Η ψυχραιμία και η ηρεμία του Στρατηγού για τις μεταγραφές τα λέει όλα

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Αν ο Νίκος Νιόπλιας, μιλώντας για το ποδοσφαιρικό τμήμα, δεν γνωρίζει ποιο είναι το μέγεθος του ΟΦΗ τότε ποιος ξέρει; Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Αν ο Νίκος Νιόπλιας, μιλώντας για το ποδοσφαιρικό τμήμα, δεν γνωρίζει ποιο είναι το μέγεθος του ΟΦΗ τότε ποιος ξέρει; Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Άκουσα με ιδιαίτερη προσοχή όσα είπε χθες ο Νιόπλιας στις πρώτες του δηλώσεις για τη νέα χρονιά και επειδή ποδοσφαιρικά, πλέον, μετά το 2016 και μέχρι τώρα γνωρίζω πως είναι άνθρωπος που δεν θα μασήσει τα λόγια του, η ηρεμία που έβγαλε στο κομμάτι των μεταγραφών εμένα προσωπικά όχι μόνο με ηρέμησε αλλά με κέντρισε με ακόμα μεγαλύτερη περιέργεια για το who is who των παικτών που βρίσκονται στο στόχαστρο του ΟΦΗ.

Μην ξεχνάμε πως ο Νίκος Νιόπλιας με την προσωπικότητα που κουβαλάει ως χαρακτήρας και ως ένας γνήσιος άνθρωπος του ποδοσφαίρου, ποτέ δεν έχει μάθει να κάνει δημόσιες σχέσεις και pr. Πάντα λέει αυτό που νιώθει, χωρίς να κάνει δεύτερες σκέψεις. Και εγώ το εκτιμώ αυτό σε έναν άνθρωπο, είναι πολύ κοντά στην προσωπική μου κουλτούρα αυτοί οι χαρακτήρες. Ακόμα και όταν διαφώνησα ανοικτά μαζί του με όσα είχε πει το 2017, εκτίμησα το γεγονός ότι πάντα έχει το θάρρος της γνώμης του. Και στο κάτω κάτω αν δεν έχει ο Νιόπλιας το θάρρος της γνώμης του, ποιος θα το έχει; Με όλο αυτό που κουβαλάει πίσω του μετά από πέντε δεκαετίες ζωής.

Το προσώνυμιο “Στρατηγός” δεν είναι τυχαίο ότι το κουβαλάει πίσω του. Το γεγονός ότι στον ΟΦΗ ζει την δεύτερη προπονητική του νιότη, πάλι τυχαίο δεν είναι. Ο τρόπος με τον οποίο σκέφτεται ποδοσφαιρικά και το πως παντρεύει το δικό του dna με εκείνο του club που το έχει ζήσει σε όλη την πορεία της γιγάντωσης του είναι πράγματα που δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα.

Και είναι η αλήθεια πως μετά από τρία καλοκαίρια, φέτος (επιτέλους) ήρθε η ώρα για τον ΟΦΗ να χτίσει έναν κορμό που ξεκίνησε να τον δημιουργεί από το καλοκαίρι του 2021. Ήρθε η ώρα με τις λίγες (και ποιοτικές) προσθήκες που πρόκειται να κάνει ο ΟΦΗ, να προχωρήσει στην αναβάθμιση του ρόστερ του και ας μην έχει ακουστεί το παραμικρό όνομα.

Ζώντας τον Νιόπλια για 20 μέρες πέρυσι στην Ολλανδία, αυτός είναι και ο πρώτος επαγγελματικός στόχος που βάζω κάθε καλοκαίρι ώστε να παρακολουθώ την προετοιμασία από κοντά, είναι πως δίπλα σε έναν προπονητή αυτού του βεληνεκούς ένας δημοσιογράφος πάντα μαθαίνει. Για παράδειγμα πέρυσι δίπλα στον Νιόπλια έμαθα πόσο σημαντικό είναι για ένα club να κρατάει την αγωνιστική του ταυτότητα όλη την χρονιά, ανεξαρτήτου αντιπάλου και δυναμικής. Ο ΟΦΗ το έκανε πράξη μέσα στο πρωτάθλημα. Δεν άλλαξε το στυλ ποδοσφαίρου, ο ΟΦΗ είχε συγκεκριμένες ποδοσφαιρικές αρχές που δεν παρέκκλινε από αυτές ούτε στο πιο δύσκολο κομμάτι της χρονιάς. Και ας του στοίχησε βαθμούς και ας του στοίχησε την είσοδο στα play offs. Όμως στο ποδόσφαιρο είναι σημαντικό, η πιο σημαντική τομή, να μην παρεκκλίνεις από τις αρχές σου, να διατηρείς ένα ποδοσφαιρικό πλάνο που με κάποιες μικρές αλλαγές να το βελτιώνεις.

