Πριν πάρει τεχνικό διευθυντή ο ΟΦΗ, πρέπει να καταλήξει τι θέλει από εκείνον

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Η απόφαση για την πρόσληψη τεχνικού διευθυντή είναι ειλημμένη και πλέον σε έναν μήνα με 40 ημέρες ο ΟΦΗ θα αποκτήσει τον κουμανταδόρο του ποδοσφαιρικού τμήματος. Το ποιος θα είναι εκείνος, δεν το γνωρίζει κανείς άλλος παρά μόνο ο Μιχάλης Μπούσης και ο Μηνάς Λυσάνδρου. Ούτε τα media γνωρίζουν αυτήν την στιγμή ποιος θα είναι ο άνθρωπος που θ’ αποτελέσει τον επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος και βέβαια στην παρούσα φάση το πιο εύκολο που μπορεί να κάνει ένας δημοσιογράφος είναι να… πασάρει ονόματα υποψηφίων ή να το πω διαφορετικά διαθέσιμων στελεχών που κινούνται στην αγορά.

Όμως, για μένα, σημαντικότερο όλων δεν είναι το πρόσωπο. Άλλωστε η αγορά είναι γεμάτη από υποψήφια στελέχη, για όλα τα γούστα και για κάθε βαλάντιο. Τόσο προσωπικό, όσο και συλλογικό που έχει να κάνει με το μπάτζετ κάθε club και τι προσδοκά εκείνο.

Το σημαντικότερο όλων στην πρόσληψη του τεχνικού διευθυντή είναι να έχει καταλήξει ο ΟΦΗ τι θέλει από εκείνον. Θέλει να δημιουργήσει μια ομάδα που δεν θ’ αποτελείται από έμπειρους παίκτες ή να επενδύσει σε νεαρούς, σε ηλικία, με ότι συνεπάγεται με αυτήν την απόφαση. Γιατί στο ποδόσφαιρο κάθε απόφαση έχει και τις δικές της συνέπειες και σίγουρα ο δρόμος δεν είναι ποτέ στρωμένος με ροδοπέταλα.

Η αναπλήρωση του κενού του Γιώργου Σαμαρά είναι και η κατεύθυνση με την οποία πρέπει να κινηθεί το club για την έλευση του επόμενου. Για παράδειγμα, ο ΟΦΗ κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να γίνει ένα selling club δίχως να έχει τις προδιαγραφές που έχουν άλλες ελληνικές ομάδες όπως ο τεράστιος κύκλος με ατζέντηδες, η συνεχόμενη παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η προβολή του ονόματος του στο εξωτερικό. Κατάφερε όμως κάθε καλοκαίρι να πουλάει παίκτες και όχι να ξεπουλάει (βασική διαφορά) ενώ αυτό έγινε μέσα από μια ομαλή διαδικασία με την απόκτηση παικτών, είτε ως ελεύθεροι – όπως ο Επασί – είτε με αγορά αλλά με πολύ χαμηλό κόστος – όπως ο Φιγκεϊρέντο.

Οπότε, στο θέμα των πωλήσεων θα είναι κοινή η σύμπλευση; Ή θα ακολουθηθεί διαφορετικός δρόμος; Αν με ρωτάτε εμένα προσωπικά, είμαι υπέρ της κάθε πώλησης γιατί σε μια εποχή όπως η τωρινή, το ζήτημα στην ΠΑΕ θα πρέπει να είναι αυτό της αυτάρκειας προκειμένου να είναι όλοι ευχαριστημένοι, από τον ιδιοκτήτη μέχρι και το τελευταίο στέλεχος του οργανισμού.

Είναι πολλά τα θέματα που καλούνται να μπουν σε μια σειρά από τον τεχνικό διευθυντή που θ’ αναλάβει την οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος. Από το αν θα δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στα τμήματα υποδομής ή να το πω πιο σωστά, ακόμα μεγαλύτερη από αυτήν που δίνεται μέχρι στιγμής, ή ακόμα και την οργάνωση κομματιών που αφορούν και το σκάουτινγκ. Όλα προϋποθέτουν και περνάνε από το τι είναι αυτό που θέλουν πραγματικά στον ΟΦΗ με πρώτιστο μέλημα την βελτίωση του ποδοσφαιρικού τμήματος, την σταθεροποίηση στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και την άνοδο των επιδόσεων του.

Η ποδοσφαιρική αγορά της Ελλάδας και της Ευρώπης είναι γεμάτα από στελέχη, άλλα έχουν ξεκάθαρες ιδέες για το ποδόσφαιρο, άλλα για το οικονομικό και άλλα για το πως πρέπει να λειτουργεί ένα ποδοσφαιρικό τμήμα μιας ομάδας μεγάλης, με πίεση, στόχους, αντοχές και απαιτήσεις όπως είναι και ο ΟΦΗ. Πριν καταλήξουν στον ΟΦΗ στο πρόσωπο της επιλογής τους, πρώτα θα πρέπει να έχουν ξεκάθαρες εικόνες για το τι θέλουν από εκείνον ώστε μετά ο δρόμος να γίνει ακόμα πιο εύκολος.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

2 σχόλια

  1. Το Σανό Του Σανού Ω Σανο………

  2. ενας και μοναδικος ειναι ο ρολος του τεχνικου διευθυντη…Αν τον παρεις και του πεις οτι τον προπονητη δεν θα τον διαλεξεις εσυ τον ταδε ποδοσφαιριστη δεν θα τον διωξεις κτλ αστο…καλυτερα…ας το κλεισουμε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eight − four =