Το Hard Days Make You Stronger δεν είναι οδηγός αλλά αγάπη για τον ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Η Θύρα 4 είναι πάντα επιλεκτική στην τοποθέτηση των πανό που σηκώνονται μπροστά από τις θύρες που κάθονται οι οργανωμένοι οπαδοί του ΟΦΗ. Το ίδιο συνέβη και τον Μάη του 2019 στο τελευταίο παιχνίδι του ΟΦΗ στις μικρές κατηγορίες, κόντρα στην Σπάρτη όταν μπήκε η ταφόπλακα στα πέτρινα χρόνια της ομάδας. Τότε το πανό με πέντε λέξεις που ισοδυναμούσαν με χιλιάδες συναισθήματα ανέβηκε για πρώτη φορά στο “Γεντί Κουλέ” και η τελευταία κόντρα στον Πλατανιά.

Μου βγαίνει ένα συναίσθημα να γράψω γιατί βλέπω γύρω μου ένα περίεργο κλίμα, με τα θετικά και τα αρνητικά – με την κριτική και την γκρίνια – με την μίρλα και την ισοπέδωση. Δεν θα πω εγώ τι είναι σωστό, το έχω γράψει κατά καιρούς. Όμως αυτό ήταν το “Hard Days Make you Stronger;” Με όλη την ισοπέδωση που έχει ακολουθήσει από το παιχνίδι του Σαββάτου και έπειτα, την δικαιολογημένη κριτική για την εικόνα του ΟΦΗ στο Περιστέρι να φτάνουμε στο σημείο να μην σκεφτόμαστε πως θα γεμίσει το “Γεντί Κουλέ” κόντρα στον Παναθηναϊκό;

Η συσπείρωση από την πλευρά των οργανωμένων οπαδών του ΟΦΗ βρίσκεται στο ύψιστο σημείο. Οι στρατηγικές κινήσεις που έγιναν και αποσκοπούσαν σε αυτήν την κατεύθυνση πιστεύω πως θα πιάσουν τόπο. Ο κόσμος είναι ενωμένος, ακόμα και αν οι μισοί διαφωνούν με τους άλλους μισούς, πρέπει να υπάρχει εσωστρέφεια;

Πάντα το “Γεντί Κουλέ” βρίσκει τον τρόπο να μιλάει και να στέλνει τα μηνύματα του. Ακόμα και όταν οι παραμονές τέτοιων αναμετρήσεων, κόντρα στον συγκεκριμένο αντίπαλο ήταν ικανές να σε διαλύσουν σε χίλια κομμάτια. Να σε αποτελειώσουν με το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή και τώρα που τελείωσαν αυτές οι εποχές δεν θα σκεφτόμαστε πως θα γεμίσει το γήπεδο την Κυριακή;

Ναι, λάθη, αστοχίες και πολλά άλλα συνέβησαν και θα συμβούν στο μέλλον. Το έχω ξαναγράψει λάθη δεν κάνουν μόνο οι νεκροί και οι τεμπέληδες. Και όχι το παρόν κείμενο δεν γράφεται για να δικαιολογήσει ούτε την καθυστέρηση στις μεταγραφές, ούτε στο γιατί ο ΟΦΗ παρουσιάστηκε τόσο ανέτοιμος κόντρα στον Ατρόμητο.

Όμως ο ΟΦΗ μπαίνει σε μια χρονιά που θα πάει μέχρι τέλους και δεν ήρθε η καταστροφή από την πρώτη αγωνιστική. Εάν δεν μπούμε όλοι σε μια διαδικασία να δούμε πως η ομάδα θα προστατευθεί από τους πάντες, ποιος θα το κάνει; Ακόμα και η ανακοίνωση των συνδέσμων ήταν για την προστασία του ΟΦΗ. Για να στείλει μηνύματα, ναι το ματς με τον Ατρόμητο ήταν η αφορμή αλλά όχι η αιτία. Η παρακίνηση της αγάπης προς την ίδια την ομάδα ήταν η αιτία της έκδοσης της ανακοίνωσης, πως θα προστατευθεί ο ΟΦΗ όταν δεν τον προστατεύσει ο ίδιος του ο κόσμος;

Πως θα πούμε ότι ο ΟΦΗ πρέπει να κερδίσει τον Παναθηναϊκό όταν βλέπουμε να συντηρείται τέτοιο κλίμα στον περίγυρο της ομάδας; Ο περίγυρος πρέπει να προστατεύσει τον ΟΦΗ απέναντι σε κάθε κακοτοπιά, προστασία σημαίνει και η πιο σκληρή κριτική και όχι η ισοπέδωση. Και αυτό αγάπη είναι, μέχρι τέλους. Να αντιληφθούμε όλοι μας πως με ακραίες φωνές, μίρλα και κακομοιριά δεν προχωράει η ομάδα. Ούτε εμείς οι ίδιοι. Και δεν είμαι από εκείνους που πιστεύουν πως ο Γιώργης αγαπάει λιγότερο τον ΟΦΗ από τον Κωστή που κράζει λίγο παραπάνω στα social. Όλοι αγαπούν τον ΟΦΗ, ακόμα και αν το δείχνουν με λάθος τρόπο.