Το γεγονός πως ο Νιόπλιας ξέρει τις ανάγκες του ΟΦΗ, καλύτερα από πέρυσι όπως και τον τρόπο δουλειάς του club στον μεταγραφικό σχεδιασμό είναι κάτι που του έβγαλε αυθόρμητα την χθεσινή ηρεμία. Και είμαι σίγουρος πως αν ο Νιόπλιας δεν ήταν ευχαριστημένος από την προεργασία που έχει γίνει ήδη, θα το έβγαζε και δεν το κρατούσε μέσα του. Γνωρίζει όμως τον απόλυτο τρόπο λειτουργίας του club, ξέρει τι στοχεύσεις έχουν μπει και παρότι είμαστε 10 μέρες πριν την αναχώρηση για το Όστερμπεκ εκείνος ήταν τόσο ήρεμος και ψύχραιμος σε βαθμό να βγαίνει μια μεγάλη σιγουριά για τις προσθήκες που πρόκειται να γίνουν.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

18 σχόλια

  1. Μανώλη καλησπέρα οι παίχτες που θα έρθουν στην ομάδα θα έχουν αξία κοντά στο 1 εκατομμύριο (το λέω αυτό γιατί ο γαγιεγος και ο τοραλ κάπου εκεί είναι)

  2. Δικαιολογιες οπως παντα…..Καθυστερηση για να ερθει καποιος Φαν ντοινεν καποιος Ουαλι καποιος Περσον καποιος Καστανιος ισως…και μη μου πειτε για Τοραλ και γκαχιεγος…βγηκαν 2 απο τους 15 και το κανατε θεμα…ανικανοτητα μαγκες

    1. Εγώ πρώτη φορά στην ζωή μου βλέπω ορισμένους με συνεχή διάθεση να σπιλώνουν την ίδια τους την ομάδα. Οκ, κριτική αλλά εσύ το πας στο άλλο άκρο.

      1. σε αυτόν τον τομέα η ομάδα είναι κακή ας το παραδεχτούμε.. βελτίωση δεν βλέπω και ανησυχώ…

        1. Για μένα Χρόνη δεν είναι κακή, στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο πάντα όταν το ποσοστό των πετυχημένων μεταγραφών σε μια σεζόν είναι πάνω από 60% θεωρείται πετυχημένη. Απλά εμείς έχουμε μια τάση να προβάλουμε τα αρνητικά και να θάβουμε τα θετικά.

    2. Τσιλιανιδης, Επασι, Βουρος, Τοραλ, Γκαγιεχος, Φιγκειρεντο, Ναμπί.
      Δεν βαζω Μπαλογιαννη, Διαμαντη, ξερω οτι θα τους βγαλεις παλτά.

      Κακο πραγμα η αχαριστια.

      Μακαρι οταν θα ερθουν οι χαρες, να μπορουσε η ΠΑΕ να σας πει “Αμε στο διαολο τωρα, το σε οποια και αν παιζεις εθνικη σας εμαρανε….”
      Αλλα δυστυχως δεν θα σας το πει.
      Και το χειροτερο? Θα πανηγυριζετε μαζι μας….

  3. Ας αφήσουμε να κάνουν την δουλειά τους με ηρεμία.
    Αυτοί γνωρίζουν τι πρέπει να γίνει…..
    Ποιος δεν θέλει έναν ΟΦΗ να πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα και να μας κάνει υπερήφανους .
    Άλλωστε εδώ είμαστε να δούμε και να κρίνουμε όταν θα έρθει εκείνη η ώρα.

