Ο ΟΦΗ ενοχλεί και ο Νταμπράουσκας γίνεται το πρόσωπο αντίστασης στην Αθήνα

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Η αλήθεια είναι πως με όλο αυτόν τον καταιγισμό ειδήσεων από την Δευτέρα δεν πρόλαβα να το γράψω παρότι ήμουν αυτήκοος μάρτυρας των όσων είπε ο “Ντάμπρα” στο Καραϊσκάκη και είδα την φλόγα στα μάτια του Λιθουανού τεχνικού.

Εάν υπάρχει ένα στοιχείο που χαρακτήριζε εξαρχής τον Βάλντας Νταμπράουσκας στην καριέρα του και όσοι είχαμε ασχοληθεί με το CV του Λιθουανού τεχνικού γνωρίζαμε πως επρόκειτο για έναν ιδιαίτερα έξυπνο άνθρωπο που ποτέ δεν μάσησε τα λόγια του. Έχοντας εργαστεί σε ομάδες με κόσμο και μεγάλη βάση φιλάθλων, ο Λιθουανός πάντα έλεγε αυτό που ένιωθε δίχως περιστροφές αλλά κυρίως δίχως να σκέφτεται να λαϊκίσει για να χαϊδέψει αυτιά δημοσιογράφων, μόνο και μόνο για να γίνει αρεστός. Δεν είχε ποτέ αυτήν την ανάγκη, το έχει δείξει και στο Ηράκλειο στις απαντήσεις του πως λέει αυτό που σκέφτεται πάντα τεκμηριωμένα και με την γλώσσα της αλήθειας.

Η φανερή ενόχληση του μετά το ματς με τον Ολυμπιακό επειδή βρέθηκε ένας γραφικός να τον ρωτήσει για τις καθυστερήσεις (;), έφερε και μια απάντηση που αναμφίβολα θα την θυμόμαστε και θα την μνημονεύουμε τα επόμενα χρόνια γιατί με τα λόγια “στην Αθήνα μας αντιμετωπίζετε σαν να είμαστε ο μεγαλύτερος διάβολος της Ελλάδας” είναι μια πρώτη πράξη αντίστασης του ΟΦΗ για όλα όσα μπορεί να πει καμία φορά το club μόνο μέσω του προπονητή.

Ο ΟΦΗ είναι ένας σοβαρός οργανισμός, ποτέ δεν θα γίνει γραφικό club με αστείες διαρροές και τον διέπει μια σοβαρότητα όπως αρμόζει σε μια μεγάλη ομάδα με την δική του δυναμική. Όμως απέναντι σε ένα ποδόσφαιρο, όπως και το κράτος, που είναι αθηνοκεντρικά και πιστεύουν πως επειδή μένουν στην Αθήνα, τους ανήκει και η μισή Ελλάδα, ήρθε αυτός ο Λιθουανός για να προκαλέσει πάταγο με την απάντηση του.

Δεν είναι τυχαίο πως παρότι βρίσκεται μόλις τρεις μήνες στον ΟΦΗ, έχει καταφέρει να προσαρμοστεί απόλυτα στα ελληνικά δεδομένα αλλά κυρίως ν’ αντιληφθεί το τι ακριβώς παίζεται στο ποδόσφαιρο της χώρας όπου ο περίγυρος των μεγάλων θεωρεί πως “τα δικά μας είναι δικά μας και τα δικά σας πάλι δικά μας” ώσπου έρχεται ο Νταμπράουσκας για να το αντιληφθεί μετά από μόλις δύο παιχνίδια σε Φάληρο, Λεωφόρο όπου το γραφικόμετρο των ερωτήσεων χτύπησε… κόκκινο. Ο Βάλντας Νταμπράουσκας μιλάει πάντα με καρδιά, δεν χρησιμοποιεί στερεότυπες φράσεις, αναφέρεται με συγκεκριμένα λόγια γνωρίζοντας τι και πως θα το πει δίχως να γίνει υπερβολικός.

Ακόμα και η συνέντευξη που παραχώρησε στην Λιθουανία, οι απαντήσεις που δίνει για τον ΟΦΗ και την Κρήτη είναι τόσο συγκεκριμένες και απλοϊκές που σου δίνει την εικόνα ενός ανθρώπου που δεν είναι στο Ηράκλειο τρεις αλλά… δεκατρείς μήνες.

Αυτή η περίφημη φράση του “Ντάμπρα” για τον ΟΦΗ που αντιμετωπίζεται ως “ο μεγαλύτερος διάβολος στο ελληνικό ποδόσφαιρο” δείχνει έναν άνθρωπο που αντιλαμβάνεται πλήρως όχι μόνο το τι ομάδα εκπροσωπεί, όχι μόνο το ποια είναι η θέση που βρίσκεται αυτό το club αλλά κυρίως το πως εκείνη αντιμετωπίζεται όταν αρχίζει (ξανά) και μπαίνει στα ρουθούνια των υπόλοιπων μεγάλων.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

6 σχόλια

  1. Καλημέρα. Είναι ένα από τα θέματα, που θα πρέπει να το δει η Διοίκηση με σοβαρότητα και να το αντιμετωπίσει υπεύθυνα. Πρέπει να βρει τον τρόπο να αντιδράσει. Διότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Και βεβαίως, μαζί μ΄ αυτό το θέμα, θα πρέπει να δει κι αυτό της διαιτησίας απέναντι στην Ομάδα μας. Έλεος πια! Τα κοράκια έχουν αλλοιώσει και διαμορφώσει αποτελέσματα εις βάρος της Ομάδας μας ουκ ολίγες φορές.

