Η πρώτη μεγάλη επένδυση του Μπούση για τον πάγκο του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Ο ΟΦΗ είναι ένα συναισθηματικό club που δύσκολα παίρνει ανθρώπους στην αγκαλιά του, ακόμα δυσκολότερα το κοινό δένεται μαζί τους. Από το φευγιό του Γκέραρντ και μετά, από τον Μάη του 2000, εύκολα κάποιος μπορεί ν’ αντιληφθεί πως αρκετές ήταν οι περιπτώσεις προπονητών που έκατσαν στον πάγκο του και ενώ στο παρελθόν είχαν φορέσει την φανέλα του.

Από τον Γιάννη Σαμαρά το μακρινό 2001, στους Νίκο Γκουλή, Νίκο Νιόπλια, Χάιμε Βέρα, Νίκο Παπαδόπουλο. Τα 3/4 όσων ακολούθησαν του Γκέραρντ δεν άντεξαν παραπάνω από χρόνο, άλλοι δε έφευγαν μετά από μερικούς μήνες μόλις. Από το 2018 και μετά όταν και ήρθε ο Μιχάλης Μπούσης, η ορθή φιλοσοφία του Γιάννη Σαμαρά ήταν να μην γίνει πάγκος του ΟΦΗ κέντρο διερχομένων. Και αυτό ήταν το σωστό, διαφορετικά δεν μπαίνουν οι βάσεις.

Το πως προέκυψαν οι αλλαγές στον πάγκο του ΟΦΗ από τον Νίκο Παπαδόπουλο μέχρι και το Νίκο Νιόπλια είναι γνωστές και δεν χρειάζεται να επαναληφθούν οι λόγοι για να γυρίσουμε στο παρελθόν.

Όμως αυτό που έχει σημασία είναι ότι για πρώτη φορά επί ιδιοκτησίας Μπούση, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ αποφασίζει και βεβαίως ο Μηνάς Λυσάνδρου ώστε ο ΟΦΗ να επενδύσει στον προπονητή του. Να επενδύσει στον Βάιντας Νταμπράουσκας. Και όταν μιλάμε για επένδυση, δεν αναφέρομαι μόνο στο κασέ του Λιθουανού που σίγουρα δεν είναι χαμηλό όταν έχει προϋπηρεσία σε ομάδες που διεκδικούν και έχουν κατακτήσει τίτλους όπως η Χάιντουκ στην Κροατία και η Λουντογκόρετς στην Βουλγαρία. Ναι, ο ΟΦΗ κάνει επένδυση στον Νταμπράουσκας ώστε ο Λιθουανός να φέρει στην ομάδα την τεχνογνωσία του αλλά και την πείρα που παρά τα 45 του χρόνια δεν είναι και μικρή.

Το αντίθετο θα λέγαμε.

Μέχρι τώρα, ο ΟΦΗ είχε επενδύσει σε πρόσωπα του περιβάλλοντος της ομάδας που γνώριζαν πρόσωπα και καταστάσεις, τι θέλει ο κόσμος όπως ήταν οι Χάιμε Βέρα, Νίκος Νιόπλιας ή ακόμα και το πρόσωπο του Γιώργου Σίμου που όταν ήρθε στο Ηράκλειο ήταν ένας άφθαρτος προπονητής, με φιλοδοξίες και γνώσεις.

Όμως για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2019 η ιδιοκτησία πάει σε μια επιλογή που δείχνει να είναι ψαγμένη, προφανώς και δεν προέκυψε την Παρασκευή (για να ξέρουμε τι λέμε), και η οποία είναι πρώτη φορά που δείχνει να είναι “πάνω” από το όνομα του ΟΦΗ. Γιατί για να είμαστε ειλικρινείς, αυτήν την στιγμή έρχεται στο Ηράκλειο ένας προπονητής με 11 τίτλους, μόλις στα 45 του χρόνια, με εμπειρία σε έναν πάγκο που είναι 100 φορές περισσότερο ηλεκτρικός από ότι του ΟΦΗ όπως εκείνος της Χάιντουκ που την οδήγησε στην 2η θέση και την κατάκτηση του Κυπέλλου μετά από δύο δεκαετίες αλλά και αυτόν της Λουντογκόρετς που είναι μόνιμη πρωταθλήτρια Βουλγαρίας όπου ο ίδιος ήδη το κατέκτησε μια φορά.

