Έδιωξαν τον κόσμο από το γήπεδο

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Υπό άλλες συνθήκες θα είχα νεύρα. Και τα νεύρα δεν είναι καλός σύμβουλος όταν θες να γράψεις για το τρίτο ημίχρονο του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Πλέον, όλο αυτό μου προκαλεί στενοχώρια. Και αυτό είναι το χειρότερο για τον δικό μου ψυχισμό πλέον. Να είμαι στενοχωρημένος και όχι εκνευρισμένος.

Δεν μιλάω για το αγωνιστικό σκέλος. Αυτό το έχουμε αναλύσει, τα έχουμε πει, τα λέμε και θα τα λέμε στο μέλλον. Και ενώ η εικόνα του γηπέδου ήταν αυτή που περίμενα με βάση όλα όσα γνώριζα και τις διεργασίες που γίνονταν το καλοκαίρι με την συσπείρωση να έχει χτυπήσει κόκκινο, η ομάδα ήταν απούσα. Και πραγματικά εγώ απορώ με την εικόνα του ΟΦΗ στο πρώτο ημίχρονο γιατί μπορούμε να δικαιολογήσουμε τα πάντα, από την έλλειψη επιλογών για το Νιόπλια που τον υποχρεώνει να προχωράει σε ακραίες αλχημείες, αφού δεν έχει και παίκτες για να συμπληρώσει την ενδεκάδα του, αλλά δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για την έλλειψη έντασης, ενέργειας και πάθους. Όταν ειδικά έχουν προηγηθεί όλα όσα έχουν προηγηθεί με την πορεία μέχρι το ξενοδοχείο, με τον υπέροχο κόσμο να δίνει ρεσιτάλ για 95 λεπτά και όμως είδαμε μια ομάδα και παίκτες που δεν ένιωθαν, δεν ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν μέσα στο γήπεδο για να το ανταποδώσουν σε εκείνους.

Το στενάχωρο της υπόθεσης είναι πως παρότι όλο το καλοκαίρι υπήρχε γκρίνια (απόλυτα δικαιολογημένη) για την καθυστέρηση των μεταγραφών, ήρθε να κάτσει σαν κερασάκι στην τούρτα η ήττα στο Περιστέρι που συνδυάστηκε με την κακή εμφάνιση και όμως το γήπεδο γέμισε μέχρι τελευταίας θέσης.

Παρά την πίκρα του, την στενοχώρια του και όλα τα αρνητικά συναισθήματα που είχε ο κόσμος, το γέμισε το γήπεδο και όχι μόνο είδαμε ένα απίστευτο “Γεντί Κουλέ” αλλά και η στάση του ήταν μοναδική αφού μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Φωτιά δεν σταμάτησε να τραγουδάει και να φωνάζει υπέρ του ΟΦΗ. Για όσα ακούστηκαν μετά το τέλος του αγώνα, εγώ δεν το δέχομαι και είμαι κάθετα αντίθετος. Ακόμα και αν προσπαθήσω να δικαιολογήσω την δυσαρέσκεια που υπάρχει, για μένα το σύνθημα που ακούστηκε στο τέλος και δίχως να αποτελέσει κεντρική επιλογή είναι ακραίο και το αφήνω εκεί.

Με αυτά που γίνονται στον ΟΦΗ, καθυστέρηση μεταγραφών, ομάδα που δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, το σίγουρο είναι πως διώχνουν τον κόσμο από το γήπεδο και εικόνες από χθες – δεν ξέρω πότε θα τις ξαναδούμε. Κανείς μα κανείς πλέον δεν μπορεί να πει τίποτα για τον κόσμο που παρόλη την πίκρα και την στενοχώρια του να γεμίζει το γήπεδο μόνο που είδε ένα παιχνίδι όπου η ομάδα δεν μπήκε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

30 σχόλια

  1. Καλημέρα Μανο,
    είναι επαγγελματίες παίκτες είναι οταν ομως στην ενδεκάδα γίνονται αλχιμίες, οταν κατεβάζουμε 11αδα χωρίς εξτρεμ και φορ και περιμέμενεις απο τους αυτούς να κάνουν μαγικά μπροστά είναι λογικό να κάτσουν πίσω και οτι κάτσει σε καμιά κόντρα.

