Μια ήττα έδειξε τον δρόμο για τον ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Εξαρχής είχα βάλει ως αφετηρία του φετινού ΟΦΗ το παιχνίδι με τον Ατρόμητο – το πρώτο μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Οι λόγοι είναι προφανείς. Αφενός, τόσο ο ΟΦΗ, όσο και ο Νταμπράουσκας ήταν τυχεροί στον γάμο τους γιατί λίγες εβδομάδες μετά την έλευση του στο Ηράκλειο, υπήρχε μπροστά τους μια 40ημερη διακοπή που ισοδυναμούσε με κανονική, καλοκαιρινή, προετοιμασία.

Ο Λιθουανός στάθηκε τυχερός, για το μομέντουμ, βρήκε τον χρόνο για να δουλέψει την ομάδα όπως εκείνος ήθελε και σιγά – σιγά θα έβαζε τις δικές του ιδέες στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Το παιχνίδι με τον Ατρόμητο ήταν εκείνο που έδειξε τον δρόμο όταν και το τελείωσε με 74% κατοχή μπάλας και 21 τελικές φάσεις.

Τι έλειψε; Το γκολ.

Στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι με τον Βόλο, το δεύτερο ημίχρονο ήταν ακόμα καλύτερο εκείνου με τον Ατρόμητο. Είχε φρέσκες ιδέες, εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, δεν ήταν προβλέψιμος, τελικές.

Τι έλειψε; Το γκολ.

Απέναντι στον Παναιτωλικό ο, καλύτερος φετινός ΟΦΗ τα είχε όλα:

– Διάρκεια στο παιχνίδι του
– Εξαιρετικό πρέσινγκ
– Άψογη κυκλοφορία της μπάλας
– Ασταμάτητο spacing που σε συνδυασμό με τα τρεξίματα μακριά από την μπάλα, τον κάνει να είναι ασφυκτικός προς τον αντίπαλο – σε σημείο που να μην μπορεί να αναπνεύσει εκείνος. Το έζησε και ο Βόλος που δεν πέρασε το κέντρο για 94 λεπτά, το πέρασε και ο Ατρόμητος που έπαθε τα ίδια αλλά παραδόξως ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος.

Η σημασία είναι πως ο ΟΦΗ από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο και μετά παρουσιάζει μια ανοδική πορεία που είναι συνεχώς αυξανόμενη από το ένα στο άλλο. Οι ανεβασμένοι δείκτες του δείχνουν και την βελτίωση μέσα στον αγωνιστικό χώρο τόσο αμυντικά, όσο επιθετικά.

Ο ΟΦΗ πριν της διακοπής και ο ΟΦΗ του μετά Δεκεμβρίου δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Ο ΟΦΗ σε τέσσερα παιχνίδια δέχεται σχεδόν καθόλου φάσεις και από εκεί που τον περασμένο Νοέμβρη ήταν προτελευταίος στην δημιουργία φάσεων έχει καταφέρει ν’ ανέβει στην έβδομη θέση – με μόλις δύο λιγότερες από τον Βόλο.

Ότι και να λένε οι παρίες δεξιά και αριστερά, σαφώς υπάρχει θέμα ποιότητας μεσοεπιθετικά γιατί αν υπήρχε και αυτή τότε θα είχε πάρει έξι βαθμούς με Βόλο, Ατρόμητο και θα κάναμε διαφορετική συζήτηση. Το έχουμε εξαντλήσει αυτό το θέμα και δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να το επαναφέρω στο τραπέζι.

Το σημαντικότερο είναι πως ο ΟΦΗ παρουσιάζει μια σταθερά αυξανόμενη εικόνα που δείχνει πως έχει ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια βελτίωσης για την συνέχεια του πρωταθλήματος ώστε να χτίσει κάτι πολύ καλύτερο για την επόμενη χρονιά.

Ένα είναι σίγουρο πως ο Βάλντας Νταμπράουσκας ότι υποσχέθηκε, έχει καταφέρει να προλάβει να το κάνει πράξη. Στις πρώτες προγραμματικές του δηλώσεις είχε υποσχεθεί μια ομάδα που παίζει κυριαρχικό ποδόσφαιρο και πνίγει τον αντίπαλο της.

