Κάποιες σημειώσεις για την Κυριακή: Ο Τοράλ, ο Στίβενς και τα πρώτα ημίχρονα ΟΦΗ-Ολυμπιακού

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Βασικά επειδή δεν ξέρω και ειλικρινά δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει το μεσημέρι της Κυριακής είπα να γράψω κάποιες σημειώσεις – σκέψεις για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

  • Ναι, ο Ολυμπιακός έχει τα μαύρα του τα χάλια αλλά προφανώς θα είναι εντελώς διαφορετικός την Κυριακή. Μην ξεγελιέστε από το ναυάγιο με την Καραμπάκ όπου δεν έπαιξαν και παίκτες που θα παίζουν με τον ΟΦΗ όπως ο Μπακαμπού (που για μένα προσωπικά αυτός είναι η μεταγραφή του καλοκαιριού), ο Σαμασέκου και ο Χάμες. Προφανώς στον ΟΦΗ ξέρουν τι πρόκειται ν’ αντιμετωπίσουν, αυτό το σημειώνω για όλους τους υπόλοιπους που περιμένουν να έρθει στο Ηράκλειο κανένα… παρτάλι. Όχι αυτό δεν θα γίνει με τον ΟΦΗ.
  • Πολύς λόγος γίνεται για το αν ο Νιόπλιας θα διατηρήσει το 4-3-3 ή θα επανέλθει στο 5-4-1 όπως είδαμε τον ΟΦΗ με τον ΠΑΟΚ. Οι δύο επιλογές έχουν και τα δικά τους +/-. Με τριάδα στα στόπερ οχυρώνεται αμυντικά, θα κόψει τους διαδρόμους προς την εστία του Στίβενς όμως υπενθυμίζω πως και με τον ΠΑΟΚ έφαγε γκολ (πάλι) στην πλάτη της άμυνας από το Νάρεϊ. Όμως είναι μια διάταξη που δίνει περισσότερα πράγματα αμυντικά παρά δημιουργικά και επιθετικά. Από την άλλη το 4-3-3 ναι θα δώσει περισσότερους χώρους στον Ολυμπιακό, θα του αφήσει διαδρόμους αλλά δεν θα βάλει τον ΟΦΗ στην περιοχή του. Με τον ΠΑΟΚ δεν τον είδαμε, πάλι έφαγε φάσεις αλλά σε ατομικά χαρακτηριστικά ο Ολυμπιακός έχει περισσότερους παίκτες που να είναι απειλητικοί από ότι ο ΠΑΟΚ.
  • Η παρουσία του Στίβενς. Ο Ολλανδός στην Τρίπολη ήταν καλός, δεν έφταιγε στα γκολ και έβγαλε και δύο δύσκολες φάσεις. Συνεχίζει να μην κάνει εξόδους, συνεχίζει να μην βοηθάει με την μπάλα στα πόδια. Την Κυριακή θα παίξει σημασία αν θα χαρίσει σκοτωμένες επιθέσεις στον Ολυμπιακό, με βολέ ή ελεύθερα – αν πετάει την μπάλα στον γάμο του Καραγκιόζη και επίσης θα πρέπει να προστατεύσει την περιοχή του, για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα.
  • Η επίδραση του Τζον Τοράλ στο παιχνίδι του ΟΦΗ. Ο Ισπανός θα πρέπει να βοηθήσει στο κράτημα της μπάλας και να έχει εμπνεύσεις. Χωρίς Τοράλ, no party. Ντιουσέ (λιγότερο) και Μεγιάδο (περισσότερο) δημιουργικά δεν μπορούν να βοηθήσουν οπότε το βάρος θα πέσει στον Ισπανό, εφόσον ξεκινήσει στην βασική ενδεκάδα.
  • Το κρίσιμο πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός, το έχουμε δει σε όλα τα φετινά του παιχνίδια φορτσάρει στο πρώτο ημίχρονο. Αντιθέτως ο ΟΦΗ έχει δεχτεί τα 8 από τα 10 φετινά γκολ στο πρώτο ημίχρονο!! Οι Πειραιώτες φορτσάρουν πάντα στα πρώτα ημίχρονα τους και στην συνέχεια στα δεύτερα πέφτουν για μια σειρά από λόγους. Ελλιπή προετοιμασία από αρκετούς παίκτες, έλλειψη συνοχής που με την πάροδο του χρόνου μεγαλώνει και γενικά μια σειρά από αιτίες που ο Ολυμπιακός στο δεύτερο 45λεπτο δεν έχει την ίδια απόδοση με αυτή του πρώτου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