  2. Δύο χρόνια και ακόμα ψάχνουμε επιθετικό και χαφ

  3. Τα προβλήματα δεν είναι σημερινα.Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ζούμε στο ίδιο έργο θεατές!Οι στεναχώριες επαναλαμβάνονται και το χειρότερο δεν ιδρώνει το αυτί κανενός!Η κοροϊδία απροκάλυπτη .Η υπομονή μας νομίζω ότι λογικά εξαντλήθηκε ΧΘΕΣ!!!Αφού λοιπόν δεν μας υπολογίζουν δεν ξαναπάμε γήπεδο μέχρι να αλλάξει κάτι!!Ας παίζουν μονοι.

  4. Πολλά μπορεί να γράψει και να πει κανείς μια τέτοια ώρα. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν ευθύνες. Τίποτε δε γίνεται τυχαία. Στην περίπτωσή μας οι ευθύνες βαραίνουν πολλούς αλλά κυρίως τους…υψηλά καθήμενους. Δεν είναι μόνο η αδικαιολόγητη καθυστέρηση των μεταγραφών. Είναι το όλο πρότζεκτ που πάει κατά διαόλου. Δε θα γράψω τι και πώς γιατί δε θα μου φτάσει μια κόλλα αναφοράς αλλά θα πω το εξής: δυστυχώς, κάποιοι, τους οποίους ο κόσμος έχει/είχε σε μεγάλη εκτίμηση, αποδεικνύονται λίγοι. Αυτά πρέπει να τα δουν κάποια στιγμή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

  5. Πίκρα και αηδία! Έχει χαθεί πλέον κάθετι που θύμιζε τον ΟΦΗ των παιδικών μας χρόνων. Τί να περιμενεις ομως από ανθρώπους (ειδήμονες τους αποκαλούν…)που δεν είναι ΟΦΗ και που δεν στεναχωριουνται όταν η ομάδα χάνει και μάλιστα με κατεβασμένα τα χέρια. Που το πρωί ξυπνούν και πάνε στη δουλειά τους (με μηνιατικα 15.000€ κάποιοι εξ αυτών …) χωρίς να ιδρώνει το αυτί τους!!! Που θεωρούν ότι ο ΟΦΗ ειναι μικρος (κάτι σαν Βολος, Ιωνικός κλπ). Αυτοί λοιπόν δεν μπορεί να θέλουν το καλό της ομάδας που εμείς αγαπάμε από μικρά παιδιά. Κύριοι, στα χέρια σας, ο ΟΦΗ αυτοκαταστρέφεται και βουλιαζει. Ξυπνήστε όσο είναι καιρός και φέρτε παίχτες ικανούς να φορούν τη φανέλα της ομάδας. Αν δεν μπορείτε φύγετε, να έρθουν άλλοι που μπορούν!!!!
    Υ.Γ: Μιχάλη Μπούση η αδράνεια είναι συνενοχή…

  6. Να ξηπνηση ο κοιριος Μπόυσης και να διοξη μερικούς που του τα μασάνε

  7. Μανώλη, παρατηρώ ότι ο περισσότερος κόσμος διαμαρτύρεται. Ίσως και να είναι ανεξέλεγκτο το κύμα, πλέον. Τι σκέφτεσαι να αρχίσεις να γράφεις για να τον καλμάρεις? Κάτι πρέπει να κάνεις.

  8. Ρε γαμω το μπελα μου αυτος ο Μπουσης δεν λυπαται τα λεφτα του και τα χρονια που εχουν περασει πια ; τον Γιαννη τον Σαμαρα τι τον θελει στην επιχειρηση του ; τη μια τον ξελασπονουν οι παικτες και την αλλη οι προπονητες , που ια παει αυτη η δουλεια ; θα βρεθουμε και στη Β’εθνικη για το χατιρι ενος αποτυχημενου ;

    1. Αν φύγει ο Σαμαράς θα φύγει και ο μπουσης..απλά τα πράγματα….

