Ο Νιόπλιας για 18 μήνες έδωσε τα πάντα για τον ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Εάν πω ότι δεν περίμενα το διαζύγιο με το Νιόπλια μπορεί να φανώ ψεύτης. Από την άλλη πάλι φαινόταν πως θα έρθει. Από την μια εικόνα των τελευταίων αγώνων με την ομάδα να μην παρουσιάζει βελτίωση της αγωνιστικής της εικόνας και από την άλλη τα προβλήματα του καλοκαιριού να τον ακολουθούν μέχρι τέλους. Η προετοιμασία στην Ολλανδία που έγινε με 19 – 20 παίκτες, η έλλειψη ποδοσφαιριστών για να βγει ένα κανονικό 15νθημερο, η καθυστέρηση των μεταγραφών που είχε ως αποτέλεσμα να μπουν στην ομάδα πιο γρήγορα από ότι έπρεπε με αποτέλεσμα να καούν και να μην συνέλθουν ποτέ. Είναι πολλές οι αμαρτίες, τελικά, του καλοκαιριού που αποδείχθηκε πως “έκαψαν” και τον ίδιο το Νιόπλια.

Και όταν βλέπω να κάθονται να κατηγορούν ορισμένοι το Νιόπλια με το γνωστό και απολύτως σαθρό επιχείρημα του “γιατί δεν μιλούσε”, είναι άτομα που βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου. Και το επαναλαμβάνω για να γίνει κατανοητό. Ο Νιόπλιας ποτέ δεν θα έβγαινε δημόσια να “δώσει” τους Σαμαράδες, ακόμα και αν άκουγε πράγματα που εν τέλει δεν έγιναν, δεν θα κατηγορούσε ποτέ δύο ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε, είχαν προσωπική σχέση και επαγγελματική αλλά κυρίως δεν θα το έκανε γιατί προτάσσει το συμφέρον και την ηρεμία του ΟΦΗ. Σάμπως και αν έβγαινε να τα πει θα έρχονταν πιο γρήγορα οι παίκτες ή θα βελτιωνόταν η κατάσταση. Το να μιλήσω εγώ για την προσφορά του Νιόπλια στον ΟΦΗ θα γίνω ένας από τους χιλιάδες.

Μαθήματα ιστορίας δεν πρόκειται να κάνω και δεν υπάρχει λόγος. Πολύ περισσότερο για το Νιόπλια που το όνομα του μπαίνει δίπλα σε εκείνα του Γκέραρντ και του Μαχλά.

Έκανε λάθη; Προφανώς και έκανε. Και ποιος δεν θα έκανε; Αυτός που έπρεπε να διαχειριστεί ένα σωρό προβλήματα που ακολουθούσαν τον ΟΦΗ και τον ίδιο από το καλοκαίρι. Διαχειρίστηκε κάποιες φορές λάθος τα παιχνίδια; Όπως με την Κηφισιά ή τον Αστέρα Τρίπολης, βεβαίως. Όμως από εκεί και πέρα είναι προφανές πως ο Νιόπλιας έδωσε όλο του το είναι για τον ΟΦΗ σε αυτούς τους 18 μήνες που βρέθηκε στον πάγκο του για δεύτερη φορά.

Ο Νιόπλιας προδόθηκε από το προηγούμενο καλοκαίρι και τον σχεδιασμό που εν τέλει έβγαλε πολύ περισσότερα προβλήματα από ότι μπορούσε να προβλέψει και ο πιο απαισιόδοξος οπαδός του ΟΦΗ. Προβλήματα που έχουν μια ακολουθία και τον ακολούθησαν μέχρι και το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα όταν ο καταταλαιπωρημένος Ντίκο έπαθε την θλάση και αφού πρώτα είχε παίξει πολύ περισσότερο από ότι χρειαζόταν. Η δεύτερη θητεία του Νίκου Νιόπλια στον ΟΦΗ κλείνει άδοξα. Αυτό κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Όμως επειδή το ποδόσφαιρο είναι σαν την ζωή, κάνει κύκλους – άλλες φορές είναι πάνω, άλλες φορές είναι κάτω πρέπει στο τέλος να κρατήσουμε τις ωραίες στιγμές, τα καλά και τα άσχημα να τα αφήσουμε να ξεχαστούν οριστικά και αμετάκλητα.

