Το πιο εύκολο καλοκαίρι της μεταγραφικής στόχευσης του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Eίναι ίσως το πρώτο καλοκαίρι της εποχής Μπούση που ο ΟΦΗ μπαίνει σε μια συγκεκριμένη μεταγραφική στόχευση γνωρίζοντας τι θέλει στον απόλυτο βαθμό. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Παρότι φτάσαμε στις 13 του Ιούνη και οι μόνες ανακοινώσεις που υπάρχουν είναι η ανανέωση του Γιανούλη και εκείνες των αποχωρήσεων, αντιλαμβάνομαι πως ο κόσμος ζητάει ονόματα. Άλλωστε τι είναι το καλοκαιράκι χωρίς ονόματα; Μια παραλία που δεν μπορείς να απολαύσεις το παγωμένο μοχίτο σου ενώ αγναντεύεις το απέραντο γαλάζιο στις Κρητικές παραλίες.

Αντιλαμβάνομαι τα σχόλια που βλέπω στα social media για τα “περί μεταγραφών” αλλά δεν ενστερνίζομαι την ανησυχία (που δεν βλέπω ανησυχία στον κόσμο) γιατί πολύ απλά αυτή πηγάζει από την έλλειψη ονοματολογίας. Όσο δίνεις ονόματα στον λαό, τόσο τον ηρεμείς, τόσο τον καλμάρεις. Θυμάμαι ένα καλοκαίρι, σχετικά πρόσφατο και προ Μπούση, που ενώ δεν υπήρχε μαντήλι να κλάψουμε στην αγορά υπήρχε μια τεράστια ανακύκλωση ονομάτων από τα οποία δεν έπαιζε κανένα ωστόσο είχαν βγει στην φόρα για να ηρεμήσει ο κόσμος. Τέτοιοι πρόθυμοι σε Ηράκλειο και Αθήνα υπήρχαν ανέκαθεν, ιδιαίτερα τα παλιότερα χρόνια που με ένα όνομα γινόταν κάποιος κολλητός και πρόθυμος να διακινήσει φήμες.

Η έλλειψη ονομάτων είναι αυτή που προκαλεί ποικίλα σχόλια περί έλλειψης μεταγραφών όμως η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Έχουμε καταγράψει εδώ και αρκετές ημέρες πως όχι ηρεμία επικρατεί στα μεταγραφικά θέματα του ΟΦΗ αλλά αντιθέτως η μηχανή δουλεύει με φουλ τα γκάζια. Με μια διαφορά. Αυτό δεν σημαίνει πως ο παίκτης θα κλείσει αύριο ή μεθαύριο. Για να συμβεί αυτό χρειάζονται κάποιες προϋποθέσεις που μπορεί να τελειώσουν μέσα σε μια ώρα ή και σε μια εβδομάδα. Πρόχειρα θυμάμαι τρεις δικές μου δημοσιογραφικές γκάφες το περσινό καλοκαίρι με Ντε Γκούζμαν, Τοράλ, Γαγιέγος όπου το feeling που είχαμε διέψευσε παταγωδώς.

Η (μόνη) αλήθεια όμως είναι γιατί πάντα η έρευνα προηγείται των συμπερασμάτων πως το φετινό καλοκαίρι είναι το πιο εύκολο, από πλευράς στοχεύσεων, από το 2019. Ο ΟΦΗ γνωρίζει από τον Απρίλη το τι θέλει, οι υποθέσεις είναι προχωρημένες σε μεγάλο βαθμό και απόδειξη αποτελεί ότι ο πήχης έχει μπει ψηλά με βάση και το μοναδικό όνομα που βγήκε προς τα έξω και είναι το όνομα του Ντρέσεβιτς. Οι πέντε προσθήκες, λίγες σε σχέση με τα προηγούμενα καλοκαίρια, είναι στοχευμένες και σκοπό έχουν να ανεβάσουν την ποιότητα του ρόστερ και παράλληλα έρχονται σε θέσεις που και ο άξονας σου γίνεται πιο δυνατός αλλά και το έμψυχο δυναμικό αναβαθμίζεται σε επίπεδο εναλλακτικών λύσεων. Εάν από εκεί και πέρα δεν κάτσουν τα θέματα των Λάμπρου, Φελίπε, Βούρου πάλι στον ΟΦΗ έχουν καταφέρει να κινηθούν σε μια αγορά που θα φέρει επιλογές πρώτης γραμμής.

