Το θέμα είναι να πάρει παίκτες που να είναι καλύτεροι από τους τωρινούς και όχι να… “πάρει για να πάρει”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Είναι η εποχή των μεταγραφών, άρα της καλοκαιρινής ηδονής. Ηδονιζόμαστε όλοι να διαβάζουμε ονόματα, ηδονιζόμαστε όλοι να ασχολούμαστε με τα μεταγραφικά. Εν πάσει περιπτώσει το καλοκαίρι είναι η εποχή της ηδονής. Από όλες τις περιπτώσεις, ποδοσφαιρικές και μη.

Ξεκινώντας από τα απλά και να δώσω μια απάντηση στην ερώτηση πολλών στο “αν έχει καθυστερήσει ο ΟΦΗ;” Για μένα δεν υπάρχει καμία απολύτως καθυστέρηση. Το μότο που λέγεται και κυκλοφορεί στην μανατζερική πιάτσα (και το οποίο επιβεβαιώνεται απόλυτα) είναι πως μέχρι τέλη Ιούνη θα βλέπουμε να γίνεται στην Ελλάδα μια ανακύκλωση παικτών με τον έναν να φεύγει από την μια πόλη να πηγαίνει στην άλλη.

Καθαρά ρεαλιστικά αν το δούμε, ουδείς έχει κάνει κάτι το σημαντικό. Ακόμα και εκείνοι που υποτίθεται ότι πάνε με την ασφάλεια του πορτοφολιού και της λογικής “πόσα θες, τόσα – και στα δίνω” δεν έχουν κάνει τίποτα. Ούτε καν εκείνοι που μπαίνουν νωρίς νωρίς στα βάσανα με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους.

Ο ΟΦΗ δεν έχει καθυστερήσει, οι ανάγκες του (μέχρι τώρα – γιατί αυτά αλλάζουν εξάλλου) παραμένουν χαμηλές αριθμητικά και σημασία έχει να έρθουν παίκτες που θα είναι καλύτεροι από αυτούς που βρίσκονται ήδη στο ρόστερ της ομάδας. Το να πάρεις παίκτη μέσα στο 2022 είναι το μόνο εύκολο.

Παίρνεις, ανάλογα με το μπάτζετ σου και καθαρίζεις. Ούτε γκρίνια, ούτε μουρμούρα – αναδεικνύεσαι πρωταθλητής των μεταγραφών (όπως ο περσινός Ατρόμητος) και προχωράς. Ο ΟΦΗ δεν το κάνει αυτό, αξιολογεί το περιβάλλον – επιχειρεί να αποφύγει αστοχίες τύπου Φαν Ντάινεν και Καστάνιος και ορθώς πράττει έτσι. Κινδυνεύοντας να γίνω γραφικός, θα το ξαναπώ. Φέτος δεν έχει το περιθώριο λάθους, πρέπει να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα είναι καλύτερο από την version που είδαμε στο προηγούμενο πρωτάθλημα και όχι μόνο να διεκδικήσει την είσοδο στα play offs αλλά να πάει μέχρι τέλους και για την πέμπτη θέση.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

14 σχόλια

  1. ΟΦΗ και καθυστερηση πανε μαζι.προς ωρας ειναι οκ αλλα ολοι ξερουμε οτι θα καθυστερηση..η ομαδα θα γυριζει απο την Ολλανδια και μεταγραφες δεν θα εχουν γινει…..

  2. Παρεμπιπτόντως θα υποστούμε και φέτος Φαν Νταινεν , Καμαου ??Ακόμα δεν έχουμε κάποιο νέο?Γλυτώσαμε απο Καστανιος Σελιμοβιτς αλλά έχει και συνέχεια το ξεσκαρτάρισμα!!Με Lissandro ??Θέλει να ξανάρθει??

    1. Να πάρουμε και μπεθαρες….

  3. ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΕΣ 5 ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ , ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ 6 ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ……
    ΟΥΕΣ, ΠΑΣΑΛΙΔΗΣ, ΣΤΑΙΚΟΣ, ΝΤΕΓΚΟΥΖΜΑΝ, ΒΑΝ ΝΤΑΙΝΕΝ, ΚΑΜΑΟΥ.

    ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ , ΛΟΓΙΑ ΠΑΧΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ ΜΗΔΕΝ.
    ΑΝ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΕ ΦΕΛΙΠΕ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΛΑΜΠΡΟΥ, ΑΦΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ…… ΝΥΧΤΩΣΑΜΕ…
    ΘΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΠΑΙΧΤΕΣ…..ΑΚΟΜΗ….
    ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΒΑΣΑ, ΟΤΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΗΡΕΣ…. ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ?
    ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΤΟΡΑΛ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΝΕΙΡΑ(ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΡΤΩΝ) Ή ΤΟ ΜΕΓΙΑΔΟ ΤΟΥ ΡΗΧΟΥ ΝΕΡΟΥ,
    ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ 6ΑΔΑΣ…..
    Η ΟΜΑΔΑ ΘΕΛΕΙ ΜΙΑ 11ΑΔΑ ΠΑΙΧΤΕΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΑΙ ΦΕΛΙΠΕ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ….
    ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ…. ΟΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΠΑΛΑ!

    1. Ρε φιλε, αδικεισαι εδω στο Ελλαντα.
      Στειλε κανα βιογραφικο στην πρεμιερλιγκ να ουμ…

      1. ΕΣΥ ΕΣΤΕΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕ ΣΕ ΠΗΡΑΝΕ?
        Η ΔΕ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ….. ΜΠΙΜ….

