Η εκπαίδευση στο λάθος

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Πέρασαν λίγες ημέρες αλλά ποτέ δεν είναι αργά να επιστρέψουμε στο ματς με τον Απόλλωνα για να πούμε κάποιες κουβέντες. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Είναι ένα αντιδημοφιλές blog. Δεν θα γράψω για μεταγραφές, δεν θα αναφερθώ σε πράγματα που θέλετε να διαβάσετε. Θα σταθώ στην περίπτωση του Μπαλογιάννη και στην εικόνα του στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα.

Ο ΟΦΗ την φετινή σεζόν έχει φτάσει ολογράφως τα είκοσιεννεα παιχνίδια εκ των οποίων στα 22 έχει παίξει ο Κωνσταντίνος Μπαλογιάννης. Μάλιστα ο μπακ, που ήταν χαφ, του ΟΦΗ είχε παίξει συνεχόμενα 20 παιχνίδια με το σερί του να σταματάει πρόσφατα.

Τα credits για την μετατόπιση του Μπαλογιάννη από την θέση του κεντρικού χαφ σε αυτήν του αριστερού μπακ πιστώνονται στον Νιόπλια. Και ναι για να είμαστε ειλικρινείς αυτή η μετατόπιση έγινε “εξ’ ανάγκης” αφού ο τεχνικός του ΟΦΗ δεν έδειξε να εμπιστεύεται ούτε τον Κοροβέση, ούτε τον Λυμπεράκη που το προηγούμενο καλοκαίρι στην Ολλανδία έδειχνε να βρίσκεται πρώτος στην pole position για την θέση του βασικού αριστερού μπακ.

Στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα επέστρεψε στην δράση, δεν ήταν καλός – οι περισσότερες σέντρες που έβγαλε ήταν μάλλον για προπόνηση προς τον Σόρτσαν όμως ποιος αμφιβάλει πως πρόκειται για ένα παιδί που έχει δείξει τεράστια βελτίωση από τον περασμένο Οκτώβρη όταν και έκανε ντεμπούτο ως μπακ στο Αγρίνιο μέχρι και τώρα; Ο Μανώλης Παπαματθαιάκης πρόσφατα είπε στον Athletic Radio 104,2 πως πρόκειται για ένα παιδί που δεν έχει ταβάνι και αποθέωσε τον Νιόπλια για την δουλειά που έριξε μαζί του προκειμένου να μετατραπεί σε βασικό αριστερό μπακ του ΟΦΗ.

Σαφώς και ο “Μπάλο” δεν είναι ο καλύτερος αριστερός μπακ του πρωταθλήματος. Σαφώς και έχει ακόμα αδυναμίες στο παιχνίδι του όπως η ψυχραιμία όταν χρειάζεται να γίνει απειλητικός με σέντρες, η ωριμότητα στο παιχνίδι του – κυρίως επιθετικά, αμυντικά να μπει το μυαλό στο σώμα του αριστερού μπακ. Όμως πρέπει να σταθούμε στα λάθη που έκανε και που θα κάνει και στο μέλλον. Πρέπει να εκπαιδευτεί και το κοινό στο θέμα του λάθους. Ποδόσφαιρο χωρίς λάθη δεν υπάρχει, τώρα είναι τουλάχιστον αφελές να εξιστορήσω πόσα λάθη έχουμε δει να λειτουργούν υπέρ του ΟΦΗ – απλά θα πω πως αν δεν είχε γίνει το τριπλό από τους παίκτες του Πλατανιά στο γκολ του Ναμπί δεν θα έμπαινε ποτέ το γκολ.

Τα λάθη υπάρχουν στο ποδόσφαιρο και εγώ προσωπικά εύχομαι να βλέπω τον Μπαλογιάννη να παίζει και να κάνει όσα περισσότερα γίνεται. Να διορθώνεται και να βελτιώνεται από τα λάθη του, αλλά και εμείς από την πλευρά μας πρέπει να εκπαιδεύσουμε το κοινό στο να μαθαίνει στο “λάθος”. Παίκτες σαν τον Μπαλογιάννη σαφώς και θέλουν στήριξη, ανταγωνισμό μέσα στην ομάδα και στο κάτω κάτω μιλάμε για ένα δίκαιο άθλημα που ο καλός προχωράει, αυτός που προσπαθεί επιβραβεύεται και όποιος μένει στάσιμος μένει πίσω.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

3 σχόλια

  1. κανεις δεν διαφωνει οτι ο μπαλο ειναι καλος και εξελιξιμος και για σουπερ λιγκ…το θεμα ειναι για τι ομαδες ειναι καλος…για ομαδες που χτυπανε παραμονη? για ομαδες που χτυπανε αξιοπρεπεις θεσεις? για ομαδες που χτυπανε εξαδα? για ομαδες που χτυπανε ευρωπη? για ομαδες που χτυπανε πρωταθλημα? για ομαδες που χτυπανε ευρωπαικες διακρισεις? οταν αποφασισουμε σε ποια κατηγορια θα τον βαλουμε, τοτε θα βγαλουμε συμπερασματα και για ολοκληρη την ομαδα….για μενα ειναι στην κατηγορια μεταξυ αυτης της αξιοπρεπους θεσης κι αυτης της εξαδας…, δεν εχω αποφασισει ακομη.

  2. Ο Μπάλο ήταν από τις ευχάριστες νότες της φετινής χρονιάς, παρά τις όποιες αδυναμίες του. Αυτό γιατί πρώτον, έδειξε καλά στοιχεία σαν αριστερό μπακ και δεύτερον, απαλλαχθήκαμε επιτέλους από τον προκάτοχό του σε αυτή τη θέση.
    Φτάνει αυτό έτσι ώστε να θεωρείται βασικός; Όχι! Υπάρχουν αρκετά πράγματα που επιβάλλεται να βελτιώσει (σέντρα, δύναμη, καθαρό μυαλό, δεξί πόδι) για να πει κανείς ότι πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο παίκτη. Η ομάδα θα πρέπει να αποκτήσει έναν ακόμα αριστερό μπακ που να “παίξει” τη θέση με τον Μπαλογιάννη και, αν βελτιωθεί, μακάρι να είναι αυτός ο ενδεκαδάτος.

    1. Χαίρομαι Δημήτρη που συζητάμε ποδοσφαιρικά, όπως πρέπει να κάνουμε. Αυτό γράφω και εγώ σε μέσες άκρες, έχει πολλά πράγματα να βελτιώσει – σαφώς και θέλει ακόμα μια προσθήκη – που θα γίνει σε αυτήν την θέση ώστε να του δώσει και ανταγωνισμό και ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για να δουλέψει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 × 1 =