Το CV του Ντιουσέ δείχνει την φετινή στόχευση του Σαμαρά και του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Έστω και καθυστερημένα ο ΟΦΗ προχώρησε στην πρώτη μεταγραφή του το φετινό καλοκαίρι ακολουθώντας την πεπατημένη εκείνου του 2021. Επιμονή στον πρώτο μεταγραφικό στόχο, ανά θέση, και υπομονή μέχρι να κλείσει. Το ότι τράβηξε φέτος η βαλίτσα πιο μακριά από κάθε άλλο καλοκαίρι προφανώς και είναι ένα ζήτημα που δεν μπορεί να μας απασχολεί όμως το ευχάριστο είναι πως ο Σαμαράς πήρε τον παίκτη που ήθελε εξαρχής.

Το βασικό ζητούμενο των φετινών μεταγραφών είναι πως ο ΟΦΗ, εν αντιθέσει με τα προηγούμενα χρόνια, δεν αναζητεί παίκτες που θα δουλέψουν για το ροτέισον αλλά παίκτες ενδεκάδας. Και το σημαντικό σε αυτήν την υπόθεση είναι οι παίκτες που πιστεύει ο ΟΦΗ και ο Γιώργος Σαμαράς, να μας κάνουν την δουλειά και να μην τρέχουμε μέσα στον χειμώνα.

Το βιογραφικό του Ντιουσέ έχει την σημασία του. Δεν είναι και μικρό πράγμα, το αντίθετο θα λέγαμε, να πάρει παίκτη ενεργό από την Γαλλία και από μια ομάδα με το βάρος της φανέλας της Σεντ Ετιέν. Το ότι δεν είχε συμμετοχές πέρυσι, προφανώς και δεν λέει τίποτα από την στιγμή που το παιδί ήταν υγιέστατο και δεν αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών. Απλά επειδή βλέπω και γίνεται κουβέντα (δικαιολογημένα) για τα 19 λεπτά συμμετοχής στο γαλλικό πρωτάθλημα πρέπει να πω το αυτονόητο: Πως αν έπαιζε 1119 λεπτά και όχι μόνο 19 προφανώς για να έρθει στον ΟΦΗ και σε μια άκρως παραγωγική ηλικία, θα έπρεπε να πουλήσουμε το “Γεντί Κουλέ” και 5-6 ράφια από τα Super Market του Μπούση για να τον δούμε στο Ηράκλειο.

Όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι εύκολη περίπτωση για έναν σύλλογο που δεν παίζει Ευρώπη και κατά συνέπεια το δέλεαρ της προσέγγισης του είναι πιο δύσκολο από το να τον πλησιάσει μια ομάδα που μπροστά της έχει ευρωπαϊκές συμμετοχές και κατά συνέπεια περισσότερα μάτια για να τον δουν.

Το βιογραφικό του Ντιουσέ προφανώς και δεν είναι λίγο. Ένα παιδί 25 χρονών που έχει προλάβει να παίξει σε Ιταλία, Γαλλία, Τουρκία προφανώς και έχει παραστάσεις. Είναι μια περίπτωση παίκτη που αφού την παλεύεις τόσο καιρό, προφανώς έχεις δει στοιχεία που εμείς θα τα δούμε στο γήπεδο και όχι μέσα από γραφήματα και στημένα videos στο Youtube. Όμως η επιλογή του 25χρονου Σενεγαλέζου δεν παύει να έχει ενδιαφέρον ως προς το τι ψάχνει ο ΟΦΗ φέτος και τι θέλει να φέρει στο Ηράκλειο. Προφανώς και ο ΟΦΗ δεν έχει την επιλογή να πηγαίνει σε έναν παίκτη με τις επιταγές στο χέρι για να τον πείσει να έρθει χάρις στα λεφτά του. Πρέπει να τον πείσει να έρθει σε ένα υγιές ποδοσφαιρικό περιβάλλον σε μια ποδοσφαιρική χώρα που όλοι την βλέπουν ως την Κολομβία της Ευρώπης. Και για να πείσεις ένα παιδί 25 χρονών που έχει περάσει από την Ligue 1, το Καμπιονάτο και το τουρκικό πρωτάθλημα προφανώς και δεν είναι ότι πιο εύκολο.

