Το καλοκαίρι της εξισορρόπησης του ρόστερ του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Σιγά – σιγά και όσο φτάνουμε προς την 16η Σεπτεμβρίου οπότε και χρονικά θα έχουν ολοκληρωθεί οι κινήσεις μέχρι το 2023, ο ΟΦΗ (έστω και καθυστερημένα) αλλά όπως αποδεικνύεται συνειδητά ολοκληρώνει τον σχεδιασμό του για το ρόστερ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Όπως αποδεικνύεται στην πράξη και μετά τις δύο σημερινές (που για μένα είναι εξίσου σημαντικές με τις μεταγραφές) ειδήσεις για Ουές, Φαν Ντάινεν το club προχωράει συνειδητά και με στόχευση στην εξισορρόπηση του ρόστερ – περισσότερο από κάθε άλλο καλοκαίρι.

Οι λύσεις των συμβολαίων όλων όσων δεν βρίσκονταν στα πλάνα του Νίκου Νιόπλια, κάτι που δεν το είδαμε με επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια, είναι μια πορεία προς την σωστή κατεύθυνση. Ο ΟΦΗ καταφέρνει όχι μόνο να αποδεσμεύσει ποδοσφαιριστές που αγωνιστικά περίσσευαν στο ρόστερ της ομάδας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται άλλου είδους προβλήματα, αλλά και οικονομικά ελαφρύνεται το club από περιττά συμβόλαια που είχαν παρκαριστεί στην άκρη και δημιουργούσαν μια οικονομική αρρυθμία.

Και δεν είναι μόνο οι αποδεσμεύσεις παικτών που δεν υπολογίζονταν αλλά το γεγονός πως η ομάδα απαλλάχθηκε από συμβόλαια – βαρίδια που ήταν μέρος του μπάτζετ που πλέον απελευθερώνεται ακόμα περισσότερο και δημιουργεί μεγαλύτερους δρόμους αυτάρκειας για τα επόμενα χρόνια.

Ο ΟΦΗ με τις αποδεσμεύσεις παικτών έδειξε σημάδια προόδου σε αυτόν τον τομέα με τον Μηνά Λυσάνδρου να παίζει σημαντικό ρόλο στις επαφές με τους παίκτες και τους εκπροσώπους τους προκειμένου να μην δημιουργηθεί ένα ρόστερ – τέρας που δεν βοηθάει σε τίποτα και κανέναν.

Παράλληλα το club, κάνοντας αυτό που φωνάζουμε από τον Μάη, και παρόλη την καθυστέρηση που υπήρξε Ιούνιο και Ιούλιο, φρόντισε να πάρει παίκτες που είναι όλοι βασικοί και όχι κομμάτια του ροτέισον. Και είναι πολύ σημαντικό για ένα ποδοσφαιρικό μέγεθος του ΟΦΗ να κάνει συνεχώς upgrade του ρόστερ του με παίκτες που έρχονται και δείχνουν να είναι υψηλότερου επιπέδου από τους προκατόχους τους ή από εκείνους που αποχωρούν. Οι κινήσεις που έγιναν όλο το καλοκαίρι και που βέβαια δεν έχουν ολοκληρωθεί αφού απομένουν ακόμα δύο κινήσεις βασικότατων παικτών συντελούν ως προς την απόλυτη ισορροπία που δημιουργείται στο ρόστερ της ομάδας. Ο Γιώργος Σαμαράς έκανε πράξη όλα όσα επιζητούσε για τον ΟΦΗ με την έλευση παικτών υψηλότατου επιπέδου και που παράλληλα, κακά τα ψέμματα, δείχνουν να δημιουργούν το καλύτερο ρόστερ της εποχής Μπούση. Αυτό βέβαια σημαίνει πως, αυτονόητα, υπάρχει και αύξηση των προσδοκιών από τον κόσμο όμως αυτό είναι καλό και όχι κακό. Δεδομένα πρέπει να υπάρχουν απαιτήσεις από τον κόσμο και δεν είναι τυχαίο πως από την (δικαιολογημένη) μουρμούρα του Ιουλίου για την καθυστέρηση στις μεταγραφές, πλέον έχουμε φτάσει στην ικανοποίηση αφού οι φίλαθλοι βλέπουν και αντιλαμβάνονται πως έρχονται στο Ηράκλειο παίκτες που δεν υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια.

Όμως το μεγαλύτερο όφελος και κέρδος του φετινού καλοκαιριού είναι η ισορροπία που δημιουργείται με ένα γκρουπ παικτών που δίνουν επιπλέον επιλογές στον Νιόπλια, επιλογές πρώτης γραμμής και σε συνδυασμό με την παρουσία της βάσης που υπάρχει από πέρυσι δίνουν το έναυσμα για μια χρονιά που μπορεί και πρέπει να είναι καλύτερη από την περσινή.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

12 σχόλια

  1. Πραγματικά είναι εντυπωσιακή η μεταμόρφωση του ροστερ. Αν εξαιρέσεις τον Καμαου που έχω την αίσθηση ότι θα φύγει και αυτός όλοι όσοι μένουν υπολογίζονται ως εν δυνάμει βασικοί. Αυτό σε τόσο μεγάλο βαθμό δεν το θυμάμαι ποτέ άλλοτε. Αν έρθουν 1-2 εξτεμ και ένας φορ ακόμη θα είμαστε κάτι παραπάνω από σούπερ

  2. Ο Καμαου ειναι πράγματι η μόνη παραφωνία σ’αυτό το ροστερ.Επεισης 2 επιθετικοι απολύτως απαραιτητοι εαν θέλουμε να καμαρώνουμε την ομάδα!!

