Η μεγαλύτερη μεταγραφική ανάγκη του ΟΦΗ είναι στα εξτρέμ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής.

Μπαίνοντας σε καλοκαιρινό αλλά χειμερινό mood μεταγραφών έχει ξεκινήσει (ορθώς) η συζήτηση για την μεταγραφική ενίσχυση του ΟΦΗ. Πολλά γράφονται, πολλά λέγονται η ουσία είναι όμως πως εκεί που ο ΟΦΗ τα είδε όλα στην κυριολεξία ήταν το ανύπαρκτο δημιουργικό του κομμάτι.

Και αυτό είναι το κομμάτι που έπληξε τον φετινό ΟΦΗ περισσότερο από κάθε άλλο. Λένε και γράφουν αρκετοί πως δεν έχει σκοράρει ο Γκερέρο, ο Ντουρμισάι έχει πετύχει μόλις ένα γκολ αλλά όταν έχει βγει ο πρώτος γύρος δίχως κανέναν από τους δύο δημιουργικούς σου χαφ (Τοράλ, Νέιρα) και με πειράματα στις θέσεις των εξτρέμ, τότε δεν μπορεί να δημιουργήσει φάσεις ούτε εγώ αλλά και τους Αρχάγγελους να κατεβάσουμε από τον ουρανό, φάσεις ο ΟΦΗ δεν θα έβγαζε ούτε μέχρι την Δευτέρα Παρουσία.

Όταν μια ομάδα που θέλει να παίξει ποδόσφαιρο κατοχής και όχι να αμύνεται, υποχρεώνεται σε ολόκληρο τον πρώτο γύρο να κάνει πειραματισμούς στις θέσεις των εξτρέμ – πότε με τους Μπαλογιάννη, Τοράρινσον που είναι μπακ και πότε με τον Λάρσον (που επίσης είναι μπακ) και έχοντας δει ελάχιστα παίκτες όπως ο Μπιφουμά ή ο Τζου που το παιδί είναι ένα prospect για το μέλλον αλλά προς το παρόν θέλει και χρειάζεται χρόνο, τότε αυτομάτως το μυαλό όλων πάει στην υποχρεωτική ενίσχυση του ΟΦΗ στα άκρα της επίθεσης.

Γιατί σαφώς και ο ΟΦΗ χρειάζεται έναν παίκτη που να έχει το εύκολο γκολ αλλά για να φτάσουμε στο εύκολο γκολ, πρέπει να υπάρχουν και οι προϋποθέσεις.

Και στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό που είδαμε για πρώτη και τελευταία φορά στον πρώτο γύρο δύο ενέργειες ενός κανονικού εξτρέμ (Μπιφουμά) είδαμε και δύο γκολ μετά από οργανωμένες επιθέσεις.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

10 σχόλια

  1. Έχω δει στο μουντιάλ, κάτι καλά παικτρονια…

  2. ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ 2 ΣΤΟΠΕΡ.
    ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ 1 ΟΚΤΑΡΟΔΕΚΑΡΟ.
    ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ 1 ΔΕΞΙ ΚΑΙ 1 ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΕΞΤΡΕΜ.
    ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ 1 ΦΟΡ.
    6 ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ 11ΑΔΑΣ
    ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ….ΒΑΣΙΚΟ 6ΑΡΙ Ο ΝΤΙΟΥΣΕ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΙΑΔΟ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟ.
    ΤΩΡΑ…..ΣΤΙΒΕΝΣ, ΓΙΟΧΟΥ, ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ, ΣΤΑΙΚΟΣ, ΚΑΜΑΟΥ, ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, ΠΑΣΑΛΙΔΗΣ…ΣΤΟ ΚΑΛΟ.
    ΤΟΡΑΛ, ΤΣΙΛΙΑ, ΝΤΟΥΡΜΙ…. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥΣ, ΧΡΟΝΙΑ!

    1. Συμφωνώ με τον Γιώργο. Τα λέει έτσι ακριβώς που είναι τα πράγματα και γιαυτό προτείνω να διώξουμε τον προπονητή και να βάλουμε τον Γιώργο.

