Η αναμονή δεν αποτελεί άλλοθι

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Την μεταγραφική πολιτική του ΟΦΗ στο φετινό καλοκαίρι την αντιλαμβάνομαι και την αποδέχομαι. Δεν συμφωνώ με την ανησυχία αλλά συμμερίζομαι την παγωμάρα που επικρατεί γύρω από το πεδίο της μεταγραφικής ενίσχυσης του ΟΦΗ.

Έχω προσπαθήσει να περιγράψω αρκετές φορές κατά την διάρκεια του φετινού καλοκαιριού τον τρόπο με τον οποίο κινείται ο ΟΦΗ και νομίζω ότι μέχρι έναν βαθμό το έχω πετύχει. Ανεξάρτητα από το τι άποψη έχει ο καθένας και δίχως να υπολογίζω διάφορα σχόλια που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, θεωρώ και ακόμα πιστεύω πως ο ΟΦΗ δεν έχει καθυστερήσει. Δεν μπορώ να είμαι ανακόλουθος όλων όσων έχω γράψει το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Αλλά. Το γεγονός ότι ο ΟΦΗ πάει να κάνει υπερβάσεις σε αγωνιστικό επίπεδο με μοναδικό σκοπό την αναβάθμιση του ρόστερ του δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελέσει και ένα άλλοθι για τους επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος. Όπως λέω και στο ραδιόφωνο, προς το παρόν δεν ανησυχώ αλλά δεν μπορώ να μην έχω μεγάλη περιέργεια για τους παίκτες που θα έρθουν στον ΟΦΗ. Λίγο πολύ ο Γιάννης Σαμαράς στην συνάντηση με τους δημοσιογράφους πριν από δύο 24ωρα επιβεβαίωσε όλα όσα γράφουμε εδώ και καιρό. Ότι το προφίλ των παικτών είναι επιπέδου Τοράλ και Γαγιέγος, πως πρόκειται για ποδοσφαιριστές που θα έρθουν και θα μπουν αμέσως στην ενδεκάδα και πάει λέγοντας.

Όμως όλη αυτή η στάση που τηρεί ο ΟΦΗ εδώ και πάρα πολύ καιρό προσπαθώντας να φέρει παίκτες που (θεωρητικά) όπως αναφέρει και το ρεπορτάζ θα είναι σε θέση να αναβαθμίσουν ποιοτικά το ρόστερ, δεν πρέπει να θεωρηθεί και να λειτουργήσει ως άλλοθι.

Πραγματικά καταλαβαίνω και αποδέχομαι την λογική του Σαμαρά πως ποντάρει στο γεγονός ότι ο ΟΦΗ θέλει λίγες και καλές προσθήκες όμως όλο αυτό άνετα μπορεί να γυρίσει και εις βάρος του. Η αναμονή για παίκτες ποιοτικούς και υψηλού επιπέδου θα αποδειχθεί στην πράξη όπως έγραφα και πριν από λίγο καιρό.

Στην πράξη όμως ο ΟΦΗ φεύγει για την Ολλανδία σε 9 ημέρες, ο Γιάννης Σαμαράς τόνισε πως στόχευση του club είναι να έρθουν 2+2 ποδοσφαιριστές αλλά  δεν κρύβω τον φόβο μου να εγκλωβιστεί σε περιπτώσεις που κυνηγάει εδώ και καιρό και ξαφνικά να στραβώσει η δουλειά και να βρεθεί στο κενό. Όπως και να’ χει, όλα αυτά που γράφω είναι σκέψεις – την ίδια ώρα θα ξεκαθαρίσει σύντομα το τοπίο, το μεταγραφικό πλάνο που δουλεύουν στον ΟΦΗ είναι υπαρκτό όμως υπαρκτός είναι και ο κίνδυνος να πέσει σε μια τρύπα που θα του στοιχήσει χρόνο και χρήμα για να βγει από αυτήν.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

13 σχόλια

  1. ΜΑΝΟ ΘΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΛΑΝΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΟΦΗ TV ΣΤΟ YOU TUBE ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ; ΘΑ ΕΧΕΙ ΦΕΤΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΠΟΥΛΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΜΑΤΙΣΑΝ ΤΑ ΠΟΥΛΕΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ PLAYOUT;

  2. Μάνο επιτέλους έγραψες κι ένα άρθρο που αντανακλά τις ανησυχίες του κόσμου και δεν λιβανιζει ως συνήθως τη διοίκηση… Έτσι θέλουμε να μας φέρονται, όπως εσύ σήμερα, γιατί μεγαλώσαμε και γεράσαμε μ αυτή την ομάδα και κανεις δεν μπορεί να μας παραμυθιασει.. Όπως είπες και συ, τα σιγουρακια του σαμαρα, μπορεί σε χρόνο μηδέν, να γίνουν άπιαστα όνειρα και μετά τελευταία στιγμή να κυνηγάμε ότι έχει απομείνει αζητητο στην αγορά.. Κι εμένα μεν δεν θα με στενοχώρησει κάτι τέτοιο, γιατί δεν την ξαναπατάω με υποσχέσεις κανενός και ξέρω το ταβάνι της ομάδας, αλλά άλλους πιο ρομαντικούς, τους απογοητεύει..

  3. Μπράβο Μιχάλη αυτά ήθελα να γράψω και πρόλαβες.
    Τα έγραψες πολύ καλά.
    Και εγώ συμφωνώ με το Μάνο σήμερα γιατί εξηγεί τέλια πώς έχει το πράγμα.
    Κάποιος είχε γράψει πρόσφατα ” να πίνουμε τα ίδια χάπια για να συναινωουμαστε”
    Εμείς συναινοηθηκαμε σήμερα χωρίς να πίνουμε χάπια.

