Οι νίκες δίνουν οξυγόνο και φέρνουν θετικότητα

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρης.

Νίκη έστω και νίκη. Αυτό είναι το ζητούμενο. Εάν ο ΟΦΗ δεχόταν το γκολ της ισοφάρισης σε κάποια από τις φάσεις που ΔΕΝ έφαγε από τον Βόλο κανείς δεν θα θυμόταν την υπερπροσπάθεια, την κατάθεση ψυχής που έκαναν οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια. Και αυτό συνέβη για 23 ολόκληρα λεπτά, από την στιγμή της αποβολής του Λάρσον μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Παπαπέτρου.

Ο Παπαπέτρου που μετά από τόσα χρόνια μπορούμε να αναγνωρίσουμε ποτέ θέλει κάποιος να παίξει έδρα και ποτέ 50-50. Στο πρώτο ημίχρονο κάνει μια άψογη διαιτησία, μοιράζει τις κάρτες σωστά ελέγχει τον ρυθμό και ξαφνικά στο τελευταίο 20λεπτο το γυρίζει με μια υπερβολική κάρτα = κόκκινη στον Λάρσον και δυο – τρία σφυρίγματα γύρω γύρω από την περιοχή του Στίβενς. Και προφανώς ένας διαιτητής του δικού του επιπέδου ξέρει πως να δώσει μερικά σφυρίγματα παραπάνω για να ευνοήσει τον γηπεδούχο. Δεν χρειάζεται για να εκτεθεί απλά θα το κάνει όμορφα και χωρίς να βγει στα ανοικτά.

Ο ΟΦΗ έπαιξε κάτι που δεν μας έχει συνηθίσει να το κάνει αλλά εδώ που βρίσκεται η κατάσταση με την έλλειψη μεταγραφών, τους συνεχείς τραυματισμούς που έχουν αποψιλώσει το ρόστερ, το μόνο που του παρέχει γιατρειά είναι οι νίκες. Οι νίκες δίνουν οξυγόνο και φέρνουν θετικότητα. Και αυτήν την στιγμή στην παρούσα φάση ο ΟΦΗ έχει ανάγκη και τα δυο. Οι νίκες θα του δώσουν αυτοπεποίθηση, θα διώξουν μια πίεση που μετά το ματς με τον Ατρόμητο την χαρακτήρισα «ηλίθια» και θα μαζεύει νίκες για να του δώσουν την βάση που χρειάζεται να χτίσει για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ο Νιόπλιας είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από όλους την ομάδα του, ξέρει την καθημερινότητα της και κατά συνέπεια γνωρίζει πως πρέπει να την παρατάξει την Κυριακή όταν από πίσω προηγείται η προετοιμασία όλης της εβδομάδας. Με βάση το ρόστερ που είχε στην διάθεση του, παρέταξε την καλύτερη ενδεκάδα που του έδωσε τα πάντα. Σωστό spacing στο πρέσινγκ, συνεχείς αλληλοκαλύψεις και προφανώς η έλλειψη παικτών δεν του έδωσε την δυνατότητα ν γίνει πιο απειλητικός αφού προσπαθούσε ορθά να στοχεύσει στην πλάτη του Εσκοβαλ και το πέτυχε για 60 λεπτά όταν και υπήρχαν δυνάμεις. Για αυτό το παιχνίδι, για αυτές τις συνθήκες ο Νιόπλιας παρουσίασε μια άκρως οργανωμένη ομάδα που ήξερε τι ήθελε μέσα στο γήπεδο. Αφού πέτυχε και το γρήγορο γκολ μετά ήρθαν όλα μόνα τους με αποτέλεσμα ο Στίβενς να μην χρειαστεί να κάνει καμία επέμβαση στο παιχνίδι.

Σαφώς και μια νίκη δεν γιάτρεψε όλες τις πληγές του ΟΦΗ. Οι μεταγραφικές ανάγκες του παραμένουν συγκεκριμένες και οριοθετημένες. Προφανώς η έλευση του Ζερμέν θα προσφέρει μια έξτρα επιλογή ενόψει Παναιτωλικού αλλά χρειάζονται και άλλες προσθήκες και άμεσα.

