Τα λάθη είναι για να διορθώνονται γιατί είμαστε ένα αγαπησιάρικο club

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε δεν είναι από αυτές που θα βγάλεις συμπέρασμα για την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο. Έχω μάθει να ακούω όλες τις απόψεις και να τις συζητάω, όμως είμαι από εκείνους που νιώθουν ευχαριστημένοι με την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο. Το δείγμα των play out δεν μπορεί να θεωρηθεί ακριβές για μια σειρά από λόγους που δεν έχουν να κάνουν μόνο με το ποδόσφαιρο αλλά και την καθημερινότητα μας. Όταν ο άλλος βλέπει την βενζίνα να είναι πάνω από 2 ευρώ και ένα κιλό αγγούρια (που κάλλιστα θα μπορούσαμε να τα χρησιμοποιήσουμε και αλλιώς) κοστίζουν όσο ο καφές τότε δεν θα πάει να δώσει λεφτά για να δει ένα παντελώς αδιάφορο παιχνίδι. Θα σκεφτεί πως με τα ίδια λεφτά μπορεί να βάλει πράγματα στο ψυγείο του για 4-5 μέρες από το να τα δώσει για να δει τον Νέιρα να βαριέται και τον Μεγιάδο να τρώει κάρτες.

Ξεκάθαρα πράγματα λοιπόν. Ο κόσμος με τις συνθήκες που επικρατούσαν, με τον διαχωρισμό εμβολιασμένων – ανεμβολίαστων, με όλη αυτή την ανασφάλεια που επικρατεί στην καθημερινότητα όλων μας και όμως πήγε στο γήπεδο, βοήθησε την ομάδα έστω με αυτό το 80%. Όσοι πήγαν στα play out ήταν ήρωες, το έκαναν για την καψούρα τους, για την αγάπη τους για την ομάδα, το έκαναν για χίλιους δύο λόγους που εγώ τους βγάζω το καπέλο.

Πάμε όμως στο τώρα. Ο οργανισμός του ΟΦΗ με τις τελευταίες κινήσεις που κάνει, δείχνει ότι μαθαίνει από τα λάθη του. Μαθαίνει τι πήγε λάθος και τι χρειάζεται να το βελτιώσει. Όταν στο τραπέζι που έκανε ο Λυσάνδρου στους δημοσιογράφους του ΟΦΗ, τον ρώτησα αν νιώθει την απόσταση με τον κόσμο εκείνος χαμογέλασε σαν να ήξερε τι πρέπει να κάνει το club για να ζεστάνει ξανά αυτήν την σχέση που λόγω των συνθηκών που δημιουργήθηκαν από την πανδημία έμοιαζε να χάνεται. Μην ξεχνάμε πως κανονικός κόσμος έχει να μπει στο γήπεδο από την 1η Μαρτίου 2020. Έκτοτε η επόμενη σεζόν έγινε με κλειστά γήπεδα και αυτή που ολοκληρώθηκε φέτος δεν μπορεί να αποτελέσει ένα σοβαρό δείγμα. Αλλά και πάλι ο κόσμος πήγε στο γήπεδο, δεν μπορεί να πει κάποιος ότι δεν στήριξε την ομάδα όταν ήταν 6η στα εισιτήρια – θέση που λόγω γηπέδου και δυναμικής είναι αυτή που πάντα βρίσκεται στο πρωτάθλημα.

Το σημαντικό όμως είναι ότι ο ΟΦΗ θέλει δίπλα του τον κόσμο, τον αναζητάει, θέλει να τον έχει συμμέτοχο (έστω και αν καθυστέρησε λιγάκι) ή εν πάσει περιπτώσει αντιλήφθηκε φέτος ότι “ναι έκανα λάθη, θα τα διορθώσω”. Άλλωστε λάθη δεν κάνουν μόνο οι νεκροί και οι τεμπέληδες. Και στον ΟΦΗ (δόξα τον Θεό) ούτε νεκροί είναι, ούτε τεμπέληδες. Και λάθη έγιναν και θα ξαναγίνουν αλλά σημασία έχουν οι προθέσεις. Και για τις προθέσεις αυτής της διοίκησης δεν μπορεί να αμφιβάλει ποτέ και κανένας. Η επόμενη σεζόν είναι μια σεζόν που ο πήχης παραμένει ο… αυτονόητος για τον σύλλογο. Να διεκδικήσει την είσοδο του στα play offs και μέσω αυτού να κυνηγήσει το 5ο εισιτήριο που οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Εύκολο δεν είναι αλλά ΟΦΗ… είσαι και αλλοίμονο αν βάζαμε, μόνοι μας, χαμηλότερα τον πήχη.

