Η Τούμπα με την Λεωφόρο έχτισαν την προσωπικότητα του ΟΦΗ για να την κεφαλαιοποιήσει στο Ηράκλειο

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Η βελτίωση του ΟΦΗ από παιχνίδι σε παιχνίδι “κρύβεται” στις μικρές λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά σε κάθε 90λεπτο ξεχωριστά.

Για να αντιληφθούμε την πρώτη, μεγάλη, διαφορά του ΟΦΗ του Σαββάτου σε σχέση με το παρελθόν, θέλω να φρεσκάρω την μνήμη όλων μας στο παιχνίδι με τον Βόλο που έγινε στις 3 Γενάρη. Στο τελευταίο 10λεπτο όταν ο Μπράτσος πέρασε τρίτο στόπερ, ο ΟΦΗ έχασε την “λογική Νταμπράουσκας”, επέλεξε βαθιές μπαλιές, δίχως το συγκεκριμένο πλάνο παιχνιδιού που πλέον είναι κανόνας και όχι εξαίρεση και ακόμα και αν το κέρδιζε με την κεφαλιά του Περέα, δεν είχε καμία σχέση η εικόνα των τελευταίων 15 λεπτών κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Ο ΟΦΗ σφυρλάτησε την προσωπικότητα που βγάζει μέσα στο γήπεδο όταν τόσο στην Λεωφόρο, όσο και στην Τούμπα κάνοντας το δικό του παιχνίδι δίχως να νιώσει πίεση από τους δύο γηπεδούχους δεχόμενος ελάχιστες φάσεις προς την εστία του Μανδά. Η προσωπικότητα που έβγαλε σε δύο εκτός έδρας παιχνίδια και ειδικά αυτού του βαθμού δυσκολίας είναι εκείνη για την οποία ο Λιθουανός φωνάζει συνεχώς κάνοντας λόγο για “νοοτροπία μεγάλης ομάδας”.

Όταν λοιπόν ο ΟΦΗ πάει στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό (έστω και αν στην Λεωφόρο αλλοιώθηκαν οι συνθήκες λόγω της αποβολής του Γιοχού) και δέχεται σχεδόν ελάχιστες φάσεις προς την εστία – με το δικό του στυλ μάλιστα τότε το γκρουπ αποκτά αυτοπεποίθηση, πίστη στις δυνατότητες του και ακόμα μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις οδηγίες του προπονητή του.

Μπορεί το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης να πήγαινε… σβηστό 0-0, αν δεν υπήρχε το κεφάλι του Περέα, όμως ο τρόπος παιχνιδιού του ΟΦΗ μέχρι και το γκολ του Ισπανού ήταν παντελώς διαφορετικός από το ίδιο φινάλε εκείνου με τον Βόλο. Αυτό είναι αποτέλεσμα της προσωπικότητας που φτιάχνει ο ΟΦΗ σε παιχνίδια αυξημένου βαθμού δυσκολίας αλλά και ότι πάει εκεί δίχως ν’ αλλάξει την λογική του στυλ ποδοσφαίρου που θέλει ο Νταμπράουσκας να βάλει στην ομάδα. Έτσι, όταν θα έρχεται η ώρα των αγώνων του Ηρακλείου – ειδικά απέναντι σε ομάδες όπως η Τρίπολη, ο Βόλος και πάει λέγοντας, θα βλέπουμε εικόνες όπως αυτή του δευτέρου 45λεπτου που ο ΟΦΗ έπαιζε σαν την γάτα με το ποντίκι. Ναι, κόντρα στον Αστέρα δεν είχε φάσεις προς την εστία του Παπαδόπουλου όμως η ορμή που έβγαλε στο γήπεδο, το πρέσινγκ απέναντι σε μια ομάδα που ήταν άριστα οργανωμένη αμυντικά και την οποία δεν άφησε να πάρει ανάσα και ούτε να περάσει το κέντρο είναι δείγμα μεγάλης βελτίωσης τόσο της νοοτροπίας που περνάει ο Νταμπράουσκας, όσο και της αγωνιστικής βελτίωσης που μας παρουσιάζεται από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

