Τα αποτελέσματα δίνουν χρόνο και οξυγόνο

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Δεν είναι η ισοπαλία, είναι το αποτέλεσμα, είναι η ανάγκη να βγάλεις το κεφάλι σου πάνω από το νερό για να μπορέσεις ν’ αναπνεύσεις. Αυτό είναι το νόημα της ισοπαλίας με τον Άρη. Ο βαθμός δεν τον απογείωσε στην βαθμολογία, ούτε έλυσε τα μεγάλα αγωνιστικά θέματα που καλείται και πρέπει να λύσει.

Το ζήτημα για τον ΟΦΗ είναι να αρχίσει να πιστεύει στον εαυτό του, να μπορέσει να υποστηρίξει το πλάνο του προπονητή του και να του δώσει τα εργαλεία ώστε εκείνος από την πλευρά του να τα χρησιμοποιήσει για την βελτίωση του γκρουπ.

Είδα κάτι σημαντικό στα μάτια του Νταμπράουσκας κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου και είναι μεγάλη αλήθεια αυτό που είπε. «Να φύγει η αρνητικότητα πάνω από την ομάδα» και βέβαια αυτή η ατάκα δείχνει ότι ο Λιθουανός είναι έξυπνος άνθρωπος αφενός καταλαβαίνοντας επακριβώς το τι γίνεται στον περίγυρο του ΟΦΗ και αφετέρου ότι αυτήν την στιγμή για τον ίδιο τον οργανισμό προέχει περισσότερο μια νίκη από την ραγδαία αγωνιστική βελτίωση.

Που βέβαια αυτό δεν μπορεί να συμβεί από την μια μέρα στην άλλη ούτε ο Λιθουανός έχει κάποιο… μαγικό ραβδάκι για να το κάνει πράξη. Όμως δίνει στους παίκτες του να καταλάβουν πως αυτήν την στιγμή ο προπονητής είναι που θα δώσει την κατευθυντήρια δύναμη για να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι.

Αποτελέσματα όπως αυτό της Θεσσαλονίκης θα δώσουν μια ηρεμία απαραίτητη για όσους δεν το καταλαβαίνουν πως και ο παίκτης το χρειάζεται και το έχει ανάγκη. Αυτό το πήρε ο ΟΦΗ και το κρατάμε μέχρι το Σάββατο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

13 σχόλια

  1. Άξιος ο νομπλιας αλλά ο Λιθουανός είναι ένα σκαλί παραπάνω… Η ομάδα έδειξε χθες πάθος, ψυχραιμία και ήξερε τι έκανε στο γήπεδο… Δείξαμε ότι έχουμε περιθώρια βελτίωσης ώστε να κάνουμε δύο άνετες νίκες μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου και μετά, βλέπουμε.. Αν γίνουν και κάνα δυο πετυχημένες μεταγραφές το Γενάρη, ίσως κάνουμε την έκπληξη.

    1. δηλαδη τα πιστευεται αυτα που γραφετε;η ομαδα θελει 7-8 μεταγραφες και να φυγουν παικτες που δεν κανουν οχι για τον ΟΦΗ που θελουμε αλλα ουτ για Β εθνικη…οσο γρηγορα το κατλαβετε τοσο το καλυτερο…διαφορετικα θα ειμαστε παντασ τις τελευταιες θεσεις και θα φταιει η ψυχολογια το ανχος και το ματι

      1. θα συμφωνουσα οχι μονο για 7-8 αλλα για 10 μεταγραφες αλλα χρειαζονται και λεφτα…δυο-3 καλες αν γινουν, θα φτιαξει η ομαδα

        1. Φίλε Μιχάλη αυτούς μπορεί η διοίκηση;; Αυτούς περνει… ηθικός αυτουργός όσο και αν σου φαίνεται παράξενο είναι ο Σαρρής που τους βαφτίζει παικταραδες και γεμίζει προσδοκίες τον κόσμο και όταν αυτοί μετά σέρνονται ο κόσμος τα περνει στο κρανίο…μετά είναι εκνευρίστηκο να βλέπεις να μην μπορεί κάποιος να κάνει πάσα στα δύο μέτρα και ο Σαρρής να τον αποθεώνει..και να γράφει φταίει η ψυχολογία ο διαιτητής το ανχως κτλ και όχι η ποιότητα των ποδοσφαιριστών…. δηλαδή για πόσο βλάκες μας περνάς;

  2. Όπως, πολύ σωστά, γράφεις Μάνο, ο χτεσινός βαθμός είναι περισσότερο ψυχολογική ένεση παρά αγωνιστική πρόοδος. Προσωπικά, είδα μια από τα ίδια. Άμυνα που, σε πολλές περιπτώσεις, πελαγοδρομούσε, κέντρο που πουλούσε εύκολα την μπάλα, επίθεση που, αν εξαιρέσει κανείς δύο ή τρεις φάσεις, δε μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις. Αν έμπαινε κι εκείνο το άχαστο στο τέλος θα μιλούσαμε για ακόμα μία ήττα… αλλά ΟΦΗ.
    Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενε κανείς να μεταμορφωθεί η ομάδα επειδή απλά άλλαξε προπονητή. Τα υλικά είναι αυτά και αναγκαστικά ο Λιθουανός θα πορευτεί με ό,τι έχει μέχρι τη διακοπή του Μουντιάλ. Ο στόχος είναι να κάνουμε δύο νίκες μέχρι τότε έτσι ώστε να ανασάνουμε κάπως βαθμολογικά. Μετά… έχει ο Θεός!