Οι εμπειρίες, οι γνώσεις και η τεχνογνωσία που φέρνει ο Νταμπράουσκας προφανώς και είναι κάτι που το βλέπουμε πρώτη φορά, στην μετά – εποχή “Σαμαράδων” που είχαν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Αυτήν την φορά ο ΟΦΗ επέλεξε να πάει σε ένα πρόσωπο με εντελώς διαφορετικές παραστάσεις απο το τι έχει πετύχει ο ίδιος ως ομάδα μέσα στα τελευταία χρόνια. Και αυτό δείχνει πως η έλευση του 45χρονου Λιθουανού που το στυλ του δείχνει ένα νηφάλιο άνθρωπο αλλά λάτρη της πειθαρχίας, εξ ού και το γεγονός ότι συνύπαρξε αρμονικά με τον Λιβάγια στην Χάιντουκ Σπλιτ ενώ οι Κροάτες τον λάτρευαν εκφράζοντας έντονα την αντίθεση τους με την απομάκρυνση του από τον πάγκο της.

Ο ΟΦΗ φέρνει έναν προπονητή που έρχεται σε μια άκρως παραγωγική ηλικία, που ακολουθεί τις τάσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου, είχε ομάδα μέχρι πρόσφατα και δεν βρισκόταν στο ταμείο ανεργίας για κανένα οχτάρι χρόνια.

Και το κυριότερο; Η απόφαση Μπούση που έγινε επιλογή Λυσάνδρου στην συνέχεια δείχνει ότι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ όχι μόνο είναι εδώ, όχι μόνο δουλεύει για το μέλλον αλλά προφανώς και για να πειστεί ο Λιθουανός να πει το “ναι” στον ΟΦΗ δείχνει και τις δικές του προθέσεις για την επόμενη μέρα του συλλόγου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

22 σχόλια

  1. Το Σανό Του Σανού Ω Σανο

  2. Στρατηγός φαίνεται. Για να δούμε αν μπορεί να μετατρέψει τους πεζικαριους σε κομάντο.

  3. Μακαρι να αποδειχθει καλος , αλλα κατι τετοια ακουγαμε και για ντε γκουσμαν – ντικο – θοραρινσον … και γελανε κι οι αιγες μαζι μας. Αν εξερεσουμε Επασι – Βουρο – Τσιλιανιδη και καναν δυο αλλους τις μεταγραφες των τελευταιων ετων θα μπορουσε να τις εχει κανει η θεια μου η Πελαγια. Καλυτερα να μηλαμε αφου τους δουμε.

  4. Επισεις η φωτο που επελεξαν οπου δειχνει σαν στρστηγος μου θημιζει το αγαλμα του Κολοκοτρωνη στην Αθηνα . Του εχουν πει του κυριου Κολοκοτροναουσκας τι ειναι εδω που ηρθε ; Οτι εδω ψαχνουμε εναν ΓΚΕΡΑΡΝΤ δυο δεκαετηες τωρα ; εναν ΓΚΕΡΑΡΝΤ που την Λουντογκορετς δεν θα την εκανε πρωταθλητρια αλλα ομαδα με υποδομη τυπου Αγιαξ . Καλο θα ηταν να μαθει που ηρθε γιατι το μικρο ονομα του ΟΦΗ δεν θα τον προιδεαζει γι’αυτα που τον περιμενουν. Αντε καλη μας τυχη.

    1. Άρχισε ο Σαρρής το τροπάρι του ..ήρθε ο καστανιος ο ΟΦΗ ανεβαίνει επίπεδο… Ήρθε ο Γιοχου ο νέος φαν νταικ..μην αρχίσω να γράφω τώρα για κάθε παίκτη που τα εγραφε..το πρόβλημα δεν είναι ο Σαρρής…αλλά όλοι αυτοί που τον περνούν στα σοβαρά…

  5. Το..Κολοκοτρωνάουσκας είναι το καλύτερο πράγμα που διάβασα στο άρθρο αυτό μαζί με τα σχόλια.. πετυχημένο…😂😂

    1. Ελπίζω να έχουν καταλάβει ο Πρόεδρος και ο Μηνάς ο Λυσανδρου ό,τι εαν δεν επενδύσεις χρήματα σε παίκτες αξιας ομάδα δεν κάνεις!Χωρίς επιθετικούς της προκοπής που πας??Εαν στηριχθεί ο νέος προπονητής με κανονικές μεταγραφές τον Γενάρη όλα καλά. Με αυτούς τους παίκτες δεν πάμε πουθενά!!Οι Σαμαραδες αραγε τώρα που βλπουν αυτό το τσίρκο που είναι έργο τους καμαρωνουν?????

