Βαθμός σαν τρίποντο και φθινοπωρινό οξυγόνο

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής

Στην παρούσα φάση, το είχα γράψει και μετά τον Βόλο – ο ΟΦΗ θα ζει με τα αποτελέσματα της κάθε Κυριακής.

Δεν είναι ότι ο ΟΦΗ έχει 4 βαθμούς μετά από πέντε αγωνιστικές, ούτε ότι… σώθηκε από τον βαθμό με το γκολ του Διαμαντή. Όμως αυτή η ομάδα έχει πάντα πίεση, πάντα από πάνω της κόσμο που θέλει να την βλέπει να πηγαίνει μπροστά. Και αναμφίβολα μια ομάδα με κόσμο, θα έχει πάντα πίεση και απαιτήσεις.

Τελεία και παύλα.

Και ο Νιόπλιας που ξέρει τον ΟΦΗ όσο λίγοι, αυτό σημείωσε στην συνέντευξη τύπου. Ότι ο ΟΦΗ έχει απαιτήσεις, έχει θέλω αλλά κυρίως μαθαίνει να ζει με τα θετικά αποτελέσματα. Γιατί εκείνα είναι που διώχνουν την εσωστρέφεια, τον αρνητισμό γύρω από το club αλλά κυρίως της προσφέρουν ηρεμία. Και ο ΟΦΗ θέλει ηρεμία μέχρι να καταφέρει ο Νιόπλιας να κάνει γκρουπ όλους αυτούς τους παίκτες, παλιούς και νέους που χρειάζεται να υπάρξει μια οργάνωση για το επόμενο 15νθημερο και μέχρι να πάει στην Τρίπολη.

Όμως μέσα σε αυτό το 15νθημερο θα καταφέρει να οργανωθεί ακόμα περισσότερο, μέσα σε ηρεμία, ψυχραιμία αλλά κυρίως ένα καλό κλίμα εντός αποδυτηρίων. Και το καλό κλίμα δεν έχει δημιουργηθεί μόνο από τον βαθμό που έσωσε ο Διαμαντής στο 101′ αλλά το καλό κλίμα θα σωθεί επειδή ο ΟΦΗ για 50-60 λεπτά έβγαλε παλμό, έβγαλε ζωντανιά αλλά κυρίως έδειξε κάτι που μας δείχνει το μέλλον.

Τον γνωστό επιθετικό τρόπο ποδοσφαίρου, που τόσο του έλειψε και κυρίως τόσο πολύ αρέσει στην ίδια την ομάδα να το κάνει. Χωρίς καθαρό 10αρι στην σύνθεση του, με συγκεκριμένη στόχευση και πλάνο να “χτυπάει” στην πλευρά του Βιεϊρίνια, δεν ξέρουμε πως θα κυλούσε το παιχνίδι αν ο ΟΦΗ είχε μπει μπροστά στο σκορ και όχι κόντρα στην ροή του αγώνα να το δεχτεί.

Η εικόνα της ομάδας συμπαρασύρει και τις αντιδράσεις του κόσμου. Αλλά κυρίως την συμπαρασάρει αυτή η θετικότητα που βγάζει μέσα στο γήπεδο, η εικόνα του “ναι, θα γίνω καλύτερος γιατί και μπορώ και έχω τα υλικά να το κάνω”. Εγώ προσωπικά δεν αλλάζω αυτό που έγραψα πριν την σέντρα, πως ο ΟΦΗ διαθέτει καλύτερο ρόστερ από πέρυσι.

Και πλέον πιο πλήρες με επιλογές στην επίθεση (τώρα πλέον) αλλά και στην μεσαία γραμμή όπου προσέξτε να δείτε τι συνέβη την Κυριακή: Έπαιξαν Μεγιάδο, Περέα, Ντιουσέ και έλειπαν οι πιο ποιοτικοί του χαφ που είναι ο Νέιρα και ο Τοράλ. Όταν λοιπόν η ομάδα ξεσηκώνει τον κόσμο και τον βάζει στην εξίσωση, όπως συνέβη στο δεύτερο ημίχρονο με μια από τις πιο καυτές εξέδρες των τελευταίων χρόνων, δεν μπορεί κανείς παρά να μην είναι αισιόδοξος. Γιατί και οι τραυματίες θα γυρίσουν και οι μεταγραφές είναι υψηλότατου επιπέδου (από τον ασταμάτητο Ντιουσέ, μέχρι τον υπέροχο Λάρσον) αλλά και θα γυρίσουν δύο βασικά γρανάζια της μηχανής του ΟΦΗ.