    1. η αμυνα δεν πελαγοδρομουσε…πιεστηκε, καποιες φορες πανικοβληθηκε, λογικο ειναι αλλα χοντρα λαθη δεν εκανε

      1. Ντάξει, το “πελαγοδρομούσε” είναι κάπως βαρύ. Το “υπέπεσε σε αρκετά λάθη” είναι πιο ενδεδειγμένο. Διότι, αν εξαιρέσει κανείς την εμφάνιση του Διαμαντή και ίσως του Λάρσον, οι υπόλοιποι έκαναν αρκετά προσωπικά λάθη που οδήγησαν σε επικίνδυνες καταστάσεις. Με λίγα λόγια, Βούρος και Μπαλογιάννης ήταν αρνητικοί. Εκτός των αμυντικών, ο Μεγιάδο ήταν για άλλη μια φορά εκνευριστικά κακός πουλώντας εύκολα τη μπάλα και χάνοντας πολλές προσωπικές μονομαχίες
        Γενικότερα, για μια ομάδα που έπαιξε κλειστά τις γραμμές της, τόσες τελικές από τον αντίπαλο δεν δικαιολογούνται. Γι’ αυτό, βέβαια, δεν ευθύνονται μόνο οι αμυντικοί παίκτες αλλά η συνολική αμυντική λειτουργία.

  3. Νομιζω ειναι αδικο να λεμε οτι η αμυνα πελαγοδρομουσε . Οταν το κεντρο δεν κραταει μπαλα κι η αμυνα σφηροκοπαται ασταματητα ειναι επομενο να υπαρξουν πολλες επικυνδηνες καταστασεις. Οι καλυτεροι κι εχθες ηταν οι Μανδας Διαμαντης Βουρος και Λαρσον . Θα γκρινιαζα ευκολα για καποιους που δεν μπορουν να παρουν τα ποδια τους αλλα οχι γι’αυτους τους τεσσερις . Χριαζομαστε εναν Τοραλ , εναν Γκερερο κι εναν Μπαλογιαννη ακομα .

  4. Με ένα παιχνίδι κριτική δεν γίνεται… ξέρουμε πολύ καλά τις αδυναμίες τις ομάδας.. κάποιοι παίκτες πρέπει να αποχωρήσουν…αλλοι γιατί δεν μπορούν να προσφέρουν και άλλοι γιατί δεν μπορούν πλέον να προσφέρουν…φυσικα και τους ευχαριστούμε…και θλίβομαι που μερικοί δημοσιογράφοι δεν βγαίνουν να το πουν ξεκάθαρα..να βγει ντόμπρα ο Σαρρής να πει δεν πας πουθενά με τον Στάικο πχ..ποτέ δεν το είπε δεν προσβάλεις τον παίκτη αντιθετος μάλιστα..αν είναι να κατέβω να παίξω και εγώ…

  5. Απο που συμοερανες ρε σαρη οτι ο τζου εχει ταλεντο;;;τοσες καρπαζιες εφαγες πλασαροντας τον κοσμο ταλεντα που ουτε στην Β εθνικη δεν στεριοσαν…λυπαμαι μονο αυτους που σε περνουν στα σοβαρα

    1. Ταλέντα αλλά μπορεί να έχει το παιδί, στη μπάλα δεν ξέρω αν εχει

  6. απο τη μια λυπαμαι να μιλαω ασχημα για παιδια που παιζουν στην ομαδα μας αλλα δεν γινεται να λεμε και ψεματα . πρωτα να σου φευγουν παικτες οπως γκαγιεγκος επασι λαμπρου κι υστερα να κουβαλας κατι στιβενς ντικο θοραρινσον τζου ντιουσε . . .για να μην πουμε για καποιους που μπενουν αλαγη ξεκουραστοι κι αντι να τρωνε σηδερα πανε περπατωντας . . . και να θελεις και εξαδα . . . ειναι σαν να σε τρωει ο κολος σου να υποβιβαστεις .

    1. Μα δεν μιλάς άσχημα… δηλαδή επειδή είναι στον ΟΦΗ αυτόματος θα πρέπει να είναι και παικταραδες;;ίσα ίσα τόσο μπορούν τόσο παίζουν…Αυτό το πράγμα που γίνεται από μερικούς με πρωτεργάτη τον Σαρρή λέγεται τακητσουκαλισμος ….. Δεν έχει ο κόσμος επίγνωση ότι το ρόστερ είναι χαμηλότερων προσδοκιών και μετά όταν η ομάδα βρίσκεται εδώ που βρίσκεται αγανακτήσει κόσμος και γκρινιάζει…λέει κάτσε αφού έχουμε ρόστερ 5 σας γιατί είμαστε προ-τελευταιοι κτλ ..και έχει δίκιο ο κόσμος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

19 − twelve =