  6. Χειροκροτώ τον ερχομό επιτέλους ενός προπονητή με κάποιες περγαμηνές αλλά πειράζει να περιμένω λίγο, να δω τι θα πετύχει;

  7. Α καλα,μετά από κανένα μήνα τα ξαναλέμε.

  8. Μανώλη, εγώ νομίζω ότι και λίγα έγραψες! Υπήρχαν κι άλλα διθυραμβικά σχόλια να πεις, όπως ότι είναι αυτήν τη στιγμή ” ο καλύτερος εν ενεργεία προπονητής του ηλιακού μας συστήματος”. Σε εμάς απευθύνεσαι. Τι φοβάσαι? Αφού αμάσητα θα τα καταπιούμε! Δώσε πόνο, ΣεΛατρεύουμεGATE-4-.

  9. Ομολογώ δεν το περίμενα να φέρουμε προπονητή με τέτοιο βιογραφικό στον ΟΦΗ. Το αν θα πετύχει είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Για μένα φαίνεται πως όντως γίνεται προσπάθεια να ανέβουμε επίπεδο. Αν θα ανέβουμε στο τέλος, είναι και αυτό αλλουνού παπά ευαγγέλιο.
    Επόμενο βήμα είναι ο Τεχνικός διευθυντής. Και από εκεί θα φανεί αν όντως ο Μπούσης το χει βάλει σκοπό να ανέβουμε επίπεδο.

    ΥΓ. Βέβαια σε κάποιους έχει κολλήσει η βελόνα και τα βλέπουν ΟΛΑ μάταια. Έχουμε φάει παπάτζα με το κιλό βέβαια, αλλά κρατήστε μια ελπίδα μωρέ κοπέλια! Πάμε ΟΦΗ!!

    1. πρωτα φερνεις τεχνικο διευθηντη και μετα προπονητη….ακομα και ετσι ο προπονητης αν δεν εχει καταληλους παικτης τι να σου κανει….4-5 παικτες αξιζουν απο το ροστερ οι υπολοιποι ειναι χαμηλου επιπεδου…τα εφαγαν τα ψωμια τους που λεμε

  10. Η αληθεια ειναι οτι οι Λιθουανοι ειναι φημισμενοι για το μπασκετ… τωρα για το ποδοσφαιρο μου διαφευγει αυτη τη στιγμη καποιος μεγαλος παιχτης ή προπονητης… τεσπα κραταμε μικρο καλαθι. Εχει κανει πραγματα ο ανθρωπος, εχει παρει τιτλους οποτε τυχαιος δεν ειναι, αλλα σε πρωταθληματα κατωτερα οποτε θα διξει…αυτη τη στιγμη η ομαδα χρειαζεται ηρεμια και να βαλει ρεαλιστικους στοχους που για μενα ειναι η ανετη παραμονη.

    1. Πώς δεν έχει βγάλει παίκτες η Λιθουανία στο ποδόσφαιρο?
      Ο Ζουταουτας που είχε έρθει στον ΠΑΟ,ο Τσεσνάουσκις που έπαιξε Εργοτέλη,πιο παλιά ο Γιανκάουσκας που έπαιξε στην Πόρτο..

  11. Από επενδύσεις το πρότζεκτ άλλο τίποτα: Ναμπί, Σακόρ, Πάρσον, Διαμαντής, Γκαργκαλατζίδης, Δεληγιαννίδης, Μίγγος, Ουάλι κλπ, όλοι επενδύσεις ήτανε!!!!

