“Πυροβολούν” μόνοι τους τα πόδια τους

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Το φιλικό με την Ουτρέχτη ήταν ότι ακριβώς περίμενα να δω από τον ΟΦΗ. Μετά από τόσα χρόνια καλοκαιρινής προετοιμασίας, αισίως το 9ο καλοκαίρι που ακολουθώ δημοσιογραφικά τον ΟΦΗ, έχω αντιληφθεί πλήρως τι ακριβώς συμβαίνει σε συνθήκες προπονήσεων. Και το φιλικό με την Ουτρέχτη μου έδειξε ότι ακριβώς περίμενα να δω μέσα στο γήπεδο. Προφανώς και αυτό είναι κάτι που δεν μπορούν να το κάνουν όλοι και να το επικοινωνήσουν με τον κόσμο όταν περιμένουν να αποκτήσουν άποψη από την τηλεόραση ή από το σπίτι τους, αλλά αυτό είναι μια ιστορία που θα την συζητήσουμε κάποια άλλη μέρα.

Προς το παρόν, για να πάμε ξανά στην Ουτρέχτη, αυτό που εμφάνισε ο ΟΦΗ απέναντι στην ομάδα του υπέροχου Δουβίκα ήταν εικόνα που την εμφανίζει μια ομάδα με τέσσερις προπονήσεις στα πόδια της και ένα φιλικό μόλις έναντι πέντε του αντιπάλου της. Αυτό σημαίνει καλύτερα τρεξίματα, καλύτερο ρυθμό, πιο καθαρό μυαλό στην λήψη των αποφάσεων και κυρίως ετοιμότητα σε πνευματικό επίπεδο και όχι μόνο αγωνιστικό. Το κράξιμο για την εικόνα του ΟΦΗ στο φιλικό με την Ουτρέχτη δεν την δέχομαι γιατί μιλάμε για το πρώτο 90λεπτο της χρονιάς που είναι φυσικό και οι ίδιοι οι παίκτες να το δουν ως ένα ξεμούδιασμα και μια ευκαιρία να ξεφύγουν από την ρουτίνα των προπονήσεων. Μέχρι εδώ λοιπόν όλα καλά, για το φιλικό δεν υπάρχει λόγος να γράψω και κάτι παραπάνω.

Πάμε τώρα στα υπόλοιπα. Τα υπόλοιπα έχουν να κάνουν με την καθυστέρηση της μεταγραφικής ενίσχυσης του ΟΦΗ, στοιχείο που συσσωρεύει ακόμα μεγαλύτερη γκρίνια (ειδικά μετά από ένα 4-0) – δίχως πάλι το τελικό σκορ να είναι ο λόγος που όλοι γκρινιάζουν. Όλοι γκρινιάζουν γιατί ο ΟΦΗ έχει ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ καθυστερήσει τα μεταγραφικά του ζητήματα, Eνώ απομένει ένας μήνας μέχρι την σέντρα του πρωταθλήματος, ο ΟΦΗ πρέπει να κάνει αγώνα ράλι για να καλύψει βασικά κενά του ρόστερ του και κυρίως την γύμνια της επίθεσης του όπου φάνηκε και κόντρα στην Ουτρέχτη πως το έλλειμμα δεν είναι μόνο ποιοτικό αλλά και ποσοτικό. Τσιλιανίδης (που η εικόνα του μου βγάζει μεγάλη χαρά) και Ντουρμισάι δεν μπορούν ούτε την προετοιμασία να βγάλουν μόνοι τους.

Παρότι λοιπόν εγώ επιμένω πως ο ΟΦΗ είχε (και έχει) μια πολύ καλύτερη βάση για τη νέα χρονιά, σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2021, δεν την στήριξε έγκαιρα. Και εγώ θα δεχτώ, όπως έγραφα πριν από λίγες ημέρες, ότι ο ΟΦΗ θέλει να κάνει επιλογές που θα κάνουν αναβάθμιση του ρόστερ του όμως το ρίσκο δεν παύει να είναι μεγάλο και η υπομονή που χειρίζεται διάφορες υποθέσεις δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για το μέλλον. Φτάσαμε πλέον στις 21 του Ιούλη και στον ΟΦΗ καλούνται να τρέξουν μια σειρά από σημαντικές θέσεις – που προτεραιότητα πρέπει να αποτελέσουν προσώρας οι θέσεις των εξτρέμ και του επιθετικού – ώστε να μην χαθεί ολόκληρος ο Ιούλης.