Και αν το 4-0 είναι αυτό που μένει στους περισσότερους, αυτό που άρεσε και αρέσει περισσότερο από κάθε τι άλλο είναι η εικόνα του στο Αγρίνιο. Γιατί οι νίκες φέρνουν την ψυχολογία, αλλά το ποδόσφαιρο τον κόσμο στο γήπεδο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

15 σχόλια

  1. Ρε Σαρρη ,που δηλωνεις και δημοσιογραφος, ειλικρινα το εχεις τελειωσει το σχολειο? Ελεος δωστα καπου για επεξεργασια πριν τα δημοσιευσεις.

    1. Με το ζόρι τελείωσα το δημοτικό, άστα να πάνε.

    2. Φίλε καλημέρα.. δεν υπάρχει κανένας λόγος να προσβάλεις έναν άνθρωπο που απλά γράφει την άποψή του, έστω και από δημοσιογραφική σκοπιά… δεν το λέω για να προστατέψω τον Μανώλη ή να τον υπερασπιστώ.. απλά αν έμπαινες στη θέση του είμαι σίγουρος ότι δεν θα σου άρεσε να σου μιλάνε με τέτοιο τρόπο..
      Και η αλήθεια είναι ότι ναι η ομάδα χθες έπαιξε φοβερά σε σημείο να μας παραπέμπει σε εποχές πριν το 2000..

      1. GTasta μου, είσαι πολύ σωστός, ο Σαρρής ποτέ δεν έχει πουλήσει σανό και λέει απλώς τη γνώμη του. Και εσύ, όπως και εγώ, δε σπεύδεις να τον υπερασπιστείς ποτέ, απλώς είσαι αντικειμενικός και αντιλαμβάνεσαι την αλήθεια.
        Μανώλη συνέχισε έτσι, εγώ και ο GTastas θα σε ακολουθούμε ό,τι -απλή- άποψη κι αν εκφράζεις!

        ΛάτρηςΣουΜαζίΜεGTastaro-4-.

  2. Πολυ καλος ηταν ο ΟΦΗ και επιτελους ηταν και ουσιαστικος . Το συχαμα της βραδυας ηταν ο διαιτητης κι ας μην εδωσε χοντρα σφηριγματα , εφηυρε φαουλ και μοιρασε κιτρινες που ηταν σκετη ξεφτηλα , για να μην πουμε οτι το σπροξημο στον Ντικο μες στην περιοχη δεν ηταν με το σωμα αλλα με το χερι… τσιμουδια απο το VAR. Και γαμω την ΕΠΟ. Ειναι η ιδια ΕΠΟ που δεν καλει τον Βουρο στην εθνικη ομαδα . Ετσι θα παει μπροστα ο αθλητησμος , με κοπροσκυλα για τιμονιερηδες.

  3. Επιτέλους έχουμε προπονητή αλλά ας τον βοηθήσει και η διοίκηση με δύο τρεις καλές μεταγραφές…

  4. Επιτέλους! Φάσεις και μέσα στην περιοχή περισσότεροι παίκτες. Γιατί μόνο με τον φορ και όλη την αντίπαλη άμυνα πάνω του, γκολ δεν βάζεις τρεις ώρες να παίζεις!

  5. Αυτός είναι προπονητής!!!!!!!!!!!! όλα τα λεφτά!!!!!!!!!!! Επιτέλους Βλέπουμε ποδόσφαιρο, πολύ ωραίο!!!!!!!!!!!

  6. Μανώλη καλημέρα, εύχομαι να είσαι καλά.. ήθελα να σου πω δύο πράγματα που σκέφτομαι..
    1) θεωρείς ότι υπάρχει θέμα ψυχολογίας των παικτών όταν παίζουν εντός έδρας? Και το ρωτάω βάσει των αποτελεσμάτων γιατί στις τρεις νίκες ήδη έχουν γίνει εκτός έδρας.. δεν ξέρω αν έχει η ομάδα ψυχολόγο αλλά θεωρώ ότι ίσως χρειάζεται..
    2) έχεις πει δυο πράγματα, ένα ότι έχεις χάσει τους γονείς σου και ο πόνος είναι φυσιολογικός και λυπάμαι και εγώ για αυτό παρεμπιπτόντως, και δεύτερο ότι στην ουσία σου έχουν απομείνει οι δικοί σου άνθρωποι.. επειδή λοιπόν από ότι γνωρίζω έχεις μία κορούλα -δεν ξέρω αν έχεις και δεύτερο παιδί- ίσως θα ήταν καλό να ελαττώσεις ακόμα και να κόψεις το τσιγάρο.. για να συνεχίσεις να είσαι στήριγμα στους δικούς σου ανθρώπους.. το λέω καθαρά από εκτίμηση και ενδιαφέρον (έχασα κ εγώ τον πατέρα μου) και πάντα με σεβασμό προς εσένα.. εύχομαι καλή συνέχεια στην ημέρα σου..

