Η δουλειά μύριζε φασόλα από τις 19 του Μάρτη

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η δουλειά φαινόταν από το πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Ιωνικό και τελικά τα παιδιά μας, μας άφησαν για το τέλος το καλύτερο. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Το εύκολο πράγμα για μένα είναι να γράψω εν θερμώ. Που θα μπορούσα να το είχα κάνει λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα του Βόλου όπου ο ΟΦΗ γνώρισε μια ατιμωτική ήττα που θα την θυμόμαστε για χρόνια. Οι λόγοι είναι εμφανείς, δεν χρειάζεται να τους αναλύσουμε, τους ξέρουμε, τους είδαμε και φαινόταν ξεκάθαρα πως η ιστορία δεν θα είχε καλό τέλος. Από την πρεμιέρα των play out και το παιχνίδι με τον Ιωνικό όταν  και οι Νικαιώτες κέρδιζαν στο πρώτο ημίχρονο με 3-1 αντί για 4-0 και 5-0, το ατύχημα ήταν θέμα χρόνου να συμβεί. Και δεν μιλάω για μια απλή ήττα όπως αυτές που είδαμε να συμβαίνουν με τον Απόλλωνα και τον Παναιτωλικό αλλά αυτό με τον Βόλο ήταν μια κατραπακιά άνευ προηγουμένου.

Με την πάροδο του χρόνου και τα χρόνια που περνάνε τα οποία με βοηθούν περισσότερο ψυχικά παρά με οποιονδήποτε άλλο τρόπο έχω αντιληφθεί πως ο πανικός και ο θυμός είναι κακοί σύμβουλοι. Το πιο εύκολο για μένα αυτήν την ώρα θα μπορούσε να είναι πυρ κατά πάντων. Να πάω ένα κλίμα ασορτί με εκείνο των social media. Δεν έχει νόημα να το κάνω και ούτε πρόκειται να ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο. Όμως αυτό το χθεσινό που μύριζε από χιλιόμετρα μακριά ήταν μια δοκιμασία στην οποία μπήκε ο ΟΦΗ και απέτυχε παταγωδώς. Όταν για παράδειγμα βλέπουμε αυτήν την χαλαρότητα μέσα στο γήπεδο, αυτό προφανώς και είναι ευθύνη όλων των στελεχών του ποδοσφαιρικού τμήματος που δεν βρήκαν το κουμπί για να πείσουν τους παίκτες ότι μπήκαν σε μια διαδικασία αγώνων που ναι είναι η απόλυτη ξενέρα, ναι δεν έχει καθόλου ενδιαφέρον όμως την ίδια ώρα δεν παύουν να φορούν μια φανέλα όπως αυτή του ΟΦΗ. Και αυτή η φανέλα δεν ζυγίζει γραμμάρια αλλά πολλούς τόνους.

Με αυτήν την φανέλα δεν έχει δικαίωμα να παίζει κανείς και δεν μπορεί να παίξει κανείς. Ένα λοιπόν το κρατούμενο.

Παρότι είμαστε 2,5 μήνες μετά την λήξη της κανονικής διάρκειας, ουδείς θυμάται τι κατάφερε και τι μας παρουσίασαν οι ίδιοι οι παίκτες σε 26 αγωνιστικές. Και το είχα επισημάνει εξαρχής αυτό, όταν κάποιοι επιχείρησαν να με λοιδορήσουν, πως εάν ο ΟΦΗ έτρωγε σφαλιάρες στα play out κινδύνευε να ρίξει στα βράχια την εικόνα όλης της περιόδου. Και βέβαια κανείς δεν θυμάται την εικόνα του ΟΦΗ στην κανονική διάρκεια της χρονιάς, αναμενόμενο και απολύτως φυσιολογικό.

Και σίγουρα όχι άδικα. Δεν είναι άδικο να έχουν ξεχάσει όλοι την εικόνα της κανονικής διάρκειας της χρονιάς όταν μέσα σε 7 αγωνιστικές γκρέμισε μια εικόνα που την έχτισε με κόπο και δίκαιο θαυμασμό. Με τα πάνω της και τα κάτω της αλλά σίγουρα κανείς δεν θα μιλήσει με άσχημα λόγια για τον ΟΦΗ της κανονικής διάρκειας της περιόδου.