Βαθμοί όπως αυτοί με τον ΠΑΟΚ, βαθμολογικά μπορεί να μην σου προσφέρουν τίποτα απολύτως. Όμως στην ίδια την ομάδα μετράνε σαν νίκες γιατί χτίζουν αυτοπεποίθηση, δίνουν οξυγόνο ενέργεις και ηρεμία για να δουλέψει το ποδοσφαιρικό τμήμα όπως θέλουν οι υπεύθυνοι του.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

17 σχόλια

  1. Το χρειαζόμασταν αυτό το αποτέλεσμα κόντρα στον ΠΑΟΚ και το ότι ήρθε στο 13ο λεπτό των καθυστερησεων και από τον Διαμαντή (τόσα είχαν ακουστεί, ότι θα γυρίσει στον ΠΑΟΚ κτλ), ε… όπως κι αν το κάνουμε, είναι ΚΑΛΗ ΦΑΣΗ! FORZA OFI!!

    Κύριε Μάνο, η ομάδα δεν έχει Διευθυντή Ποδοσφαίρου, ούτε Β Αντιπρόεδρο. Ακούγεται και ότι φεύγει και ο διευθυντής marketing. Ουσιαστικά είναι οι άνθρωποι που έφεραν τον Μπούση στον ΟΦΗ.

    Υπάρχει περίπτωση το “project” να φτάνει στο τέλος του? Πώς θα συνεχίσει ο Μπούσης???

  2. Αλίμονο αν αφήσουμε ή καταφέρουμε να διώξουμε ή να φύγει ο Μπότσης..!!!!

  3. Καλημέρα και καλή εβδομάδα μετά από καιρό!!
    Δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα φυγής Μπουση!
    Μπράβο στους παίκτες μας μπράβο στον Νικόλα μας που με ψυχή και πάθος στο τέλος κατάφεραν να πάρουν έστω την ισοπαλία!!
    Δεν πήγαινε άλλο με την συγκεκριμένη ομάδα!!
    Πάμε δυνατά μετά την διακοπή!!
    Μια ζωή ΟΦΑΡΑ!!!!!!

  4. ελπιζω σε καλυτερες μερες μετα τη χτεσινη εμφανιση..αλλα δεν πρεπει καθε λιγο να τραυματιζονται παικτες…μονο σε μας συμβαινει αυτο

  5. Μη λέμε τα ίδια και τα ίδια.. ξαφνικά πάλι έγιναν παιχταραδες;; Η ομάδα είναι πολύ χαμηλής δυναμικής και φαίνεται…δεν μπορεί να βαφτίζουμε παιχταραδες κάθε τι παίκτη Β εθνικής… ιδού τα αποτελέσματα…η εικόνα μιλάει από μόνη της και μετά μας φταίει ο Σιδηρόπουλος ο τζηλος κτλ ..το ότι μπήκε το γκολ στο 101 δεν αλλάζει κάτι ..για να πάμε ότι έχουμε ομάδα πρέπει να φύγουν 10 παίκτες και να έρθουν 15 υψηλής ποιότητας…όχι σαν τον Ντίνο τον γιοχου κτλ…. Τέλος ο μπουσης επένδυσε πολλά λεφτά το ότι έφυγαν οι σαμαραδες δεν λέει κάτι πάλι θα τον στηρίζουν