  3. 6 παίκτες όπως λέει ο Γιώργος
    Συν τερματοφύλακα που μπορείς να βρεις ελεύθερο και οικονομικο τώρα,
    όπως Διουδης , και διώχνεις τώρα Σωτηρίου και το καλοκαίρι Στηβενς

  4. Δεκαρι χρειαζομαστε υποχρεωτικα,ξερουμε οτι νειρα και τοραλ ειναι ευπαθεις σε τραυματισμους, Εναν εξτρεμ σιγουρα, μαζι με μπιφουμα και τζου λογικα ειμαστε καλα. Γκερερο αν εχει διπλα του αυτους θα ανοιξει χωρους, τον πιστευω

  5. ΔΕΚΑΡΙ ή ΟΧΤΑΡΙ ή και τα δύο μαζί. ΠΟΥ ΝΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟΝ Κ…Ο ΜΑΣ ΚΑΤΩ!!!
    Ενώνει το κέντρο, συνδυάζει πλάγιους και επίθεση όποιοι και αν είναι αυτοί, υποστηρίζει την άμυνα και δίνει χρόνο να επανέλθουν και να ξαναμπούν οι ήδη υπάρχοντες κεντρικοί.
    Οι υπάρχοντες δεν είναι κακοί. Απλά είναι καμένοι.
    Είδαμε τόσο στα γκολ με τους ΠΑΣ και Άρη όσο και με τον Λεβαδειακό πως όταν ελευθερωθεί ο κεντρικός να κάνει παιχνίδι πως μπορεί να “ξεπάρει” η ομάδα.

    Όχι ότι δεν μπορούμε και κάτι καλύτερο

  6. Γνώμη μου είναι ότι για να γίνουν μεταγραφές πρέπει να υπάρξουν και αποχωρήσεις. Διότι δε γίνεται να δουλεύει ο κόουτς ένα ρόστερ 30+ παικτών. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία.
    Έχουμε και λέμε λοιπόν: ο Μπουζούκης είναι καλύτερο να βρει ομάδα είτε μόνιμα είτε ως δανεικός. Το παιδί δείχνει συνεχώς ότι δεν μπορεί να βοηθήσει στην παρούσα φάση. Ο Τζου πρέπει έρχεται από τον πάγκο μέχρι να ωριμάσει κάπως. Ο Μπιφουμά δείχνει ότι ναι μεν έχει καλά στοιχεία αλλά, δυστυχώς, είναι απροπόνητος και θα χρειαστεί χρόνο. Όσο για τον Τσιλιανίδη… άγνωστο αν πρόκειται ποτέ να ξαναπαίξει μπάλα και πόσο μάλιστα σε υψηλό επίπεδο. Συνεπώς, χρειάζονται τουλάχιστον δύο εξτρέμ ενδεκαδάτα και με εμπειρίες. Για τη θέση του φορ υπάρχουν οι Ντουρμισάι και Γκερέρο, οι οποίοι δεν κάνουν έναν Φελίπε. Όμως, δεν πρόκειται να αποχωρήσουν άμεσα. Άρα, ένα φορ περιοχής με καλά τελειώματα δε θα ήταν περιττό. Στο κέντρο, οι Μεγιάδο, Ντιουσέ, Περέα, Στάικος, Τοράλ και Νέιρα φτάνουν και περισσεύουν. Μόνο αν υπάρξει κάποια έκτακτη αποχώρηση θα πρέπει να γίνει κίνηση για τις θέσεις από 6 έως 10.
    Βάσει των παραπάνω, ο ΟΦΗ πρέπει να κινηθεί για 3 με 4 μεταγραφές (ενδεκαδάτες όλες) έτσι ώστε να βγει η χρονιά. Αν πάει για 6-7 παίκτες θα χαθεί η μπάλα. Οι ομάδες δε χτίζονται το χειμώνα αλλά το καλοκαίρι.

  7. αν πάμε ΚΑΤΩ από 5 μεταγραφές…μεταγραφές λέω, όχι καραγκιοζιλίκια, Πίου κλπ…
    οι μισοί ομιλητές να συνταγογραφήσουν υπογλώσσια….
    εγώ προειδοποίησα…

  8. Αμα παρουμε παικτες να μου τουςκρεμασετε σκουλαρικι.
    Δε βαρεθηκατε αληθεια να γραφετε για θεσεις και ονοματα αφου στο τελοςκαι μεταγραφες δεν θα κανουμε και θα φταινε οι γρινιαρηδες και αχαριστοι οπαδοι που διαμαρτυρονται

  9. Πολυ φοβαμαι οτι θα φαμε πικρα οσον αφορα τις μεταγραφες
    Κριμα τους αγωνες,τις πορειες και τις εκδρομες εκτος εδρας
    Αν ηξερα την καταληξη δεν θα κουνουσα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 × one =