Για ποιον λόγο να υπάρχει τόση νευρικότητα;

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Μια διαδικασία που θα έπρεπε να την πάρουν πάνω τους οι παίκτες, έφτασε στο σημείο, με αποκλειστική τους ευθύνη, να αποτελεί αιτία εσωστρέφειας μεταξύ της ομάδας και του κόσμου δίχως σοβαρή αιτία. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Ήταν προφανές από την αρχή πως δεν θα γινόμασταν σοφότεροι μέσα από την διαδικασία των play out. Πολύ δε περισσότερο δεν θα γίνει σοφότερος και ο ίδιος ο Νιόπλιας που έχει πάρει τις αποφάσεις του για την επόμενη χρονιά και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα μέσα από τις επιλογές που κάνει σε κάθε παιχνίδι, είτε αφορά την βασική ενδεκάδα – είτε στις αποστολές που ανακοινώνει για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

Προφανώς σοφότεροι δεν θα γίνουμε ούτε εμείς οι ίδιοι, ούτε και ο κόσμος που παρακολουθεί την ομάδα σε όλη την διάρκεια της χρονιάς. Δεν περιμένουμε τα play out για να δούμε πως η άμυνα του ΟΦΗ έχει χάσει την συνοχή της με αποτέλεσμα να δέχεται αστεία γκολ, ούτε περιμέναμε το παιχνίδι με τον Απόλλωνα για να δούμε ξανά την ομάδα να τρώει γκολ σε αντεπίθεση και αφού έχει χαθεί η μπάλα έξω από την περιοχή του αντιπάλου, να είναι ανύπαρκτες επιστροφές στην μετάβαση προς την δική της περιοχή όπως συνέβη το Σάββατο και σε τόσα πολλά παιχνίδια μέσα στο πρωτάθλημα ή το κύπελλο.

Τα όσα ακούγονται ή γράφονται δεξιά και αριστερά περί έλλειψης ικανότητας και αδυναμίας του ρόστερ εγώ τα ακούω τζάμπα και βερεσέ. Δεν υπάρχει έλλειψη ικανότητας, υπάρχει έλλειψη όρεξης και μια ακατάσχετη νευρικότητα που έγινε ακόμα πιο εμφανής το Σάββατο όταν κατά την διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου είδαμε περιστατικά που δεν τα είχαμε δει στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με αποκορύφωμα ένα μαρκάρισμα του Ντεντάκη στον Λάμπρου και ο τελευταίος απλά να σταματήσει να παίζει σηκώνοντας τα χέρια επειδή δεν δόθηκε το φάουλ. Και γκρίνια μέσα στο γήπεδο χωρίς λόγο. Αν οι ίδιοι οι παίκτες του ΟΦΗ θεωρούν τα play out μια βαρετή διαδικασία ας το πουν στον προπονητή τους να πάρει και εκείνος τις δικές του αποφάσεις. Οκ, θα το δεχτώ πως η έλλειψη κινήτρου παίζει έναν ρόλο, τα ίδια λέγαμε όλοι μας πέρυσι όταν ο ΟΦΗ καιγόταν για τις νίκες της παραμονής απέναντι σε ομάδες που είχαν ξεμπερδέψει, αλλά χωρίς καμία διάθεση υποτίμησης των άλλων, άλλο ΟΦΗ και άλλο Βόλος και Τρίπολη. Αλλά δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο από το να φοράει κάποιος την φανέλα του ΟΦΗ και να αγωνίζεται για αυτήν μέσα στο γήπεδο. Αυτό από μόνο του είναι ένα κίνητρο, είναι ένας στόχος που μπαίνει στο μυαλό όλων.

Η έλλειψη μυαλού και συγκέντρωσης αποτυπώνεται πλήρως στην φάση του 0-1 όταν ο Φατιόν στοπάρει και σκοράρει σαν σε προπόνηση με πέντε παίκτες γύρω του να τον κοιτάζουν και τον Βούρο να είναι καρφωμένος στο δοκάρι. Αυτό λοιπόν στα δικά μου μάτια, μου δείχνει ότι οι παίκτες μπαίνουν στο γήπεδο δίχως συγκέντρωση και καθαρό μυαλό. Όταν χάνονται γκολ που υπό άλλες συνθήκες δεν θα χάνονταν, αυτό οφείλεται στην έλλειψη συγκέντρωσης. Και μην τρελαθούμε τώρα, δεν γίνεται η ομάδα που “πάτησε” τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και πέτυχε μεγάλες νίκες, να έγινε τόσο κακή που να μην μπορεί να κερδίσει τον Απόλλωνα;