Ο Νίκος Νιόπλιας έβαλε, εις διπλούν, την υστεροφημία του κάτω από εκείνη του ΟΦΗ. Κάποτε, μικρότερος το θεωρούσα αυτονόητο και παντελώς αχρείαστο για να αναφερθεί. Όμως τελικά αποδείχθηκα λάθος.

Αυτό το κάνουν μονάχα άνθρωποι που αγαπούν παθολογικά όχι μόνο το επάγγελμα τους αλλά και την ίδια την ομάδα τους. Και αν υπήρξε κάποιος που αγάπησε και αγαπάει παθολογικά τον ΟΦΗ αυτός είναι ο Νιόπλιας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

21 σχόλια

  1. Η εκτίμηση και η αγάπη στο πρόσωπο του Νίκου του ΝΙΟΠΛΙΑ είναι δεδομένη και δεν αλλάζει ποτέ!!ΌΜΩΣ είναι επαγγελματίας προπονητής και ώφειλε να ξεκαθαρίσει και να απαιτήσει απο τους Σαμαραδες στην προετοιμασία του καλοκαιριού να έχει όλους τους νέους παίκτες. Επίσης να έχει τον πρώτο λόγο στις επιλογές των παικτών. Είναι δυνατόν το τμήμα scouting να φέρνει συνέχεια παλτά και να μην μιλάει κανείς?Να μην έχουμε κανένα επιθετικό της προκοπής και να παιρνομε μπακ και να τους βαφτίζουμε επιθετικούς?Η ομάδα να είναι εντελώς απροπονητη και να πέφτουν κάτω ξεροι σε κάθε αγώνα 2-3 με τραυματισμούς?Η ομάδα δεν είναι το παρεάκι κανενός και όταν βλέπεις οτι δεν μπορείς να δουλέψεις όπως θέλεις ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΑΙ διαφορετικά έχεις εσύ ΟΛΗ την ευθύνη.Οι δε παιχταράδες μας δεν έχουν ιδέα ποιά φανέλα φοράνε. Μήπως να τους το εξηγήσουμε εμείς???

    1. Εγώ θέλω ν πω κάτι ρε παιδιά αλλά χωρίς να με κράξετε απλά είναι η γνώμη μου.. τον Νίκο τον είχα σε εκτίμηση αλλά έπεσε στα μάτια μου όταν για 5000 χιλιάδες ευρώ ζήτησε αφαίρεση βαθμών τότε από το οφη δεν ξέρω ποιοι από εσάς θυμούνται;;;θα μου πεις ρε δουλεμένα λεφτά είναι αλλά και εγώ σου λέω με τη μούτρα ξανά μπήκε στην ομάδα μετά αφού παλιά ζητούσε αφαίρεση και υποβιβασμό τις ομάδας την πούλησε για τρίτη φορά οη άλλες 2 με τον βαζελο (παίχτης -προπονητης) από εμένα στο καλό και ωπος πρέπει να πάρουν και άλλοι χαραμοφαιδες εκεί μεσα

      1. Σωστό το θυμόμαστε καλα

  2. Εγώ δεν κατηγορώ τον Κόκο για τίποτα.
    Τόσα χρόνια πια, τόσες κακοτοπιές, τόσα έχουμε περάσει σαν ομάδα….
    Αν βάλεις ΣΟΥΜΑ ποιος από τους παλιούς και εμβληματικούς παίχτες/παράγοντες ΕΧΟΥΝ ΟΝΤΩΣ προσφέρει στην ομάδα και γενικά στον οργανισμό που λέγεται ΟΦΗ, ο Κόκος ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ και στην διάρκεια και σε όλα…
    Πήρε το χέρι της ομάδας 2 φορές, ΜΕΣΑ από τη φωτιά. Πάλεψε δαιμόνους και όλα τα άλλα κακά που έχουμε.

    Ξαναλέω, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ δεν νομίζω να υπάρχει άλλος παλαίμαχος που να έχει ΔΩΣΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ.