8 σχόλια

  1. Παιδιά… όλο και καλύτερα με τον Νταμπραουσκας…. πριν ένα μήνα είχα γράψει ότι ίσως βρέθηκε ο νέος “ΓΚΈΡΑΡΝΤ” και τελικά ίσως επαληθεύονται σιγά σιγά…. εξάλλου είναι κι ένα σημάδι ότι και ο ΓΚΈΡΑΡΝΤ ήρθε στην ίδια ηλικία 45χρονων και επίσης είχε αμφισβητηθεί και αυτός στην αρχή….όλα καλά…πάμε ΟΦΑΡΑ για το Χ στον Ολυμπιακό…θα έλεγα διπλό αλλά ας μην υπερβάλλουμε κι όλας…. είναι που έφερε και Χ με τον Ατρόμητο….

  2. Ο Νταμπράουσκας επιτέλους δείχνει σε όλους ότι ο στόχος είναι να πάμε ψηλά. Όταν λέμε ψηλά εννούμε όσο πιο ΨΗΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ. Δεν θα το πει δημόσια ότι θέλει εξάδα, όπως έλεγαν άλλοι και άλλοι στο παρελθόν, γιατί ένας πραγματικά φιλόδοξος άνθρωπος κυνηγάει πάντα το καλύτερο χωρίς μεγάλα λόγια. Για τον ΟΦΗ δεν πρέπει να υπάρχει ταβάνι, όπως και για κάθε ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό.

  3. Κι εγώ συμφωνώ ότι ο Λιθουανός μπορεί να είναι ο νέος γκεραρντ.. Για φέτος βέβαια η εξάδα χάθηκε, εκτός αν στα 7 ματς που μένουν, κανουμε 6 νίκες και ο βόλος ούτε 2…αλλα του χρόνου, πάμε για μεγάλα πράματα…

  4. Σωστά τα λες, Μανώλη. Η ομάδα έχει δουλευτεί αρκετά από τον νέο κόουτς και η δουλειά αυτή φαίνεται στο γήπεδο. Τα αποτελέσματα φέρνουν ψυχολογία και το τι γίνεται στις προπονήσεις αποτυπώνεται στο χορτάρι. Όταν μπει και ο σέντερ φορ στην εξίσωση τότε τα πράγματα θα γίνουν ακόμα καλύτερα και η ομάδα θα μπορεί να ανοίγει πιο εύκολα τις κλειστές αντίπαλες άμυνες.
    Θα το ξαναπώ ότι η διοίκηση πρέπει να στηρίξει τον Λιθουανό ΚΑΙ τώρα ΚΑΙ (κυρίως) το καλοκαίρι. Διαφορετικά θα είναι κρίμα μιας και φαίνεται ότι με τις σωστές κινήσεις μπορεί να αφήσει έργο ο συγκεκριμένος. Πάμε γερά!

    1. Δημήτρη, ο Μανώλης τα λέει PANTA σωστότατα.

      GTastas-Αποστόλης-Εγώ, συνυπογράφουμε εν τυφλώ.

      1. Φίλε tsatsofagos4, επειδή καταλαβαίνω το πνεύμα σου, όταν γράφει -κατ’ εμέ- σωστά οφείλω να το παραδεχτώ. Όταν πάλι υπερβάλλει του το χρεώνω. Δε θέλω να είμαι άδικος. Στο συγκεκριμένο άρθρο τον βρίσκω “to the point” που λένε και στο χωριό μου.

        1. Μα πως να διαφωνήσω σε αυτό? Και ο Σαμαράς μία στις δεκαοκτώ μεταγραφές την πετύχαινε!

          Όμως, εμμένω. Στον Σαρρή δεν έχω να προσάψω τίποτε. Αν θυμάσαι κάποια φορά που υπερέβαλε, παρακαλώ να μου την παραθέσεις, να την κρίνω με ενδιαφέρον.

  5. Πάρτε επιτέλους τον φελιπε, χρειάζεται οποσδήποτε και τελειώσαμε με μεταγραφές, η ομάδα θα είναι πλήρης για δύο χρόνια, ίσως το καλοκαίρι με άλλο ένα εξτρεμ και τελος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 × five =