Στο δια ταύτα. Ο ψυχολογικός έλεγχος του ΟΦΗ στα play out βγήκε κάτω από την βάση. Δεν είναι θέμα αγωνιστικό, ούτε παικτών. Δεν φταίει ο Στάικος ή ο Τοράλ ή ο Νέιρα που ο ΟΦΗ έφαγε πέντε γκολ στον Βόλο (τυχαία έβαλα τα ονόματα). Φταίνε όλοι που δεν κατάφεραν να δείξουν σε αυτήν την διαδικασία πως αναγνωρίζουν και αντιλαμβάνονται ποια φανέλα φορούν. Και φορούν μια βαριά φανέλα που έπρεπε να την τιμήσουν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και όχι να γίνει ξεσκονόπανο στις παρυφές του Πηλίου και να γελάει όλη η χώρα μαζί μας.

Εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να ισοπεδώσω ποτέ και τίποτα. Δεν το έχω κάνει ούτε στις πιο δύσκολες στιγμές του club, μιλώντας πάντα ποδοσφαιρικά. Και δεν υπάρχει και λόγος ισοπέδωσης αυτήν την ώρα. Και στο κάτω κάτω δεν ωφελεί και πουθενά αυτή η ισοπέδωση αφού οι αποφάσεις για το ρόστερ του ΟΦΗ έχουν παρθεί από την 1η Μαρτίου και κανείς δεν περίμενε αυτήν την σειρά αγώνων για να πάρει αποφάσεις.

Εγώ θα μείνω σε μια κουβέντα που είπε ο Νιόπλιας μετά το τέλος του αγώνα και κατ’ εμέ είναι όλα τα λεφτά. Η πίστη που έβγαλε για τη νέα χρονιά πως ο ΟΦΗ θα παρουσιαστεί καλύτερος. Και όταν αυτά τα λέει ένας άνθρωπος που είναι μια τεράστια προσωπικότητα, ένας χαρακτήρας που είναι γεννημένος νικητής δεν μπορούμε παρά να μην του έχουμε όλοι μας τυφλή εμπιστοσύνη.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

18 σχόλια

  1. Ωραία τα λες Μάνο αλλά η διοίκηση που έχουμε, είναι πια φανερό ότι δεν μπορεί να κάνει ανατροπές και να φέρει παίκτες ονόματα στην ομάδα (όχι δανεικούς) ούτε προπονητή όνομα.. Είναι μια διοίκηση που απ ότι έχω καταλάβει τόσο καιρό, μοναδικό της μέλημα είναι να μη πέσει έξω οικονομικά το μαγαζι.. Αυτό, είναι πάρα πολύ καλό για μίνι μάρκετ η εστιατόριο η μαγαζί ρούχων αλλά για ποδοσφαιρικη ομάδα με ιστορία και φιλοδοξίες, δεν λέει.. .. Το ποδόσφαιρο θέλει ρίσκα και θάρρος, δεν είναι μόνο λογιστικά… Κανείς πρόεδρος δεν έβγαλε λεφτά απ το ποδοσφαιρο, οι περισσότεροι έμειναν στη ψάθα, αλλά άφησαν διακρίσεις στην ομάδα και καλό όνομα… Πολύ φοβάμαι ότι η δική μας διοίκηση νομίζει ότι η ομάδα είναι μπιζνα που θα αποφέρει κέρδη… Σε ποιο πλανήτη; μ αυτή τη νοοτροπία, μπορεί η ομάδα να τερματίζει στη μέση της βαθμολογίας επί 10 χρόνια αλλά αυτό ονειρευομαστε; πλέι άουτ;

    1. Εισαι τουλαχιστον αδικος. Τοραλ, Γκαγιεγκος, Φελιπε, Επασι που ηρθαν μαλλον δεν ειναι καλοι, ετσι; Οι ιδιοι δεν τους εφεραν; Ο ΟΦΗ της δεκαετιας του 80-90 δεν ηταν μαγαζι που εβγαζε λεφτα και πηγαινε καλα; Πολυ υποτιμιτικο να λες την ομαδα μας σουπερμαρκετ. Οι περισοτεροι προεδροι που λες, ολο και καπου προσκυνησαν για να κανουν οτι εκαναν. Εμεις παλι θελουμε να κανουμε οτι οι Ολλανδικοι συλλογοι που και παικτες παραγουν, και μπαλα παιζουν, και λεφτα βγαζουν. Μεχρι στιγμης απο τα τρια το παμε καλα στο εναμιση. Απαντησε αντρικια και με το χερι στην καρδια, αμα αγαπας την ομαδα μας οπως λες, θα ενστερνιστεις τουλαχιστον τα μισα