        1. Εγω με την ιδιοτητα του φιλαθλου-οπαδου, λεω οτι μπουρδα μου ερθει στο κεφαλι.
          Δεν ξερω απο μπαλα. Κανενας απο αυτους που ειναι στην ομαδα δεν περιμενει να ακουσει την μπουρδα μου.
          Εσυ που ξερεις απο μπαλα, αν δεν εισαι ηδη επαγγελματιας στον χωρο του ποδοσφαιρου, ειναι κριμα να χαραμιζεσαι και να σπαταλας το ταλεντο και τις γνωσεις σου σε blogs. Αυτο λεω..
          Ασε που θα βγαλεις και κανα φραγκο παραπανω..

  4. Τα ίδια κανουν κάθε χρόνο ,τώρα θα τους μαθουμε; Όταν θα γυρίσουν από την προετοιμασία, θα φέρουν πάλι κανένα Πασαλίδη ,Φαντουινεν, κανένα Καμάου, Στάικο,Ουες να μην αναφέρω άλλους. Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά οι παίκτες που θα φέρουν, πάλι, θα είναι αυτού του επιπέδου, ή πρώην καλοί παίκτες αλλά γυάλινοι. Αυτοί που αναφέρω παραπάνω έπρεπε να έχουν φύγει από το Μάιο

  5. Πήραμε ένα κύπελλο Ελλάδας πριν 35 χρόνια και ακόμα αυτό έχουμε να λέμε…λίγο ντροπή ρε παιδιά….έτσι θες να λέγεσαι μεγάλη ομάδα;

  6. Δεν ηδονιζομαι πια στη μεταγραφική περίοδο, πέρασαν ανεπιστρεπτί οι εποχές που η ομάδα αποκτούσε παίκτες ονόματα (φρατζεσκος, βέρα, λουπου, γκομεζ, μαντζιος κλπ), οπότε θα πάρουμε πάλι κάποιους παγκοσμίως άγνωστους και κάνα δυο καλούτσικους που πέρασαν τραυματισμους και τους έδιωξαν.. Συνηθίσαμε πια, κανένα ενδιαφέρον… Εγώ πήρα τις αποφάσεις μου και η μόνη μου απαίτηση απ την ομάδα, είναι να παραμένει στη Σούπερ λιγκ.. Αν δω καποια εντυπωσιακή κίνηση, η εξέλιξη, ίσως αναθεωρήσω.

    1. Που ειναι οι εποχές που παιρναμε Μειτέ, Ραζάκ, Αντελέγιε και Φερούζ?
      Παιχταράδες…

      Ρε σεις, αμνησια εχετε παθει ολοι?

    2. Να τους έβλεπα φίλε μου να ερχόντουσαν σήμερα εν μέσω Σόσιαλ να δω ποιος δε θα ξεσήκωνε πάλι επανάσταση: Ο Γκόμεζ σαν χειρότερος από τον Πέρσμαν (λίγος έχοντας κάνει μόνο δυο καλές χρονιες σε ομαδούλες), ο Μάντζιος σαν τελειωμένος, ο Λούπου σαν αληταράς και με τον Φραντζέσκο (που ήταν ο μόνος που ήρθε ήδη σαν όνομα) θα ψάχναμε πάλι σε τι τσατσιλίκι έχουμε μπλέξει. Μόνο ο Βέρα ερχόταν με γεμάτες χρονιές.
      Με την απάντηση που σου δίνει ο Γιώργος4 δε συμφωνώ γιατί δε μου αρέσει ο επιλεκτισμός. Πράγματι έχει κάνει πολλά λάθη η διοίκηση και έχει να διορθώσει ακόμα περισσότερα. Ίσα ίσα που σε παλαιότερο λάιβ είχα εκφράσει τους φόβους μου στο να δούμε ακόμα μια ρηχή χρονιά λόγω του ότι προσπαθούν να μπαλώσουν τις πολλές παλιές αστοχίες. Απλά δε γουστάρω (εφόσον κάποιος δεν είναι προβοκάτορας που και πάλι περαστικούλια τους) να βλέπω συνΟμιλίτη να στάζει χολή και να μειώνει την ομάδα. Δηλώσεις του τύπου ότι ικανοποιούμαστε με την παραμονή απλά δε μας αρμόζουν……

      1. Καλύτερα να κρατάς μικρό καλάθι, παρά να περιμένεις πολλά και να παίρνεις το τίποτα.. Οι ομάδες σήμερα για να ξεχωρίσουν απ το σωρό, χρειάζονται ΛΕΦΤΑ που δυστυχώς δεν διαθέτουμε.. Όταν λέω διακρίσεις εννοώ Ευρώπη και όχι έκτη θέση στα πλέι οφ, 10 βαθμούς διαφορά απ τον πέμπτο.

        1. Μιχάλη σε παρακολουθώ γενικά που σχολιάζεις και στα live, οι απόψεις μας ταυτίζονται. Το βλέπουμε μποστά μας. Οι μεταγραφές που κάνει η ομάδα και τα ποσά που δαπανά δεν μπορούν να ανεβάσουν το επίπεδο.

          Χωρίς χρήματα θα πάρει πολλά χρόνια για να αποδώσει καρπούς οι δουλειά που θα γίνει στις ακαδημίες. Φυσικά αν θεωρήσουμε σίγουρο ότι δεν θα πουληθούν οι αξιόλογοι παίκτες που θα βγουν από εκεί και θα μείνουν στην ομάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nine − 7 =