Με μίσος, δουλειά δεν γίνεται…

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Αντιλαμβάνομαι και αποδέχομαι πλήρως την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί πέριξ του ΟΦΗ. Η ομάδα είναι τελευταία, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρώτου γύρου – κάτι που και εγώ δεν θυμάμαι να έχει συμβεί τα τελευταία 10 χρόνια, ακόμα και σε καταστάσεις πολύ πιο δύσκολες για την ΠΑΕ που αντιμετώπιζε προβλήματα και σε όλα τα επίπεδα.

Αυτό από μόνο του είναι ένα fact που δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας. Αρκεί για να βλέπουμε τις αντιδράσεις που βλέπουμε μετά από κάθε παιχνίδι στο Ηράκλειο, το κλίμα που διαμορφώνεται μέσα από τα social media και πάει λέγοντας. Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι, όλοι έχουν δίκιο – δεν υπάρχει ουδείς που να χαίρεται με την αγωνιστική κατάντια του ΟΦΗ, έστω και αν υπάρχουν ορισμένοι που να το εκφράζουν με άσχημο τρόπο φτάνοντας στο σημείο να χάνουν το δίκιο τους.

Αυτό όμως που εγώ δεν μπορώ να καταλάβω, ούτε να το δεχτώ και δεν πρόκειται να το δεχτώ και ποτέ μου είναι το μίσος που βγάζουν ορισμένοι για την ίδια την ομάδα. Το να εκφράζει κάποιος την δυσαρέσκεια του και τον εκνευρισμό του μετά το τέλος του αγώνα, το καταλαβαίνω. Τα συνθήματα που ακούγονται μετά τα παιχνίδια, επίσης τα κατανοώ και τα αποδέχομαι. Στο κάτω – κάτω στο γήπεδο πάμε, όχι στην εκκλησία για ν’ ακούσουμε τον ακάθιστο ύμνο. Και τα μπινελίκια μέρος της καθημερινής κουλτούρας μας είναι, τι να κάνουμε τώρα στην Ελλάδα ζούμε, στα Βαλκάνια βρισκόμαστε – δεν μπορούμε να γίνουμε (και ούτε θα γίνουμε) Σουηδία και Δανία.

Όμως το μίσος που βγαίνει προς τα έξω και διαχέεται τόσο απλόχερα από ορισμένους, εμένα με προβληματίζει. Το κάνουν ορισμένοι επειδή είναι εκνευρισμένοι με την ομάδα; Το κάνουν γιατί την βρίσκουν να διαμοιράζουν αυτήν την χολή στον περίγυρο τους; Δεν μπορώ να καταλάβω και σίγουρα δεν μπορώ να βρω απάντηση. Αυτό όμως που γνωρίζω και το γράφω είναι πως έτσι δεν γίνεται δουλειά. Και μιλάμε για ένα γήπεδο που ακόμα και με τα τόσο μεγάλα σφάλματα που έχουν γίνει φέτος, τα ατελείωτα λάθη, παραμένει ζωντανό, ενεργό και στο παιχνίδι με τον Ιωνικό έσπρωξε την ομάδα όσο μπορούσε βάζοντας τον καλύτερο του εαυτό.

Αντιδράσεις όπως αυτές που είδα με τα μάτια μου στην θύρα 8 και φράσεις που άκουσα και οι οποίες με έκαναν να κοκκινίσω και να ντραπώ. Και δεν ήταν ούτε μπινελίκια που πάνω στα νεύρα του θα τα πει ο καθένας, και εγώ έτσι αντέδρασα φεύγοντας από τα Καμίνια. Αλλά φράσεις που ντροπιάζουν εκείνους που τα είπαν. Με αυτό το κλίμα και αυτήν την εσωστρέφεια δουλειά δεν γίνεται και ούτε θα γίνει. Και ευτυχώς που υπάρχει ένα παιχνίδι στο Ηράκλειο και μετά διακοπή 40 ημερών για να καθαρίσει το μυαλό όλων μας – κάτι που πραγματικά το έχουμε ανάγκη ώστε από τον Δεκέμβρη να δούμε τι θα γίνει.

