Οι παίκτες που δίνουν το 110% και οι προσθήκες παικτών που πρέπει να είναι πανέτοιμοι

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Βλέποντας τους παίκτες του ΟΦΗ να είναι κατάκοποι στην έξοδο των αποδυτηρίων του Πανθεσσαλικού Σταδίου δεν σκέφτηκα τίποτα άλλο παρά μόνο να τους δώσω μια αγκαλιά για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν στο παιχνίδι με τον Βόλο παίζοντας και με παίκτη λιγότερο για 23 ολόκληρα λεπτά. Και όχι μόνο δεν λύγισαν αλλά πήραν ένα παλλικαρίσιο διπλό από μια ομάδα που δεν της έκανε ούτε δείγμα φάσης – ακόμα και στο διάστημα που έπαιζαν με παίκτη παραπάνω.

Και παρότι στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό περίμενα να δω μια φλόγα στα μάτια τους με βάση και το τι προηγήθηκε στο ξενοδοχείο και το κέντρο της πόλης, δεν μπορώ, σκεπτόμενος ψύχραιμα, ότι δεν φταίει κανείς τους.

Αλήθεια ποιος μπορεί να έχει παράπονο από αυτούς τους παίκτες και αυτόν τον προπονητή που με χίλια σχέδια, άψογη προσέγγιση του αγώνα δίνουν ότι έχουν και δεν έχουν; Ουδείς. Ακόμα και από τις μεταγραφές που ήρθαν, δείχνουν σιγά – σιγά πως είναι παίκτες που θα βοηθήσουν σημαντικά. Ο Ντιουσέ ήταν συγκλονιστικός στον Βόλο, ο Ντίκο παλεύει μόνος του με τις αντίπαλες άμυνες, ο Λάρσον αποδεικνύει πως πρόκειται για παίκτη υψηλότατου επιπέδου. Ο Στίβενς ήταν σταθερός και όσο περνούν τα παιχνίδια θα αποκτά μεγαλύτερη συνοχή με την άμυνα του και ο Τοράρινσον που είναι ακόμα ανέτοιμος φανέρωσε στον Βόλο δείγματα της ποιότητας που διαθέτει.

Όμως όλα τα παραπάνω δεν έχουν καμία σημασία για αυτούς τους παίκτες που δίνουν το 110% των δυνάμεων τους και που δεν έχουν καμία βοήθεια και από πουθενά. Αγωνιστική γιατί έχουν βρεθεί τόσοι τραυματισμοί μαζεμένοι που δεν τους δίνουν την δυνατότητα ούτε ανάσες να πάρουν. Εξωαγωνιστική γιατί φτάσαμε στο σημείο και παρότι οι τραυματισμοί αυτοί δεν είναι τωρινοί αλλά εδώ και 15-20 μέρες, μοιάζουν αβοήθητοι μεταγραφικά. Ο Ντουρμισάι υπέστη θλάση στις 18 του Αυγούστου και 20 μέρες μετά ήρθε ένας έξτρεμ, ο επιθετικός αγνοείται και το “8αρι” που έπρεπε να είναι στην ομάδα – λίγα 24ωρα μετά την αποχώρηση του Ντε Γκούζμαν δείχνει να είναι μεταξύ αέρα και θαλάσσης.

Φτάσαμε στο σημείο στις 9 του Σεπτέμβρη να μην φτάνουν οι παίκτες για να κάνουν δίτερμα, προχθές μια φωτογραφία από την πρώτη προπόνητη του Ζερκάν έδειχνε τον Μανδά να τον μαρκάρει (!!). Αντανακλαστικά μηδέν και το χειρότερο είναι πως μέχρι και πριν από έναν μήνα όλοι περίμεναμε γρήγορα τις δύο τελευταίες κινήσεις – αυτές δεν έγιναν ποτέ και τώρα χρειάζονται περισσότεροι.

Παίκτες θα έρθουν, αυτό είναι δεδομένο και αλλοίμονο να συζητάμε για τα αυτονόητα. Όμως εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση, με τους παίκτες και τον προπονητή να είναι αβοήθητοι, σημασία δεν έχει πότε θα έρθουν αλλά να έρθουν και να είναι έτοιμοι να παίξουν αμέσως. Και όχι μετά από έναν μήνα. Το “μαξιλαράκι” που υπήρχε μέσα στον Αύγουστο, πλέον δεν υπάρχει. Μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και την επταήμερη διακοπή ο ΟΦΗ θα δώσει σερί παιχνίδια μέχρι και τις 12 του Σεπτέμβρη. Κάτι που σημαίνει πως σε 40 μέρες μέσα θα παιχτούν οι, μισοί, κόποι όλης της χρονιάς. Αν έρθουν παίκτες που θέλουν προετοιμασία για έναν μήνα θα είναι δώρον άδωρον. Ακόμα και αν έρθουν οι καλύτεροι παίκτες του κόσμου. Αν έρθουν παίκτες που είναι έτοιμοι να παίξουν και ο ΟΦΗ έχει καταφέρει να κερδίσει τον Παναιτωλικό τότε θα έχει γίνει ένα μεγάλο βήμα από παίκτες που με το καλημέρα βρέθηκαν σε καθεστώς πίεσης και άγχους του “πρέπει”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