Όμως εδώ πλέον μετράει πάνω από όλα η νίκη. Με κάθε τρόπο; Με κάθε τρόπο όπως αυτός του Βόλου για να φεύγει η πίεση, το άγχος και να τονώνεται η αυτοπεποίθηση για την συνέχεια. Δεν χάθηκε τίποτα ούτε θα χαθεί άμεσα. Όσο ο ΟΦΗ παίρνει νίκες όπως αυτές με τον Βόλο τόσο περισσότερο θα παίρνει αέρα για την συνέχεια.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

18 σχόλια

  1. Δεν τρώμε πλέον άλλο σανό φιλε

  2. Να βγάλει τα καβουράκια απο τις τσέπες του ο Θειούλη μας απο το Αμέρικα και να κάνει τις μεταγραφές που χρειάζεται ομάδα, κι όλα θα φτιάξουν και θα ρολάρουν ήρεμα φίλε Μάνο μου σαν γάργαρο νεράκι.

  3. Μπορεί να μας πει κάποιος από τους ιθύνοντες τί διάολο γίνεται κάθε χρόνο με τους τραυματισμούς??
    Κάθε Αύγουστο και Ιανουάριο νοσοκομείο γινόμαστε,τί σκατά πρόγραμμα ακολουθεί η ομάδα και βγαίνουν νοκ άουτ ο ένας μετά τον άλλο??
    Αλλά θα μου πείτε…ποιός να μας απαντήσει,την φωνούλα τους δεν την έχουμε ακούσει ακόμα ούτε και φέτος,η εσωστρέφεια και η απομόνωση που προκαλεί εκνευρισμό στον κόσμο συνεχίζεται,λες και είναι γαλαζοαίματοι αυτοί και δεν χρειάζεται να μιλούν στο πόπολο…

  4. Σε αυτήν την ερώτηση φίλε μου Γιώργο είναι πολύ απλή η εξήγηση. Το είχα γράψει και στην εκπομπή του Μανώλη. Κάτι δεν κάνουν καλά!!! Η δεν κάνουν σωστή προετοιμασία ή φταίει η φησιοθεραπευτης ή φταίει ο ιατρός της ομάδας και δεν κάνει σωστές διαγνώσεις. Προσθέσε και το ότι παίρνουν παίκτες που έχουν ιστορία τραυματισμου. Έχει δει Κάνες σε άλλη ομάδα τόσους πολλούς ατυχιεσ Και δεν είναι μόνο μια χρονιά να πεις αχ ατυχία!! Αλλά τα τελευταία 2 χρόνια και φέτος βλέπουμε το ίδιο πράγμα. Σύμπτωση επαναλευωμενη παβει να είναι συμπτωση

  5. Αρνητικοτητα φέρνεις εσύ όμως που ασχολησε με Παπαπέτρου και διαιτησίες.. φτάνει πια με αυτό το κουσουρι….μια νίκη δεν μου λέει κάτι το ρόστερ παραμένει χαμηλής ποιότητας και φτωχό…την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει η γκρίνια πάλι….

  6. Πιστεύω ότι κάτι δεν γίνετε καλά στον ΟΦΗ.Οι τόση τραυματισμοί και πέρση και φέτος στην αρχή της σεζόν νομίζω οτι προϋποθέτουν αγύμναστη ομάδα. Είμαστε μοναδικότητα στην κατηγορία.

  7. Πιστη στην ομαδα εχει dna τεραστιο!!! και στα δυσκολα και στα ευκολα που εχουμε περασει . Εξαλου στα δυσκολα πρεπει να στηριζουμε εμεις οι ομιλιτες..Μανο την παρασκευη σου ελεγα ολα τα παραπανω και την πιστη μου οτι θα περναμε την νικη!! δυσκολα μεν αλλα το τελικο αποτελεσμα μετραει τελικα..Να δουμε τωρα θα κανουν το χρεος τους να ενισχυσουν την ομαδα..Το σαβατο ολοι γηπεδο να κλεισουμε το στομα του Πολυ Κ.αναστασιου..με νικη..

    1. Σταματήστε να δουλεύετε & να παραμυθιάζετε τον κόσμο. Σας πήρε πλέον χαμπάρι. Ο κόσμος δεν είναι άσχετος ούτε βλάκας, ευτυχώς γι’ αυτόν,, δυστυχώς για εσάς. Σοβαρευτείτε & δείτε πως θα σώσετε την Ομάδα. Με τις πορδές δουλειά δε γίνεται. Άντε να δούμε. Νισάφι πια!