    1. Γιώργος, εμάς μας αρέσει το σανό Σαρρή, γι’ αυτό, σε παρακαλώ, μην του φωνάζεις! Ένα καλό αποτέλεσμα έκατσε και αμέσως ξεκίνησε τα:
      -“οι μεταγραφές είναι υψηλότατου επιπέδου”
      -“ασταμάτητο Ντιουσέ”
      -“υπέροχος Λάρσον”
      -“ο ΟΦΗ έβγαλε τον γνωστό επιθετικό τρόπο ποδοσφαίρου, που τόσο του έλειψε και κυρίως τόσο πολύ αρέσει στην ίδια την ομάδα να το κάνει”
      Και, φυσικά, το πιο εντυπωσιακό: ανεβάζει άρθρο που ειρωνεύεται τον Νταμπίζα, επειδή είπε ότι ο ΟΦΗ έχει ξεκινήσει τη χρονιά μουδιασμένα και δίνει ματς χαμηλής ποιότητας!!!
      Λατρεύουμε Σαρρή, φίλε Γιώργη και ένας λόγος που χαιρόμαστε μετά από νίκη είναι για να διαβάζουμε και τα διθυραμβικά άρθρα που μας ταϊζει απλόχερα!

      1. Πάνω σε αυτό που ανέφερες φίλε ήθελα να σχολιάσω κ εγώ… και θα ήθελα ένα σχόλιο από τον Μανώλη… φίλε Μανώλη,ο Νταμπίζας είπε ότι η απόδοση του ΟΦΗ, όπως έγραψες και στο άρθρο σου, ήταν χαμηλής δυναμικής..αν θέλουμε να είμαστε 101% αντικειμενικοί,ο Νταμπίζας έχει δίκιο.. πρόσεξε! δεν λέω ότι η ομάδα ήταν χάλια, ίσα ίσα έπαιξε καλά, δεδομένων των συνθηκών που υπήρχαν.. σκέψου όμως,αν η ομάδα ήταν με αυτό το ρόστερ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ,θα ήταν άλλος ο ρυθμός της ομάδας? απόλυτα!!! επίσης, η ψυχολογία των παικτών δεν ήταν και σούπερ, ειδικά μετά από τρεις ήττες στο σβέρκο… οπότε,αν όλα αυτά τα βάλεις στο παζλ, η δήλωση του Νταμπίζα στην ουσία της ήταν σωστή..(μην ξεχνάμε ότι ο Νταμπίζας έχει παίξει αντίπαλος του ΟΦΗ με δύο διαφορετικές ομάδες και σε δύο διαφορετικά γήπεδα, οπότε ξέρει από πρώτο χέρι τη δυναμική της ομάδας)
        Θα χαρώ να διαβάσω την άποψη σου..

        1. Θα σου απαντήσω βεβαίως Γιώργο. Το σχόλιο του Νταμπίζα αφορούσε ξεκάθαρα την εικόνα του ΟΦΗ κόντρα στον ΠΑΟΚ. Αν μιλούσε για τα προηγούμενα παιχνίδια, προφανώς και θα είχε δίκιο και ουδείς θα είχε αντίρρηση επί των λεγομένων του Νταμπίζα. Όμως κόντρα στον ΠΑΟΚ, ουδείς είδε μια ομάδα – απέναντι σε μια καλύτερη – που ήταν χαμηλής ποιότητας όπως και ο τρόπος παιχνιδιού της. Προφανώς και ο ΟΦΗ θέλει βελτίωση, προφανώς και χρειάζεται να βελτιώσει πολλά κομμάτια του παιχνιδιού του αλλά κόντρα στον ΠΑΟΚ, με παίκτες ανέτοιμους ή όχι στο 100% – χωρίς δημιουργικό χαφ που έλειψε τόσο πολύ αλλά και χωρίς ομοιογένεια στην 11αδα της (λόγω των πολλών αλλαγών), εγώ προσωπικά δεν είδα τον ΟΦΗ κόντρα στον ΠΑΟΚ να εμφανίζει ομάδα χαμηλής ποιότητας. Αν το είδε κάποιος τότε μάλλον είδε άλλο παιχνίδι.