  9. Είσαι συνυπεύθυνος Σαρρή γιατί όσο εμείς λέγαμε ότι οι παίχτες είναι για ομάδα που παλεύει να μείνει κατηγορία εσύ μας ειρωνευοσουν και μας έλεγες ότι έχουμε νειρα και τοραλ…έναν 35 χρόνο δηλαδή..και έναν που τραυματίζεται συνέχεια….

  10. Γιαννούλης…. Μαρινάκης Σταικος…είναι για ομάδα Β εθνικής…. Μπαλογιάννης για ρεζέρβα και μόνο ..Νειρα 35 χρόνων ρεζέρβα…Τοραλ τσιλιανιδης τραυματίες συνέχεια..δεν μπορείς να βασιστείς σε αυτούς….ντουρμισαι τραυματίζεται συνέχεια και δεν κάνει για βασικός…από εκεί και πέρα γιοχου..τι το πήραμε το παλικάρι; φαίνεται από το βιογραφικό του ότι δεν κάνει…τους άλλους καινούργιους δεν θα τους κρίνω ακόμα αν και περιμένω λίγα πράγματα από ντικο ντιουσε

  11. Εγώ θα πω το εξής μόνο… Σε κάτι Παναιτωλικους, βολους, ιωνικους, αστέρες Τρίπολης, βλέπεις άγνωστους παίκτες που φαντάζουν μαραντονα μπροστά στους δικούς μας.. Αυτά, κύριοι υπεύθυνοι.. Περαστικά…

  12. Καλησπερα Μανο και σε ολους τους συνοπαδους ! Εχει αναφερθει οτι “λαθη ολοι κανουμε ” . Συμφωνω σε αυτο αρκει να κανουμε καθε χρονο ενα βημα παραπανω και να γινομαστε καλυτεροι. Για την ωρα κατι τετοιο δε φενεται…Νομιζω οτι ο προγραμματισμος φετος οπως εχουν πει και αλλοι συνοπαδοι ηταν ερασιτεχνικου σωματειου. Αν ρωτουσαν εκει στην Ολλανδια αλλες ομαδες πως κανουν τον προγραμματισμο τους ,θα τους ελεγαν οτι τους παιχτες τους , τους εχουν κλεισει απο Ιουνιο και απλα μετα τους “μονταρουν”. Εμεις τους ψαχναμε ακομα… Και ετσι χωρις προετοιμασια , οπως ειναι λογικο ανεβαζοντας στροφες κλαταραν οι περισσοτεροι (αυτους που εχουμε δλδ) και ειμαστε χωρις επιθεση χωρις εξτρεμ γιατι ,γιατι ….ψαχναμε τους υπερπαιχτες με τιμες Lidl που θα ερθουν και θα τριβουμε τα ματια μας. Αστεια πραγματα. Αν δεν ηταν ο Νιοπλιας αλλος προπονητης θα τα ειχε βροντηξει..

  13. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΠΡΟΤΖΕΚΤ…..
    ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΙΤΛΟ….
    ΄΄ ΣΤΩΝ ΚΟΥΦΩΝ ΤΗ ΠΟΡΤΑ ( ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ) ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ΄΄
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ , ΠΕΡΙ ΠΡΟΤΖΕΚΤ , ΑΦΗΣΤΕ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗ ΛΕΞΗ CLUB…. ΓΙΑΤΙ Η ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΥΛΑΣ ΠΟΥ ΦΤΙΑΞΑΤΕ, ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ CLUB ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ…. ΚΑΙ ΜΟΝΟ….. ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ…. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΜΕΣΑ ΓΕΜΙΣΗ!!!!

    1. Εισαι και ποιητής τρομάρα σου.

