Το τσιπάκι της συσπείρωσης “γύρισε” με μια ανακοίνωση και μια συνάντηση

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Πάμε λίγο να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω μερικές εβδομάδες:

0-0 με την Λαμία – αποδοκιμασίες από το ημίχρονο και κακό κλίμα μετά το τέλος του αγώνα.

0-2 με τον Ιωνικό, αποδοκιμασίες μετά το παιχνίδι, αντιδράσεις και ξεφωνητό προς τους πάντες.

Σκεφτείτε τι έγινε χθες στο “Γεντί Κουλέ” και το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό: 0-1 στο 1ο λεπτό, ένας ΟΦΗ πολύ κακός για 60 λεπτά και δεν ακούστηκε το παραμικρό από την εξέδρα. Ούτε κιχ!

Τι άλλαξε μέσα σε μερικές εβδομάδες; Ότι συνέβη τα τελευταία 24ωρα και διαδραματίστηκαν από το πρωί της Πέμπτης όταν βγήκε η καυστική ανακοίνωση των συνδέσμων, για ν’ ακολουθήσει η συνάντηση του Μιχάλη Μπούση με τους εκπροσώπους των οργανωμένων και στο καπάκι να βγει 2η ανακοίνωση το πρωί της Κυριακής με ένα συσπειρωτικό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Ουσιαστικά η ιστορική αλληλεπίδραση του Μιχάλη Μπούση με τους οργανωμένους οπαδούς του ΟΦΗ ήταν εκείνο το γεγονός που γύρισε το τσιπάκι για να έρθει η νίκη με ανατροπή κόντρα στον Λεβαδειακό. Το έχω γράψει πολλές φορές και θα το ξαναγράψω άλλες τόσες. Το κλίμα που διαμορφώνεται, πολλές φορές σκόπιμα και από γνωστούς – άγνωστους, μέσω των social media δεν περνάει στις εξέδρες του “Γεντί Κουλέ”. Τρανή απόδειξη η ατμόσφαιρα και το κλίμα που υπήρχε στο γήπεδο.

Σημείωση πρώτη. Ο Ντουρμισάι κάνει το αυτογκόλ στο 1ο λεπτό και από την Θύρα 4 δεν ακούγεται το παραμικρό, περισσότερο σοκαρίστηκαν οι παίκτες παρά οι οπαδοί και για αυτόν τον λόγο μετά από λίγα δευτερόλεπτα ξεκίνησε η αντεπίθεση. Ακόμα και σε όλο το πρώτο ημίχρονο που ο ΟΦΗ ήταν κάκιστος, δίχως ενέργεια και δημιουργία στο παιχνίδι του, με δύο τελικές που δεν βρήκαν καν εστία και όμως με το που τελείωσε το πρώτο ημιχρονο οι παίκτες έφυγαν για τ’ αποδυτήρια μέσα σε χειροκρότημα σαν να ήταν εκείνοι που κέρδιζαν και όχι ο Λεβαδειακός.

Το κλίμα συσπείρωσης που δημιουργήθηκε τα τελευταία 24ωρα ήταν εκείνο που έφερε τη νίκη, πέραν των εμπνεύσεων του Νέιρα και του Μπιφουμά που ήταν καταλύτες στην διαμόρφωση του τελικού σκορ. Ακόμα και αν από την Κυριακή το πρωί μέχρι το βράδυ της ίδιας μέρας βρέθηκαν τα γνωστά ζιζάνια να διασπείρουν fake news και κλίμα αμφιβολίας γύρω από τον ιδιοκτήτη του ΟΦΗ και την ανακοίνωση των συνδέσμων, εν τέλει το κλίμα που διαμορφώθηκε ήταν εντελώς αντίθετο και απόλυτα συνυφασμένο με την ανακοίνωση που ανέβηκε το πρωί της Κυριακής. Η συνάντηση με τον Μιχάλη Μπούση που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου και όλα όσα ειπώθηκαν μέσα στους τέσσερις τοίχους που αποτυπώθηκαν με την ανακοίνωση της επόμενης μέρας ήταν ένα κομβικό σημείο προκειμένου το “Γεντί Κουλέ” ν’ αποτελέσει πλεονέκτημα και όχι μειονέκτημα για τους παίκτες του ΟΦΗ. Και όπως έχω ξαναγράψει ξανά και ξανά αυτό είναι που θα δώσει οξυγόνο του ΟΦΗ, εκτός από τα θετικά αοπτελέσματα, για να τον οδηγήσει στην φετινή περίεργη σεζόν που τον έβαλε σε περίεργα μονοπάτια με δική του ευθύνη ασφαλώς.