  8. Μακάρι η νίκη αυτή να έχει και συνέχεια!Όμως η εμφάνιση της ομάδας μας δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. Ο Βόλος ήταν πολύ ανώτερος και ας έχασε το παιχνίδι. Ο ΟΦΗ πρέπει να ενισχυθεί επειγόντως με καλούς επιθετικούς παίκτες,γιατί με ένα και με κανένα γκολ δε μπορεί να περιμένεις νίκες.

  9. Μάνο εσύ πιστεύεις δλδ ότι με ένα επιθετικό κ άλλον ένα στον άξονα όπως έγραψες σήμερα θα είμαστε εντάξει; Δε θα φτάσουμε πάλι τον Οκτώβρη να περιμένουμε να ρθούνε τα Χριστούγεννα να ενισχυθούμε κ άλλο μεταγραφικά;

    1. O Mανος θεωρεί το ρόστερ μας αντάξιο τής Ρεάλ….και τον γιοχου αντάξιο του φαν νταικ

  10. Ότι και να λέτε όλοι… επειδή από το 1985 που ήμουν 16 χρόνων… και δεν είχα χάσει αγώνα επί Γκέραρντ… θυμάμαι στις προετοιμασίες ότι κάθε μέρα στην Ολλανδία έτρεχαν 20 χιλιόμετρα στο δάσος… θυμάμαι μόνο τραυματίες από σκληρά φάουλ αντιπάλων… οπότε αυτό και μόνο τα λέει όλα για τους τωρινούς τραυματισμούς

  11. Η συνέχεια θα δειξει

  12. Η νίκη ήταν μεγάλη από βαθμολογικής πλευράς και μόνο. Η εμφάνιση ήταν επιεικώς μετριότατη και, για να μην αδικούμε κανέναν, δεν περίμενες κάτι άλλο με τόσα προβλήματα που κουβαλάς. Μεγάλο 3ποντο και τίποτε άλλο. Πάμε παρακάτω.
    Τα προβλήματα παραμένουν και ίσως αυξάνονται. Κόκκινη ο Λάρσον, ενοχλήσεις οι Ντικό και Μεγιάδο. Ένας Ζερκάν δε θα φέρει την άνοιξη. Με τον Παναιτωλικό η ομάδα θα πρέπει να επιτεθεί περισσότερο και αυτό είναι που φοβάμαι. Γιατί, άλλο να παίζεις άμυνα για σχεδόν 90 λεπτά και άλλο να πρέπει να κάνεις το παιχνίδι μπροστά στον κόσμο σου.
    Θεωρώ ότι, εάν γίνουν οι μεταγραφικές κινήσεις που επιβάλλεται να γίνουν, η ομάδα θα αρχίσει να ρολάρει μετά από έναν μήνα. Και ας ελπίζουμε μέχρι τότε να μην έχεις κι άλλους σοβαρούς τραυματισμούς. Με τα “αν” και τα ευχολόγια, βέβαια, δεν χτίζονται κάστρα…

    1. Επιβάλλεται να γίνουν -βάσει λογικής- τουλάχιστον 3-4 μεταγραφές. Εδώ τώρα, όπως κ τους 2 προηγούμενους Σεπτέμβρηδες αρχίσαμε πάλι να μιλάμε για 1-2.

      1. Φίλε χάρη μας πλασάρουν παίχτες Β εθνικής για παιχταραδες….αλλά δεν ζούμε στο 80…ο κόσμος πλέον ξέρει ποδόσφαιρο και έχει άποψη…μια μειοψηφία είναι άσχετοι και παρασερνοντε από δημοσιογράφους…ο Σαρρής ιδι άρχισε να φτιάχνει κλίμα με τον Παπαπέτρου…οτι τελικά θα φταίει η διαιτησία που ο ΟΦΗ χάνει και θα τερματίσει στα κάτω στρώματα της βαθμολογίας….

        1. Απ’ότι φαίνεται φέτος ούτε τέτοιους δε θα πάρουμε. Πάλι με αλχημείες θα βγει η χρονιά.

  13. Είναι η μοναδική Ομάδα εις το άπαν σύμπαν με τόσους πολλούς τραυματίες πριν καλά καλά ξεκινήσει ακόμη το Πρωτάθλημα! Μήπως αυτό δείχνει κάτι που θα πρέπει οι κ.κ. διοικούντες και ιθύνοντες να μας πουν που ακριβώς οφείλεται και που εστιάζεται το όλο πρόβλημα; Ή θα επιλέξουν πάλι την τακτική της μουγκαμάρας ως είθισται;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

11 + eighteen =