Εν αντιθέσει με πέρυσι που ήδη τέτοιες ημέρες είχε κάνει 5 μεταγραφές και είχε κλείσει το 70-80% του ρόστερ του, φέτος ψάχνει για έξι προσθήκες (αριθμός μικρότερος σε σχέση με άλλα καλοκαίρια) που όμως όλοι είναι για την βασική ενδεκάδα. Η καθυστέρηση οφείλεται ξεκάθαρα στο γεγονός ότι στον ΟΦΗ ψάχνουν το ιδεατό αλλά πόσο εύκολο είναι κάθε καλοκαίρι να πετυχαίνει Τοράλ και Γαγιέγος; Βάσει πιθανοτήτων, δεν είναι εύκολο και μακάρι στον ΟΦΗ να δικαιωθούν για την υπομονή τους και να καλύψουν το χάντικαπ που έχει δημιουργηθεί. Με τον φετινό κορμό που είναι πιο ενισχυμένος από πέρυσι, όλη αυτή η καθυστέρηση του δημιουργεί πρόβλημα σε τέτοιο βαθμό που μοιάζει να πυροβολεί μόνος του τα πόδια του και δίχως να του φταίει κανένας άλλος παρά μόνο ο ίδιος ο εαυτός του.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

20 σχόλια

  1. Φυσικά και δεν κρίνουμε την ομάδα εκ του αποτελέσματος. Έχει πολύ δρόμο η ομάδα για να ετοιμαστεί.
    Αυτό που δεν υπάρχει πλέον ειναι ο χρόνος.
    Αν είχαμε τελειώσει τις μεταγραφές σιγά σιγά θα μονταριζοταν και η ομάδα.
    Τώρα τι να μοντάρεις.
    Ειναι απ τον ήλιο φαεινοτερο ότι κάποιο πρόβλημα υπάρχει στην ομάδα το οποίο δεν το βγάζουν εξω.
    Με τέτοιο πρόεδρο, με τόση οργάνωση και με ολα αυτά τα ικανά πρόσωπα που στελεχώνουν αυτο το club δεν δικαιολογείται.

  2. Το ειπε ο κοουτς ενισχυση…………… ακουει κανεις????? στεναχωριεμαι για τον τσιλια.. δεν τραβαει για εξτρεμ.. για εσωτερικο χαφ? ισως..Τωρα αν υπαρχει καποιο προβλημα στην ομαδα..ωπος λεει ο Αντουαν παραπανω, ο καιρος θα δειξη…

  3. Καλά τα λες βρε Μάνο αλλά εγώ τοχω πάρει απόφαση και γι αυτό δεν αγχώνομαι πια, ότι οι υπεύθυνοι μεταγραφών της ομάδας μας η έχουν μπλέξει με κακούς μάνατζερ η είναι ακαταλληλοι για τη θέση που τους έχουμε εμπιστευθεί… Κάθε χρονιά, με μια δυο, αντε τρεις εξαιρέσεις, μαζεύουμε τους χειρότερους παίκτες απ όλους τους ανταγωνιστές μας… Τι να υποθέσουμε κι εμείς οι οπαδοί; ότι δεν έχει πολλά λεφτά η ομάδα το ξέρουμε αλλά μήπως ο πας, ο αστέρας, ο βόλος, ακόμα κι ο ιωνικός, έχουνε τα εκατομμύρια; μάλλον ικανούς ανθρώπους έχουνε.. Περιμένει κι ο έρμος ο νομπλιας λέει 4 ακόμα έτοιμους παίκτες, που θα τους βρει; όταν όλοι οι καλοί θα έχουν βρει άλλη ομάδα;

