Οι αποφάσεις Μπούση και το μοντέλο λειτουργίας του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Μετά τις αλλαγές που συντελούνται στην ΠΑΕ, είναι ξεκάθαρο πλέον πως το μαχαίρι και το καρπούζι το έχει στον απόλυτο βαθμό ο μεγαλομέτοχος του ΟΦΗ. Πολλά μπορούν να ειπωθούν για την πρώτη φάση της παρουσίας του Μιχάλη Μπούση στον σύλλογο, εγώ θ’ αρκεστώ στα ποδοσφαιρικά μιας και πολλά από τα υπόλοιπα έχουν χιλιοειπωθεί.

Όσο και ν’ αποτέλεσε για αρκετό κόσμο ένα σοκ το διαζύγιο με τον Γιάννη και τον Γιώργο Σαμαρά, είχα καταγράψει με ρεπορτάζ ότι τελικά δεν ήταν ούτε έκπληξη, ούτε βόμβα. Φυσικο είναι ένας άνθρωπος που, μέχρι τον Οκτώβριο του 2018, να είναι μόνο επιχειρηματίας και να μην έχει σχέσεις με την λειτουργία μιας ποδοσφαιρικής ομάδας να προσπαθεί να διορθώσει πράγματα που εκείνος κρίνει ότι δεν λειτουργούσαν σωστά και αποδείχθηκαν (για εκείνον) λανθασμένα.

Με την αποχώρηση των Σαμαράδων περνάμε στην δεύτερη φάση της λειτουργίας του ΟΦΗ και κυρίως του ποδοσφαιρικού τμήματος. Γιατί μια ομάδα αντιμετωπίζει διοικητικά, οικονομικά, ποδοσφαιρικά προβλήματα. Και ο ΟΦΗ αντιμετώπιζε θέματα μόνο με το ποδοσφαιρικό κομμάτι.

Ο Μιχάλης Μπούσης πήρε μια απόφαση ν’ αλλάξει τους υπεύθυνους του ποδοσφαιρικού τμήματος και πλέον καλείται (και) εκείνος ν’ αποφασίσει το πως θα λειτουργήσει από εδώ και στο εξής. Ο Μηνάς Λυσάνδρου είναι εκείνος που τρέχει όλα τα θέματα που αφορούν την ΠΑΕ. Ή μάλλον για να γίνω πιο ακριβής, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ, ως ο άνθρωπος που τρέχει το club θα έχει την τελευταία κουβέντα. Γιατί ναι μεν ο μεγαλομέτοχος είναι η κεφαλή, στο οργανόγραμμα της ΠΑΕ, όμως ο Μηνάς Λυσάνδρου είναι εκείνος που ασχολείται (και έχει βέβαια τις γνώσεις) και με το ποδοσφαιρικό τμήμα. Η χρόνια εμπειρία του, ο τρόπος που θα πάρει τις αποφάσεις ασφαλώς και θα περάσουν στο τέλος από εκείνον. Για να γίνω πιο σαφής. Αν αποφασιστεί να προσληφθεί τεχνικός διευθυντής, αυτό το άτομο θ’ αποτελέσει εισήγηση του Λυσάνδρου γιατί εκείνος είναι που γνωρίζει την ποδοσφαιρική αγορά και ποιες είναι οι απαιτήσεις για την συγκεκριμένη θέση. Η συζήτηση συνολικά για την γενική λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος θα γίνει μεταξύ των δύο ανδρών και στο τέλος θα βγει το ταμείο.

Θ’ αποφασίσει να λειτουργήσει το ίδιο μοντέλο με την πρόσληψη ενός τεχνικού διευθυντή; Κάτι που πλέον είναι απαραίτητο σε μια σύγχρονη ΠΑΕ ή θα προχωρήσει ο ΟΦΗ όπως λειτούργησε στις δύο τελευταίες μεταγραφές – δηλαδή συνεργασία Λυσάνδρου – Νιόπλια;

Όπως και να’ χει αυτήν την απόφαση καλείται να την πάρει ο Μιχάλης Μπούσηςκαι να συναποφασίσουν για το ποιο μοντέλο λειτουργείας θ’ ακολουθήσει καθώς πλέον περνάμε στην δεύτερη φάση ή να το πω πιο κατανοητά στην “μετά – Σαμαράδες” εποχή.

