Video | Σεισμοί ως 4,8 βαθμών ταρακούνησαν την Κρήτη

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Διαδοχικοί σεισμοί ταρακούνησαν την Κυριακή με αποτέλεσμα ν’ ανησυχήσουν οι κάτοικοι της Κρήτης.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

3 σχόλια

  1. … Και συνήθως στην Αν. Κρήτη. Λέω τώρα εγώ . Μήπως είναι ώρα με τα χέρια για εξιλέωση και με δάκρυα μετανοίας να ξεχώσετε το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής που το καταχώσατε γιατί δήθεν εμπόδιζε τα έργα στο νέο αεροδρόμιο;

    1. O Θεός είναι αγάπη και όχι μίσος και εκδίκηση. Όποιος νομίζει ότι γίνονται σεισμοί εκεί γύρω γιατί κρύφτηκε το εκκλησάκι, μάλλον δεν έχει καμμία σχέση με τον Θεό, κιας νομίζει αυτός ότι έχει. Αυτά μου είπε ένας παπάς όταν του είπα ότι κάποιοι ισχυρίζονται κάτι τέτοιο. .

      1. Ακριβώς επειδή ο Θεός είναι αγάπη (βέβαια είναι και δικαιοσύνη αλλά αυτό δεν μας συμφέρει να το θυμόμαστε) όταν το κακό παραγίνει ή όταν μια θανάσιμη αμαρτία γενικευτεί και χρονίσει παρεμβαίνει προειδοποιητικά στην αρχή,παιδαγωγικά (”τιμωρητικά”)ακολούθως, με ένταση και μεθόδους που η πανσοφία και αγάπη Του επιλέγουν για την περίπτωση.Δηλαδή ο Ουράνιος Πατέρας ενεργεί όπως ο άνθρωπος πατέρας(σε παλαιότερες εποχές) για να επαναφέρει το παρασυρμένο παιδί στον ίσιο δρόμο. Πλήθος τέτοιων παιδαγωγικών τιμωριών συναντάμε στην εκκλησιαστική ιστορία τόσο σε έθνη (πχ Εβραίοι) όσο και σε επίπεδο κοινωνιών ή ατόμων.Τα πιο πάνω γραφόμενα είναι πολύ γνωστά στους Ιερείς μας αλλά ελάχιστοι μιλούν.Οι περισσότεροι είναι συμβιβασμένοι με το κοσμικό φρόνημα και θέλοντας να τα έχουν με όλους καλά κανακεύουν συνειδήσεις,ενώ θα έπρεπε να ”εμβάλλουν την καλήν ανησυχίαν”, και να οδηγούν ψυχές στην μετάνοια,στην εξομολόγηση και στην Θεία Κοινωνία.Δηλαδή στην σωτηρία.Αλλά αυτοί με ένα ”Ο Θεός είναι αγάπη”,δηλαδή αμνηστεύει τα πάντα, νομίζουν οι ταλαίπωροι ότι καθαρίσανε. Καλή σαρακοστή και καλή μετάνοια σε όλους μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five + 19 =