Υ.Γ. Έχω γράψει και στο παρελθόν, από την καθημερινότητα μου στο ρεπορτάζ του ΟΦΗ, ότι όλα τα προβλήματα του παρελθόντος ξεκινούσαν πάντα από το αγωνιστικό. Όταν εκεί βλέπαμε να γινόταν χαμός, ακολουθούσαν και στα υπόλοιπα κομμάτια του club (διοικητικό, οικονομικό). Ακόμα και τώρα που ο ΟΦΗ ποδοσφαιρικά έχει πέσει στα Τάρταρα, αποδεικνύεται ξανά και ξανά πως η τωρινή εποχή δεν επηρεάζεται ούτε διοικητικά, ούτε ιδιοκτησιακά.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

19 σχόλια

  1. Εσύ μας έλεγες από το Αύγουστο ότι όλα είναι καλά
    και τι υλικό έχουμε, και πολύ πολύ σανό πουλαγες
    τώρα δεν αγοράζουμε πλεον

  2. Δηλαδή να ζητήσουμε και συγνώμη που έχουν εξευτελίσει την ομάδα και έχει πιάσει πάτο.
    Είναι στην χειρότερη θέση τα τελευταία 60 χρόνια.
    Να πει ευχαριστώ ο κόσμος.
    Τώρα θα φταίνε αυτοί που δεν αντέχουν και ξεσπάνε και όχι οι πραγματικοί φταίχτες δηλαδή
    Σαμαράδες και Σια.
    Ρε κοίτα να δεις τι μας λένε !!!

  3. οταν βγαινανε οι υπευθυνοι της ομαδας τον αυγουστο και πανηγυριζαν προκαταβολικα οτι φετος παμε για εξαδα , ας προσεχαν…οταν εφερναν με μεγαλη καθυστερηση μαλιστα, παικτες αμφιβολου αξιας και ανετοιμους, ας προσεχαν….η πραγματικοτητα ειναι αμειλικτη, η ομαδα τελευταια στη βαθμολογια και ο κοσμος του οφη δεν σηκωνει αλλη κοροιδια….

  4. Συγγνώμη που νευριαζουμε που βρίζουμε όλους αυτούς που τώρα και τρία χρόνια ξεφτιλίζουν χωρίς κανένα σεβασμό την Ιστορία του ΟΦΉ. Συγγνώμη που μας χαλάνε τα Σ.Κ και τσακωνόμαστε με τις γυναίκες μας και φτάνουμε στα πρόθυρα του εγκεφαλικού. Συγγνώμη που δεν αγαπάμε αυτούς τους αστείους που φοράνε αυτή την φανέλα ενώ δεν θα έπρεπε ούτε απέξω απο το Γεντι Κουλέ να περνάνε!Συγγνώμη που φταίμε εμείς που κάνουμε τα ίδια λάθη συνέχεια και η ομάδα πάει για φούντο!!

    1. Δεν βιαζόμαστε να κάνουμε μια μεταγραφή απλώς για να γίνει. Οταν και τελικά ηρθαν ολοι αυτοί οι καινούργιοι μεταγραφικοι στόχοι και τούς είδα μια δυο τρεις φορές
      δεν έτριβα τα μάτια μου απο ικανοποίηση.
      Απλώς σκεφτόμουν αν αυτοί ολοι που τούς έφεραν πάλι σαν “γουρουνάκια στο σακι”, θα μπορουσαν να σηκώσουν το βάρος αυτής της φανέλας.
      Μόλις λοιπόν τους είδα όλους είχα γράψει τότε ότι εφεραν χειρότερους απο αυτούς που εφυγαν. Είχα αναφέρει ότι η ζημιά που έχουν κάνει στην ομάδα είναι ανεπανόρθωτη. Και όταν αυτοι μιλουσαν για εξάδα, τους ειχα γράψει οτι αν σώσουμε την κατηγορία φέτος θα είναι επιτυχία.
      Και πολλοί μου έλεγαν οτι τα παραλέω.
      Τούς ειχα αποκαλέσει αμπαλους αψυχους γιατί αυτή την εντύπωση μου είχαν δώσει.
      Όλοι αυτοί οι παίχτες όμως δεν φταίνε σε καμία των περιπτώσεων.
      Αυτοί που τούς μάζεψαν είναι ποιο αμπαλοι στο φινάλε.
      Εκεί που είχαμε δυνατό κέντρο και διμιουργουσε τώρα δεν υπάρχει, και εκεί ακριβώς είναι και το πρόβλημα.
      Τι να σου κάνει ο Γκερερο.
      Πέρυσι διμιουργουσε το κέντρο δεν είχαμε σέντερ φορ.
      Φέτος έχουμε σέντερ φορ και δεν έχουμε κέντρο, και εκεί ακριβώς επιβαρύνεται και η άμυνα που έχει καταρρευση.
      Και ο Θεός να βάλει το χέρι του παλι θα δυσκολευτουμε.
      Μη χειρότερα.

  5. Εσύ δεν ήσουν που αποκαλούσες υποτιμητικά όσους έλεγαν τα πράγματα με το όνομά τους, χοχλιούς; εσύ δεν ήσουν που παραμύθιαζες τον κόσμο (και δυστυχώς κάποιοι σε πίστευαν), ότι η φετινή ήταν δήθεν η καλύτερη μεταγραφική περίοδος της εποχής Σαμαράδων;
    Οι χοχλιοί και οι χοχλιοί και οι χοχλιοί. Τελικά άλλος ήταν ο χοχλιός.