13 σχόλια

  1. Φυσικά και δεν φταίνε οι παίκτες…τόσο μπορούν τόσο παίζουν..το ταβάνι τους -αν εξαιρέσουμε 3-4 αυστηρά – είναι η μέση της βαθμολογίας….όσο για τσιλιανιδη ντουρμισαι τοραλ που είναι επιρρεπείς σε τραυματισμούς και αυτό το ήξερε η διοίκηση αλλά και αυτοί και εσείς οι δημοσιογράφοι μας λέγατε να βασιστούμε πάνω τους …μας πλασαρετε για παικταρα τον γιοχου και πρώην ποδοσφαιριστες τύπου Γιαννούλη μας τους παρουσιάσατε σαν παικταραδες…ο άλλος σερνόταν στον αγώνα και εσύ έγραφες στο man to man “αλάνθαστος”…. Ζούμε στο 2022 κύριε Σαρρή και ο κόσμος όχι απλά παρακολουθεί ποδόσφαιρο και από την τηλεόραση αλλά προπάντων γνωρίζει ποδοσφαίρο…πέρασαν οι εποχες που εσείς οι δημοσιογράφοι ανεβοκατεβαζατε την αξία οποίου ποδοσφαιριστη θέλατε

    1. Τι θα πει Μανώλη οι παίκτες δεν έχουν βοήθεια από πουθενά;;;
      Είναι επαγγελματίες και οφείλουν να δίνουν σε κάθε παιχνίδι το καλύτερο εαυτό τους, γιατί έτσι και ανεβαίνει η χρηματιστηριακή τους αξία και δείχνουν σεβασμό στην ομάδα που τους πληρώνει!
      Πιστεύω ότι οι τελευταίες προσθήκες που θα γίνουν στην ομάδα θα είναι υψηλού επιπέδου και μετά από λίγο καιρό κανείς δεν θα θυμάται αυτή τη καθυστέρηση!!!
      Το πιο σοβαρό πρόβλημα πάντως στη ομάδα δεν είναι η όποια καθυστέρηση των μεταγραφών αλλά οι πολλοί μυϊκοί τραυματισμοί!!!
      Δεν νοείται σε ομάδα super league τη δεύτερη αγωνιστική να υπάρχουν τόσοι παίκτες με μυική θλάση, είναι απαράδεκτο και ξεκάθαρα ένδειξη κακής προετοιμασίας και εκγύμνασης της ομάδας και ευθύνη φέρει ΟΛΟ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ και από τους οποίους οφείλει η διοίκηση να ζητήσει εξηγήσεις και ενδεχομένως να υπάρξουν οι απαραίτητες αλλαγές!
      Όσο για τους μόνιμα τραυματίες, ειλικρινά λυπάμαι για αυτά τα παιδιά που είναι και καλοί χαρακτήρες, αλλά νομίζω ότι η ομάδα πρέπει να κοιτάξει χωρίς συναισθηματισμούς το συμφέρον της και σιγά σιγα να απαλλαχτεί από αυτούς τους παίκτες που έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να ποντάρει πια σ’αυτούς.

      1. εδω ο ιδιος ο Μανος βασιζεται σε αυτους τους παιχτες….οταν ελεγα θελουμε δεκαρι ελεγε εχουμε Νειρα Τοραλ και Τσιλιανιδη…ο Ενας 35 Χρονων και οι αλλοι δυο τραυματιζοντε συνεχεια….Απο εκει και περα η ομαδα θελει κανονικο προπονητη με το δικο του τεχνικο επιτελειο….Καλος ο Νοπλιας αλλα ειναι διαχειρηστεις…τον βαλανε σε αυτη την θεση σαν υπηρεσιακο ενα πραγμα..ο προποντης φερνει και το δικο του επιτελειο…εμεις καταντησαμε μια ωραια παρεα…καθολου επαγγελματισμος….

  2. Τραγικές καταστάσεις. Να τρέχουμε για παίχτες στις τελευταίες μέρες των μεταγραφών κ να έχουμε κ την απαίτηση να αποδώσουν έτσι με το καλημέρα. Καλά που στοχεύαμε εξάδα.