    1. Σοβαρα τωρα; Ο Ναμπι ηταν κακος; Ο Διαμαντης παιζει Εθνικη και ηταν με τον Αρη man of the match οπως ηταν οταν πρωτο ηρθε στα περισοτερα παιχνιδια. Ακομα και ο Σακορ δεν ηταν ασχημος σαν παικτης απλα βαριοτανε να αγωνιστει στα περισοτερα ματς οπως ο Ντε Γκουζμαν. Ολες αυτες οι κινησεις εμπεριεχουν και το ρισκο τους, μεχρι να σου κατσει ενας Φιγκειρεντο να τον πουλησεις 1 μυριο

  12. Ο Λιθουανός, θέλει λέει κυριαρχικο ποδόσφαιρο! Ήμαρτον, με τι παικτες; μήπως δε βλέπει καλά; κοίταξε χριστιανέ μου να σωθούμε άνετα και άσε τις μπαρουφολογιες! Ακόμα δεν ήρθες, κόλλησες κι εσύ αισιοδοξία απ τα λιντλ;

  13. Σαρρή, το θέμα δεν είναι να ταιριάξει το dna του μπρανταουσκας με τον ΟΦΗ αλλά να ταιριάξει με τον σκιώδη πρόεδρο – σκάουτερ – προπονητή! Αλλιώς μαύρο φίδι που τον έφαγε… γιατί ο ΟΦΗ είμαστε εμείς!!!!!!!!!

  14. Εχουμε παιχταραδες αλλα δεν ξερουν οι προπονητες να τους δουλεψουν . Γιατι ; δεν εχουμε σεντερ φορ ; ασχημος ειναι ο Διαμαντης ; τα βαζει τα γκολακια του στα στημενα απλα τον κρατανε στην αμυνα για να μην φανει το ταλεντο του και ζητησει ακριβοτερο συμβολαιο. Περσυ ειχε καθαρισει παιχνιδι με γκολ ο Βουρος , πριν αρκετα χρονια ( με Εργοτελη νομιζω ) ειχε βαλει εκεινη την γκολαρα πησω απ’το κεντρο ο Ναστος … μεχρι κι ο Μπεκιαη ο τερματοφυλακας ειχε καρφωσει με κεφαλια γκολ στο 90′ . Με λιγα λογια οταν βρεθει ο κοουτσ που θα βγαλει μπροστα την αμυνα μας … θα κλαψουνε μανουλες … οπως ειχε πει κι ο Νομπλιας τον Αυγουστο αλλα κανεις δεν τον ακουσε . Τελος παντων περα απ’την πλακα μακαρι να αλαξει κατι … κι ας ειναι οι αμυντικοι να γινουν επιθετικοι .

  15. Οι φετηνοι σκορερς του ΟΦΗ : Τοραλ , Ντιουσε , Νειρα , Μπαλογιαννης … και πρωτος σκορερ με δυο τερματα ως τωρα … ο ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ !!! Ερωτηση: ποιος ειναι το φορ αυτης της ομοδας ; αν το βρειτε να με χεσετε . Τρεμετε προπονητακια της α’ εθνικης εμεις εχουμε κρυφο φορ, τοσο κρυφο που ουτε εμεις δεν το βρησκουμε. Μονο ο Γιαννης ο Σαμαρας ξερει την απαντηση αλλα πηρε το μηστυκο μαζι του . Κριμα το ΠΡΟΤΖΕΚΤ !!!

