Βήμα βήμα χτίζει την εξέλιξη του

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Genrikoule.

Η αλήθεια είναι πως παραμονές του αγώνα με τον Παναιτωλικό ήμουν στο να πάω ή να μην πάω στην Τούμπα.  Μετά το παιχνίδι του Αγρινίου πειστικά οριστικά ακόμα περισσότερο πως αυτή η ομάδα που βλέπουμε από παιχνίδι σε παιχνίδι δεν έχει πιάσει ταβάνι στην απόδοση της. Πίστευα πως στην Θεσσαλονίκη ο ΟΦΗ θα παρουσίαζε μια ακόμα καλύτερη εκδοχή αυτού που έχουμε δει μέχρι τώρα και αν ο Περέα δεν αποφάσιζε να πυροβολήσει τον Κοτάρσκι αντί να τον… χαϊδέψει τώρα θα κάναμε άλλου είδους συζήτηση.

Επι της ουσίας ο ΟΦΗ έδειξε στην Τούμπα πως κάθε παιχνίδι που περνάει είναι για εκείνον ακόμα ένα βήμα προόδου και χτισίματος της νοοτροπίας που περνάει ο Νταμπράουσκας στους παίκτες του. Το γκρουπ του Λιθουανού έχει μπει απόλυτα στην αγωνιστική φιλοσοφία του, μοιάζει να του έδωσε πίσω απλόχερα τον χρόνο που ήθελε ο «Ντάμπρα» όταν εκείνος το στήριξε στις πρώτες εβδομάδες της παρουσίας του στον ΟΦΗ.

Η εξέλιξη του ΟΦΗ περνάει μέσα από τον δύσκολο τρόπο ενίοτε και σκληρό. Τον δοκίμασε κόντρα στον Ατρόμητο, τον δοκίμασε με τον Βόλο, τον δοκίμασε επίσης σε Λεωφόρο και Τούμπα. Στο παιχνίδι της Τούμπας ο ΟΦΗ επέλεξε να αμυνθεί από το να επιτεθεί. Ένας φυσιολογικός άνθρωπος αυτό θα εκανε κόντρα στον ΠΑΟΚ που βρισκόταν στην καλύτερο φετινή κατάσταση του. Ο Νταμπράουσκας βλέποντας πως ο ΠΑΟΚ στηρίζεται στο απλόχερο ταλέντο που έδωσε ο Θεός στον Ντέλια, φρόντισε να ακυρώσει το νεαρό με συνεχή πίεση στην μπάλα αφήνοντας ουσιαστικά τον Αυουγκούστο να πάρει όλο το βάρος του. Και ως γνωστόν ο μόνος που κέρδισε τους 11 ήταν ο Μαραντόνα και ουδείς άλλος θα το επαναλάβει στο μέλλον. Ακυρώνοντας τον Κωνσταντέλια ο ΟΦΗ είχε έναν μπελά λιγότερο, Μεγιάδο και Ντιουσέ με συνεχή πίεση πάνω στην μπάλα ανέκοψαν όλη την δημιουργία του ΠΑΟΚ και κάπως έτσι οι γηπεδούχοι που έβγαζαν φάσεις με το τσουβάλι στα τελευταία ματς, από σετ παιχνίδι έβγαλαν μόλις 1 σε 97 λεπτά αγώνα.

Ο ΟΦΗ δεδομένα σε τέτοια παιχνίδια θα ακολουθεί ανάλογη τακτική και με την ποιότητα που θα προστεθεί μεταγραφικά θα παρουσιάσει καλύτερη εικόνα μεσοεπιθετικά. Δεν θα παίξει ταμπούρι, δεν θα παίξει και counter attack αλλά θα είναι μετρημένος και ισορροπημένος αγωνιστικά. Έτσι όμως θα χτίζει αυτοπεποίθηση, θα φτιάχνει ισορροπία και χαρακτήρα. Στοιχεία που είναι άκρως σημαντικά για τα εντός παιχνίδια όπου ο φετινός ΟΦΗ δείχνει να αντιμετωπίζει την πίεση με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Η εξέλιξη που παρουσιάζει ο ΟΦΗ από τις 21 Δεκεμβρίου είναι αυξανόμενη ενδεικτική της δουλειάς του Νταμπράουσκας, των ιδεών του Λιθουανού που μπαίνουν μέσα στο γήπεδο είναι ενδείξεις που δείχνουν πως χτίζεται κάτι που ακόμα είναι στην αρχή.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

13 σχόλια

  1. Η ομάδα δείχνει φοβερά γυμνασμένη απ το μουντιάλ και μετά.. Συμπερασμα.. Επί νομπλια κάτι δεν γινόταν σωστά.. Δεύτερο συμπέρασμα.. Δεν προλαβαίνουμε την εξάδα αλλά θα κάνουμε ζημιές.. Τρίτο συμπέρασμα.. Έχουμε επιτέλους προπονητή που χτίζει ομάδα για ένα λαμπρο μέλλον.