Ο ΟΦΗ με την επιλογή του Ασάν Ντιουσέ δείχνει ξεκάθαρα πως το μοτίβο που ακολουθεί ο Γιώργος Σαμαράς, και σύμφωνα με τα δικά του πιστεύω, είναι ότι θέλει να φέρει παίκτες που θα είναι σε θέση να κάνουν την διαφορά, να μπουν αμέσως στην ενδεκάδα και προφανώς να είναι καλύτεροι από εκείνους που υπάρχουν ήδη στο ρόστερ του club. Ένα ρόστερ που ναι μεν έχει μια μαγιά από την φετινή σεζόν αλλά είναι προφανές πως θέλει σημαντικές ενέσεις ποιότητας σε όλες τις γραμμές. Ο Ντιουσέ μπορεί να μας βγει νέος Γαγιέγος, μπορεί να περάσει και απαρατήρητος.

Ο Σαμαράς έχει αποφασίσει φέτος να ξεχειλώσει τον χρόνο, καλώς ή κακώς αυτή είναι η αλήθεια. Η επιλογή όμως του Σενεγαλέζου δείχνει που βαδίζει και μας δείχνει ένα μπούσουλα για τις επόμενες μεταγραφές του ΟΦΗ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

16 σχόλια

  1. *Δε μπορεί να μην μας απασχολεί

  2. Μια χαρά βιογραφικό έχει. Αλλά είναι πιο κόφτης από Γκαλεγος. Καλή κίνηση τα σπουδαία θα τα δούμε στο γήπεδο. Θέλουμε σύντομα κι άλλες καλές μεταγραφές.

  3. ΜΑΝΟ ΗΡΘΕ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΑΤΕΤΑΡΤΟ

  4. Σταύρος
    Θα ήθελα λίγο να σχολιάσω τον χαρακτηρισμό ότι πιθανόν να πρόκειται για το νέο Γαγιέγος.
    Από το βιογραφικό του διαφαίνεται ότι πρόκειται για ένα καθαρά αμυντιοκογενή παίκτη, χωρίς κάθετη πάσα, χωρίς γκολ, που δεν πατάει περιοχή και όλα αυτά σε αντίθεση με τον Γαγιέγος που ήταν εξαιρετικός και επιθετικά. Το σπουδαιότερο όμως εστιάζεται στο σημείο ότι, αν και στο ξεκίνημα του έλαμψε ως εξαιρετικό ταλέντο και δαπανήθηκαν εκατομμύρια για την αγορά του, μετά το σοβαρό τραυματισμό του 2019 η πορεία του είναι φθίνουσα για να αφεθεί τελικά ελεύθερος. Εάν παρόλα αυτά οι άνθρωποι της ομάδας έκριναν ότι μπορεί να ανταποκριθεί στα θέλω της αυτό τελικά θα φανεί το χορτάρι . ΥΠΟΜΟΝΗ

    1. Και εγώ από αυτά που έμαθα και έγραψα Σταύρο το πρωί, βλέπω ότι είναι καθαρό αμυντικό χαφ. Όμως. Από εκεί και πέρα, προφανώς και από βίντεο και γραφήματα δεν μπορούμε να ξέρουμε αν έχει κάθετο, οριζόντιο ή διαγώνιο ποδόσφαιρο και κατά δεύτερον, που είναι και το κυριότερο, δεν γνωρίζουμε τι έχει στο μυαλό του ο Νιόπλιας και πως θέλει να παίζει η ομάδα.