    1. Σταύρος

      Παιδιά ζητώ συγνώμη γιατί βλέπω και δημοσιεύεται δυο φορές το μήνυμα μου και μάλλον αυτό οφείλεται σε κάποια λάθος κίνηση μου . Παρότι είμαι μεγάλος δυστυχώς είμαι άπειρος στα του διαδικτύου. Ζητώ την κατανόηση σας. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  4. Σταύρος
    Συμφωνώ και εγώ απόλυτα με το άρθρο σου. Η ολιγωρία και η έλλειψη αντανακλαστικών για ότι λίγο και καλό κινείται στην αγορά σε σχέση με τις ομάδες του ίδιου βεληνεκούς του ΟΦΗ (Γιάννινα, Αστέρας Τρίπολης, Βόλος) είναι ολοφάνερη. Έχομε λέει κάνει τις προτάσεις μας και περιμένουμε είπε ο Γιάννης ο Σαμαράς, οι οποίες συνήθως υπολείπονται των άλλων ομάδων και χάνονται τελικά οι πρώτες επιλογές (βλέπε Σεμέδο). Μα θα μου πεις υπάρχει blan p που και σε αυτό όμως ακολουθείται η ίδια τακτική για να καταλήξουμε σε παίκτες που συνοδεύονται από τραυματισμούς και μετά βίας βγάζουν 15-20 ματς όπως δήλωσε και ο Νιόμπλιας. Για παίκτες λαχεία τύπου Γαγιέγος δύσκολα θα ξαναβρεθούν. Όσα για τα φυτώρια, μέχρι στιγμής τουλάχιστον α απολογισμός είναι απογοητευτικός. Εύχομαι να διαψευστώ.

    1. ΤΑ φυτωρια τωρα φυτευοντε…θελουν λιγα χρονια για να δουμε καρπους…οποτε υπομονη για εκει

  5. Ναι αλλα πηραμε το Κυπελλο το 87!!

  6. Γιατί δεν λέτε στον κόσμο ότι υπάρχει απαγόρευση μεταγραφών , λόγω Βερόν και Μπουρμπου και μέχρι να διευθετηθεί το ζήτημα δεν θα μπορούν να γίνουν μεταγραφές άνω των 23 ετών;
    Για να μην χαλάσετε το ίματζ της ΠΑΕ;
    Γιατί με το να μην το λέτε, ξεφτιλιζετε το φοβερό και τρομερό σκάουτινγκ των Σαμαραδων που είναι έτοιμοι μεταγραφικά από τον Μάρτιο ( σύμφωνα πάλι με άρθρα των φερεφωνων, τύπου Σαρρή).

    1. Χωρίς καμία διάθεση αμφισβήτησης, ειρωνείας ή υποστήριξης προς στον οποιοδήποτε σε ρωτάω εντελώς αντικειμενικά: Αν ισχύει κάτι τέτοιο (που με ότι έχουμε ζήσει τα προηγούμενα χρόνια δεν αμφιβάλλω καθόλου), δε θα είχε δημοσιευτεί σαν απόφαση κάποιου πειθαρχικού οργάνου (της ΕΠΟ, της FIFA, του CAS κλπ); Και αν ναι α) έχεις το λινκ; β) δε θα το χανε προλάβει τα αγαπημένα μας αθηναϊκά μέσα να μας το τρίψουν στη μούρη; (σε τέτοια νεκρή περίοδο τέτοια θέματα πουλάνε σαν τρελά, ειδικά αν περιέχει τη μαγική λέξη ΟΦΗ)…

    2. Χαχαχαχαχα, δες τι σκεφτήκανε πάλι!

      Αλλά επειδή μπορεί κάποιοι να σε πιστέψουνε, αυτό θα ίσχυε μόνο αν δεν έπαιρνε άδεια και ο ΟΦΗ πήρε με την πρώτη και μάλιστα αδειοδότηση της UEFA, όχι απλά της ΣΛ.

      Σκέψου κάτι άλλο, κάτι πιο πιστευτό.

    3. Φιλε, εισαι βαλτος.
      Ουστ.

  7. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια συνηθίσαμε στον ελλιπή,αλλόκοτο μεταγραφικό σχεδιασμό καθώς και στην εκνευριστικά αργή υλοποίηση αυτού.Όπως γράψανε και οι παραπάνω,πολύ φοβάμαι φιάσκο και μεταγραφές δεύτερης ή ακόμα και τρίτης διαλογής.Εντός των επομένων ημερών θα φανούν αν θα υλοποιήθουν αυτά που εξάγγειλε ο Σαμαράς (δύο μεταγραφές πριν την Όλλανδια),ειδάλλως ξέρουμε τι να περιμένουμε…παρεπιπτώντως 5 μεταγράφες με το υπάρχων ρόστερ τις βρισκω λίγες,αν υπολογίσει κανείς οτι Καμάου,Φαν Νταινεν,Σταίκος,Ουες……δεν.

  8. Οπαδοί είμαστε και, όπως όλοι οι οπαδοί του κόσμου, περιμένουμε μεταγραφές. Το ότι δεν έχει γίνει σεφτές ακόμα, δε μου λέει κάτι. Άλλωστε, καλιά να περιμένουμε λίγο ώστε να γίνουν οι κινήσεις που πρέπει και όχι να έρθουν κατευθείαν καραβιές παικτών αμφιβόλου ποιότητας.
    Όλα, βέβαια, θα κριθούν όταν έρθει η ώρα, όταν δηλαδή δούμε στο γήπεδο την αξία των μεταγραφών. Για την ώρα, υπομονή και πίστη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four × 2 =