      2. Χαχαχαχαχα, δεν έχεις άδικο. Σκέψου πόσα εγκώμια έχει πλέξει ο Μανώλης ανά καιρούς για διάφορους πικραμένους σε ανάλογες περιπτώσεις παλιότερα!
        Ανεξαρτήτως σανού πάντως, ωραίο σε περιόδους όπως αυτή τώρα να κάνεις ματς με δάγκωμα που τσούζει στο 90φεύγα. Μπράβο σε αυτούς που το κυνήγησαν μέχρι κ στα τελευταία δευτερόλεπτα. Μακάρι να βγει ένα ευέλικτο σύνολο να πάει αξιοπρεπώς η χρονιά.

      3. Λυπάμαι που εκτός από τρολ, είσαι και ψεύτης. Αλλά αφού σ’ αρέσει να γράφεις ψέματα, ποιος είμαι εγώ να σου απαντήσω; Αν εσύ είδες τον ΟΦΗ κόντρα στον ΠΑΟΚ να εμφανίζει εικόνα χαμηλής δυναμικής τότε πάω πάσο, θα σου λεω “ναι σε όλα” από εδώ και στο εξής για να μην στενοχωριέσαι.

        1. Με ένα παιχνίδι Μανώλη δεν γίνεται τίποτα…ο ΠΑΟΚ φέτος με το στανιό τα περνει τα παιχνίδια…και θα διαφωνήσω στο να βελτιωθεί ο ΟΦΗ…οι περισσότεροι παίκτες τόσο μπορούν τόσο παίζουν…ότι και να λέμε εμείς με τα λόγια δεν ….

        2. Οοοοοχι, Μανώλη μου! Η εμφάνιση ήταν ΜΠΑΛΑΡΑ, πολύ ΥΨΗΛΗΣ ποιότητος και άμα βελτιωθούμε κιόλας, όπως λες, δεν ξέρω κι εγώ σε ποιο πρωτάθλημα θα ανήκουμε κανονικά. Εγώ σε υπερασπίζομαι έναντι όλων εκείνων που δε βλέπουν πόσο τιτανοτεράστια ροστεράρα έχουμε και τι υπερθέαμα προσφέραμε στο ματς με τον ΠΑΟΚ κι εσύ με λες ψεύτη! Ποιον, εμένα, που ένα λες και με δέκα συμφωνώ! Βγάλε τώρα άρθρο “αν παίζουμε όπως προχθές κάθε Κυριακή, δε χάνεται η δεύτερη θέση” να καεί το πελεκούδι! Μη μασάς, ό,τι κι αν σου λένε! ΠιστόςΑκόλουθόςΣου -4-

  6. Προσωπικά, θα κρατήσω μόνο τον βαθμό και τίποτε άλλο. Παίξαμε κόντρα σε μια ομάδα που δεν είναι κάτι το φοβερό και, παρόλο που δεν είμαστε κι εμείς έτοιμοι, τη γλυτώσαμε στο 101′. Γι’ αυτό κρατάω μόνο το βαθμό, ίσως και ορισμένα δείγματα γραφής από κάποιους νέους παίκτες, τίποτε άλλο.
    Θα χρειαστεί πολλή δουλειά στη διακοπή για να αρχίσουμε να ρολάρουμε ως ομάδα. Αν όλα πάνε καλά, θα δούμε τον πραγματικό φετινό ΟΦΗ σε κανένα μήνα από τώρα. Σίγουρα θα δούμε κάτι καλύτερο, ό,τι κι αν είναι αυτό. Στην τελική, πόσο χειρότερα πάει;