  5. Επιλογη με ρισκο με δεδομενο οτι περσι ειχε μονο 19 λεπτα συμμετοχης οπως λες Μανο. . Δεν ξερουμε σε τι φυσικη κατασταση βρισκεται ο παιχτης αν μπορει να προσφερει αμεσα ή αν χρειαζεται χρονο προσαρμογης. Θετικο οτι ειναι ακομα σε καλη ηλικια ,εχει να δωσει πραγματα και εναν αμυντικο χαφ ακομα τον χρειαζομασταν . Απο αυτα που ειδα σε κατι βιντεακια (τα οποια ειναι ελαχιστα ) στα Γαλλικα, ειναι οτι ειναι πιο πολυ κοφτης, και οχι δημιουργικος παιχτης. Μαλιστα ενας Γαλλος οπαδος της Saint-Étienne παραπονιεται οτι δεν μπορουσε να κανει ασιστ…Εχω την αισθηση οτι πιο πολυ θα μοιαζει προς Μεγιαδο παρα ως Γκαγιεχος που ηταν πιο τεχνητης. Θα τα δουμε βεβαια ολα στο γηπεδο, εκει ειναι ο καθρεφτης. .

  6. Μακάρι να αποδειχτεί χρήσιμος αλλά ρε Μάνο, με 19 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα, που γέρνει η ζυγαριά; απ ότι ακούω, φέρνει προς μεγιαδο αλλά με μικρότερη πείρα.. Τέλος πάντων, καλορίζικος!

  7. Θέλαμε και θέλουμε παίχτες με τρεξίματα(δεν έχουμε τέτοιους ούτε για δείγμα)που είναι απαραίτητοι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο..Το πόσο δημιουργικός ήταν στην επίθεση θα το δούμε γιατί άλλο να το κάνεις στο γαλλικό η στο ιταλικό πρωτάθλημα και άλλο στο Ελληνικό…

  8. Θέλαμε και θέλουμε παίχτες με τρεξίματα(δεν έχουμε τέτοιους ούτε για δείγμα)που είναι απαραίτητοι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο..Το πόσο δημιουργικός ήταν στην επίθεση θα το δούμε γιατί άλλο να το κάνεις στο γαλλικό η στο ιταλικό πρωτάθλημα και άλλο στο Ελληνικό… Βασικό η ηλικία του και ότι δεν έχει τραυματισμούς..

  9. Επειδή έχουμε πάρει και γκαγιεχος και τοραλ και Φελίπε….αλλά έχουμε πάρει ις διπλούν φαν νταιεν καστανιές ουαλι περσόν κτλ κτλ..αν δεν τον δω να παίζει δεν πρόκειται να πω τίποτα.. γιατί δεν τον γνωρίζω σαν παίκτη όπως και σχεδόν όλοι μας νομίζω…

    1. Κάνεις μας δεν τον ξέρει.. Από την άλλη αν ήταν γνωστός, σε μας θα κατέληγε;

  10. Μάνο, μπορείς στην επόμενη μεταγραφή να βάλεις τίτλο που να ξεκινάει με “ΜΠΑΜ ο ΟΦΗ” ή “ΒΟΜΒΑ ΟΦΗ”, σε παρακαλώ? Έστω “ΜΠΑΛΩΘΙΑ”, κάτι? Μας έχει λείψει…

    1. Μην απορήσεις αν μέσα στο καλοκαίρι το γράψω 😉

      1. Mα, ούτε για τον Καστάνιος είχα απορήσει! Εγώ απορώ όταν δεν το γράφεις! Δεν υπάρχει λόγος να μην το κάνεις σε ΚΑΘΕ μεταγραφή! Να το φχαριστιόμαστε!

  11. Πράγματι το CV του τα λέει όλα: και οι 4 ομάδες που έπαιξε μπάλα , υποβιβάστηκαν με αυτόν στο ρόστερ τους!!
    Επίσης τι σημαίνει πρέπει να πουλήσουμε 5 ράφια από τα super market του Μπούση;
    5 ράφια άντε να έχουν τζίρο ένα χιλιάρικο το πολύ. Κι 100 μαγαζιά να έχει ο Μπούσης, άντε να βγει τζίρος 100.000 από τα οποία το κέρδος για τον Μπούση θα είναι το πολύ 25.000…
    Όταν λέμε ότι γράφεις ο,τι νάναι………

    1. Εγώ μπορεί να “γράφω ότι να’ναι” αλλά ομοφοβικός δεν είμαι. Ξέρεις εσύ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

16 − three =