  2. Εγώ πάντως απορώ ακόμα που είδαν τις καθυστερήσεις.. 4 έξτρα λεπτά είχε μόνο ο αγώνας από τον τέταρτο διαιτητή. Που είδαν ακόμα ότι ο οφη έκανε καθυστερήσεις μέσα στον αγώνα? Όταν έφαγε ο περεα μια βολίδα στο κεφάλι από φάουλ και ζαλίστηκε. Εκτός από αυτό στο 2-1 έβλεπα τους παίκτες του ολημπισκου κάτω με δήθεν τραυματισμός είπε κανείς τίποτα? Αλλά το πιο παράδοξο από όλα είναι και μπράβο τους κιόλας να τα λέμε και αυτά ότι ο ολημπιακος σαν σύλλογος και ο προπονητής τους δεν παραπονεθηκαν ούτε κλαφτηκαν σαν τους βαζελους και αεκτζηδες πέρσι για καθηστερησεις και αλλοιώσεις αποτελέσματος και ήρθαν οι δημοσιογράφοι να πουν μπούρδα. Έλεος πια. Ακόμα και για τον κόσμο που πήγαν παραπονεθηκαν λες και οι ολημπιακοι δε πήγαν Γεντί Κουλέ. Οι βαζελοι 15000 στον Βόλο?? Τι ήταν?? Ωραία ατμόσφαιρα έλεγαν οι ηληθιοι. Αλλά είναι τόσο αμυαλοι που δεν σκέφτονται πως εκθέτουν τον ολημπιακο έτσι!! Γιατί ο οφη δεν τα έκλεψε τα εισιτήρια ούτε ήρθε έτσι. Με σύμφωνη γνώμη του ολημπισκου ήρθε που μας έδωσε εισιτήρια επειδή πήραν και εκείνοι από εμάς για τον πρώτο γύρο.. Αλλά τι λέω τώρα!! Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι αγράμματοι είναι. Δεν βρηζω παρακαλώ να δημοσιευθεί.

  3. Δεν μας αγγίζει το δηλητήριο των μπουκομενων δημοσιογράφων του αθηναϊκού κατεστημένου.. Ο Λιθουανός έχει τα φοντα να γίνει ο νέος γκεραρντ

  4. Λίγο αξιοπρέπεια παιδιά. Σταματήστε την καραμέλα με το κράτος των Αθηνών! Είμαστε Κρητικοί υπερήφανοι για την Κρήτη μας. Κόψτε την γκρίνια για την πρωτεύουσα. Ας είμαστε ειλικρινείς. Η περιφέρεια Κρήτης σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα είναι διαχρονικά η πιο ευνοημένη από τους πολιτικούς. Και μπράβο μας γιατί το νησί μας έχει δώσει πολλά στην οικονομία της χώρας. Τουρισμός, καλλιέργειες, θερμοκήπια κλπ. Μην βγάζετε κόμπλεξ σύντεκνοι.
    Ζήτω ο ΟΦΗ!

  5. Κρίμα που δεν μπορεσαμε να πάρουμε το τρίποντο με τον πας.. Το αποδίδω στο ότι ακόμα δεν έχει κατασταλάξει ο προπονητής στη σωστή ενδεκάδα … Μένουν 5 ματς, δύο μέσα με Άρη και αεκ και 3 έξω με ιωνικο, Λαμία και Λιβαδειά.. Δεν είναι εύκολα ματς.. Έχουμε 20 βαθμούς.. Αν φτάσουμε 25, θα το θεωρήσω επιτυχία.. Για να μην κινδυνευσουμε, πρέπει να απέχουμε απ τον προτελευταιο, τουλάχιστον 5 βαθμούς, που είναι εφικτό.. Ελπίζω του χρόνου να πάμε εξάδα.

  6. Οι αλαγες του Νταμπραουσκας με ξεκουραστους επιθετικους ηταν πολυ ωραιες καιθα φερνανε και το αποτελεσμα αν δεν ειχαμε την διαιτησια παλι εναντιον μας. Στον δευτερο γυρο ο ΟΦΗ αξιζει περισσοτερους βαθμους απ’αυτους που εχει. Και μια ασχετη ερωτηση προς ολους , πηστευετε οτι του χρονου ο Μανδας θα παιζει στον ΟΦΗ ; και γενικοτερα στην Ελλαδα ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fifteen − fifteen =