Πιο μεγάλες καμπάνες και από την Αγιά Βαρβάρα

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule.

Μαζί τους πάντα θα είναι μια μάχη διαφορετικών κόσμων. Μια ομάδα και ένας κόσμος από την μια πλευρά που προτάσσει την περηφάνια και την προσπάθεια για ανεξαρτησία και από την άλλη πληρωμένοι οπαδοί, συμφέροντα και υπάλληλοι κάθε λογής. Έτσι και αλλιώς έχουν μάθει να κλαίγονται όποτε παίζουν με τον ΟΦΗ γιατί για 30 ολόκληρα χρόνια είχαν μάθει να παίζουν… διαφορετικά το παιχνίδι. Να παίρνουν παίκτες όποτε γουστάρουν, ενίοτε να τους κατεβάζουν από τα λεωφορεία ή να τους παίρνουν από τα αεροπλάνα, ακόμα και να δίνουν κάποια θεαματικά παιχνίδια κόντρα στον ΟΦΗ για να διασκεδάσουν το πόπολο.

Όταν έχεις μάθει να μην ενοχλεί κανείς στο Ηράκλειο και να περνάς αέρα και ξαφνικά από το 2012 και μετά να τρως την μια σφαλιάρα μετά την άλλη, ε φυσικο είναι τα αγόρια από την Αθήνα να παρεξηγούνται και να κλαίγονται επειδή ο ΟΦΗ των 10 παικτών δεν έπαιζε φουλ επίθεση αλλά επιχείρησε να πάρει τη νίκη που τελικά πήρε τον βαθμό. Όταν έχεις μάθει να σε τροφοδοτεί το μίσος για τον ΟΦΗ για δεκαετίες ολόκληρες και στο παιχνίδι της Τετάρτης ασχολείται ένα ολόκληρο γήπεδο με την Κρήτη και το Γεντί Κουλέ, ε δεν θέλει και πολύ για να σου δημιουργήσει η ομάδα ψυχολογικά προβλήματα.

Πολύ περισσότερο όταν στα τελευταία 14 παιχνίδια ο Παναθηναϊκός μετράει μόνο 4 νίκες, ε τον πελάτη δεν θες να τον έχεις και δυσαρεστημένο γιατί σου κάνει ναζάκια στην συνέχεια.

Βέβαια ένας οργανισμός όπως ο δικός τους που λόγω του παρελθόντος τους, είναι με διαφορά από τον δεύτερο ο πιο κακομαθημένος της Ελλάδας, είναι απολύτως φυσιολογικό να μην δέχεται τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη.

Τον περασμένο Φλεβάρη όταν ο ΟΦΗ έκανε την ανατροπή, μας ζάλισαν για 10 24ωρα, βρήκαν να ασχοληθούν με τα παπούτσια του Σελίμοβιτς, έβαλαν δυναμόμετρο στην αποβολή του Βιγιαφάνες και την κόντρα με τον Τσιλιανίδη, βρήκαν κάθε δικαιολογία που μπορεί να δημιουργηθεί ώστε να σε πρήξουν.

Τα ίδια κάνουν και από προχθες το βράδυ. Έχουν επιστρατεύσει κάθε καρυδιάς, καρύδι για να μας πείσουν ότι αδικήθηκαν κόντρα στον ΟΦΗ. Για τις ανοησίες δε, λαοπρόβλητων αρθρογράφων του, που γράφουν δεξιά και αριστερά, τόσα φτάνει ο εγκέφαλος τους και μέχρι εκεί πάει. Κατά την γνώμη μου, ορθώς ο ΟΦΗ έχει δείξει πως δεν ασχολείται με αυτούς, στο τέλος θα πέσει στο επίπεδο τους και εμείς θέλουμε να είμαστε ξεχωριστοί και όχι σαν τα μούτρα τους. Ο ΟΦΗ κάνει την δουλειά του, εμείς την δική μας και αυτοί την δική τους. Μόνο που δεν έχουν καταλάβει πως η δική τους δουλειά είναι για τα σκουπίδια και τίποτα περισσότερο.