    1. Συνονόματε σύμφωνο απόλυτα μαζί σου!δυστυχώς για άλλη μια φορά,φαίνεται κατά την γνώμη μου οι ερασιτεχνικοί χειρισμοί της ομάδας στο θέμα και η ανεπαρκής στελέχωση αυτού του συγκεκριμένου τμήματος (τμήμα μεταγραφών).Το κοντινό παρελθόν μας έχεί δείξει επανειλιμμένα (λάθος μεταγραφές,μακροχρονια συμβολαία σε παίχτες τύπου Φαν Νταινεν ,Καμαου,Σελίμοβιτς που δεν μπορείς μετά να ξεφορτωθείς, ,μη εγκαιρή καλυψη κενών στο ρόστερ για χρόνια-κεντρικοςαμυντικος,χαφ,επιθετικος κτλ) οτι οι υπεύθυνοι και ανίκανοι είναι και απο τα λάθη τους δεν μαθαίνουν…καμία ελπίδα πια….

      1. εγω δεν εχω πια απαιτησεις και ησυχασα

  4. Έτσι είναι εγώ πιστεύω ότι σε ένα μήνα από σήμερα που θα έχουμε πρεμιέρα (Ελλάδα είσαι…) θα είμαστε εδώ, πρώτα Θεός και θα γράφουμε ότι η ομάδα δεν πήρε είτε αριστερό μπακ ,είτε σέντερ φορ κλπ. Χωρίς να είμαι προκατελημένος βέβαια αλλά σε λιγότερο από μήνα 6 παίκτες δύσκολο μου φαίνεται.

  5. Μάλλον ο Μπόυσης πρέπει να αλλάξει τους υπεύθυνους των μεταγραφών.

  6. Κάθε χρόνο κ χειρότερα σε αυτό το κομμάτι. Κλασικά με το που σφυρίξει το τελευταίο ματς της σεζόν, γράφει εδώ ο Μανώλης ότι οι στόχοι έχουν εντοπιστεί κ μελετηθεί καλά, ότι έχουν γίνει οι πρώτες επαφές κτλ μετά κάθε τόσο ότι αρχίζει ο μεταγραφικός πυρετός κ τέτοια, από Δευτέρα αρχίζει το μπαράζ των μεταγραφών, μέχρι που φτάνουμε 15αυγουστο να ψάχνουμε λύσεις για να έχουμε αρκετούς να βγει η χρονιά. Παίρνουμε δύο-τρεις απροετοίμαστους αζήτητους κ ξεκινάει η σεζόν με ελλείψεις, οπότε οι μισοί παίκτες αυτομάτως γίνονται πολυθεσίτες. Είσαι εξτρέμ; Μια χαρά κάνεις κ για σέντερ φορ. Είσαι ακραίο μπακ ή 6άρι;; Μια χαρά σέντερ μπακ. Μάνι -μάνι καλύφθηκαν όλα τα κενά. Άντε τώρα, focus τα Χριστούγεννα για δανεικό σε καμία θέση που έχουμε 0-1 παίκτες κ έτσι πάει μέχρι τέλους. Ξανά τα ίδια μετά. Άντε, από του χρόνου μόνο Χριστούγεννα να παίρνουμε, καλοκαίρι μόνο να διώχνουμε. Πόσα χρόνια πια θα τραβήξει αυτό; Κάθε χρόνο το ίδιο πράγμα. Το εντελώς παράδοξο είναι ότι ξεκινάει το καλοκαίρι και διώχνουμε κόσμο αβέρτα λες κ θα αναπληρωθούν οι θέσεις άμεσα!!
    Κάποιοι κοροϊδεύουν τον κόσμο άσχημα..