9 σχόλια

  1. Ο Ντιουσέ είναι καλός παίκτης αλλά πρέπει ειδικά με Ολυμπιακό που αν είδες το ματς με Καραμπάγ, πιέζει πλέον πολύ για ανάκτηση μπάλας (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όπως λες σωστά) να είναι προσεκτικός στο πόσο αργεί όταν έχει τη μπάλα. Πρέπει να δίνει τη μπάλα γρήγορα και αυτός και οι υπόλοιποι. Δυστυχώς και ο Περέα δείχνει να είναι έτσι και είναι κάτι που θέλει προσοχή. Όχι πούλημα μπάλας στο κέντρο.. Συμφωνώ πολύ με το τελευταίο σου σημείο. Ο ΟΦΗ πρέπει να είναι έξυπνος. Όσο περνάει η ώρα, αν ο ΟΦΗ είναι μέσα στο παιχνίδι, έχω τη γνώμη ότι θα μπορεί να πάρει κάτι, ειδικά αν δείχνει θέληση και κρατάει και τον κόσμο στο παιχνίδι.
    Με τον ΠΑΟΚ ο Μεγιάδο ζήτησε λίγο πριν την ισοφάριση ένταση από τον κόσμο γιατί έβλεπε ότι μπορούσαμε να πάρουμε κάτι, είναι σημαντικό να πάει το ματς έτσι ώστε οι παίκτες να πιστεύουν. Αλλά για να μην γελιόμαστε, θέλει υπέρβαση το ματς και λογικό, ο Ολυμπιακός μπορεί ανά πάσα στιγμή με ατομικές ικανότητες και μόνο να καθαρίσει το ματς με εμάς όπως και με τις περισσότερες ομάδες στην Ελλάδα.
    Προσωπικά θα πήγαινα σε 4-3-3 πάντως.. Δεν νομίζω ότι το 5-4-1 μου εξασφαλίζει το 0, έχει φανεί αυτό, οπότε για μένα καλύτερα να παίξω όπως θέλω να παίζω. Απλά θα έψαχνα να βρω τους παίκτες με την μεγαλύτερη ένταση και ταχύτητα, ειδικά για το πρώτο ημίχρονο.

  2. εαν δεν φυγει ο Νιοπλιας χαιρι ο ΟΦΗ δεν βλεπει απο περσι στα πλει αουτ μεχρι τωρα εχει δυο νικες και ολο οι αλλοι του φταινε…..ΔΕΝ εμπνεει τους παικτες πλεον

  3. Γιατί ρε παιδιά 5-4-1 η 4-4-3 και οχι 4-4-2 με Τοραλ και Περεα μαζί μεΝτιπυσε και Μεγιαδο και μπροστά Γκερερο με Ντικο κοντά Και προσοχή οχι δεξι μπακ τον Λαρσον αλλα Μαρινακη!!Πίεση στο κέντρο και να κλείσουμε χώρους στον άξονα

    1. Και εγω συμφωνώ μαζί σου Γιάννη!!!

  4. κοιτάξτε να είστε προετοιμασμένοι γιατί φέτος μπορεί να ανά ζήσουμε την κατρακύλα και να κινδυνέψει να πέσει.. θέλω να πιστεύω πως θα παραμείνει κατηγορία. Έχουν έρθει νέοι παίκτες και μάλιστα αργά για να τους δέσει. Μάνο συμφωνώ στα παραπάνω που έχεις γράψει…

    1. Η κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα αυτη τη στιγμή και ο βαθμός ετοιμότητας, έπρεπε να βρισκόταν τον Ιούλιο με Αύγουστο.
      Είναι τραγικό να έχουμε πιάσει Οκτώβριο και η ομάδα να χρειάζεται τουλάχιστον ενα μηνα ακόμα για να ετοιμαστεί.
      Αυτή η ξευτυλα δε ταιριάζει για το όνομα του ΟΦΗ.
      Ποιο τσαπατσουλικο σχεδιασμό ροστερ, δεν έχει όλη η σούπερ λιγκ.
      Και εξοργιζομαι οταν κάποιοι μιλούν για εξάδα, μιλουν για στόχο τα πλέι οφ, και δεν ξερω αν όντως το πιστεύουν κιόλας.
      Ποια πλέι οφ ρε καραμητρο που δεν ξερω αν τελικά θα καταφέρουμε να σωθούμε φέτος????

  5. Η Ομάδα φέτος μας επιφυλάσσει τρελές πλάκες….. Έτσι για να μην πλήττουμε δηλαδή και παραπονιόμαστε…..

    1. Εγώ απλά για αύριο, θα θελα μια γενναία και μυαλωμενη εμφάνιση κι ότι γίνει.

  6. Δεν ξεγελιωμαστε απο τα χαλια του Ολυμπιακου..Εχουμε τα δικα μας….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ten + 9 =