  2. Μα μία φορά να μην πεις τα πράγματα με το όνομα τους ακόμα και σήμερα μετά από μια ντροπιαστική ήττα με 5 από το χωριό του Βόλου με τόσο χάλια εμφάνιση σε 7 αγωνιστικές γράφεις ότι έπρεπε να βρουν κίνητρο? Ρε δεν ντρέπεστε καθόλου πλέον τι κίνητρο να βρει ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που πληρώνεται καλά και στην ώρα του αυτά είναι για παιδάκια σταματήστε επιτέλους να παραμυθιάζεται τον κόσμο..
    Όταν είσαι σοβαρή ομάδα όπως θέλετε να λέτε ότι είναι ο ΟΦΗ αυτό δεν επιτρέπεται να γίνεται μεγάλο μερίδιο βέβαια της ευθύνης έχετε και εσείς η δημοσιογράφη πού χαϊδεύετε αυτιά τέσσερα χρόνια τώρα για να μην παρεξηγηθεί ο μεγαλοεπενδυτης μας και σηκωθεί και φύγει (εδώ γελάμε βέβαια) μέχρι τώρα δεν μιλούσαμε για τον big maik αλλά τώρα πλέον μπαίνει στο κάδρο και αυτός όπως όλοι οι υπόλοιποι….

    1. Όταν ξαναδιαβάσεις αυτό που γράφω τότε τα ξαναλέμε. Μέχρι τότε έχεις το ελεύθερο να σχολιάζεις ότι θέλεις και μαζί το ακαταλόγιστο.

  3. Πάλι μπλα…… για αυτό θα παίζει με 500 φιλάθλους

  4. Στην κανονική περίοδο είχαμε Γκαγιέγος. Αν είχαμε τότε και Φελίπε, θα είχαμε μπει στα πλέι οφ.
    Η ευθύνη που στην κανονική περίοδο δεν είχαμε σέντερ φορ και στα πλέι άουτ δεν είχαμε ισάξιο αντικαταστάτη του Γκαγιέγος είναι της διοίκησης.
    Το περίεργο είναι ότι όλες οι ομάδες τελείωσαν ευχαριστημένες τα πλέι άουτ, ακόμα και ο Απόλλωνας που κυνηγούσε το γκολ μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο! Ο Αστέρας προώθησε νέους παίκτες, ο Ιωνικός ήταν διαστημικός, ο Ατρόμητος έσωσε μια χαμένη χρονιά, το Αγρίνιο χειροκροτήθηκε από τους οπαδούς του, η Λαμία ελπίζει να υποτάξει τη Βέροια, ο Βόλος καμαρώνει για την πεντάρα και τον Φαν Φέερτ.
    Εμείς μείναμε να τρωγόμαστε με τα ρούχα μας, τρώγοντας τη μία ξεφτίλα πίσω από την άλλη….

    1. Τα πες ολα

      1. Καλά ρε παιδιά ο Νιομπλιας δεν φταίει σε τίποτα
        απλώς ρωτάμε; τόσο στο απυρόβλητο

  5. Καλησπέρα Μανώλη, γράφεις “όταν μέσα σε 7 αγωνιστικές γκρέμισε μια εικόνα που την έχτισε με κόπο και δίκαιο θαυμασμό”.
    Μιλάς για “δίκαιο θαυμασμό” για τον ΟΦΗ της κανονικής περιόδου;
    Εσύ δηλαδή “θαύμασες” την ομάδα φέτος;
    “θαύμασες” δηλαδή που κερδίσαμε μόλις 9 από τα 26 παιχνίδια της κανονικής περιόδου;
    Έτσι “θαυμάζεις” εσύ; “Δίκαια” κιόλας;
    Σε παρακαλώ Μανώλη, παιδιά είμαστε ή θεωρείς ότι απευθύνεσαι σε παιδιά;
    Όταν θαυμάζεις το μέτριο Μανώλη, τότε και το κακό σου φαίνεται οκ!
    Αυτόν τον ΟΦΗ περίμενες εσύ από τον “εκατομμυριούχο” και τους “ποδοσφαιράνθρωπους” για να “θαυμάσεις δίκαια”;
    Μνησθητί μου, Κύριε!

    1. Εσύ τα είπες όλα!!

    2. Αποτυχια οι 4 βαθμοι με την ΑΕΚ και τον βαζελο. Μπαλιτσα δεν παιξαμε καθολου μαλλον. Ολα τα ατυχη αποτελεσματα βγηκαν γιατι η επενδυση στην επιθεση βγηκε σκαρτη και απο τους δυο επιθετικους που πηρε αλλα και μονοι μας βγαλαμε τα ματια μας χανοντας 9 δικους μας βαθμους. Ας μην μιλησουμε για τους 10 βαθμους που μας εφαγε η διαιτησια