    Στεναχωριέμαι που φεύγει, γιατί ξέρουμε πολύ καλά ΟΛΟΙ ΜΑΣ οτι δεν είναι θέμα προπονητή αυτό το χάλι που βλέπουμε…
    Ας ελπίσουμε ο καινούργιος να φέρει λίγη κ…φαρδία μιας και έχει και 2.05 PPM και να σωθεί η κατάσταση…

    Αλλά η ΠΑΕ πρέπει να κρατά τον Κόκο απο κοντά….

  3. επιτελους η διοικηση επραξε το σωστο επρεπε να ειχε φυγει απο περσι στα πλει αουτ τωρα το τι εχει προσφαιρει στον οφη ειναι αλλου παππα ευαγγελιο

  4. Ο Νικος ο Νιοπλιας οπως και ο Μαχλας υπηρξαν ποδοσφαιρικα ινδαλματα για ολους εμας που μεγαλωσαμε με την ομαδα του Γκεραρντ. Τεραστια η προσφορα του στην ομαδα, τιμιος και πιστος στρατιωτης οποτε χρειαζοταν. Δεν ηταν αυτο το τελος που του αξιζε. Αλλα αυτη ειναι η μοιρα του προπονητη, να πληρωνει δηλαδη τα σπασμενα…Τον ευχαριστουμε για ολα. Ειναι παντα στην καρδια μας

  5. Εαν το πρόβλημα λέμε ήταν ο προπονητής, αργά η γρήγορα θα δείξει με αυτόν το καινούργιο.
    Μακάρι αλλά λίγο δύσκολο το βλέπω.
    Η ομάδα απο πέρυσι ήρθε κάποιες πινελιές σε άμυνα, κέντρο, και επίθεση όλοι το γνωρίζαμε.
    Λόγο της φυγής Γαγιεγο, και οι υποθέσεις των Λάμπρου Φελίπε, που γνωρίζαμε ότι η παραμονή τους θα ηταν δύσκολη.Εγιναν οι αποδεσμευσεις των παιχτών που δεν υπολογιζοταν και ολοι περιμέναμε να βρεθουν οι αντικαταστατες τους.
    Πέραν του Ντιουσε και λίγο του Λαρσον, ολοι οι υπόλοιποι είναι χειρότεροι απο αυτούς που εφυγαν!!!
    Ολοι όσοι έφεραν ευθύνη από την ηγεσία, τους σκαουτερς και τον προπονητή, Φταίνε.
    Οι παίκτες τόσο ξέρουν τόσο παίζουν.
    Η ομάδα δυστυχώς έχει επιστρέψει στην εποχή Σίμου.
    Εάν υπάρχει προπονητής που θα μπορέσει με το υπάρχον ροστερ να ανατρέψει τη κατάσταση, τοτε και δίκαια θα μπορούμε να υον αποκαλούμε
    Στρατηγό!!!

  6. Ενταξει μεχρι και η Ρεαλ εδιωξε τον Ζινταν που της ειχε παρει και 3 τσαμπιονς λιγκ. Ναι,προσεφερε ο Νιοπλιας ειδικα σαν ποδοσφαιριστης αλλα ως προπονητης δεν υπηρξε κατι το ιδιαιτερο,πως να το κανουμε. Ο καινουριος σιγουρα εχει δυνατο βιογραφικο, ελπιζω να φερει και καποιον γυμναστη δικο του αν εχει ο ανθρωπος γιατι η ομαδα ποναει πολλα χρονια στην εκγυμναση και δεν χρειαζεται να εισαι επιστημονας για να το καταλαβεις. Καθε χρονο τραυματισμους και με οποια ομαδα παιζουμε φαινεται 2 σκαλες πιο γρηγορη και με ενταση στο παιχνιδι της.