    1. Η ομάδα δεν έχει ανάγκη ΜΌΝΟ τον κόσμο της όπως γράφετε… Αλλά και τον ΠΡΌΕΔΡΟ της που αντί να είναι στο ΓΕΝΤΊ ΚΟΥΛΈ να δωση οθηση από τη δική του Πλευρα σε ομάδα και κόσμο αυτός είναι στη λεωφόρο και κάνει ανάρτησης….και μετα μπουζούκια…καλα είναι τα € του κοσμακι κάθε Κυριακή που τα τσιμπάνε από τα Εισητηρια ε; αλλά το κοσμακι δεν τον ρωτάνε πως αντεχη ακόμα αυτή τη κοροϊδία και αυτή τη στεναχορια… ΌΧΙ κύριοι αυτό το συνοθυλευμα… Αυτή η συγκεντροση από κόπριες και αυτή η διοίκηση με πλάνα αεροπλάνα χρειάζονται αδιαφορία και αποχή… Αποχή από το γυπεδο και από τα € του κάθε οπαδού που δεινή για να πηγαίνης να ρημαξη τη ψυχολογία του..

  6. Εντάξει έχουμε όλοι δίκιο να φωνάζουμε, αλλά πιστεύω ότι αυτό πρέπει να σταματήσει στο παιχνίδι με τον λεβαδιακο οπιο και ας είναι το αποτέλεσμα. Τώρα μας έχει η ομάδα περισσότερο ανάγκη. Η χρονιά χάθηκε πιστεύω ότι θα σωθούμε,εμείς πρέπει να είμαστε κοντά στην ομαδα και η αρμόδιοι να διορθώσουν τα λάθη τους

  7. Είσαι συνυπεύθυνος Μανώλη μου που μας παρουσιάζες τους παίκτες Β εθνικής για παιχταραδες…ακόμα και τώρα δεν βγαίνεις να το πεις….

  8. Ειρήνη ημίν! Όπως και να είναι μια ομάδα, έχει ανάγκη τη ΣΥΜΠΑΡΆΣΤΑΣΗ του κόσμου για να αποδίδει πιο καλά, όπως κάνουν οι Εγγλέζοι για παράδειγμα…Θα ανακάμψει η ομάδα, πού θα πάει;.. εξάλλου “λεφτά υπάρχουν”… αλλιώς μην τα βροντήξει ο ιδιοκτήτης και τότε τι κάνουμε;;;

    1. Δηλαδή χρειαζόμαστε τον Μπούση για να είμαστε τελευταίοι στη βαθμολογία και τουλάχιστον για τρίτη φορά υποψήφιοι για υποβιβασμό;Ρε παιδιά σκέφτεστε καθόλου πριν γράψετε;

  9. Πάρτε το χαμπάρι οτι το μόνο πρότζεκτ της ομάδας μας είναι ένα και αυτο.
    Όποιος αντιμετωπίζει τον Όμιλο στη έδρα του θα πρέπει να φτύνει αίμα για να πάρει βαθμό.
    Είτε αυτός είναι Παο Οσφπ Παοκ Άρης η Αστέρας.
    Δε μπορείτε να σταθείτε ίσοι των περιστάσεων
    Ξεκουμπιστιτε.

  10. Όταν ξεκινάς το man to man με τον μανδα( που είναι ο mvp μέχρι τώρα..).και ενώ στο παιχνίδι χάνει την μπάλα δύο φορές από τα χέρια η μια μάλιστα για δυνατή γκέλα και με τα πόδια (γνωστη αδυναμία του άλλωστε)…και εσύ γράφεις δεν φέρει ευθύνη στα γκολ και τελειώνεις εκεί .. εννοείται ότι θα σε κατηγορούν όλοι Σαρρή….για χαζούς μας περνάς;;η για άσχετους με το ποδόσφαιρο;;;

  11. Διαγράφουμε και σχόλια τώρα αξιότιμε κ. Σαρρή; Εύγε! Συγχαρητήρια!

