Όταν εξελίσσεις αυτό που θες, θα έχεις και τέτοιες βραδιές

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Μόνο να έβλεπε κάποιος τον Νταμπράουσκας μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΣ πόσο νευριασμένος ήταν, θα καταλάβαινε τα νεύρα που είχε από το αποτέλεσμα του αγώνα του ΟΦΗ. Ο εκνευρισμός που προήλθε από ένα παιχνίδι που το είχαν κυκλώσει όλοι στο ΒΑΚ για το +3, όχι από κάποιο αίσθημα σιγουριάς ή αλαζονείας αλλά επειδή η εικόνα του ΟΦΗ στα προηγούμενα παιχνίδια αναδείκνυε αυτήν την αίσθηση.

Ο ΟΦΗ επιχείρησε ξανά να κερδίσει το παιχνίδι με τον δικό του τρόπο, η αλήθεια είναι όμως ότι σε κανένα σημείο του αγώνα δεν κατάφερε να πιέσει ασφυκτικά τον ΠΑΣ Γιάννινα και την εστία του Τσιντώτα που πέρασε ένα εύκολο απόγευμα. Το τελικό 0-0 είναι και ένα δίκαιο αποτέλεσμα αφού η ισοπαλία ήταν αυτή που κυριάρχησε και αν το κέρδιζε ο ΟΦΗ ή ο ΠΑΣ θα ήταν κλοπή. Γιατί εμείς το έχουμε πει πολλές φορές πως δεν είμαστε σαν τους άλλους και πάντα προσπαθούμε να βλέπουμε τα πράγματα όπως έχουν.

Εγώ εκεί που θέλω να σταθώ και δεν μπορώ να μην το κάνω είναι πως όταν ο ΟΦΗ του Νταμπράουσκας έχει ξεκινήσει να πηγαίνει στον δρόμο με τον δικό του τρόπο, τότε θα έρθουν τέτοιες βραδιές. Και θα μπορούσε να έχει έρθει και με τον Αστέρα Τρίπολης, αν δεν υπήρχε το κεφάλι του Περέα που έκανε το (σβηστό) 0-0, 1-0. Η διαφορά του τότε αγώνα, με εκείνον του Σαββάτου είναι το σκορ που ήρθε άσος αλλά και ότι στο δεύτερο ημίχρονο ο αντίπαλος τον αισθάνθηκε περισσότερο από ότι οι Ηπειρώτες. Ο ΟΦΗ θα έχει και βραδιές που θα τελειώνει το παιχνίδι με 67% κατοχή μπάλας και 18 σουτ δίχως ωστόσο να είναι κυνικός και ασφυκτικός.

Το θέμα είναι πως δεν πρέπει ν’ αλλάξει τον αγωνιστικό του προσανατολισμό γιατί αυτό θα είναι έγκλημα. Ο Λιθουανός έχει και την σοβαρότητα αλλά και την προσωπικότητα ώστε τα σχέδια του να μην επηρεάζονται από ένα αρνητικό αποτέλεσμα, που τέτοιο ήταν η ισοπαλία με τα Γιάννενα και αυτό είναι ότι καλύτερο για τον ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ ο οποίος έχει μπροστά του πέντε παιχνίδια που κρύβουν παγίδες αλλά και που στα τέσσερα από τα πέντε (εκτός εκείνου με την ΑΕΚ) είναι στα μέτρα του και μπορεί να πάρει και νίκες και βαθμούς σε όλα από αυτά. Βραδιές όπως του Σαββάτου θα ξαναέρθουν αλλά δεν πρέπει να ξεφύγει από την πορεία του σε καμία περίπτωση.

Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οι παίκτες δείχνουν πως ακόμα και αυτός ο αναίτιος εκνευρισμός που έδειξαν σε ένα μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού προέρχεται από την περίσσια αυτοπεποίθηση που βγάζουν στο γήπεδο μέσα και πλέον πρέπει να γίνει ακόμα πιο κυνικός. Η είσοδος του Λουίζ Φελίπε θα τον βοηθήσει σίγουρα μέσα στην περιοχή, θα τον κάνει πιο κυριαρχικό αφού η ποιότητα του Βραζιλιάνου είναι δεδομένη και πρέπει πλέον να δει και ο ίδιος πως αυτήν την κυριαρχία που παρουσιάζει, να την μετατρέπει σε νίκες και τρίποντα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

6 σχόλια

  1. Το πρόβλημα που παρουσίασε η ομάδα με τον ΠΑΣ ηταν οι κακες επιλογές του Λαρσον του Τοραρισον και του Τοραλ στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας μας!!Το σύστημα του Νταμπραουσκας στηρίζεται πολύ στά επιθετικά μπακ και καλά κάνει!!Με τον Φελίπε η ομάδα θα αλλάξει πολύ!!Ο Μπακιτς μόλις προσαρμοστεί θα τρελαθούμε!Είμαι πολύ αισιόδοξος.!!Και οι υπόλοιποι νεοι μου έκαναν θετική εντύπωσινΕπιστρέφει και ο Νειρα…!!

  2. Τελικά φέτο δε θα πέσουμε …ΟΧΙ γιατί κάναμε τις κατάλληλες μεταγραφές… απλά…. γιατί οι “άλλοι” είναι χειρότεροι.

    Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα??????

    Τι λέγαμε ΟΛΟ τον πρώτο γύρο? Ότι έχουμε πρόβλημα στα φορ και εξτρέμ….και όχι μόνο.

    Τι είδαμε προχτές με τα παγούρια? Ότι ΔΕΝ είχαμε πρόβλημα στα φορ και εξτρέμ?
    Αν όντως δεν έχουμε πρόβλημα στα φορ και εξτρέμ, τότε εγώ είμαι τυφλός.
    Αν δεν είμαι τυφλός, και συνεχίζουμε να έχουμε το πρόβλημα, τότε ΑΠΛΩΣ πέρασε ¨ΑΛΛΗ ΜΙΑ μεταγραφική περίοδος που δεν έγινε τίποτα.

    Και δε θα πέσουμε γιατί οι άλλοι είναι χειρότεροι… Τόσο απλό….

    Κάτσε βέβαια να πάρουμε το διπλό στη Λαμία πρώτα, αν βάλουν αυτοί κάνα αυτογκόλ, και μετά θα είμαι πιο σίγουρος ότι δε θα πέσουμε.

    1. Αδερφε βγάζεις χολή και πολύ βιαστική μου φαίνεται!
      PIECE!!

      1. Αδερφέ, μακάρι να πάμε καλά και να με λέτε Μ@λ@κ@ μετά….
        Τόσο απλό.

  3. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο Λιθουανό και με τον φελιπε σωνομαστε άνετα.. Συμφωνώ βέβαια ότι φέτος Λαμία και λιβάδια είναι πολύ αδύναμοι αλλά του χρόνου περιμένω εξάδα.. Κανονικά στη Λαμία πρέπει να περάσουμε αέρας… Αν χάσουμε, θα είναι πισωγύρισμα μεγάλο.

    1. Συμφωνώ. Την Λαμία πρέπει να κερδίσουμε και δεν έχει σημασία αν ζοριστούμε ή όχι έαν όχι αέρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

19 − 11 =