  6. Καλησπέρα σε όλους σας!Και αφού δεν φταίει οΣταικος,οΤοραλ,οΝειρα κ.α να υποθέσω ότι φταίμε εγώ και ο Σαρρής που δεν καθίσαμε δεξια και αριστερά του δυστυχή Μανδα και με τις κοιλιές μας να αποσοβησουμε κάποιο γκολ.Περα απο την πλάκα καποιοι φταίνε και φυσικά ο Νιοπλιας οφείλει μία συγνωμη στον κόσμο και μια εξήγηση γιατί η τελευταία εβδομάδα ηταν η χειρότερη της καριέρας του!!Ελπίζω αρκετούς από αυτούς τους άχρηστους παίκτες που έπαιξαν στο ματς αυτό και γελοιοποιησαν την ομάδα να τους στείλει η διοίκηση απο εκεί που ήρθαν και να μην τους ξαναδούμε!

  7. Λειτουργεια supermarket μόνο profit ειναι το ζητούμενο..yes men εύρυθμη λειτουργία του club !! Μέχρι εκεί! Οι διοικούντες και αυτοί πού ηγούνται του ποδόσφαιρικου Τμήματος Δεν έχουν τρόπο να εμπνευσουν, Αγωνιστικό… Τσαμπουκά. Τύπου ΠΑΣ..ΙΟΝΙΚΟΥ!!! Για παράδειγμα..Δεν το είχαν και όταν ήταν εν ενεργεια ποδοσφαιριστές.. Αγωνιστική ταυτότητα σημαίνει Πάθος νοοτροπία Νικητή…Να μην χάνεις ούτε στο Τάβλι..μπορεί να λύθηκε το οικονομικό!!! Αλλά χάθηκε η δίψα για νικη η αγωνιστική ταυτότητα..Ολλανδία αυτά που κάποτε εκφραζε ο ΟΦΗ του αειμνήστου Ευγένιου Γκεραρντ!!!όλα αυτά χάθηκαν μαζί με την ασπίδα το σήμα κατατεθέν της ομαδαρας που αγαπήσαμε…

  8. Κυριε νομπλια επαγγελματισμος οφη 5-0 εγω σαν φιλαθλος και οπαδος του κανονικου οφη ντρεπομαι παρα πολυ εσυ βεβαια εισαι επαγγελμστιας οφη, μονο αυτα, δεν βγαινουν ουτε τα λογια απο την ντροπη

    1. Διάβασα την ανακοίνωση του μπουση… Νομίζω ότι ο πρόεδρος, ακόμα δεν έχει καταλάβει τι εστι ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.. Και κάτι ακόμα.. Πρόεδρε, Μιχάλης μπουσης λέγεσαι… Όνομα ελληνικότατο… Οι ανακοινώσεις στα αγγλικά δεν είναι ότι καλύτερο…

    2. Τα 40 χρονια Ομιλος που μας λες, μαλλον δεν περιλαμβανουν ηττες με 4αρα απο ομαδες οπως ο Απολλωνας στο Γεντι η και ακομα απο ομαδες Γ κατηγοριας…. Τοτε βεβαια ειχαμε Γκεραρντ και δεν υπηρχε ιντερνετ

  9. ΠΕΡΑΝ ΤΗ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΧΘΕΣΙΝΟΥ ΤΣΙΡΚΟΥ….ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΦΗ…..
    ΚΥΡΙΕ ΜΠΟΥΣΗ….. ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ, ΘΑ ΗΤΑΝ, ΝΑ ΛΕΓΑΤΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΦΟΡΑΝΕ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΟΦΗ…. ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΤΗ ΠΟΡΤΑ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠ΄ ΑΥΤΟΥΣ.
    ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΞΕΦΤΙΛΑ…..

  10. Αγγαρεία έκανα μόνο στο στρατό….
    Όταν πλερωνεσαι, και όχι μόνο πλερωνεσαι αλλά έχεις καί ΟΟΟΟΟΟΟΛΑ τα κομφόρ, στην ωρα τους τα φραγκα, προπονητικά, διαμονές, διατροφές, ηρεμία κλπ…..η “αγγαρεία” είναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ λέξη.
    Όσοι λοιπόν έκαναν αγγαρεία, ΕΠΡΕΠΕ να είχαν ΗΔΗ φύγει απο την ομάδα. Μετά το Βόλο να πήγαιναν σπίτια τους, και τα υπάρχοντα τους εδώ στο Ηράκλειο να τους τα στέλνανε με κούριερ.

    Όλα τα άλλα…..ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ τα ακούω βερεσέ.

    Δε ξεφτιλιστίκαμε όταν παίζαμε με 14 παίκτες και 17χρονα, και θα ξεφτιλιζόμαστε τώρα με τους “επαγγελματίες” και τα εκατομμύρια…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nineteen + thirteen =