  4. Αυτά που λες εγω τ ακουω βερεσε λέει το άσμα.
    Όπως η διοίκηση κοροϊδεύει εμάς τους φιλάθλους, έτσι παραμυθιαζουνκαι το Στρατηγό.
    Και είναι λένε σε απόλυτη ηρεμία.
    Τα λένε στη νύφη για να ακούει η πεθερά.
    Ξέρουν οτι είμαστε ανήσυχει και προσπαθουν να μας καθησυχασουν.
    Αν και αυτή όμως τη φορά δεν πετύχει το πείραμα, θα βαρεθεί και ο στρατηγός και θα τη κάνει.
    Και φέρνοντας μετα ενα μαγκα προπονητή, που θα τους βάλει όρους, προπονητή που θα θέλει να κάνει το δικό του σχεδιασμό, που θα θέλει παλι χρόνο μέχρι να φτάσει την ομάδα στο επιθημτο επίπεδο με πίστωση χρόνου, ζήσε Μάι μου.
    Μετα ψέματα δουλειά δε γίνεται.
    Έργα δε βλέπω.
    Αυτά που λες εγω τ ακούω βερεσέ.

  5. Αγαπάμε και πάντα θα αγαπάμε Νίκο νομπλια… Αλλά ας μη κοροιδευουμε τους εαυτούς μας, δεν είναι ούτε μουρινιο, ούτε κλοπ, είναι ένας προπονητής που θα σε κρατήσει απλά αξιοπρεπώς στη Σούπερ λιγκ, από τη μέση και πάνω.. Μέχρι εκεί.. Και έχει μια καλή δουλειά, σε μια νοικοκυρεμενη ομάδα με περιορισμένο μπάτζετ.. Υπάρχει λόγος να δυσαρεστήσει η να τσακωθεί με τη διοίκηση; κάνεις λογικός άνθρωπος δεν θα το εκανε.. Οπότε, αφού πει τη γνώμη του, στη συνέχεια θα δεχτεί οποιονδήποτε παίκτη του φέρει η διοίκηση, αν βγει αξιόλογος ο παίκτης, θα εκθειασει τον εργοδότη του που άκουσε τις προτάσεις του, αν βγει παλτό, θα επικαλεστει για τον παίκτη δυσκολίες προσαρμογής, μέχρι να τον εγκαταστήσει οριστικά στο πάγκο… Τα περσινά παραδείγματα μας έχουν μάθει πολλά..

    1. Μάλλον με όσα γράφεις δεν αγαπάς τον Νιόπλια γιατί το σχόλιο σου για αυτόν είναι καθαρά υποτιμητικό περιγράφοντας τον ως έναν άβουλο άνθρωπο. Η αχαριστία στην Ελλάδα έπρεπε να είναι ποινικό αδίκημα και να διώκεται.

      1. Αχαριστία; που την είδες; ίσα ίσα είπα τα καλύτερα λόγια για το Νίκο.. Απλα, όπως όλοι μας, έχει ένα ταβάνι ικανοτήτων.. Το δικό μου ταβάνι φτάνει μέχρι το 5, το δικό σου μέχρι το 8 πχ… Κι εγώ στη θέση του Νίκου, δεν θα είχα κανένα λόγο να κριτικαρω ένα τόσο καλό εργοδότη σαν την παε οφη! Που βρίσκεις κάτι παράλογο η αχάριστο σε ότι έγραψα; μάλλον πρέπει να συμφωνούμε πάντα σε ότι γράφεις…οκ, από το επόμενο άρθρο σου, θα λέω μπράβο σε όλα!

  6. Βρε συ Johnp, που βλέπεις το 60% πετυχημένων μεταγραφών του Σαμαρά και είσαι και ευχαριστημένος? Πρόχειρα, ας θυμηθούμε μερικές αποτυχίες, προσοχή, αποτυχίες, όχι απλά μέτριους, να δούμε πώς βγαίνει το 60% σου: Γουάλι, Σελίμοβιτς, Φαν Ντάινεν, Μίγγος, Καστάνιος, Γιάννου, Καμάου, Μπράουν, Βαζ, Πέερσον, Σακόρ, Γκαργκαλατζίδης, Φερέιρα, Γρίβας, Βαφέας, Λυμπεράκης, Κουτρουμπής, Ντουρμισάι, Πασαλίδης, Στάικος… Και, ξαναλέω, δεν αναφέρω καν όλους αυτούς που είναι οκ, ψιλομέτριοι, αλλά δε σε ανεβάζουν επίπεδο, γιατί ο αριθμός θα διπλασιαστεί!
    Απλώς, όποιος γράφει ότι δεν είναι ικανοποιημένος με το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδος, κλασσικά βαφτίζεται «στο άλλο άκρο, φίλε» και «αυτό δεν είναι καλοπροαίρετη κριτική» για να υποβαθμιστεί.
    Λες κι είναι ντροπή να αναδείξουμε τις μεταγραφικές αποτυχίες, επιζητώντας τη βελτίωση.