Το πρήξιμο του περασμένου Φλεβάρη επαναλαμβάνεται με πολύ μεγάλη συνέπεια. Από προχθες το βράδυ δεν έχουν σταματήσει να επιδίδονται σε ένα ρεσιτάλ γραφικότητας που φτάνει στον βαθμό της γελοιότητας. Μόνο και μόνο επειδή δεν κέρδισαν γιατί δεν έχουν μάθει να χάνουν ή να μην κερδίζουν. Όσο και αν ο ίδιος ο προπονητής τους, τους ξεφτίλισε αυτοί εκεί επιμένουν. Που φρόντισαν να επιστρατεύσουν μέχρι και τον ξεχασμένο Κατσουράνη – απλά και μόνο για να περάσει το δικό τους.

Δεν έχουν μάθει στην ισονομία, δεν έχουν μάθει στο 50-50 και καθόμαστε τώρα Πρωτοχρονιάτικα να καταναλώνουμε δύναμη και ενέργεια για αυτούς. Από την μια αν δεν μιλήσουμε και εδώ στο Ηράκλειο, που έχει απέναντι του ένα ολόκληρο σύστημα, ποιος θα το κάνει; Για αυτό έχω επαναλάβει και θα το λέω συνέχεια πως ο ΟΦΗ πρέπει να χτίσει το δικό του σύστημα που να είναι μπετόν αρμέ απέναντι σε τέτοιες φαιδρότητες μιας και στην πρωτεύουσα δεν τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο παρά μόνο η πάρτη τους.

Από την άλλη το επαναλαμβανόμενο πρήξιμο δεν έχει τέλος, τα έχουν κάνει σε όλους σαν το καμπαναριό της Αγίας Βαρβάρας και ακόμα δεν άλλαξε η χρονιά.

Αλλά ξέχασα τώρα έχουν μπροστά τους το εσωτερικό δίτερμα οπότε δεν θα έχουν χρόνο να ασχοληθούν με κάτι άλλο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

10 σχόλια

  1. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ασχολούμαστε με τα Νούμερα, τους Καραγκιόζηδες, τους Ξεφτίλες που μια ζωή στο παράπονο, στη μουρμούρα και στη μιζέρια είναι. Μην ασχολείστε μαζί τους γιατί το παίρνουν απάνω τους. Τους δίνουμε και αξία. Τελικά ρε παιδιά τι θα γίνει με τα κοράκια; Θα συνεχιστεί για πολύ αυτή η κατάντια; Δεν θα τους βάλει χέρι κανείς απ’ την Ομάδα; Αλλά ξέχασα… Εδώ τα του οίκου μας δεν μπορούμε να λύσουμε, με τα κοράκια θα ασχολούμαστε! Άντε και Καλή Χρονιά σε όλους μας με υγεία, δύναμη, ειρήνη, χαρά, ευτυχία, κουράγιο, αισιοδοξία, φώτιση σε όλο τον κόσμο και δη στους Διοικούντες & Καλή Τύχη στην Ομάδα μας!

  2. Να κανει διαβημα η ΠΑΕ στην Cosmote για αρχη…δεν ειναι περιγραφη αγωνα αυτη….και συνεργαζομαστε υποτιθετε

  3. Σωστά Γιώργο. Άλλο ένα θέμα κι αυτό.

  4. Τι ασχολείσαι ρε Μανώλη με τα κομπλεξ του βαζελου; άστους να βράζουν στο ζουμί τους, εμείς κοιτάμε μπας και κερδίσουμε το Βόλο να πάρει τ απάνω της και βαθμολογικά η ομάδα, γιατί αρχίζει να συνέρχεται σιγά σιγά.