    1. ετσι ακριβως

  7. Μάγκες, ηρεμία. Από τη στιγμή που ο Σαρρής λέει κάθε Δευτέρα ότι αναμένονται εξελίξεις μέσα στη βδομάδα, γιατί αγχώνεστε; Εγώ τον πιστεύω. Μας το έχει επαναλάβει τόσες φορές. Τι άλλο να κάνει να το εμπεδώσουμε;

  8. ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ!!! ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΦΟΥΜΑΡΑ , ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΧΟΡΤΟ Η ΤΣΑΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ.
    ΑΝ ΔΕ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗ ΤΣΕΠΗ , ΜΙΑ ΖΩΗ @@@@@ ΘΑ ΕΙΣΑΙ!!!
    ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΣΤΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ,ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ, ΣΤΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΥΣΙΑ ΜΗΔΕΝ……
    ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ… ΜΕΣΑ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΙΚΟΣ….. ΣΙΓΑ ΤΑ ΟΑΑΑ ΡΕ!!!
    ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΑΙΖΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΙΣΘΗΤΗ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ.
    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΔΕ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΜΥΑΛΟ Η ΠΕΝΤΑΡΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΛΛΑ Η ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ ΜΕ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ.

    1. Τωρα καταλαβαινω γιατι η ομαδα περνει παντα στην προετοιμασια το σαρη για να καλυψει το ρεπορταζ.πρωφανος πληρωνεται για να τα βλεπει ολλα τελεια.δεν εξηγηται διαφορετικα

  9. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι η ομάδα άρχισε από τα play out να τρώει τριαρες και πεντάρες και συνεχίζει το ίδιο βιολί και στα φιλικά!!!
    Άρχισε πάλι να τις γίνουν οι ήττες συνήθεια όπως επί εποχής του <>που είχε πριν η ομάδα! Νιόπλια, παίκτες έστω και καθυστερημένα θα σου φέρουν στην ομάδα, το θέμα είναι εσύ πως μπορείς να διαχειριστείς το ρόστερ της και πως θα μπορέσεις να τους περάσεις τη νοοτροπία νικητή, που θα αρνούνται να χάσουν ακόμη και στα φιλικά!
    Θέλει πολύ δουλειά και ικανότητα για να το πετύχεις αυτό κ. Νιόπλια!
    Ελπίζω με λιγότερα λόγια και λιγότερη έπαρση να τα καταφέρεις, διαφορετικά σε βλέπω μετά τα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος να παραιτείσαι και αυτό γιατί σίγουρα διαθέτεις και εγωισμό και ευθιξία!
    Υ.Γ. Υπάρχουν 5 παίκτες στην ομάδα, 3 στην άμυνα και 2 μπροστά που ο κάθε ένας μας διερωτάται τι προσδοκά η ομάδα από αυτούς και για ποιο λόγο έχουν θέση σ’αυτή!!???

  10. Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου

  11. Ένα γεγονός που δείχνει την επανειλημμένη ανικανότητα τους, είναι ότι καθότι επιθετικοί και οι δύο (Σαμαράς πατήρ και γιος) και κάτι έπρεπε να σκαμπάζουν από αυτη τη συγκεκριμένη θέση του επιθετικού, είναι ότι όλοι οι επιθετικοί που επιλέξαν μαζί με το τμήμα σκαουτινγκ (;) (Περσόν, Γιαννου, Καστανιος, Φαν Νταινεν- τον πήραν σαν εξτρέμ ή επιθετικό, ποτέ δεν το μάθαμε) ήταν παλτά ολκής. Δυο επιθετικοί άξιζαν ( Φιγκειρεντο και Φίλιππε) και τους δύο τους πρότειναν οι βοηθοί προπονητή ( Παπαπαναγης και Καραβέλα).Σήμερα χάσαμε ποσοτικά ακόμα έναν παίκτη και αυτοί κοιμούνται όρθιοι….Δυστυχώς προβλέπω πολύ δύσκολη χρονιά και αυτό με αποκλειστική ευθύνη των διοικούντων! Και μετά αναρωτιούνται γιατί ο κόσμος απομακρύνεται από την ομάδα….