  14. Πότε θα καταλάβει ο Μπουσης ότι πρέπει να αφαιρέσει από τους Σαμαραδες το κουμάντο των μεταγραφών; Δεν μπορεί να καταλάβει τόσα χρόνια ότι οι άνθρωποι είναι άσχετοι; Εγώ δεν λέω ότι δεν αγαπάνε τον ΟΦΗ. Δεν κάνουν όμως γι’αυτη τη δουλειά. Δεν κόβει το μάτι τους. Έχουν κάνει τον ΟΦΗ ομάδα σακατηδων. Οι άλλες ομάδες που τους βρίσκουν τους καλούς παίκτες οι οποίοι παίζουν σχεδόν σε όλα τα παιχνιδια. Είναι δυνατόν να μη έχουν ξεχωρίσει ξένους παίκτες που έπεξαν φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα; Είναι καλύτεροι αυτοί φέρανε; Μιχάλη Μπουση βάλτους στα τμήματα υποδομών δεν κάνουν οι άνθρωποι για το πόστο που τους έχεις αναθέσει. Είναι λίγοι. Και συ Νιόπλια έχεις ευθύνες. Αν δε σου φέρνουν αυτό που θες, φύγε, όχι όμως να κάθεσαι να τους καλύπτεις.

  15. Αχ ρε Μανο πριν 10 μερες εγραφες ”σταματησα να διαβαζω οτι ο ΟΦΗ θελει και δεκαρι….ενω εχει Τοραλ Νειρα…..ενας 35 χρονων και ο αλλος επιρεπεις στους τραυματισμους….Απλα τα πραγματα…η ομαδα θελει εναν ικανοτατο Τεχνικο διευθηντη

    1. Επειδή θυμάμαι το σχόλιο, θέλω να σου πω το εξής, φιλαράκι μου, για να καταλάβεις για ποιον λόγο λατρεύουμε Σαρρή και το…λειτούργημα που επιτελεί.

      Στις 16/07/22, στις 22:30, γράφει ο Σαρρής σχόλιο στο άρθρο με τίτλο «Τα καλά και τα άσχημα νέα για τον ΟΦΗ», ως απάντηση στον Γιώργο (ίσως και να ήσουν εσύ ξανά) :
      «Για αυτό ξενιτεύτηκα μέχρι την Ολλανδία, για να έχω άποψη. Αλλιώς μπορούσα να κάνω ρεπορτάζ από το Ηράκλειο και το γραφείο μου και να μην ταλαιπωρούμαι άδικα»

      Στις 19/08/22, στις 19:50, γράφει ο Σαρρής στο άρθρο με τίτλο «Εμείς θέλουμε μια χρονιά με χαμόγελο»:
      «με την ίδια ειλικρίνεια γράφω και εγώ πως η γνώμη μου είναι πως ο ΟΦΗ βρίσκεται μισό σκαλοπάτι πάνω από τους υπόλοιπους διεκδικητές της έκτης θέσης που οδηγεί στα play offs».

      Ξαφνικά, σήμερα, 30/08/22, στις 14:39, γράφει ο Σαρρής στο άρθρο με τίτλο «Ο “Σεπτέμβρης του 2022” μην γίνει “Γενάρης του 2021”», ενώ εσύ του είχες γράψει να πάρουμε και ένα οκταροδεκάρι:
      «είναι υποχρεωτική η απόκτηση δύο κεντρικών μέσων – που έτσι και αλλιώς η ομάδα φώναζε ότι ήθελε ακόμα έναν μετά την αποχώρηση του Ντε Γκούζμαν»

      Καταλαβαίνεις, λοιπόν, φίλε Γιώργη, για ποιον λόγο πρέπει να αγαπάς Σαρρή όπως ακριβώς είναι και γιατί δεν πρέπει να θέλεις να τον αλλάξεις? Στο μυαλό του επικρατεί μια πανέμορφη τρικυμία, ενώ το σανό πέφτει σύννεφο. Μάλιστα, μεταπηδάει από το ένα σανό στο άλλο πολλές φορές. Πχ. αν τον ρωτήσεις “Μα, Μανώλη μου, από πού κρίνεις ότι υπερτερούμε έναντι των άλλων ομάδων για τα πλέι οφ αυτήν τη στιγμή?”, θα σου απαντήσει “μα αφού πήγα στην Ολλανδία και παρακολούθησα την προετοιμασία και την ομάδα ιδίοις όμμασι”. Χρησιμοποιεί, δηλάδη, το πρώτο σανό για το δεύτερο σανό! Πες μου, ειλικρινά. Δεν είναι αμαρτία να θες να αλλάξεις τέτοιο διαμάντι?