Οι δρόμοι οδηγούν την Κυριακή στα Καμίνια και στο πρώτο ματς μετά από δύο χρόνια δίχως κανέναν περιορισμό. Τα υπόλοιπα θα τα ξέρουμε τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

18 σχόλια

  1. Το θέμα είναι οι hard days να μην συνεχίζονται για πολύ γιατί στο τέλος δεν γινεσαι stronger αλλά κλαταρεις!!Γίναμε stronger φτάνει πια!!!

  2. Η ομάδα έχει να δει σέντερ φορ απο την εποχή του Φιγκειρεντο???
    Γιατί τόση μιζέρια?
    Μόλις βγει ενας παίχτης κοιταζετε να τον πουλήσετε για να τα πάρετε.
    Η μισή ομάδα τα τελευταία χρόνια είναι μονιμα τραυματίες.
    Αυτό που ανησυχεί είναι οτι με αυτά που κάνετε δεν χτίζεται η ομάδα.
    Πέρυσι φτιάξατε το κέντρο ναι.
    Φέτος στείλατε όλα τα παλτά, εκτός καμαου που και αυτός είναι για πόρτα.
    Πώς να μη γκρινιάζουν οταν η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση.
    Θα φτάσουμε μέχρι τη διακοπή για το παγκόσμιο και η ομάδα δεν θα έχει μονταριστη.

    1. Δηλαδή πες μου ρε Αντώνη αν έχεις τον Θεό σου, εγώ γράφω μέσα στο άρθρο ότι ο κόσμος διαμαρτύρεται άδικα; Το έγραψα κάπου ή άφησα έστω μισή υπόνοια πως ο κόσμος διαμαρτύρεται άδικα;

      1. Ναι ρε Μάνο αλλά το έχεις παρακάνει και εσύ.. δηλαδή όποιος φοράει την φανέλα του ΟΦΗ γίνεται αυτόματα παιχταρας; φυσικά και εκτιθεσε όταν δεν γράφεις ότι ο Στάικος δεν είναι για το επίπεδο του ΟΦΗ…. φιλότιμος χρυσό παιδι για μια ομάδα που θέλει να βγει 10 και κάτω…δεν μπορεί να θέλουμε τέτοιους παίχτες αλλά και 6 δα…εγώ προσωπικά αν βγει η διοίκηση και πει ότι στόχος είναι η παραμονή – προς το παρόν – θα είμαι ευχαριστημένος..και επειδή χρόνια διαβάζω και εσένα θα είμαι ευχαριστημένος μαζί σου αν πεις ότι το ρόστερ του ΟΦΗ είναι για 8-9 θέση…Υγ ο τσιλιανιδης παράδειγμα δεν μπορεί να βοηθήσει..μόλις βρει τον Ρυθμό του λίγο παρτον έξω…ε δεν μπορούμε να τον παρουσιάζουμε σαν καλό παίχτη σε αυτό το επίπεδο

  3. Για πάντα ΟΦΗ…αλλά όλο ακούμε ότι θα χτιστεί ομαδάρα…αλλά για να χτιστεί δεν πουλάς αμέσως όποιο πεχταρα σου ζητήσουν πχ Φιγκειρεντο…Φελίπε κλπ…αλλά τους κρατάς και απλά συμπληρώνεις νέους παιχταραδες, αλλιώς πάντα θα βλέπουμε τα ίδια….

    1. Αλλο με προβληματιζει εμενα.Καθε χρονο η μιση ομαδα ειναι τραυματιες.Γιατι στις υποοιπες ομαδες δεν συμβαινει αυτο.Κατι με την προπονηση δεν παει καλα.

  4. Και κατι ακόμα…Εμείς γίναμε stronger η ομάδα γιατί δεν έγινε???

  5. ρε παιδια δεν βλεπετε οτι δεν πεφτουν λεφτα στο ποδοσφαιρικο τμημα?αν δεν πουλουσαμε επασι ακομα δε θα ειχαμε κανει μεταφραφες.