    1. Βρε tsatsofagos4, τα σχόλια τα διαβάζουν και άνθρωποι που έχουν αρχεία. Κάποιοι από τους παίχτες που γράφεις είναι σε βάθος τετραετίας π.χ , Μπράουν, Βαζ, Φερέϊρα. Αναφέρεις καμιά 20αριά, όμως υπάρχουν μέσα σε αυτούς και κάποιοι που κατά την γνώμη μου πρόσφεραν στον ΟΦΗ, όπως Σακόρ, Βαφέας, ΦερέΙρα (τον τελευταίο τον ήθελε η ΑΕΚ πριν τραυματιστεί, αν θυμάμαι καλά). Αν θέλεις τώρα να σου αναφέρω κι’ εγώ παίχτες της τελευταίας τετραετίας που πρόσφεραν και κάποιοι συνεχίζουν να προσφέρουν, ευχαρίστως θα το κάνω και είναι σίγουρα περισσότεροι από καμιά 20αριά. Αυτό βέβαια δεν συμένει ότι δεν θα ασκούμε κριτική στις κινήσεις των αρμοδίων για τις μεταγραφές. Ίδωμεν, πιστεύω θα ισχύσει η ρήση του λαού, “στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό”.

      1. Φίλε μου καλέ, αν πιστεύεις ότι οι Σακόρ, Βαφέας και Φερέιρα πρόσφεραν στον Ο.Φ.Η., τότε ναι, θα βρεις πολλές περισσότερες πετυχημένες μεταγραφές του Σαμαρά από τις είκοσι που ανέφερα εγώ ως αποτυχημένες. Δυστυχώς, οι προσδοκίες εμένα κι εσένα και οι επιθυμίες μας για έναν Ο.Φ.Η. που δε θα πονούν η ψυχή και τα μάτια μας διαφέρουν, μιας και εσύ είσαι ευχαριστημένος με τα ελάχιστα. Μαγκιά σου. Εγώ δεν είμαι. Σε φαντάζομαι κάθε χρόνο να λες επ’ αορίστου “στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό”, όπως αντίστοιχα και “υπομονή” και “μα παλιά είχαμε χρέη”. Οπότε δεν έχει νόημα η συζήτησή μας. Να ‘σαι καλά, φίλε μου.

        1. Αν θεωρείς ελάχιστα ότι έχει γίνει στον ΟΦΗ τον τελευταίο καιρό, ε τότε ναι δεν έχει νόημα η συζήτησή μας.

        2. Εξωαγωνιστικά δεν είναι. Αγωνιστικά ναι, είναι ελάχιστα.

  7. Απλα τα πραγματα ο ΟΦΗ ψαχνει παιχτες που πανω απ ολα θα του προσφερουν κερδη οποτε λογικο εναι να παιρνει και κανα σαπακι μηπως του βγει και κονομησει η κανα πολλα υποσχομενο ταλεντο που δεν βγηκε σε αλλο πρωταθλημα μηπως βγει στο δικο μας που ειναι για γελια και καλα κανει γιατι ετσι η παε ειναι βιωσιμη και δεν θα ξαναπερασουμε τα ιδια [ωραια ηταν στους δρομους αλλα μαγκες ποιο ωραια ειναι να χω πελατακι τον βαζελο] εξαλλου ο Μike ηταν ξεκαθαρος 5 ετες επιχειρηματικο πλανο….

  8. Μου φαίνεται ότι το αφεντικό του ΟΦΗ,παρά τις αρχικές διακηρύξεις του,δεν έχει διάθεση να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.Χωρίς λεφτά όμως δεν αποκτάς καλούς παίκτες. Και χωρίς καλούς παίκτες δεν γίνεται να είναι καλή μια ομάδα. Ο ΟΦΗ για να γίνει όπως τον ονειρευόμαστε,πρέπει να αποκτήσει τρεις τέσσερις (τουλάχιστο) παίκτες υψηλού επιπέδου,που θα κάνουν τη διαφορά. Και επειδή αυτό δε φαίνεται πιθανό να γίνει,εγώ προβλέπω δυσκολίες κατά την ερχόμενη περίοδο . Τα περί πλέϊ οφ ,μάλλον θα είναι ανέφικτος στόχος,με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 × 2 =