Η επιχείρηση συσπείρωσης που έχει ξεκινήσει από την πλευρά του ΟΦΗ δείχνει πως θέλει δίπλα τον κόσμο, είμαι σίγουρος πως θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες στην συνέχεια, θα φανεί και με τα εισιτήρια διαρκείας και ότι άλλο προκύψει μέσα στο καλοκαίρι. Ο ΟΦΗ είναι ένας ιδιαίτερος σύλλογος, το “Γεντί Κουλέ” ακόμα πιο ιδιαίτερο γήπεδο που γνωρίζει πως πρέπει να συμπεριφερθεί και είναι απόλυτα δίκαιο στην κρίση του. Θα σε γιουχάρει όταν νιώσει ότι το κοροϊδεύεις, θα σε αποθεώσει όταν αντιληφθεί πως παλεύεις, ακόμα και τον αντιπαλο θα χειροκροτήσει όταν το αξίζει – όπως συνέβη με τον Ιωνικό στα play out. Το κοινό του είναι ακομπλεξάριστο αλλά αγαπάει την ομάδα, είμαστε λίγο έως πολύ συναισθηματικά δεμένοι με αυτό το club που όταν νιώσουμε ότι ανοίγει την αγκαλιά του για να μας αγκαλιάσει θέλουμε να του το γυρίσουμε πίσω επί 100. Και αυτό το κάνει το club γιατί γνωρίζει πως πέρα από καλή ομάδα το ζητούμενο και η στόχευση είναι να χτυπήσει κόκκινο η συσπείρωση.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

3 σχόλια

  1. Ας μη βάζουμε υψηλούς στόχους γιατί οι υψηλοί στόχοι έχουν απαιτήσεις που δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε… Ας τηρήσουμε φέτος χαμηλούς τόνους κι ότι βγει.

  2. Η ΠΑΕ πρέπει να δει πως θα φέρει περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Πρέπει να δει το θέμα με σωστή επικοινωνία. Κουβέντες και φιλοσοφίες που λέγονται ανεπίσημα όπως το γνωστό “σε όποιον αρέσει” μόνο θετικά αποτελέσματα δεν φέρνει. Εσύ Μανώλη λόγο της δουλειάς σου σίγουρα τα ανεπίσημα που ακούς είναι πιο σημαντικά από τα επίσημα. Επίσης το ταμάχι που έχουν να δημιουργήσουν νέα γενιά φιλάθλων με φιλοσοφία κυριλέ είναι δίκοπο Μαχαίρι. Εδώ στα Βαλκάνια και γενικότερα στη Μεσόγειο ή κουλτούρα και η φιλοσοφία είναι διαφορετική από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Αν την προσέγγισης με λανθάνουσα προοπτική το πιθανότερο ΓΙΝΕΣΑΙ ΞΑΝΘΗ. Εννοείται ότι δεν συζητάμε για κόσμο που θα δημιουργεί επεισόδια αλλά για κόσμο που θα κάνει το Γεντί Κουλέ καμίνι. Επίσης και οι τιμές των διαρκείας που βοηθούν στη αρχή της σεζόν την ομάδα για όλες τις θύρες για 13+4+1 κύπελο + χωρίς Ευρώπη, αν διαιρέσης με τη τιμή του διαρκείας βλέπεις πόσο ακριβό είναι ενώ θα έπρεπε να λίγο φθηνότερα από το κανονικό εισιτήριο. Αλλά είπαμε “όποιος θέλει ” και “σε όποιον αρέσει”.

  3. ΜΑΝΟ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΣΤΑΜΑΤΙΣΑΤΕ ΤΑ ΠΟΥΛΕΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΓΙΑΤΙ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

17 − eleven =