      1. Σύμφωνο Μεγάλο Σανό τρωμε

  16. Είμαι οφη μια ζωή και πάντα είχαμε ένα δύο παίκτες αστέρια… Αυτή τη στιγμή, όχι μόνο δεν έχουμε κανένα αλλά παίζει να είμαστε στις δύο τρεις χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος… Φοβάμαι ότι στο πρώτο γύρο θα είμαστε στις 2 τελευταίες θέσεις.

  17. Παιδιά το πήρατε χαμπάρι ότι η Β’ μας κλείνει το μάτι νωρίς νωρίς; Όσοι δεν το έχουν πάρει χαμπάρι ακόμα…. καλά ξυπνητούρια! Το θέμα είναι ο Λαός του ΟΦΗ τι κάνει ή καλύτερα τι πρέπει και τι επιβάλλεται να κάνει! Κατά τα άλλα έχουμε βαρεθεί και καταντήσαμε πλέον γραφικοί να λέμε και να γράφουμε συνέχεια, εδώ και αρκετό καιρό, τα ίδια και τα ίδια. Οι Καραγκιόζηδες δείχνουν ότι δεν ιδρώνουν οι γαϊδουροαυτάρες τους καθόλου. Τη δουλειά τους να κάνουν, οι μπίζνες να πηγαίνουν πρίμα και όλα τα υπόλοιπα στα @σβ@χι@ τους.

  18. Σώστε την Ομάδα από τους άσχετους, τους άχρηστους, τους ανίδεους, τους μισθοφόρους όσο είναι ακόμη νωρίς!

  19. Τεχνικό διευθυντή χθές…

    1. Ναι τεχνικο διευθηντη και στο τελος ολα να περνανε απ’την εγκρηση του Σαμαρα . . .

  20. Αδίκως φωνάζουμε για την ανικανότητα των υπευθύνων. Αν φύγουν αυτοί, φεύγει και τ αφεντικό…

  21. Στο καλό και να μη μας γράφουν…..

    1. Φωτη εσυ;

  22. Είναι όπως είπε κ ένας φίλος πιο πάνω. Κάθε χρόνο τα ίδια. Φτάνουμε Αύγουστο κ Μας λείπει η μισή ομάδα. Ολοι το βλέπουνε κ το λένε κρίνοντας με την κοινή λογική. Ο Σαρρής τους βγάζει όλους Κασσάνδρες, μετά παίρνουμε κάνα δυο παλτά στην εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου να καλύψουμε το κενό, γλιτώνουμε τη χρονιά κ ξανά τα ίδια μετά.
    Κοινώς, το πρότζεκτ έπρεπε μέχρι τώρα να έχει μετονομαστεί σε “έχει ο Θεός πρότζεκτ”, γιατί αυτή είναι η γραμμή τα τελευταία 4 χρόνια.

  23. Έχουνε βαλθεί οι ανίκανοι, οι άσχετοι, οι σαλτιμπάγκοι, τα νούμερα να διαλύσουν την Ομάδα. Αίσχος, ντροπή.

    1. Οι Σαμαραδες πληρώνουν το τίμημα του προπονητή γιατί θέλουν να έχουν ένα δικό τους άτομο(Σίμος, Νιόπλιας) καλά να πάθουν τότε
      δεν είδαμε και ένα άλλο προπονητή να δούμε αν φταινε οι παίκτες η
      πράγματι είναι θέμα προπονητή που πρωσοπικα πιστεύω είναι το δεύτερο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

three × 5 =