Μια ομάδα με αρχή, μέση και τέλος

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule γιατί το θέμα του ΟΦΗ δεν είναι το “εντός-εκτός έδρας” αλλά το “λεωφορείο – κανονικό ποδόσφαιρο”.

Για όποιον έχει παρακολουθήσει τον ΟΦΗ των τελευταίων 50 ημερών, από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο μέχρι και εκείνο με την Λαμία, θα έχει καταλάβει πλήρως πως η εικόνα του δεν τρέχει σε μια ευθεία γραμμή αλλά μόνο προς τα πάνω. Ακόμα και στα ματς που έχανε, όπως το πρώτο μετά την χειμερινή διακοπή ή ακόμα και εκείνα που δεν κέρδισε όπως αυτά με τον Βόλο και τον ΠΑΣ, η ομάδα ήταν ξεκάθαρα καλύτερη και ανώτερη από τον αντίπαλο της.

Έγραφα τον περασμένο Δεκέμβρη πως μπορεί στο τέλος να μένει το αποτέλεσμα αλλά η εικόνα είναι εκείνη που μετράει. Και η εικόνα του ΟΦΗ κόντρα στο αποτέλεσμα του αγώνα με τον Ατρόμητο προϊδέαζε τους πάντες για την εξέλιξη του γκρουπ των παικτών του Νταμπράουσκας. Μια ομάδα που εξαρχής είχε αγωνιστικό πλάνο στο παιχνίδι της, αρχή – μέση και τέλος και πως το πρόβλημα της ήταν οι κλειστές άμυνες και όχι το αν θα παίζει στο Ηράκλειο ή εκτός Κρήτης. Η ποιότητα του ρόστερ του ΟΦΗ εξαρχής ήταν επιπέδου play offs όμως ήταν άλλα ζητήματα που την έκαναν να φαίνεται λιγότερη. Ο βαθμός ετοιμότητας παικτών ήταν χαμηλός, οι πολλοί τραυματισμοί που άφησαν εκτός βασικά γρανάζια όπως οι Τοράλ, Νέιρα, οι αλχημείες που έπρεπε να γίνονται προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπήρχαν.

Αυτά ήταν τα προβλήματα του ΟΦΗ και όχι το αν το ρόστερ του ήταν χαμηλού επιπέδου ή έλειπε η ποιότητα. Από το ρόστερ του ΟΦΗ, ΕΞΑΡΧΗΣ, δεν έλειπε η ποιότητα αλλά τα στοιχεία που θα το έκαναν ένα κανονικό γκρουπ ομάδας που θα διεκδικεί την εξάδα. Και δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποιος που αμφιβάλει ότι αν η μπάλα πήγαινε μέσα με τον ΠΑΟΚ ή τον Βόλο τώρα ο ΟΦΗ θα ήταν σε τροχιά play offs. Και ο ΟΦΗ έβγαλε αυτές τις 50 ημέρες με το ρόστερ που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2022, το είπε και ο ίδιος ο Βάλντας Νταμπράουσκας πρόσφατα σε συνέντευξη του στην Λιθουανία, αυτό δεν είναι κάτι που χρειάζεται να είσαι ειδικός για να το αντιληφθείς. Ο “Ντάμπρα” έφτιαξε ένα σφυριλατημένο, από δύναμη, γκρουπ παικτών, βρήκε τους ρόλους που έπρεπε να δώσει σε κάθε παίκτη και την ίδια ώρα δημιούργησε μια ομάδα που στα περισσότερα παιχνίδια της έχει παρουσιάσει εξαιρετικό ποδόσφαιρο και απλά της έλειπε ένας… Λουίζ Φελίπε. Ο παίκτης που θα την βάζει μέσα και θα ξεκλειδώσει τα πούλμαν των αντιπάλων.

Ο ΟΦΗ ακόμα και στην μέτρια του μέρα, απέναντι στην Λαμία, κατάφερε να κερδίσει με 4-1 και ενώ το σκορ θα μπορούσε να πάρει αστρονομικές διαστάσεις και αυτό είναι πολύ μεγαλύτερη κατάκτηση από όσο μπορεί να καταλάβει κανείς.

Ο προπονητής που διαθέτει και είναι τόσο ψηλού επιπέδου που με την πάροδο του χρόνου αντιλαμβανόμαστε γιατί ο Λυσάνδρου έβαλε στόχο να τον φέρει στον ΟΦΗ και ο Μπούσης να επενδύσει, οικονομικά κάνοντας την υπέρβαση όταν όλα έδειχναν ότι πολύ δύσκολα θα γυρνούσε η κατάσταση. Η επένδυση του ΟΦΗ πάνω στον Βάλντας Νταμπράουσκας αποδίδει γιατί ο 45χρονος προπονητής είναι ένας άνθρωπος που εμπνέει τους παίκτες του, δεν τους χωρίζει σε παιδιά και αποπαίδια, είναι απόλυτα δίκαιος και παράλληλα έχει βρει στον ΟΦΗ και το εφαρμόζει ένα σύστημα που είναι τόσο επιθετικογενές που του ταιριάζει γάντι.

