάτοι. Δεν γνωρίζω αν θα βρεθούν νεαροί παίκτες – διαμαντάκια γιατί το τμήμα σκάουντιγκ (εάν υπάρχει αυτό το πράγμα) ή ο κύριος Γιάννης, δεν έχουν να επιδείξουν ιδιαίτερη επιτυχία μέχρι τώρα. Αισιοδοξώ ότι θα αλλάξει η κατάσταση σε αυτό τον τομέα. Η χρονιά που πέρασε ήταν ούτε κρύο, ούτε ζέστη, μάλλον αδιάφορη ήταν στα δικά μου μάτια. Θα ήταν μια τεράστια επιτυχία εάν περνούσαμε στα playoffs γιατί κακά τα ψέμματα δεν θα το αξίζαμε. Το θετικό βέβαια είναι ότι ουδέποτε φοβηκα ότι θα κινδυνεύαμε.

  2. Τα ιδια λεγαμε και περσυι για σεντερ φορ…για εμενα χρειαζεται ακομα ενας..οχι ακριβος

  3. Έχετε δίκιο στο ότι η χρονιά ήταν αδιάφορη, αλλά δεν βλέπετε τη γενική εικόνα. Και αυτή είναι να έχουμε μια ομάδα αδιάφορη για τους οπαδούς της κάθε χρόνο! Μια ομάδα ούτε κρύο ούτε ζέστη. Μια ομάδα που θα μπαίνει στα πλέι οφ μια φορά τα πέντε χρόνια και μέχρι εκεί. Με κύριο στόχο τη μεταπώληση παικτών μετά από μια καλή σεζόν: Φιγκειρέδο, Στάρτζεον, Σαρδινέρο και έπονται και άλλοι. Ίσως μερικές φορές να μη χρειάζεται καν να περάσει ολόκληρη σεζόν: Γκαγιέγος!
    Μια ομάδα που θα παίρνει δανεικούς αλλά δεν θα τους αγοράζει κι όλας: Σεμέδο, Γιακουμάκης, Λάμπρου, Φελίπε…
    Μια ομάδα που θα κάνει πασίγιος, χωρίς ποτέ να έχει στόχο να της κάνουν και οι αντίπαλοι κάποτε….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 + twelve =