Όμως όταν γίνεται κουβέντα για ικανότητα κανείς δεν μπορεί να δώσει άδικο στον κόσμο που κράζει. Μέχρι και ο τελευταίος έχει δίκιο φίλαθλος με όσα βλέπει κόντρα σε Ιωνικό, Απόλλωνα έχει δίκιο να διαμαρτύρεται και να κράζει ανηλεώς. Και πολύ περισσότερο αυτός που πάει στο γήπεδο και πληρώνει να δει ένα αδιάφορο παιχνίδι μόνο και μόνο από την αγάπη του για τον ΟΦΗ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

15 σχόλια

  1. Ποσό μεγάλο λάθος έχει κάνει πια ο Διαμαντης για να τιμωρείται από τον Νομπλια για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Από το εντός έδρας ματς με τον Παναιτωλικό δεν έχει παίξει παρά μόνο όταν δεν υπήρχε άλλη επιλογή στα Σέντερ μπακ. Ήταν το καλύτερο δίδυμο με τον Βούρο και από τότε έχουμε φαει στη μάπα τους απίθανους Σελιμοβιτς και Πασσαλιδη που φέρουν την ευθύνη για το 80% των γκολ που έχουμε δεχθεί από τότε. Μέχρι ποτέ θα ανεχόμαστε το κακομαθημένο παιδάκι που λέγεται Λάμπρου που βάζει μονίμως την ομάδα κάτω απο το υπέρ εγώ του; Δεν μας νοιάζουν τα play out αλλά είναι μια χρυσή ευκαιρία να χαλάσουμε την ωραία εικόνα που έφτιαξε η ομάδα όλο το χρόνο παρά το γεγονός ότι έπαιξε για όλη τη σεζόν χωρίς Σέντερ φορ χωρίς βοήθεια επιθετικά από τα πλαγιά μπακ χωρίς ουσιαστικά εξτρέμ. Ελπίζω αυτές τις ελλείψεις να τις καλύψει η διοίκηση μαζί βέβαια με την τεράστια απώλεια του εξαιρετικού Γαγιεγος.

  2. Αντε πάλι με τα πλέι άουτ! Μόνο ομάδες που έχουν κίνητρο τα παίρνουν στα σοβαρά, όπως εμείς περισυ και ο Απόλλων φέτος! Κι ο αστέρας έχασε χτες στην έδρα του κι ο Παναιτωλικός αλλά ούτε ασχολήθηκαν.. Δεν πρόκειται να γυρίσουμε τη πλάτη στην ομάδα Μάνο επειδή σέρνεται στα πλέι άουτ που τη βάλανε να παίξει! Μην ανησυχείς! Είναι γνωστό παγκοσμίως ότι οι αδιάφοροι βαθμολογικά αγώνες είναι σα να παίζεις φιλικό ματς.. Τι άλλο να πω; ότι ξεχάσαμε τη μπάλα που ξέραμε; απλά δεν τα δίνουν όλα.. Θα πρεπε αλλά τι να κάνουμε τώρα..

  3. Το Σάββατο άκουσα στο γήπεδο ότι οι παίκτες είναι απλήρωτοι.
    Ότι έχουν πάρει μόνο το 30% των συμβολαίων που αναλογεί για εφέτος.
    Η ομάδα κατάντησε να ξεδιψάει τον κάθε διψασμένο.
    Έχει γίνει η κλοτσοπατιναδα του κάθε λιγούρη.
    Έχει μικρύνει πολύ.
    Κάνεις από εμάς τους υγιείς φιλάθλους δεν περίμενε τέτοια ξεφτίλα.
    Μας έχουν φλομοσει στο ψέμα το οποίο και συνεχίζεται.
    Κρίμα για την ιστορία της,να σηκώνει τα πόδια και να ασεγλουν πάνω στο ένδοξο κορμί του ΟΦΗ , κάποιοι χθεσινοι τύποι που λέγονται Απόλλωνες και Ιωνικοι ,και ποιος ξέρει με αυτά που βλέπουμε και πόσοι άλλοι επονται.
    Ντροπή στον προπονητή,στην διοίκηση και στους παίκτες που δεν σέβονται την ιστορία της ομάδας , και εμάς τους φιλάθλους που δίνουμε τα πάντα για την ομάδα της καρδιάς μας.

    1. και μετα ζηταμε καλες μεταγραφες….καταλαβα…

    2. Καλά εσύ είσαι αυτός που έλεγες να πας στο Βαρδινογιάννειο για να ζητήσεις εξηγήσεις λες και η ομαδα εχει ακόμα πρόεδρο τον Φώτη. Επίσης αφού το άκουσες στο γήπεδο, αλήθεια θα είναι. Αλλά δεν φταις εσυ, φταίνε αυτοί που σε διαβάζουν και σε πιστεύουν κιόλας.