  7. Πλέον ο ΟΦΗ έχει σαφώς καλύτερη ομάδα από περισυ. Είδαμε μια ομάδα aggresive απέναντι στον ΠΑΟΚ που τα τελευταία πέντε χρόνια μας έχει ρίξει καμία τριανταριά γκολ. Μην το λησμοναει κανεις. Ήρθαν παίχτες που με δυο τρεις προπονήσεις έπαιξαν βασικοί. Τι θέλαμε! Χημεία;
    Τέλος για εμένα ένα σημαντικό θέμα. Παρότι δεν ασχολούμαι με διαιτησία, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό αν έπαιζαν με 10. Ο τρόπος παιχνιδιού ανάγκασε ένα παίκτη να κάνει φάουλ για κόκκινη. Στα ίσα δεν παίζεται το παιχνίδι; Αν ήταν ο Μπαλογιάννης θα είχε φάει κόκκινη. Ο ΟΦΗ δε θα μπορούσε να αντέξει το ρυθμό και πιθανό να τρώγαμε αλλα δυο. Και τότε πάλι γκρίνια. Ο διαιτητής ευνόησε την αμυντική ομάδα ξεκάθαρα. Η επιθετικότητα αναγκάζει τον αντίπαλο σε λάθη όπως τα φάουλ για κόκκινη. Θυμίζω ότι πέρσι γυρίσαμε το παιχνίδι με ΠΑΟ όταν έμεινε με 10 παίκτες πάλι στα τελευταία λεπτά. Που από το πρώτο ημίχρονο έκανε καθυστερήσεις όπως ο ΠΑΟΚ εχτές. Μπράβο λοιπόν στο Νιόμπλια και σε όσους έπαιξαν (προφανώς εκτός του ντουρμισαι που το παιδί θεωρώ ότι έχει χαμηλό ταβάνι). Πραγματικά αμετρητα χιλιόμετρα για Ντιουσε και Λάρσον.
    Την προηγούμενη εβδομάδα έγραφα μόνο αρνητικά. Τώρα κάτι φαίνεται. Ελπίζω να συνεχίσουμε χωρίς τραυματισμούς.
    Υπομονή! Ένα καλό ομιλητικο βράδυ πέρασε. Πάμε και για αλλά καλύτερα!

  8. ΟΛΟΙ εσείς που κράζετε και μιλάτε για την έλλειψη ποιότητας του ρόστερ, για “ομάδα πολύ χαμηλής δυναμικής” και όλα τα συναφή. Ξεχάσατε ότι παίζαμε με μια ομάδα που τα προηγούμενα χρόνια μας κέρδιζε πολύ άνετα, ξεχάσατε που είμασταν πριν αρχίσει ο αγώνας, ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΟΣ ξεχάσατε ότι ο ΟΦΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ έπαιξε ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΓΚΟΛ. Έαν δεν βλέπετε ότι με τις καινούργιες προσθήκες η ομάδα δυναμώνει και κάτι έχει αλλάξει με τις τελευταίες εξελίξεις, καλύτερα να κάτσετε στον καναπέ σας και να βλέπετε τένις ή μπαμπιγκτον αγορίνες. Άντε γιατί μας τα κάνατε τσουρέκια!

    1. Στα λόγια μας έρχεσαι πριν τον ΠΑΟΚ τι ειμασταν;και τι γίναμε μετά; Γίναμε ομαδάρα με έναν αγώνα;;βγάλαμε παικταραδες αυτούς που πήραμε με 90 λεπτά;;οι τους ξέρατε και πριν και γνωρίζετε ότι ήταν παικταραδες;; Πες μας φίλε τι θα φταίει που η ομάδα ενώ έχει ρόστερ (όπως υσχιριζεστε) για 6 δα τερματίσει κάτω από την 10 θέση;άσε ξέρουμε ο τζηλος ο Σιδηρόπουλος και το κακό φεγγάρι

      1. Τι μεσολάβησε πριν και μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ; Να σου πω εγώ, μια ισοπαλία που ΚΑΝΕΙΣ (κακά τα ψέμματα) δεν περίμενε αλλά το πιο σημαντικό μια συνολική εμφάνιση που δείχνει ότι τελικά η ομάδα ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΩ ΤΗΣ. Είχε καθαρές ευκαιρίες, είχε “νεύρο”, μπορεί να μην έπαιξε πολύ καλή μπάλα αλλά σαφώς έδειχνε ότι έχει τις δυνατότητες να κάνει περισσότερα.

        Όλα αυτά με απουσίες των Τοράλ, Νέιρα, Τσιλιανίδη και χωρίς να έχουν αποκτήσει ομοιογένεια η νεόφερτοι παίκτες

        Προσωπικά δεν μίλησα για 6άδα, απλά η εικόνα με έκανε να αισιοδοξώ. Κακό είναι;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10 + 20 =