Η φιλοσοφία του Λιθουανού αλλά κυρίως το γεγονός ότι βλέπει την πραγματική διάσταση του ΟΦΗ και όπως εκείνος θέλει να τον βλέπει είναι κάτι που δίνει κίνητρο σε όλους για να δημιουργηθεί μια ακόμα καλύτερη ομάδα. Εξαρχής είχα γράψει πως είναι το καλύτερο νέο για τον ΟΦΗ το γεγονός ότι ο ίδιος είναι ειλικρινής, δεν του αρέσει να κάνει pr με τους δημοσιογράφους, λέει πάντα την γνώμη του με σοβαρότητα – όπως συνέβη και την Δευτέρα στην Λαμία και αυτό μπορεί να δημιουργήσει μόνο προσδοκίες για την φετινή αλλά και την επόμενη χρονιά.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

8 σχόλια

  1. κριμα που με τετοια ομαδα που αρχιζει να κτιζεται, θα χασουμε την εξαδα απο τα λαθη του παρελθοντος…αποδεικνυεται οτι στο επαγγελματικο ποδοσφαιρο δεν χωρουν συναισθηματισμοι αλλα υλικο και γνωσεις..καλος χρυσος ο νικος νομπλιας αλλα επρεπε να ειχε αντικατασταθει απο την αρχη της περιοδου μετα τα αποτελεσματα των πλει αουτ περισυ, οπως επισης και οι υπευθυνοι των μεταγραφων..πιστευω οτι μεχρι και την αεκ μπορουμε να νικησουμε και να χασουμε τα πλει οφ για 2-3 βαθμους…

  2. Εξαιρετικός προπονητής και δουλευταράς.
    Κρίμα που δεν ήρθε νωρίτερα. Θα προλαβαίναμε την εξάδα.

  3. Τα λάθη όπως λέμε πληρώνονται. Τώρα όπου μπορεί η ομάδα θα φτάσει.
    Με το Νταμπρα απ το καλοκαίρι θα μπούνε οι βάσεις για το επόμενο πρωτάθλημα δυναμικά.
    Άκουγα χτες το ραδιόφωνο του Αρουλη.
    Έχουν τρομάξει τα σκουλήκια 😂

  4. Είδες Μανώλη που λέγαμε για τον νοπλια και μας έλεγες ισοπέδωτες φασίστες που θέλουμε το κακό του ΟΦΗ;;έφυγαν κακάου ντουρμισαι ήρθαν 3 σοβαροί παίκτες τέθηκαν εκτός τζου,γιοχου (ανάθεμα πως τους βαφιτισατε παικταραδες) ο πρώην ποδοσφαιριστής Μαρινάκης και όλα πάνε καλά ..σειρά τώρα το καλοκαίρι να ξεκινήσουν ο πρώην ποδοσφαιριστής Γιαννούλης και αυτός ο μπιφουμα…να έρθουν άλλοι 2-3 παίκτες καλοί ( μη μου γράψεις πάλι σταματάω να διαβάζω γιατί έχουμε νειρα -36 του χρόνου-και τον μόνιμος τραυματια και όχι στο 100%τσιλιανιδη…) Να λέμε ότι έχουμε ομάδα για εξάδα και γιατί όχι και Ευρώπη

    1. Α, κατάλαβα ποιος είσαι. οκ…

      1. Από το Γ τοπικό να πάρει ο ΟΦΗ παίκτη τώρα θα μιλάει ο Σαρρής για μεταγραφή ποιότητας κτλ γνωστά…δεν θα μπορεί να στρίψει και θα φταίει το μάτι κτλ γνωστά..

  5. Ερχεται μπαμ με Ντρινκγουοτερ

  6. Κι ας μην ξεχνάμε τα άρθρα που γράφτηκαν στην προετοιμασία, ότιη ομάδα δεν βιάζεται, θέλει να πάρει παίκτες από το πάνω ράφι, έτοιμους και να μην ανησυχούμε, όλα θα πάνε καλά κλπ κλπ.
    Τώρα τρεχάτε ποδαράκια μου, ευτυχώς μας βγήκε καλός ο καινούργιος προπονητής και συμμάζεψε το χάος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

19 + 13 =