Σε ότι έχει να κάνει με την ευρύτερη λειτουργία της ΠΑΕ, σημαντικό είναι το ζήτημα της στελέχωσης σε διοικητικό επίπεδο – μην ξεχνάμε πως η αποχώρηση του Γιώργου Σαμαρά αφήνει κενή μια θέση αντιπροέδρου και με όλα τα θετικά, τα αρνητικά, τα λάθη και τα σωστά ο Μιχάλης Μπούσης καλείται να στελεχώσει τον οργανισμό με ανθρώπους που θα δουλεύουν επαγγελματικά, ο ΟΦΗ το έχω ξαναπεί, ως club – το κομμάτι του κόσμου ειναι διαφορετικό – απατεί να δουλεύει με εκσυγχρονισμό, μακριά από συναισθηματισμούς προκειμένου να βελτιωθεί ακόμα και η παραμικρή ατέλεια και λεπτομέρεια που υπάρχει.

Ο οργανισμός του ΟΦΗ που κανείς δεν μπορεί ν’ αμφησβητήσει πως το brand name του μεγαλώνει συνεχώς, πέραν της αγωνιστικής σταθερότητας και ανόδου που χρειάζεται να δείξει αφού πάντα σε ένα club του δικού του βεληνεκούς αυτό είναι η βιτρίνα του, χρειάζεται ανθρώπους που θα συμπεριφερθούν επαγγελματικά, με ευθύνες και αρμοδιότητες που θα σχετίζονται αποκλειστικά και επαγγελματικά με την εταιρεία και την λειτουργία της.

Πλέον είναι ένα από τα ζητήματα που θα τα δούμε στην πορεία και το πως θ’ αντιμετωπίστούν από τον ιδιοκτήτη του ΟΦΗ, του οποίου η παρουσία αποτελεί εχέγγυο σταθερότητας για το παρόν και το μέλλον του συλλόγου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

3 σχόλια

  1. μακαρι να μπορει ο μπουσης να τα κανει ολα αυτα που γραφεις , αλλα εχω την αισθηση οτι ειχε αφησει την ομαδα στο ελεος του σαμαρα ολα αυτα τα χρονια , αφου και πειρα δεν εχει και τον περισσοτερο χρονο τον περναει στην αμερικη…για μενα, η ομαδα χρειαζεται πανω απ ολα ενα προπονητη ονομα, οσο κι αν εκτιμω και συμπαθω τον νικο.

  2. Το θέμα είναι, αυτό με τους συναισθηματισμούς, να μην πιάσει τον Μπός!!!!!
    Μην φέρει “ξαναζεσταμένο” φαγητό και τους παρουσιάσει ως πρωτοπόρους, για συναισθηματικούς λόγους.
    Αφού τα έχουμε αλλάξει ΌΛΑ, ας δούμε και τι θα γίνει στον τομέα αυτό. Ας φέρει κάναν Ευρωπαίο να μανατζάρει τους ποδοσφαιριστές, και να αφήσουμε τις “παλιές” φουρνιές εκεί που ανήκουν. Στην Ιστορία του ΟΦΗ. Δε χρειάζεται να “καούν” κι άλλοι παλαίμαχοι.

  3. O Σαρρής είναι αέρας…όσο προσπαθούσε να μας πείσει ότι ο ζέρκαν ο γιοχου κτλ είναι παικταραδες ότι ο Μαρινάκης και ο Γιαννούλης ξανανιωασανότι ο τοραλ ο ντουρμισαι και ο τσιλιανιδης θα φέρουν άκρας υγείας όλη την σεζόν άλλο τόσο προσπαθεί Να μας πείσει ότι στην διοίκηση όλα βενουν καλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nineteen − 7 =