Όλα όσα έκανε ο Μπούσης το Σάββατο, με δύο συναντήσεις μέσα σε λίγες ώρες ήταν αρκετές για να γυρίσει ο διακόπτης – όχι αγωνιστικά γιατί αυτό θέλει χρόνο – αλλά κυρίως ενωτικά και μακριά από διχασμούς που παρότι είναι επιθυμία της μειοψηφίας, εν τέλει δεν τους περνάει όσο νομίζουν οι ίδιοι.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

10 σχόλια

  1. Καλά και άγια όλα αυτά τα περί συσπείρωσης (δεν το λέω ειρωνικά) αλλά αν δεν υπήρχε ο Νέιρα χτες τώρα θα λέγαμε άλλα… Τουλάχιστον είδαμε ότι αν επιστρέψουν δυο-τρεις κομβικοί παίκτες μετά τη διακοπή υπάρχει ελπίδα να σωθεί η κατηγορία. Ας μην επαναπαυόμαστε.

  2. Θα πω μια ιστορικη φραση του Παπασταθοπουλου στον Αρη Γατα ” αλλο παιχνιδι βλεπατε εσεις ” .Ποιο τσιπακι γυρισε; για αλλη μια φορα χαθηκε γκολ επιδη ο Ντικο δεν ξερει να σουταρει, για αλλη μια φορα χαθηκε αντεπιθεση γιατι ο Σταικος δεν ξερει να πασαρει και για αλλη μια φορα φταναμε στην επιθεση και δεν ειχαμε καποιον να την τελειωσει. Το οτι τα παιδια ετρεξαν παρα πολυ ειναι γεγονος , τοση κατοχη με τοσο γρηγορο ρυθμο νομιζω οτι δεν ειχαμε σε κανενα ματσ. Ηταν φυσικο ομως αφου μας μπηκε ο δαυλος στον κ . . ο απ’το πρωτο λεπτο. Οσο για τον κοσμο και την σταση του τιποτα δεν ειναι παραξενο. Το οτι αγαναχτουν καποιοι δεν σημενει οτι δεν αγαπουν τον ΟΦΗ . . . καποιοι αλλοι ονομασαν την αγαναχτηση του κοσμου ” μισος ” . Οποιος μιλησε για μισος να αφουγκραστει πιο προσεκτηκα τον πριν του αποδοσει χαρακτηρισμους σαν να γραφει εκθεση στην τριτη ταξη του δημοτικου. Μπραβο στους παικτες που παλεψαν με σθενος παρα την εληψη ταλεντου που μας χαρακτηριζει. Υ. Γ. Οι ωραιοτερες φασεις του αγωνα ειναι η αποκρουση του Βουρου του γιγαντα και στο 68′ νομιζω που συγκρουονται δυο παικτες της Λιβαδειας κι ο διαιτητης δεινει φαουλ σε βαρος του ΟΦΗ…

  3. 1. Η απογοήτευση δεν είναι μισος 2. Δεν υπάρχει τσιπακι, υπάρχει ο ΝΕΙΡΑ και 3. Αν δεν κάνουμε δύο τρεις καλές μεταγραφές το Γενάρη, όσους λόγους κι αν βγάλει ο πρόεδρος, θα παλεύουμε να σωθούμε.. Το να νικήσεις τον τελευταίο λεβαδιακο στην έδρα σου με την ψυχή στο στόμα, δεν είναι δα και κάνα κατόρθωμα…

    1. Απλά τα πράγματα…… απλά έλειπε ο Νέιρα….με ένα ακόμη τέτοιο παίκτη και ένα φορ τύπου Φελίπε νομίζω ότι το σώζουμε για φέτος….