  7. Ξεκινώντας να πω, ότι κατά τη γνώμη μου, τη διαφορά στον περσινό οφη, την έκανε ο γκαγεχο… Απόδειξη, μόλις έφυγε, η ομάδα δυσκολευοταν να πάρει έστω ένα βαθμό… Πάμε παρακάτω… Ο νομπλιας είναι καλός άνθρωπος και προπονητής, έχει όμως ένα ταβάνι… Και χωρίς καλούς παικτες, δεν μπορεί να ανεβάσει επιπεδο…. Επιμένω, ότι το λάθος του ήταν ότι το καλοκαίρι, δέχθηκε αδιαμαρτυρητα να κάνει η ομάδα μια άθλια προετοιμασία, χωρίς μεταγραφές..αν πατούσε πόδι όλοι θα του λέγαμε ΜΠΡΆΒΟ! Αυτός όμως δεν ήθελε να στεναχωρησει φίλους και συνεργάτες..και να η κατάληξη…; Γι αυτό λενε, μην κάνεις δουλειές με συγγενείς και φίλους, γιατί αναγκάζεσαι να συμβιβαστείς και αυτό είναι ότι χειρότερο για έναν επαγγελματία.

  8. ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΜΕ, ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΙΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ, ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΦΗ,ΤΟ ΚΟΚΟ, ΠΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΟΣΟ ΛΙΓΟΙ.
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥ ΕΧΩ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΟΣΤΟ, ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΣΑΜΑΡΑΔΩΝ ΚΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ Ή ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ.
    ΑΠΟ ΤΗ ΑΛΛΗ ΟΜΩΣ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ, ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ, ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ, ΠΑΝΤΩΣ ΤΥΠΟΥ!!! ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΒΑΛΑ ΣΤΟ ΑΛΟΓΟ ΤΩΡΑ….
    ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΩΝ….
    Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΝΟΣ ΞΕΝΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ , ΠΟΥ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ , ΟΣΟ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ , ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΟΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ.
    Η ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ….
    ΜΕ ΠΑΙΧΤΕΣ ΑΠΡΟΠΟΝΗΤΟΥΣ, ΑΓΥΜΝΑΣΤΟΥΣ, ΜΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΜΕΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ….ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΟΝΙΜΩΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ.
    ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕ ΚΑΝΕΙΣ!
    Ο ΟΦΗ ΔΕ ΚΑΝΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, ΑΠΛΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΝΙΟΜΠΛΙΑ.

  9. Μιχάλη Μπούση φέρε μας πίσω τον Πίνταρο!!!!! Είμαι σίγουρος ρε παιδιά τώρα που την έκανε και λάκεψε ο Κόκος μας, πως η επιστροφή του Ρικάρντο Σα Πίντο θα έχει το χρώμα της μελαγχολίας και του μισεμού, εκείνον τον παιδικό αντρουά γαμάτο ρομαντισμό που βιάστηκε πριν την ώρα του να ενηλικιωθεί σε εκείνα τα παλιά πρόστυχα λημέρια των Καμινίων! Μαύρα χαράματα αλάνια μου για τον Πορτογάλο τεχνικό μας, εκεί στο σπίτι του στον παλιό Κολλωνό Καμινίων και στα μετέωρα πεζοδρόμια (παγίδες) με τα άρρωστα αναιμικά αφυδατωμένα φώτα πυλώνες …ενός σάπιου συστήματος…απο μέσα, που ελπίζω και εύχομαι να μην τα ξαναζήσει ποτέ ο άνθρωπος…

  10. Σταματα ρε σαρρη με τις δικαιολογιες φτανει…..σε βαρεθηκαμε…κουρασες πως το λενε

  11. Σαρρη σταματα να ξεφτιλιζεσαι…

  12. στο διλλημα τοτε επελεξε να παει στον Παναθηναικο….και για 5 χιλιαρικα ζητουσ αφαιρεση βαθμων…αυτος ειναι ο νοπλιας σαρρη…γλειψε και αλλο την δοιηκηση να σε πεταξουν κανενα κοκκαλακι και εσενα….