  12. Αν και δεν ειμαστε μεσα στα πραγματα, εχουμε καταλαβει ολοι οτι υπαρχει προβλημα στο μεταγγραφικο τμημα της ομαδας.Και ειναι λογικος ο εκνευρισμος διοτι το εργο το εχουμε ξαναδει.Προσωπικα εκτιμω οτι ο κυριος Σαμαρας ειναι ανθρωπος του ποδοσφαιρου , και θελει το καλυτερο για την ομαδα. Ομως πιστευω οτι με μηδενικο μπατζετ για μεταγγραφες δεν μπορεις να κανεις θαυματα,γιατι τους καλους ελευθερους τους ψαχνουν ολοι. Και αυτο σου δενει τα χερια.Αν ειχαμε μπατζετ θα χτυπαγε το τηλεφωνο ο Λουιζ Φελιπε,χτες, και θα παρακαλουσε κλαιγοντας να γυρισει πισω, αλλα ειναι επαγγελματιας. Αυτο πρεπει να το δει ο κυριος Μπουσης σαν επενδυση και πιστευω με τα στελεχη που εχει αυτη η ομαδα, αξιζει το ρισκο

  13. Το σκαουτιγκ μας έχει αποτύχει.. Αν δεν το παραδεχτούν οι ίδιοι οι υπεύθυνοι, δεν κάνουμε τίποτα.. Η άλλη λύση είναι πολλά λεφτά, που δυστυχώς, δεν έχουμε.. Γι αυτό, έπαψα να έχω μεγάλες απαιτήσεις απ την ομάδα μας..ουτε αυτοί να αγχώνονται, ούτε εμείς. Λογικά πράματα.

    1. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΑΟΥΤΙΓΚ, ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
      ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΛΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΕΦΤΑ , ΠΡΟΒΑΛΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΟΥΝ.
      ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ….. ΡΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ!!!
      ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ, ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΧΑΝ ΒΡΕΘΕΙ….. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΤΥΧΑΝ Ή ΣΗΜΑΔΕΥΑΝ ΜΕ ΣΦΕΝΤΟΝΑ!!!
      ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΟΦΗ , ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ, ΚΑΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΘΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕ ΚΑΤΙ ΛΙΓΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ!!!
      ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ , ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΑΛΤΩΝ ΚΑΙ ΗΜΙΠΑΛΤΩΝ,
      ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΕΜΑΣΤΡΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΑΡΚΕΤΟ ΣΚΑΡΤΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ.

      ΠΑΣΑΛΙΔΗΣ ΠΡΟΣΟΡΑ 0
      ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 1
      ΟΥΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 0
      ΣΤΑΙΚΟΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 0
      ΚΑΜΑΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 1
      ΒΑΝ ΝΤΑΙΝΕΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 0
      ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΕ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΑΙ ΦΕΛΙΠΕ(ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΚΟΥΣ)
      ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ????????????????????????????????

      1. Πολύ πετυχημένο αυτό που είπες ότι προσπαθούν να φέρουν καλούς παικτες λόγω οικογενειακό κλίματος! οι πραγματικά καλοί παίκτες, δεν έχουν ανάγκη από οικογενειακό κλίμα αλλά από καλό συμβόλαιο και διακριση.. Οι κογενειακο κλίμα θέλουν μόνο οι συνταξιούχοι και τα μωρά.

        1. Αφενός καλό συμβόλαιο είχαν και οι προηγούμενοι, αφετέρου τη διάκριση ποιος πέραν των παικτών θα τη φέρει; Εγώ και εσύ; Ή θα βάλουνε σορτσάκια ο Μπούσης, ο Λυσσάνδρου, ο Νιόπλιας και οι Σαμαράδες να μπούνε μέσα;
          Κίνητρο, προγραμματισμός και πειθαρχία ώστε να δουλέψουν όλοι και να παραδειγματίζονται οι επόμενοι χρειάζεται και εκεί είναι που πρέπει να κριθούν ΟΛΟΙ στην ομάδα.
          Γιατί πράγματι έχουμε δείξει ότι πάσχουμε σε αυτούς τους τομεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twenty + fourteen =