  4. Αγαπητέ Μιχάλη συμφωνώ απόλυτα με τις λακωνικές αλλά απόλυτα περιεκτικές θέσεις σου. Να προσθέσω ακόμη ότι ο εκλεκτός μας Πρόεδρος πρέπει να κατάλαβε με τον πλέον δεικτικό τρόπο ότι αυτό που έκανε το Σάββατο το απόγευμα έπρεπε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα και να αποφευχθούν έτσι όλα συνέβησαν και κυρίως το τηλεφώνημα από την Αμερική με τα σκληρά λόγια του πατέρα #πέταξε τους τα κλειδιά και φύγε και σε αποζημιώνω εγώ#. Ο κόσμος θέλει έγκαιρη και ειλικρινή ενημέρωση από τον αρχηγό. Όσον αφορά τα υπόλοιπα θα βρεθούν λύσεις, όπου επιτακτική κρίνεται η ανάγκη να βρεθεί τουλάχιστον ένας νέος Νέιρα που να παίρνει την ομάδα στις πλάτες του όταν ο πολύ αξιόλογος τωρινός ταλανίζεται από τραυματισμούς.

  5. Η ομάδα χρειάζεται βοήθεια.
    Λάθη έγιναν πολλά, όμως ποιός δεν κάνει λάθη όταν δουλεύει.
    Ας αφήσουμε τίς γκρίνιες και να γίνουν δύο με τρεις προσθήκες 11αδας το χειμώνα.
    Ο ΟΦΗ είναι υγιής ομάδα.
    Ο ιδιοκτήτης του είναι Κύριος.
    Ας βοηθήσουμε όλοι.
    Το δικαιούται η ομάδα μας.

  6. Εγώ θα συνεχίσω να γκρινιάζω.
    Και βάλτε μου ΟΣΕΣ ταμπέλες θέλετε.
    Κερδίσαμε το κομποτιακό και νομίζουν όλοι ότι.οκ, σώθηκε η κατηγορία τώρα, πάμε να δούμε αν προλαβαίνουμε για 6αδα.
    Το ΜΟΝΟ που θέλω Μανο από σένα, είναι να αρχίσεις να σκέφτεσαι και την ΕΠΟΜΕΝΗ μέρα.
    Ξέρω ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι το κάνεις ανιδιοτελώς και από αγάπη, αλλά το λάθος είναι λάθος, άσχετα αν το κάνουμε ηθελημένα ή μη.

    Για να μη χαλάσω το……γιορτινό κλίμα (Γιορτή, επειδή νικήσαμε το Λεβαδειακό…οκ) δε θα αναφερθώ αναλυτικά, αλλά για να βγάλουν και νόημα αυτά που γράφω…….
    Σε όποια και αν παίζεις εθνική…..ΕΜΕΙΣ είμαστε ΕΚΕΙ.
    Κάποιος που είναι τώρα στα ηνία, μπορεί να πάρει ένα τσεκ από το μπαμπά και να τη κάνει…
    ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ δεν κατηγορώ, απλά θέλω να καταλάβετε μερικοί οτι ….είτε Γ εθνική, είτε τσάμπιονς λιγκ είτε κύπελλα και Ευρώπες είτε χωράφια στην Ιτέα…………..Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΦΗ είναι παρόν και ¨ΟΧΙ αυτός που κάνει προσωρινά το κουμάντο.
    Και να ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ.

  7. Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη..δεν μπορεί να περιμένεις από 2-3 παίκτες….ένα “καλό ξηλωμα” και ξανά ράψιμο

  8. Δε γύρισε κανένα τσιπακι… Ο νειρα και η τύχη δώσανε μια μικρή παράταση από τις στεναχοριες και τις λύπες στον κόσμο.. Μια μικρή παράταση χάρη στον νειρα που κέρδισε το τελευταίο λεβαδιακο.. Δυστιχος μη τρέφουμε όνειρα και αυταπάτες δεν έχει ο κόσμος το τόπι στα πόδια του για να κρυνη την τύχη του αλλά οι παιχταράδες που έχουμε και Δυστιχος αυτό ξέρουνε αυτό μπορούνε αυτό παίζουνε δηλ τίποτα. Και οι ητες θα ξανά γυρίσουν και η απογοήτευση και ο πρόεδρος θα τη κάνει..Ενα μικρό διάλυμα ήτανε….

  9. Γιατί το μυν του προέδρου ητανε:θα φύγω όταν με δίωξη ο Ο. Φ. Η.. Και ο ΟΦΗ είναι ο κόσμος του… Κάτι που το εκλαμβάνω κάπως ετσι:όσο δε μιλάτε όλα μέλι γάλα.. Συνεχίστε να καταπινεται μέχρι να φτιαξη η κατάσταση και αν φτιαξη η όλη κατάσταση… Αν αρχησετε τη μουρμούρα αφήνω τα κλειδιά.. Καπος έτσι μου ακούγετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 × 5 =