  16. Αγαπητοί φίλοι του ΟΦΗ διάβασα με προσοχή τις απόψεις σας καθώς και την τοποθέτηση του κ. Σαρρή. Όλες καταρχήν είναι σεβαστές γιατί όλοι αυτοί που τις καταθέτουν αγαπούν τον ΟΦΗ παθολογικά. Και εγώ είμαι φίλος του ΟΦΗ από μικρό παιδί και εξακολουθώ φυσικά και τώρα στα εβδομηνταπέντε μου χρόνια. Η παρέμβαση μου έχει σκοπό να εκφράσω και εγώ την άποψη μου για τα τεκταινόμενα στον ΟΦΗ τα οποία πιστεύω ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση επιτέλους και θα εξηγήσω γιατί:
    1) Η παραίτηση των Σαμαράδων απομάκρυνε αυτό το #παρείστικο# κλίμα που έκανε μεγάλο κακό στον ΟΦΗ. Δηλαδή καλοπροαίρετες προσλήψεις θα πω εγώ ανθρώπων του φιλικού και επαγγελματικού περιβάλλον τος τους σε καίρια πόστα (βλέπε Σίμος) , που, στην αρχή λειτούργησαν θετικά (όλοι θυμόμαστε τι μπάλα έπαιζε ο ΟΦΗ). Η συνέχεια όμως ήταν καταστροφική σε σημείο να φθάσουμε στην παγκόσμια προτοτυπία να κάνει η ομάδα δέκα ήττες για να απολυθεί ο προπονητής. Ακολούθησε η πρόσληψη του κ. ΝΌΜΠΛΙΑ ( με τα ίδια περίπου χαρακτηριστικά) του οποίου την πορεία του στο ποδόσφαιρο δεν μπορεί ασφαλώς να αμφισβητήσει κανείς. Όμως και αυτός (άνθρωπος είναι ) έκανε ένα σοβαρό λάθος. Δηλώνει ότι ο ΟΦΗ είναι η οικογένεια του καταθέτοντας με αυτόν τον τρόπο τη μεγάλη του αγάπη. Ναι το καταλαβαίνω, όμως ο ΟΦΗ είναι ένα ιστορικό σωματείο που πρέπει να πάει μπροστά έχει πίσω του χιλιάδες φιλάθλους που αγωνιούν και επαναστατούν γιατί έχει φθάσει στο χείλος του γκρεμού και ενώ, τα βλέπεις όλα αυτά με την μεγάλη εμπειρία που διαθέτεις και επίσης παράλληλα επισημαίνεις τα μεγάλα λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν δεν παραιτήσε περιφρουρώντας έτσι το μεγάλο όνομα που κουβαλάς αφ’ ενός αλλά και προκαλώντας αφ’ ετέρου με αυτή την αποφασή σου ένα ηλεκτροσόκ στα υψηλά κλιμάκια να αλλάξουν ΧΘΕΣ ρότα γιατί ο πλοίο βυθίζεται. Με αυτόν τον τρόπο πιστεύω θα έδειχνες αφοπλιστικά Την ΑΓΑΠΗ σου για το σωματείο.
    2) Η δεύτερη επισήμανση αφορά την πρόσληψη του νέου προπονητή. Πολλά γράφτηκαν και πάρα πολλά θα ακολουθήσουν. Το τι έργο θα παράξει ασφαλώς και δεν το γνωρίζει κανείς γιατί όλα κρίνονται επί του πεδίου.
    Όμως:
    Αναμφισβήτητα φαίνεται ότι είναι μια επιλογή από το πάνω ράφι για τα κυβικά του ΟΦΗ. Και επί πλέον διαφαίνεται ότι από τις συζητήσεις πρόσληψης σε υψηλό επίπεδο που ακολούθησαν, προφανώς και θα του υποσχέθηκαν για να τον πείσουν ότι θα ικανοποιήσουν τα μεταγραφικά του θέλω. Γιατί ας μην κρυβόμαστε μπορεί να είπε για λόγους ανόρθωσης της ψυχολογίας ότι οι παίκτες μου είναι οι ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ του κόσμου αλλά αυτό το γνωρίζει και ο ίδιος απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα γεγονός που αναλύθηκε από τους παραπάνω. Και εδώ μου δίνεται η ευκαιρία να επισημάνω ότι πάρα πολύς κόσμος όπως και εγώ πίστευε ότι ο κ. ΜΠΟΎΣΗΣ όντας επιχειρηματίας και λειτουργώντας στη λογική έσοδα-έξοδα ουσιαστικά είχε στραγγαλίσει την στρόφιγγα των κονδυλίων για μεταγραφές γιαυτό και στην πλειοψηφία τους απέτυχαν. Τώρα λοιπόν που η περίοδος των μεταγραφών πλησιάζει και οι ανάγη για ενίσχυση φωνάζει θα αποδειχτεί του λόγου το αληθές, αλλά και η αρχική τοποθέτηση του κ Μπούση που είπε αν θυμάστε ότι, όταν θα αποχωρήσω από το σωματείο αυτό θέλω να συνοδεύεται μόνο από μια ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ διαδρομή.
    Ας κάνουμε λοιπόν λίγη υπομονή φίλοι μου, τα πράγματα είναι ασφαλώς πολύ δύσκολα, όμως προσπάθειες γίνονται, χρόνος υπάρχει ενώ το διάστημα ποδοσφαιρικής παύσης που ακολουθεί άς ελπίσουμε ότι θα δώσει την ευκαιρία να διορθωθούν αρκετά πράγματα.

  17. Μανο, πολυ τοξικοτητα εχει μαζευτει στο προφιλ σου και στα μεσα που εργαζεσαι. Μονο να κραξουν ξερουν ολοι, αγαπη δεν κατεχει να δειξει κανεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

sixteen − two =