  2. Συμφωνώ με τον Μιχάλη..
    Εδώ κ χρόνια έδειχνε ότι ο Σαμαράς δούλευε με αλλα , προσωπικά κριτήρια κ όχι για το καλό του ΟΦΗ. Αν ήταν πρόεδρος ο Μπεος, πχ, θα είχε φύγει στο εξάμηνο. Έκανε τεράστια ζημιά στην εικόνα της ομάδας!
    Επιπλέον με τους ίδιους παίκτες, αλλά με προπονητή πλέον, που δεν υποχρεώνεται να χρησιμοποιεί παικτεσ Γ’ εθνικής (ΣΤΑΙΚΟΣ ΚΑΜΑΟΥ κλπ…),η ομάδα δίνει ήδη το 90% ..
    Τι άλλο να πούμε. Αν μείνει 3-4 χρόνια ή κ παραπάνω, θα παρουσιάσει κάτι ίσως καλύτερο απ τον Γκέραρντ…
    Τα καλύτερα είναι μπροστά.

  3. Ρε Σαρρή τι γράφεις δηλαδή;;σε ποιον απευθύνεσαι;;σε κανέναν άσχετο ποδοσφαιρικά;;;ακο εκεί ότι ο ΟΦΗ ανήκει στις καλύτερες ομάδες.. πόθεν πώς;;Το ότι είναι σε φόρμα και παρουσιάζει μεγάλη βελτίωση με τον νταμπραουσκας ναι εννοείται….από εκεί και πέρα αυτό που λες είναι εκτός πραγματικότητας… αλλιώς θα μιλούσαμε και αν ο μανδας δεν έκανε εξαιρετικές επεμβάσεις και ο ΠΑΟΚ ήταν πιο εύστοχος… βγάλτε λίγο τα οπαδικα γυαλιά επιτέλους… θετικές κινήσεις πάντως οι αποχωρήσεις παικτών Β κατηγορίας όπως ο Στάικος ( το απέδειξε πηγαίνοντας στις Σέρρες) ντουρμισαι… αναμένονται κι άλλοι…. εκτός αν το ταβάνι είναι η 15 θέση …

    1. Υπερβολικό το σχόλιο του Σαρρή αλλά σίγουρα ο ΟΦΗ είναι τώρα στις ομάδες που έχουν δείξει μεγάλη βελτίωση και τα καλυτερα έπονται. Τελικά η διακοπη του Μουντιάλ που ήταν βάλσαμο για την ομαδα, έδειξε την κακή προετοιμασία, περα απο την άθλια μεταγραφική πολιτικη του καλοκαιριού. Ας ελπισουμε ότι οι μεταγραφές θα είναι επιτελους καλυτερες. Διαφωνώ με τις υποθέσεις του George. Και ο τερματοφυλακας είναι μέλος της Ομάδας αλλά και ο ΟΦΗ θα μπορούσε να κέρδισει και χθες και στη Λεωφόρο ή να μη χάσει από Ατρόμητο. Και ο Λιθουανος θα μπορουσε να έρθει νωρίτερα κλπ.Αλλά αυτά είναι υποθέσεις.
      Ακολουθεί ο Αστέρας οπου εκεί πρεπει να είσαι αυτός που θα ανοίξει την αντίπαλη άμυνα.

  4. Καλημέρα,συμφωνώ απόλυτα… Και μάλιστα δέκα μέρες μετά που ήρθε ο Νταμπραουσκας είχα γράψει ότι ίσως βρήκαμε το νέο Γκεραρντ όσο και αν ακούγεται αυτό σαν ιεροσυλία…

  5. Με αυτά που γράφεις αυτοαναιρείσαι για το σανό που πούλαγες τα προηγούμενα χρόνια στηρίζοντας χωρίς κριτική, που όφειλες ως δημοσιογράφος να κάνεις, τους Σαμαράδες και το Νιόπλια.
    Γράφεις για μιά ευκαιρία του ΠΑΟΚ τη στιγμή που κορυφαίος του γηπέδου ήταν ο Μανδάς, άλλο ματς έβλεπες;
    Εμείς οι απλοί φίλαθλοι του ΟΦΗ και γνώση και κρίση έχουμε για να δίνουμε τα εύσημα και το χειροκρότημα εκεί που πρέπει και όταν πρέπει, αλλά ξέρουμε να ξεχωρίζουμε κι αυτούς που πουλάνε σανό και ομιλοφροσύνη.