    1. Οι δύο έχουν γίνει εκτός έδρας, αυτό ήθελα να γράψω…

  7. Μεγάλη νίκη τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά αυτή στο Αγρίνιο. Για μένα, βέβαια, δε λύθηκαν όλα τα προβλήματα επειδή “ξεμπούκωσε” η ομάδα χτες. Σαφώς και υπάρχει βελτίωση σε όλους τους τομείς (αμυντική συμπεριφορά, τρανζίσιον μπροστά-πίσω, επιθετικές επιλογές) αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ο αντίπαλος αφενός έπαιξε ανοιχτά, αφετέρου ήταν σε πολύ κακή μέρα. Λίγο η δική μας -ομολογουμένως καλή- απόδοση, λίγο η ανυπαρξία του Παναιτωλικού και το ότι δεν κλείστηκε, έφεραν το χτεσινό αποτέλεσμα, το οποίο ήταν ταμάμ. Περιμένω να δω ανάλογες εμφανίσεις και αποτελέσματα κόντρα σε ομάδες που θα παίξουν ταμπούρι, ειδικά μέσα στο Γεντί Κουλέ. Και φυσικά μία με δύο ποιοτικές προσθήκες για να ανέβει η ποιότητα του ρόστερ και να στηριχθεί ο προπονητής. Για να πάμε χωρίς άγχος μέχρι το Μάιο και να μπουν επιτέλους οι βάσεις για έναν σωστό ΟΦΗ.

  8. εχουμε να πολυ καλο προπονητη, που πρεπει να στηριχθει με μεταγραφες για να κανει την ομαδα αυτη που καποτε θαυμαζε ολη η Ελλαδα.

  9. Στην Τούμπα θα διαπιστώσουμε εάν συνεχίζει ή είναι επί του παρόντος η ομάδα σε περίοδο ανάκαμψης. Όχι μόνο από θέμα συνολικής απόδοσης αλλά και για κυνηγήσει το αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι η θέληση που έδειξε η ομάδα στον αγώνα με τον Παναθηναίκό μπορεί να είναι ο φάρος. Βέβαια υπάρχει ο παράγοντας διαιτησία, πολύ φοβάμαι ότι θα παίξει αρνητικό ρόλο (για μια ακόμα φορά) αλλά ας δείξει η ομάδα καλό πρόσωπο και βλέπουμε.

  10. Σε σχόλιο παραπάνω του Δημήτρη που γράφει για την ανυπαρξία του Παναιτωλικού, να του θυμίσω ότι τέτοια παιχνίδια τα χάναμε χωρίς να ξέρουμε τον λόγο.

  11. Ο Νταμπρα πρέπει να έχει μαγικές ικανότητες.
    Αφού μπόρεσε να μας κάνει να βλέπουμε μια αλλη ομάδα και να τρίβουμε τα μάτια μας.
    Μεταμόρφωσε το ροστερ που πριν κάνα μήνα τους βλέπαμε και θέλαμε να αλλάξουμε κανάλι.Μη μου λέτε στάθηκε τυχερός που ήρθε η διακοπή και βρήκε το χρόνο να ετοιμάσει την ομάδα.
    Ο άνθρωπος αυτά τα εργαλεία βρήκε και τα δουλεύει σωστά. Με λίγα λόγια είναι Μάστορας στη δουλειά του.
    Τα ίδια εργαλεία είχε και άλλος και δεν μπορούσε να τα δουλέψει.
    Εαν συνεχιστεί αυτη η ανοδική πορεία τις ομάδας, και δέσουν σε αυτή και οι νέες προσθήκες, τότε θα έχουμε όντως υψηλούς στόχους.
    ΜΠΡΆΒΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 × two =