    1. Με τα λογια δεν φτιαχνεις ομαδα….οσο και να τους βαφτιζουμε παιχταραδες και να λεμε οτι φταιει ο Παπαπετρου και ο Τζηλος…τα αποτελεσματα θα μας φερουν στις 5 τελευταιες θεσεις….και οσο και να κλαιμε δεν αλλαζει κατι…

  3. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ…..
    Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ, ΝΑ ΑΝΑΜΑΣΑΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ, ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ…. ΜΙΖΕΡΟΥΣ!
    ΣΑΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ…ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΑ ΓΥΑΛΙΑ…. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ!
    ΔΕ ΜΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝ ΔΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.

    1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ… ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΣΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ.
    2. ΣΤΗΡΙΖΕΣΑΙ ΣΕ ΠΑΙΧΤΕΣ 11ΑΔΑΣ, ΠΟΥ 1 ΜΑΤΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ 7-8 ΜΑΤΣ
    ΕΚΤΟΣ.
    3. ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ… ΚΑΝΕΙΣ…. ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΓΙΑ
    11ΑΔΑ…. ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΣΤΟΥΝ…. ΠΌΤΕ??? ΤΟΥ ΑΓ. ΑΝΗΜΕΡΑ…
    4. ΥΠΟΣΧΕΣΤΕ ΠΑΙΧΤΕΣ 11ΑΔΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ
    ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ ΕΠΙΠΕΔΟ….ΚΑΙ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΛΑΡΣΟΝ…. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ.
    5. ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΚΑΟΥΤΙΓΚ … ΔΕ ΒΛΕΠΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ…. ΓΙΑ ΝΑ ΛΟΚΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ
    ΠΟΥ ΕΒΓΑΖΑΝ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΥΣΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ.
    ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ……..
    ΟΜΑΔΑ ….ΜΕ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ….. ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΛΕΓΕΣΑΙ!

    1. Τα είπες όλα. Σκληρά μεν αλήθειες δε.

  4. Η Ομάδα έτσι όπως την καταντήσανε οι άσχετοι, οι καραγκιόζηδες, τα νούμερα, που μυριστήκανε μαϊδί και αράξανε στις καρέκλες τους και στις θέσεις τους, είναι για τας εμποροπανηγύρεις και βάλε. Σαν δεν ντρέπεστε ρε. Λίγη τσίπα και λίγο φιλότιμο δεν έχετε πάνω σας να παραιτηθείτε και να βάλετε άτομα σχετικά και κατάλληλα με το αντικείμενο του καθενός.

  5. Τρατζικ κατασταση

  6. Επιτελους, οι Σαμαραδες εδειξαν σεβασμο στον ομιλο και εκαναν το σωστο . Σηγουρα ονειρευονταν να πετυχουν καλητερα πραγματα αλλα δεν το καταφεραν. Ο ΟΦΗ πρεπει να προχορησει μπροστα.

  7. Οι Σαμαραδες πληρώνουν το τίμημα του προπονητή
    αφού ήθελαν δικό τους άτομο (Σίμος Νιόπλια)
    Δεν μπόρεσαν να φέρουν ένα προπονητή όλα αυτά τα χρόνια και είναι απορίας άξιο αυτό
    Μην ξεχνάτε ότι για να φύγει ο Σίμος (9 ήττες) στη σειρά
    τι έγινε κανονικά πρέπει να παρετηθει και ο Νιομπλιας

    1. Ο Νιοπλιας δεν ειχε λογο στις μεταγραφες. Κ δεν πιστευω οτι αλλος στη θεση του θα εκανε κατι παραπανω με το τωρινο ροστερ. Δε λεω πως ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει, αλλα θα εχουμε που θα εχουμε αρκετους καινουριους(λογικα. Ελπιζω), αν εχουμε κ καινουριο προπονητη θα περιμενουμε πολυ καιρο μεχρι να περπατησει το συνολο.

  8. ο Νοπλιας, αν ειχαμε σοβαρη ομαδα και οχι παρεακι (καλες οι παρεες για γλεντια αλλα οχι για προτζεκτς), με το που εβλεπε το χαλι της προετοιμασιας του ιουλιου στην ολλανδια και την ομαδα μιση, θα επρεπε η να απαιτησει αμεσα σοβαρες εγγυησεις για μεταγραφες η να παραιτηθει…ενας μεγαλος προπονητης καριερας, αυτο θα εκανε…για την ακριβεια, θα επρεπε και χτες να παραιτηθει, οση αγαπη κι αν τουχω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 × 2 =