    1. Έχεις αντιληφθεί πως έχεις γράψει 3 σχόλια μέσα σε 4 λεπτά με διαφορετικό mail και την ίδια IP, οπότε βλέπω πως είσαι ο ίδιος; Μόνο αυτό μπορείς να κάνεις;

      1. Μπράβο Σαρρή φασίστας είναι ε;;;ότι να ναι για αυτό γίνονται όλα αυτά Σαρρή είσαι συνυπεύθυνος

  13. Αν ήθελε ο Νιομπλιας θα μπορούσε να πάρει το καπελάκι του και να φύγει ευγενικά, αλλά που κάτι τέτοιο,είναι ο μοναδικός προπονητής από τις μικρομεσαίες ομάδες που
    είχε λυμένα όλα τα προβλήματα και δεν κατάφερε τίποτα,
    όσο για τη σωτηρία της ομάδας τότε το κατάφερε η συσπείρωση και η νίκη του Ατρόμητου επί του Παναιτωλικού.Αν είναι καλός θα δούμε που αλλού θα δουλέψει

  14. Ειμσστε ολοι ανθρωποφαγοι , οποιος μπει στην αρενα ή θα νικησει ή θα τη γαμησει . Ο Νομπλιας δεν νικησε οποτε τη γαμησε .

  15. Αμα αγαπουσες τον ΟΦΗ σαρρη δεν θα εγραφες αυτα τα πραγματα…θα εκανες σκληρη κριτικη σαν αντικειμενικος δημοσιογραφος (που δεν εισαι) θα ελεγες ξεκαθαρα οτι οι παικτες ειναι κατωτερου επιπεδου…..αλλα τι περιμενεις απο ανθρωπο που κανει εκπομπη για τον ΟΦΗ με παρουσιαστη εναν δηλωμενο γαβρο…..ντροπη σου ..μακρια απο τον ΟΦΗ μας κατακαθι

  16. Ο ΟΦΗ εδω και τεσσερα χρονια αγοραζει παικτες που οι εφτα στους δεκα δεν ξερουν τα βασικα ( κοντρολ ντριπλα πασα και σουτ ) . Δεν ξερω αν υπαρχει αλλη ομαδα α’ κατηγοριας που να μαζευει τοση σαβουρα .

  17. Η Καλη πορεια της ομαδας περσυ που για λιγο δεν πηγε στην εξαδα ηταν υπογεγραμενη απο τους εξης παικτες. ΝΕΙΡΑ ΓΚΑΓΙΕΧΟΣ ΜΕΓΙΑΔΟ ΤΟΡΑΛ ΛΑΜΠΡΟΥ ΤΣΙΛΙΑΝΙΔΗΣ ΒΟΥΡΟΣ ΕΠΑΣΙ ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ και ΦΕΛΙΠΕ.Μολις εφυγε ο ΧΙΛΙΑΝΟς πριν τα playout δεν ξανασταυρωσαμε βαθμο!!!!!!Φευγει ο ΛΑΜΠΡΟΥ και ο ΦΕΛΙΠΕ αρχιζει η σαιζον με μηδεν μεταγραφές καιγεται και ο ΝΕΙΡΑ με τον ΤΣΙΛΙΑΝΙΔΗ και παραλιγο και ο ΤΟΡΑΛ . Προσφορα στην ομαδα απο τους καινουριους
    υπαρχει μόνο απο ΝΤΟΥΣΙΕ και ΛΑΡΣΟΝ αντε και λιγο ο ΝΤΙΚΟ που τραυματίστηκε με θλάση ολοι οι αλλοι υπο το μηδέν. Δυστυχως ετσι δεν κάνεις ομαδα.Αυτο παρέσυρε και τους καλους παλιούς με αποτελεσμα να μην τραβαει η ομαδα ουτε με σφαιρες…..Τρομερη ανασφαλεια στο γηπεδο με τα γνωστα αποτελεσματα.Χαμηλα στη βαθμολογια και αποκλεισμος απο την ΚΗΦΗΣΙΑ της β εθνικης χωρις επισημα παιχνιδια η οποια στα ματια των πανικοβλητων παικτων μας θυμιζε ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ. Μακάρι να κανει καλό η αλλαγη προπονητή αλλα θελουμε και παίκτες..ΔΕν υπάρχει ένας να βάζει μέσα τη μπαλα… ΥΓ. Αν προσεχθει ο Μαντάς θα αφησει εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όαση και οι εμφανίσεις του ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ…….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five × two =