Κατά συνέπεια το ερώτημα που τίθεται είναι το πιο λογικό. Οι επιλογές θα φέρουν αναβάθμιση του ρόστερ και παράλληλα καλύτερη ομάδα από την περσινή; Αυτό δεν μπορεί να το απαντήσει κανείς μας γιατί πολύ απλά δεν το ξέρει. Στο ποδόσφαιρο πολλές φορές η θεωρία ανατρέπεται από τις πράξεις όμως είναι ξεκάθαρο πως ο χρόνος που δόθηκε φέτος στους επιτελείς του ΟΦΗ είναι αρκετός για να φέρει τις σωστές επιλογές. Άλλωστε θέλει προσπάθεια για να φέρεις χειρότερους παίκτες από τους Φαν Ντάινεν, Καμάου που ήρθαν πέρυσι στο Ηράκλειο.

Όσο και αν φαίνεται προβλέψιμο, το μεγάλο στοίχημα του φετινού σχεδιασμού του ΟΦΗ είναι το μέλλον με Λάμπρου, Βούρο, Φελίπε. Εάν το club καταφέρει να κάνει ένα μπλακ τζακ με αυτές τις τρεις περιπτώσεις τότε βαδίζουμε σε έναν σχεδιασμό που θα γίνει ακόμα ευκολότερος. Δεν είναι τυχαία η αναμονή για τους τρεις παίκτες που η παρουσία τους αναβαθμίζει σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ του ΟΦΗ.

Η μεταγραφική στόχευση του ΟΦΗ με δύο ακραία μπακ, ένα στόπερ, ένα εξτρέμ και έναν κεντρικό χαφ αποτυπώνει πλήρως το τι έχουν στο μυαλό τους στην ομάδα. Να βελτιωθούν οι αδυναμίες που παρουσίασε η άμυνα του ΟΦΗ σε συνθήκες που η ομάδα έπρεπε να αντιμετωπίσει το τρανζίσιον των αντιπάλων της και την ίδια ώρα να ξεκινήσει να παίρνει πράγματα επιθετικά από τους πλάγιους της. Κάτι που, επιθετικά, το είδαμε σπάνια έως καθόλου την προηγούμενη χρονιά.

Με τον χρόνο που δόθηκε στον ΟΦΗ όλο αυτό το τετράμηνο σε συνδυασμό με το άνοιγμα του club σε ακόμα μεγαλύτερες αγορές είναι ένα καλό μαντάτο όταν πλέον δεν υπάρχουν περιορισμοί που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια λόγω του ανοίγματος (ελέω covid) που υπήρχε αφού είναι ξεκάθαρα σημαντικό να παραμένει ο σύλλογος αυτάρκης ώστε να είναι σε θέση κάθε χρόνο να αυξάνει το μπάτζετ του που ισοδυναμεί και με αναβάθμιση του ρόστερ του και ποιοτικής αλλαγής του.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

2 σχόλια

  1. Ειλικρινά, δεν έχω καθόλου αγωνία για ονόματα μεταγραφών.. Ξέρω ότι με το μπάτζετ πιυ διαθέτουμε, αν πρόκειται για καλούτσικο παίκτη θα είναι πρώην τραυματίας η ελεύθερος η κοντά στη σύνταξη , και μερικοί νέοι και άγνωστοι δευτεροκλασατοι.. . Εγώ είμαι οφη μια ζωή και ρεαλιστής και μου αρκεί να βλέπω την ομάδα στη Σούπερ λιγκ.. Για διακρίσεις είναι πολύ δύσκολο.

  2. Σημαντικο οτι φευγουνε παιχτες οπως ο Καστανιος – Σελιμοβιτς, Παιχτες δηλαδη προβληματικοι που δεν προσφερανε τιποτα . Ζημια κανανε και στην υπολοιπη ομαδα. Πχ φαντασου να εισαι τερματοφυλακας να θες να βελτιωθεις και να σε προπονει στο διπλο με σουτ ο Καστανιος…Τελος λοιπον αυτοι… Ο Βουρος επρεπε να μεινει και εμεινε , παιχτης που εδωσε οτι μπορουσε και μαγκια του που αποφασισε να μεινει αν και ειχε και αλλες προτασεις.. Χρειαζομαστε αλλον ενα “Βουρο ” διπλα του για διδυμο στοπερ. Αλλα για μενα καλυτερη κινηση θα ειναι να μεινει ο Λουιζ Φελιπε, εστω και δανεικος.Ο ανθρωπος εδειξε τι σημαινει σεντερ φορ με το καλημερα. Χωρις καν προπονηση.Θα ναι μεγαλο αγχος αν φυγει και ψαχνουμε 9ρι. Εχουμε πιει πολυ πικρο ποτηρι τα τελευταια καλοκαιρια σε αυτη τη θεση….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five × five =