    1. Άντε τώρα να σου εξηγήσω ότι έχω γράψει πως ο ΠΑΟΚ έβγαλε μια ευκαιρία σε «σετ παιχνίδι» και τι είναι το «σετ παιχνίδι». Αλλά εσυ διαβάζεις ότι εγώ έγραψα πως ο ΠΑΟΚ έκανε μια ευκαιρία. Εδώ μιλαμε για ποδόσφαιρο, αν εσυ δεν το καταλαβαίνεις είναι δικό σου πρόβλημα όχι δικό μου. Ευχαριστώ εκ της διευθύνσεως.

    2. Επειδή γράφεις ανακρίβειες:
      – Στο 20′ σουτ Κωνσταντέλια. Αν ο Μανδάς δεν το έπιανε θα έτρωγε κράξιμο και δικαιολογημένα, θα λέγαμε ότι δεν μπορεί να το φάει τερματοφύλακας superleague.
      – Στο 54′ σουτ Ναρει άουτ. Καμία δουλειά για τον Μανδά.
      – 74′ σουτ Ολιβέιρα από απόσταση, εδώ πέφτει και αποκρούει. Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ? Το αφήνουμε στην κρίση του καθένα. Δεν τον είδα να ιδρώνει ιδιαίτερα και αν έτρωγε αυτό το σουτ από αυτή την απόσταση, δεν θα έτρωγε κράξιμο;
      – 89′ υποψία ευκαιρίας για τον Μπράντον που δεν πρόλαβε την μπάλα που κατέληψε στα χέρια του Μανδά. Μεγάλη ευκαιρία, είχε δουλειά εδώ ο Μανδάς? Tο αφήνουμε στην κρίση του καθένα.
      – Πάμε στο 90′ που προφανώς ο Μανδάς κάνει επιτέλους μια εκτίναξη και τεντώνει το κορμί του. Αυτό θα το έλεγα μεγάλη ευκαιρία.

      Ο Παοκ πίεσε ανα διαστήμα, είχε κατοχή, απείλησε κάποιες φορές αλλά ήταν περισσότερο ουσιαστικός από τον ΟΦΗ που είχε 3 κλασικές ευκαιρίες;

  6. Έχουμε 4 ματς μέσα με αστέρα, αεκ, Άρη και πας και 4 έξω με γαυρο, Λαμία, ιωνικο και Λιβαδειά… Αν μαζέψουμε 10-12 βαθμούς, θα θεωρήσω τη σαιζόν επιτυχημένη.. Πάνω από 12 βαθμούς, σουπερ… Του χρόνου εξάδα σίγουρη.

  7. Η ομάδα βρήκε τον κατάλληλο μάγειρα ! Ο άνθρωπος αφού ξεσκαρταρε τα υλικά και πέταξε τα πιο σάπια προς το παρόν, μαγειρεύει με ότι έχει και ο κόσμος θυμήθηκε το μαγαζί γωνία που υπάρχει από παλιά!
    Ο μάγειρας τώρα περιμένει καλύτερα υλικά, βιολογικής καλλιέργειας απ το μεγάλο Μπακάλικο και θα γίνει σεφ!!!
    Το παιχνίδι τώρα αρχίζει, αρκεί οι υποσχέσεις να γίνουν πράξη, και μετά, μόνο με κράτηση θα μπαίνεις στο μαγαζί…

  8. Το ότι μπήκα να δω τι γράφουν οι συνοπαδοί μου ενώ όλοι οι ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ αποθεώνουν τον ΟΦΗ για να δω σχολια του στυλ τι επιασε ο Μανδας και γραφετε παπαριες ειναι το λιγοτερο ντροπη για μερικους που λενε πως ειναι ΟΦΗ. Μιζεροι και τιποτα αλλο.

    1. Το μόνο που λένε δειλά-δειλά είναι ότι χρωστάμε στον Μανδά και όλοι οι άλλοι είναι για πέταμα. Όταν βέβαια ο ΟΦΗ έκανε mvp τους αντίπαλους τερματοφύλακες και είχε 70% κατοχή δεν έτρεχε μία. Όταν το κάνει όμως ο Παοκ (και κάθε άλλη ομάδα) παίζει μπαλάρα και ας μην μπορεί να βάλει γκολ. Ανίατη αρρώστια η γρίνια.

  9. Ο μοσκερα, δείχνει ότι το κατέχει το άθλημα.. Αλλά η μεταγραφαρα ήταν ο Λιθουανός.. Η ομάδα χτες έκανε 687 πάσες, όταν επί νομπλια έκανε με το ζόρι 200!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

seventeen + nineteen =