  3. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΞΗ….ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΑΜΕ….
    ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΑΙΧΤΩΝ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΚΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΟ 70% ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ.
    ΚΡΑΤΑΩ ΕΝΑ 30% ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΣΑΛΙΔΗ, ΣΤΑΙΚΟ, ΚΑΜΑΟΥ….. ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ… ΔΕ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ!!!…. ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ…. ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΟΙ ΝΟΜΙΖΩ.
    ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΩ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.
    ΕΠΙΣΗΣ…. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ…. ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ.
    Η ΟΜΑΔΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΑΡΓΑ, ΜΕΤΡΑΕΙ 6 ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ 11ΑΔΑΣ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΙΚΟ ΝΤΕΜΑΡΑΖ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ….. ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ…. ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ.

    ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ…..
    ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ
    ΕΝΑ ΣΤΟΠΕΡ (ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ 6ΑΡΙ)
    ΕΝΑ ΦΟΡ…..FULL BOX….
    ΕΝΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ (ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΦΤΕΡΟ)
    ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΕΞΤΕΜ….
    ΣΥΝΟΛΟ 4 ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ….. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΗΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ…….
    ΠΑΜΕ ΟΦΑΡΑΑΑΑΑΑΑ

    1. O Σαρρής τους έκανε παιχταραδες όμως αυτούς…και η Κούτση Μαρία να φορέσει την φανέλα του ΟΦΗ ο Σαρρής θα τν κάνει παικτουρα …ο ορισμός του μη αντικείμενικου…δεν μπορεί να έχεις σάιτ και να μην γράφεις την αλήθεια ακόμα και το σάιτ το συντηρεί η ΠΑΕ.. δηλαδή για πόσο άσχετο τον περνάς τον αλλον

  4. Ευτυχώς έφυγαν αυτοί που έπρεπε και μένουν και οι άλλοι τρεις που αναφέρθηκαν. Έχω να επισημάνω όμως ότι ο γιοχου έχει σταδιοδρομία μόνο σε β και Γ εθνικές Τουρκίας κτλ. Αν διάβασα καλά, τίποτα και πουθενά μόνο σε ομάδες που υποβιβάζονταν. Το ίδιο και ο ντιουσε. Μένει να τους δούμε στα παιχνίδια και στη διάρκεια της σαιζόν. Θυμίζω το σεμεντο που έπαιξε μόνο ένα γύρο και μετά τέλος. Καλές μεταγραφές όλες οι υπόλοιπες που πάνε την ομάδα μπροστα. δυστυχώς αργήσαμε. Ας ελπίσουμε να κλείσουμε σωστά και κυρίως να δούμε κόσμο στο γήπεδο.

    1. O Σαρρής τους βαφτισε παιχταραδες από την πρώτη μέρα..και αν του έλεγε κανείς τίποτα έλεγε εγώ ήμουν στην Ολλανδία και τους είδα στην προπόνηση που παίζανε κορόιδο και 10 λεπτό διτερμα και έχω γνώμη…

    2. ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ-ΑΕΚ-ΠΑΟ ψωνιζουν απο Β Γαλλιας (ειδικα ο Ολυμπιακος εχει παρει απο εκει πολυ πραμα), Β Γερμανιας, Β Ισπανιας.

  5. Περιμένετε να πάρουμε κ μπροστά κανέναν κ μετά μιλάμε για ισορροπία.

  6. Χαμηλά τη μπάλα σύντροφοι
    Μανώλη, η ομάδα πρώτα πρέπει να “δέσει”.
    Αυτο θα πάρει ΜΗΝΕΣ
    Τον φετινό ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΟΦΗ θα τον δούμε ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ. Από Δεκέμβρη.
    Μέχρι τότε υπομονή
    Φαντάζεσαι να ξεκινήσει άσχημα η χρονιά τι έχει να γινει? Υπάρχει κίνδυνος μια ποιοτική ομάδα να χάσει την ψυχολογία από την αρχή της σεζον. Θυμάσαι με Σιμμο τι εγινε?
    Για αυτό χαμηλά τη μπάλα

  7. Και είστε σίγουροι δηλαδή ότι ο γιοχου και ο φορ μπροστά δεν θα βγούνε σαν τον σελιμοβιτς και τον καστανιος κτλ;; κρατάτε μια φορά μικρό καλάθι μέχρι να τους δούμε στα επίσημα και μετά βαφτισυε τους παικταραδες..με τα λόγια ομάδα δεν κανεις

  8. Εγώ θα κρατήσω μικρό καλάθι μέχρι να δω απιτελεσματα

    1. Αν δεν κρατησεις μικρο καλαθι και βγουνε παλτα οι παιχτες, τι θα χασεις?
      Θα σου κρατησουνε τον μισθο? Θα σε παρατησει η γυναικα?
      Τι μπορει να παθει ενας φιλαθλος αν δεν κρατηαει μικρο καλαθι και πιστευει οτι οι παιχτες της ομαδας που αγαπαει ειναι οι καλυτεροι του κοσμου?
      Θα σας πω εγω τι μπορει να παθει…
      Θα στηριζει ανευ ορων την ομαδα που αγαπαει…

      Αλλα οχι, εδω στην ελλαδα ο φιλαθλος που στηριζει ανευ ορων την ομαδα που αγαπαει, θεωρειται κοροιδο….
      “Σε δουλευει ο Σαρρης και εσυ τον πιστευεις ρε βλακα, σε δουλευει η διοικηση και κοιμασαι ορθιος, κτλ κτλ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five × 1 =