  4. αν ισχυει αυτο που εγραψε ο φιλος αριων παραπανω, τοτε ας προσγειωθουμε….οποιος ζηταει τα πολλα, χανει και τα λιγα…

  5. Εγώ θα δω το θέμα από μια άλλη πλευρά. Ζητάμε από τους παίκτες να βάλουν τα πόδια τους στη φωτιά σε αδιάφορα παιχνίδια την ίδια στιγμή που το γήπεδο το Σάββατο ζήτημα να είχε 1000/2000άτομα. Έτσι τουλάχιστον φάνηκε από την τηλεόραση. Θέλετε κίνητρο; Γεμίστε το γεντί κουλέ. Γίνετε εσείς το κίνητρο. Λέτε οι παίκτες να παίζαμε χαλαρά αν υπήρχαν 5000 οπαδοί. Σαν σκυλιά θα παίζαμε. Η μεγάλη ομάδα φαίνεται από το πλήθος των οπαδών της στους αδιάφορους αγωνες

    1. Δεν πάει έτσι. Πρώτα πρέπει να ενδιαφέρονται οι παίχτες που πληρώνονται και είναι η δουλειά τους και μετά ο κόσμος.

  6. Προσωπικά, το περασμένο Σάββατο δεν είδα αδιαφορία από τους παίκτες. Μπορεί να μην ήταν στο 100% αλλά αδιάφορους δεν τους είδα, όπως στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στον Ιωνικό.
    Παιδιά, πρέπει να καταλάβουμε το εξής: το γεγονός ότι μείναμε εκτός 6αδας μόνο τυχαίο δεν ήταν. Χωρίς να υπονοώ ότι οι παίκτες μας είναι κακοί, καλό είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι για 6αδα. Τέλος! Δείτε και το άλλο: δεν είναι ότι κρίθηκε στον πόντο η είσοδος στα πλέι οφ αλλά στο 4ποντο (στην ισοβαθμία με τα Γιάννενα υστερούσαμε). Δείτε, επίσης, τη διαφορά τερμάτων (33 υπέρ-32 κατά) και τις συνολικές νίκες-ισοπαλίες-ήττες (9-10-7). Γιατί, λοιπόν, αξίζαμε ντε και καλά την 6αδα; Επειδή το λέει ο εγωισμός μας;
    Προφανώς και η φετινή ομάδα είχε συγκεκριμένο ταβάνι, το οποίο δεν έφτανε στην 6αδα. Κακό είναι αυτό; Όχι βέβαια, αρκεί να καταλάβουν εκεί στη διοίκηση τι στόχο βάζουν και με τι εργαλεία θέλουν να τον πετύχουν.
    Συμπερασματικά: αν θέλουμε του χρόνου 6αδες, χρειάζονται αρκετές και καλές μεταγραφές!

    1. Αρκετές και καλές μεταγραφές, δεν το βλέπω, ειδικά αν προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τον φελιπε… Επειδή δεν είμαστε χτεσινοι, περιμένω μια-δύο καλές μεταγραφές και 4-5 απ το καλάθι κι ότι βγει…

      1. Εσύ χθεσινός δεν είσαι Μιχάλη αλλά πίστεψες ότι χρωστάνε στους παίκτες…

        1. οπως εγραψα, αν ισχυει.

      2. Ο Φελίπε, αν παραμείνει, θα είναι σίγουρα δανεικός. Δεν μπορούν να τον αγοράσουν. Ίσως μόνο κάποιο μέρος του συμβολαίου του να συμφωνήσουν πληρώνουν. Από κει και πέρα, δύσκολο είναι να βρεθούν παίκτες καλύτεροι των Κοροβέση, Πασαλίδη, Καμάου, Φαν Ντάινεν; Είπα τέσσερις, έτσι ενδεικτικά.

  7. Το πρόβλημα με τα play out δεν είναι και ούτε θα έπρεπε να είναι η ξενερα που έχει χιολιοειπωθει.
    Το πρόβλημα κατ’ εμέ είναι ότι κατέβηκε να παίξει χωρίς να έχει ξεκάθαρο στόχο.
    Είτε θα έπρεπε να κατέβει με βασικούς και δυνατά για να χτίσει νοοτροπία νικητή, είτε θα έπρεπε να το δει σαν ευκαιρία δοκιμής και ανάδειξης νέων παιχτών μιας και δεν κινδύνευε.
    Τελικά έτσι όπως πήγε δεν μπορεί να κερδίσει τίποτα από την όλη διαδικασία.
    Και επιπλέον παρατηρώ μία “διστακτικότητα” τουλάχιστον από τον Νιόπλια να παίξει με νεαρούς. Αν θέλει η ομάδα να εξασφαλίσει οικονομική σταθερότητα στο διηνεκές είναι κάτι το οποίο υποχρεούται να κάνει.

    1. Το καλυτερο σχολιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 × 5 =