    1. Μα όταν τον ρωτάνε λέει δεν ξέρω τι φταίει….δεν παραδέχεται ότι οι παίκτες είναι επίπεδου Β εθνικής…εδώ μας έλεγε τον Γιοχου για βαρύ βιογραφικό..και ο τύπος έπαιζε στην Β Γαλιάς και η ομάδα του υποβιβάστηκε έχοντας την χειρότερη άμυνα…ο τζου λέει παίκτης ποιότητας…και βλέποντας το βιογραφικό του λες τι φάση;;.Με τον ζέρκαν θα τριβαμε τα μάτια μας…και όταν γυρίσει ο τσιλιανιδης που εδώ και 3 χρόνια γυρνάει…. μέχρι και για τον Τοραλ όταν έγραψα ότι θα τραυματίζεται συνέχεια και θέλουμε 10ριμου σχολίασε “” σταμάτησα να διαβάζω στο χρειαζόμαστε ένα 10ρι..όταν έχουμε τοραλ τσιλιανιδη νειρα μπουζούκι….τον Νειρα τον 35 τι περιμένουμε να βγάλουμε την χρόνια…ο μπουζουκης αν ήταν καλός θα τον κρατούσαν στον Παναθηναϊκό….ο τοραλ ποιότητα αλλά τι να το κάνεις αν παίζει 3 παιχνίδια και κάθεται 10….ο τσιλιανιδης τελείωσε ποδοσφαιρικά…δεν θα μου φτάσουν 20 ακόμη σειρές αν γράψω για όλους….
      ΥΓ πλέον ο κόσμος γνωρίζει ποδοσφαίρο Σαρρή και μια απλή αναζήτηση στο ίντερνετ λύνει πολλές απορίες

  12. φοβερη η ανακοινωση των συνδεσμων του οφη, συμφωνω 100% με οτι γραφουν

  13. Μπορουμε να πουμε 1 εκατομμυριο πραγματα για το πως και γιατι αλλα οπως αναφερθηκε και απο πολλους συνοπαδους, την κυρια ευθυνη την φερνει ο κυριος Μπουσης στον οποιο και θα απευθυνθω προσωπικα αν και δε νομιζω να το διαβασει ποτε αυτο το μηνυμα… ” Mr Bousis , ειναι τραγικο μεσα σε 2 ποδοσφαιρικες σεζον να ειναι η ομαδα παλι στον πατο. Πρεπει να φτασουμε παλι στον γκρεμο για να αντιδρασεις ? Αυτο δειχνει οτι δε μαθαινεις απο τα λαθη σου. And that’s no good. Δευτερον, υπαρχει μεγαλη εσωστρεφεια στο επικοινωνιακο κομματι , κανε κατι γιαυτο. φερε νεα ατομα επικοινωνιακα , δωσε λιγο χαμογελο αλλαξε λιγο την κατασταση- ολα γινονται με μια μυστικοπαθεια οι δημοσιογραφοι ειναι ολοι στο σκοταδι για το τι σκεφτεστε στο κεφαλι σας και ειδικα στα μεταγραφικα δεν εχω καταλαβει ακομα καθε καλοκαιρι γιατι τα ονοματα πρεπει να ειναι επτασφραγιστο μυστικο ? Φοβαστε μη μας τους κλεψει κανενας τετοια διαμαντια που ειναι? Αφου αυτοι που ερχονται ειναι κυριως ελευθεροι χωρις ομαδα. Πιθανοτητες δηλαδη να σου βγουνε 1 στις 10 , Τελος αν χρειαστεις βοηθεια στο ποδοσφαιρο, καλο ειναι να προσλαβεις καποιον που να γνωριζει καλα το αντικειμενο,καλυτερα απο εσενα και απο εμενα. Ενα τεχνικο διευθυντη με εμπειρια για παραδειγμα. Αλλιως ρωτα και εμας τους οπαδους εδω, απο τις συμβουλες μας να χασεις περισσοτερα απο αυτα που εχεις ιδη χασει δε νομιζω. Φιλικα Tony

  14. Τα ράφια είναι τελικά για τα σουπερμάρκετ Σαρρή ή προσδιορίζουν και το επίπεδο των μεταγραφών…??
    Συνέχισε έτσι,καλά το πας,το τραβάει ο οργανισμός σου το κράξιμο…Γιώ.Κυ

  15. Κάτι που δεν έχεις Σαρρή είναι ο ρεαλισμός…όταν παραδεχτείς ότι η αξία των παικτών είναι χαμηλότερου επιπέδου για τον ΟΦΗ που θέλουμε όταν κατονομάσεις….όταν στα ,man to man δεν θα γράφεις μόνο τα καλά που έκανε στο παιχνίδι ( βλέπε μανδα που γράφεις δεν έχει ευθύνη στα γκολ…και δεν γράφεις ότι του έφυγε η μπάλα δύο φορές και σοβαρό λάθος μάλιστα…ενώ αν έκανε απόκρουση σούπερ θα το έγραφες) μόνο και μόνο τότε ο κόσμος θα σε πάρει στα σοβαρά… προφανώς και στηρίζουμε τους παίκτες αλλά πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι τόσο μπορούν.. είναι λάθος σου να τους ανεβάζεις τόσο νομίζεις ότι κανείς καλό αλλά αντιθέτως κάνεις πολύ κακό…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five × five =