Ο Τσαμπούρης, η δουλειά του και ο ΟΦΗ που γίνεται club σε όλα τα επίπεδα

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Επειδή μου αρέσει πάντα να απαντάω σε όλους όσους διαβάζουν τα κείμενα μου θέλω να κάνω μια ξεκάθαρη εξήγηση για να εξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε. Σέβομαι όλες τις απόψεις, είτε συμφωνώ – είτε διαφωνώ, δεν αντέχω όμως την μίρλα και το κουτσομπολιό χειρίστου είδους που αρέσκονται ορισμένοι να κάνουν με “όχημα” τους τον ΟΦΗ γράφοντας το μακρύ τους και το κοντό τους. Δέχομαι πως το φινάλε της χρονιάς ενδείκνευται για μουρμούρα και μίρλα αλλά και πάλι αυτό έχει μεγάλη απόσταση από το να υπάρχει μια ακατάσχετη μουρμούρα που φτάνει στα όρια του κουτσομπολιού μόνο και μόνο για να πάρουν ορισμένοι κανένα like και να κοιμηθούν όρθιοι και όχι καθιστοί. Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι μας πως η επόμενη χρονιά είναι πολύ σημαντική σε όλα τα επίπεδα, μόνο με ομόνοια, συσπείρωση και ενότητα θα μπορέσουμε να σπρώξουμε τον ΟΦΗ για να προσπαθήσει να κάνει το βήμα παραπάνω και να μην επαναληφθεί μια χρονιά με προσδοκίες αλλά χείριστο τέλος.

Η επιλογή του Σάββα Τσαμπούρη αποτελεί μια ξεκάθαρη στόχευση του οργανισμού του ΟΦΗ προκειμένου να κάνει βήματα προς τα μπροστά. Να εξελίξει ακόμα περισσότερο την λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος, να ξεφύγει από το συναισθηματικό και να πάει στο επαγγελματικό κομμάτι (να υπενθυμίσω πως ο Νιόπλιας το είχε πει μετά τον Βόλο) και να στελεχωθεί το ποδοσφαιρικό τμήμα με άτομα που και επαγγελματικά βλέπουν το μέλλον τους στο ποδόσφαιρο αλλά και έχουν τις ικανότητες.

Εδώ θέλω να πω κάτι, που το συζητούσα και με τον φίλο μου τον Μανώλη που και γνώστης των πραγμάτων είναι και παρότι ζει τον ΟΦΗ από απόσταση μπορεί να αντιληφθεί το κλίμα που επικρατεί στο Ηράκλειο. Πριν καν επιβεβαιωθεί η είδηση του Gentikoule για την πρόσληψη Τσαμπούρη προβλέπαμε πως τα πρώτα σχόλια που θα γράφονταν στα social media θα ήταν του στυλ “χάθηκε κανένα παιδί του ΟΦΗ για να μπει σε αυτήν την θέση;” Και θέλω εδώ να πω πως ο ΟΦΗ έχει 10 (ολογράφως δέκα) παλαίμαχους παίκτες στο οργανόγραμμα του club στην πρώτη ομάδα και τα τμήματα υποδομής και πιθανόν είναι και η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που έχει ενσωματώσει, σε αυτό, τόσους πολλούς ανθρώπους που φόρεσαν την φανέλα του και πλέον συνεχίζουν να είναι μέλη του από άλλη θέση. Ο ΟΦΗ δεν έψαχνε να βάλει παλαίμαχο σε αυτήν την θέση αλλά είμαι σίγουρος πως αν υπήρχε κάποιος με τα ανάλογα προσόντα θα είχε ήδη προσληφθεί.

Η δουλειά του Σάββα Τσαμπούρη πρέπει να έχει προσόντα ανάλογα με αυτά που έχει ο νυν teim manager του ΟΦΗ. Να είναι ένας άνθρωπος που θα γνωρίζει να διαχειριστεί τους παίκτες, ο ίδιος έπαιζε μπάλα μέχρι πέρυσι, να υποδέχεται και να φιλοξενεί με σεβασμό και σωστή συμπεριφορά όλους τους τρίτους (από τους διαιτητές μέχρι τους αντιπάλους), να συντονίζει όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω από το ποδοσφαιρικό τμήμα για να γίνονται ευκολότερη η ζωή των παικτών ώστε να τους απασχολεί μόνο το ποδόσφαιρο. Και παράλληλα οφείλει να είναι ενημερωμένος για τους κανόνες διεξαγωγής των πρωταθλημάτων μέχρι να ενημερώνει τον προπονητή για τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στην καθημερινότητα μέχρι και τα ανώτερα κλιμάκια της ΠΑΕ για ότι χρειαστεί.

Εγώ με τον Σάββα Τσαμπούρη δεν γνωρίζομαι προσωπικά, σκόρπιες 1-2 φορές έχω μιλήσει μαζί του στο ραδιόφωνο μέσα σε 10 χρόνια και από εκεί και πέρα ότι πρόλαβα να μάθω είτε με παίκτες που ήταν συμπαίκτες, είτε με παίκτες και στελέχη του Απόλλωνα που συνεργάστηκε φέτος ως team manager. Όλοι μα όλοι μου είπαν για ένα εξαιρετικό παιδί, με πολύ υψηλό επίπεδο μόρφωσης, που μιλάει δύο διαφορετικές γλώσσες αλλά κυρίως ένα στέλεχος που θέλει και έχει τις ικανότητες να εξελιχθεί στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Και κυρίως ο ίδιος μετά από μια εκπαιδευτική χρονιά έψαχνε την ευκαιρία που εν τέλει του έδωσε ο ΟΦΗ.

Η στόχευση του club και του ίδιου του Μηνά Λυσάνδρου προς το πρόσωπο του Σάββα Τσαμπούρη είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για έναν ΟΦΗ που πρέπει να φέρεται επαγγελματικά μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια και να μην αφήνεται τίποτα στην τύχη. Το club δείχνει εδώ και καιρό (γιατί οι σκέψεις για Τσαμπούρη δεν γεννήθηκαν προφανώς τα τελευταία 24ωρα) ότι θέλει να προοδεύσει και να κάνει βήματα προς τα μπροστά με σταθερότητα και όχι άλματα που θα το φέρουν πίσω.

Τώρα αν το πρόβλημα κάποιων είναι ότι επιλέχθηκε ο Σάββας Τσαμπούρης και όχι κάποιος που έχει παίξει στον ΟΦΗ και έχει 100 φίλους στο Ηράκλειο για να πίνει καφέ μαζί τους και να τους λέει τι γίνεται κάθε μέρα στο ΒΑΚ, λυπάμαι αλλά η ζωή είναι σκληρή και ότι ξέραμε για τον σύλλογο μέχρι το 2017 (που μέχρι και… Ρωσίδες ανέβαιναν στα πούλμαν και δεν το έπαιρναν χαμπάρι) ας αντιληφθούμε πως το club μεγαλώνει συνεχώς και μόνο όταν μπουν οι βάσεις σε στελεχιακό επίπεδο τότε θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

1 σχόλια

  1. Δεν έχω να σχολιάσω τίποτα για τις επιλογές της διοίκησης, δικαίωμα της, καλή επιτυχία στον ίδιο και στην ομάδα, θα δείξει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

7 − 1 =