  5. Παιδιά, κι εμείς τα ίδια λέμε όταν παίζουμε με Λαμίες, Ιωνικούς, Ατρόμητους, Τρίπολες και κάνουν καθυστερήσεις για να κρατήσουν το αποτέλεσμα μέσα στο Γεντί Κουλέ.
    Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Όταν μια ομάδα δεν μπορεί να χτυπήσει το ματς στα ίσια (είτε επειδή είναι κατώτερη του αντιπάλου της είτε επειδή μένει με παίκτη λιγότερο από νωρίς) κάνει ό,τι μπορεί για να μη χάσει. Δεν είναι ντροπή αυτό. Επαγγελματική εμφάνιση λέγεται.
    Τώρα, τι λένε οι άλλοι δεν πολυενδιαφέρει και κανέναν πέρα από αυτούς τους ίδιους. Ας μάθουμε να ζούμε με αυτό: τη μία είσαι εσύ ο θύτης και την άλλη είσαι το θύμα. Μην τρελαινόμαστε.

    1. Συμφωνώ. Μόνο που εμείς δεν καθόμαστε να τους σπάμε τα… @@ και τουλάχιστον στο Ηράκλειο, δημοσιογραφικά, είμαστε σοβαροί. Τώρα από εκεί και πέρα όταν βλέπω και μου γράφουν, Δημήτρη, την φράση “τώρα τι λένε οι άλλοι” θέλω να μπω στον υπολογιστή. Αυτός ο “ωχαδερφισμός” του να μην σχολιάζουμε και να μην γράφουμε για τους άλλους που κάνουν συντονισμένες επιθέσεις στον ΟΦΗ, εμένα θα με βρίσκει απέναντι. Δεν γίνεται να μην τρελαινόμαστε.

      1. Μωρέ, ναι, πάντα τα σπάγανε και πάντα θα τα σπάνε τα παπαγαλάκια των “μεγάλων” ομάδων. Είναι και αρκετούτσικοι, θα ακουστούν περισσότερο. Όταν δεν έρχεται το αποτέλεσμα θα βρουν ό,τι δικαιολογία θες και θα τα ρίξουν ακόμα και στη μπάλα ότι είναι… στρογγυλή! Εμείς, γιατί να μασάμε; Αφού τα ξέρουμε, ρε Μάνο, χρόνια τώρα. Δεν είμαστε χτεσινοί. Άσε τα “μπινελίκια” για τους πιτσιρικάδες. Εμείς γεράσαμε για να τρελαινόμαστε με κάτι τέτοιες (γνωστές) συμπεριφορές.

  6. Δηστυχως πρεπει να παραδεχτουμε την αληθεια , αυτος που χαλασε τη γιορτη του αλλου ηταν ο βαζελος . Για ‘μας ενα καζο στον αηττητο επιδοξο πρωταθλητη θα ηταν τεραστια χαρα και καταφερανε να μας το χαλασουν στο 97’ . Φανταστητε τους αηττητους να χανουν απο μια ομαδα που βαζουν γκολ μονο οι αμηντικοι της , που εχει σαραντα τραυματιες και παιζει και με δεκα σε ολο το ματσ. Φανταστητε τους να τρωνε αλλη μια καρπαζια απ’το “παραρτημα” … εγκεφαλικο θα παθεναν. Αυτη τη γιορτη μας τη χαλασαν , τωρα γιατι γκρινιαζουν δεν καταλαβενω . Δεν εχουν καταλαβει απο τι γλιτωσανε ; ; ;

  7. Μάνο……ο ΜΟΝΟΣ λόγος που θα ασχοληθώ με τα λαγουδάκια, είναι αν έχω μια τσάντα κρομμύδια μαζί μου….
    Άστους στην υστερία τους!!!!!
    Καλή χρονιά ομιλήτες….
    Ελπίζω να πάρουμε τουλάχιστον μια δεκαρά παίχτες γιατί αν το πάμε…..με το πρότζεκτ…και πάρει μόνο 3……τη κάτσαμε…..και έχουν και ελλείψεις τα φαρμακεία…..Πάρτε υπογλώσσια απο δα….

  8. Η ομάδα, αδυνατεί να σκοράρει.. Αν δεν γίνει κάποιο μεταγραφικό θαύμα, θα παλέψουμε με ιωνικο, λεβαδιακο και Λαμία, για την παραμονή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 × 2 =