    1. Να βγούνε να πούνε τους στόχους..ας πουνε μέχρι να φτιάξουμε όλα τα άλλα η ομάδα απλώς θα συντηρήτε

      1. Δηλώνουν ότι στόχος -το ταβανι- είναι η εξάδα οπότε οι ανταγωνιστές είναι ο Αστέρας, Ατρόμητος και όλοι οι υπόλοιποι μικροί (μικρομεσαιους δεν θα τους πω). Οπότε από τα συμφραζόμενα βγαίνει συμπέρασμα ότι δεν θα δαπανηθούν εκατομμύρια για μεταγραφές γιατί δεν θα ανταγωνιστούμε Παναθηναϊκό, Άρη, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Είναι υπερβολική η αντίδραση του κόσμου, ειδικά όσων φαντάζονται τον ΟΦΗ πραγματικά μεγάλο. ΔΥΣΤΥΧΩΣ έτσι είναι η πραγματικότητα.

  6. Μανώλη, με όλο το σεβασμό και την συμπάθεια που τρέφω για σένα. Θα πρέπει να καταλάβουν επιτέλους οι υπεύθυνοι οτι αγωνιστικά έχουν αποτύχει παταγωδώς. Ο κόσμος που επικρίνει έχει χίλια δίκια. Αποκτήσαμε οικονομική σταθερότητα και χάσαμε την αγωνιστική μας ταυτότητα. Στις δύσκολες μέρες πριν την εποχή Μπουση ο ΟΦΗ είχε διατηρήσει το DNA της δυσκολοκαταβλητης ομάδας, τώρα το έχει απολέσει προ πολλού. Αυτό είναι τα μεγάλο πρόβλημα.

  7. man0s4 Αυτα που γραφω φίλε μου δεν κρίνω τα γραφτα σου, εσύ πολύ καλά τα λες.
    Και συγνώμη που γράφω αυτά που βλέπω και αυτό που αισθάνομαι.
    Τα λεω στη νύφη για ν ακούει η πεθερά.
    Όλοι αγαπάμε τον Οφη και όλοι θέλουμε το καλύτερο και τίποτε άλλο.

    1. Μπράβο ρε Γιώργο με δύο λέξεις είπες όλη την αλήθεια!!!

      1. Το πρόβλημα του ΟΦΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΓΚΡΙΝΙΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ. Ας πάρουν άμεσα τους δυο παίχτες που έχει ανάγκη η ομάδα και τότε θα σταματήσουμε κι εμείς να γκρινιάζουμε…. Το πρόβλημα είναι ο Γιάννης Σαμαράς και οι επιλογές του σε παίχτες & συνεργάτες

        1. Το θεμα ειναι τι παιχτες θα ειναι αυτοι….περνουν εκει παιχτες οπως ο Γιοχου ο Περσον ο Γουαλι ο Καμαου ο Γκαργκαλατζιδης ο Καστανιος ο Φαν Ντοινεν ο Σελιμοβιτς κτλ και βαζουν τον Σαρρη να τους βαφτισει παικταραδες και οτι φτιαξαμε ομαδαρα….μερικοι αφελεστατοι και ποδοσφαιρικα ασχετοι τρωνε το κουτοχορτο….

  8. Η ομάδα έχει χάσει τη ταυτότητα της σε όλα τα επίπεδα.. Μας ενδιαφέρει μόνο τι θα πουν οι απέξω για τη φιλοξενία μας, την ευγένεια μας, τον προοδευτισμο μας, το ποσο ιπποτικά δεχόμαστε την ήττα και ξεχάσαμε τι θα πει ποδόσφαιρο αγώνας, μάχη, αυτοθυσία, ιστορία, όνομα.. Εμένα η ομάδα μου βγάζει περισσότερο σε σωματείο που παίζει από χομπυ…

  9. Μανώλη, βλέπεις ότι τα “πήγα στην Ολλανδία και η ομάδα είναι πολύ καλύτερη”, “αργεί το πράμα να έρθει, αλλά είναι καλό και σπαρταράει” δεν καταπραϋνει τα πλήθη. Μήπως πρέπει να σταθείς κι αλλού σιγά σιγά για να ηρεμήσεις τον κόσμο και να σταματήσει να αναφέρει λάθη και κακώς κείμενα? Μήπως να αρχίσεις να τονίζεις το πόσο καλό σουτ έκανε ο Θεοδοσουλάκης? Μήπως να κάνεις ένα άρθρο για το νέο γήπεδο στην Αλικαρνασσό? Αφού αυτά δεν πιάνουν και τα σχόλια συνεχίζουν να βλέπουν την αλήθεια, δε νιώθεις ότι πρέπει να τους τη φέρουμε κάπως αλλιώς, σιγά σιγά? Στηριζόμαστε στη χειραγώγησή σου και τώρα υπάρχει ανάγκη!

  10. Αλλο με προβληματιζει εμενα.Καθε χρονο η μιση ομαδα ειναι τραυματιες.Γιατι στις υποοιπες ομαδες δεν συμβαινει αυτο.Κατι με την προπονηση δεν παει καλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four − two =