Το πάρτι που λείπει ο ΟΦΗ και η σειρά αγώνων με τα “λιμά”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Aυτήν την άχαρη διαδικασία των play out που τείνει να εξελιχθεί σε κακή μονιμότητα για τον ΟΦΗ, δεν την ήθελα για μια σειρά από λόγους. Το ενδιαφέρον όλων μειώνεται, ακόμα και εκείνων που είναι εθισμένοι με τον ΟΦΗ, που παρακολουθούν καθημερινά την ομάδα – γενικά ο οργανισμός οδηγείται σε ύπνωση επειδή υπάρχουν αυτά τα αδιάφορα παιχνίδια. Βέβαια εσωτερικά πάντα θα γίνονται συζητήσεις και επαφές, ο ΟΦΗ δεδομένα έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του για την επόμενη σεζόν αλλά επειδή αυτά δεν πρόκειται να φτάσουν στ’ αυτιά του κόσμου από τώρα, δημιουργείται μια άνευ προηγουμένου ραστώνη.

Με πιάνει μια στενοχώρια που παρακολουθώντας τα play offs, o ΟΦΗ δεν συμμετέχει σε αυτό το πάρτι της τοξικότητας, που με τον δικό του τρόπο θα την έσπαγε και θα μας έδινε μια καθαρά ποδοσφαιρική νότα, να έβαζε ένα δικό του αλατοπίπερο και να τα έκανε ακόμα πιο νόστιμα. Το ότι δεν παίζει ο ΟΦΗ σε αυτήν την διαδικασία, είναι ξεκάθαρα δική του ευθύνη, δεν του φταίει κανείς που αναγκάζεται να παίζει σε παιχνίδια που δεν ενδιαφέρουν κανέναν και βέβαια επειδή δεν περιμένω να γίνουν και θαύματα, δεν περιμένω και ιδιαίτερα πολύ κόσμο στο “Γεντί Κουλέ”.

Είναι μια διαδικασία αγώνων που μόνο κακό μπορεί να κάνει στον ΟΦΗ αφού μοναδικός στόχος θα πρέπει να είναι οι πέντε νίκες στις αγωνιστικές που απομένουν και οτιδήποτε άλλο θα φέρει (δικαιολογημένα) μουρμούρα και γκρίνια εκτός και αν δούμε καλό ποδόσφαιρο με ένταση και ορμή όπως είδαμε για 35 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο των Ζωσιμάδων και άλλα 15 στο δεύτερο.

Οι αγώνες με εκείνους που συμμετέχουν στα play offs είναι τέτοιες που στον ΟΦΗ, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι τους βλέπουν σοβαρά στο ποδοσφαιρικό τμήμα όπως εξαρχής πιστεύω πως δεν θα εμφανιστεί αδιάφορος κανένας. Αλλά μια σειρά αγώνων με ομάδες αντιεμπορικές, αντιτουριστικές και παντελώς αδιάφορες στην συνείδηση του κόσμου, πρέπει να έχει πολύ ψηλό δείκτη συγκέντρωσης και αποτελέσματα. Θυμηθείτε απλά τι κακός χαμός (δικαιολογημένα) έγινε πέρυσι όταν ο ΟΦΗ περιφερόταν σαν άψυχο κουφάρι από γήπεδο σε γήπεδο τρώγοντας 5 γκολ από τον Βόλο και 4 από τον Ιωνικό.

Επειδή έχω αποκτήσει άποψη για τον Νταμπράουσκας ότι πρόκειται για έναν έξυπνο άνθρωπο και προπονητή, δεν πιστεύω ότι θα ανοίξει το ροτέισον, ούτε θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες για τους οποίους έχει πάρει τις αποφάσεις του για την επόμενη σεζόν προκειμένου να προφυλάξει και τα νώτα του αλλά και ν’ αποκλείσει την πιθανότητα να δει ποδοσφαιριστές που θα μπουν μόνο για να τρέξουν και όχι για να παίξουν.

Όπως και να’ χει είναι μια διαδικασία που τρία χρόνια τώρα προκαλεί φθορά στον ίδιο τον οργανισμό, τον διατηρεί σε μια κατάσταση που δεν του προσφέρει τίποτα απολύτως και που πρέπει να τον έχει στο κόκκινο προκειμένου να κάνει αυτό που χρειάζεται να κάνει.

Ή έστω να προσπαθήσει για αυτό που δεν είναι τίποτα άλλο από το 5Χ5 στα play out.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

11 σχόλια

  1. Καλημέρα σε όλους δεν νομίζω ότι έχουμε ομαδα για play off, γιατι εκεί μετά τα αποτελέσματα θα υπήρχε κάτι παραπάνω από μουρμούρα …
    Τώρα για τα play out εννοείται ότι σε κάθε ματς πρέπει να παίζουμε για την νικη..

  2. Καλημέρα…. είμαι με τα 1000….υπερΜπουση κλπ…. αλλά 5 χρόνια πρότζεκτ;;;;; έχετε δει τρομερή διαφορά στο αγωνιστικό της ομάδας;;;

    1. Διαφορά στο αγωνιστικό με την προ-Μπούση εποχή φυσικά και υπάρχει. Η πρόοδος που θέλαμε την τελευταία 5ετία νομίζω όχι, δεν υπάρχει. Νομίζω μπήκαν άλλες προτεραιότητες χωρίς ο κόσμος να ενημερωθεί για αυτό, άσχετα ότι ήταν φανερό. Κατά τη γνώμη μου, έπρεπε να υπήρχε μια μεγαλύτερη ισορροπία ανάμεσα στην αγωνιστική και εξωαγωνστική πρόοδο της ομάδας όμως και πάλι, νομίζω ο ΟΦΗ του Μπούση είναι ο πιο υγιής ΟΦΗ που έχει δει όποιος είναι μέχρι 30-40 και δεν έζησε ιδιαίτερα τις καλές εποχές με Ολλανδό.

  3. Νομίζω είναι λίγο ασέβεια το να χαρακτηρίζουμε ομάδες ως “λιμά”.. Ομάδες όπως ο ΠΑΣ, ο Ατρόμητος και η Τρίπολη έχουν τα τελευταία χρόνια (ή και παραπάνω) καλές παρουσίες και δυστυχώς σήμερα που μιλάμε, η ομάδα μας αγωνιστικά (ΟΧΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ), κατατάσσεται σε αυτό το γκρουπ. (Μην πω ότι η Λαμία με κάποιο τρόπο πχ έχει τρεις σερί ημιτελικούς κυπέλλου)

    Δεν νομίζω ότι πρέπει να φερόμαστε σαν νεόπλουτοι επειδή η ομάδα, με την ασφάλεια, το ήθος και την αξιοπρέπεια και ελπίδα που έφερε η διοίκηση του Μπούση έχει ανεβεί σε σχέση με την παρακμή που ζούσαμε πιο πριν. Η ίδια η διοίκηση προσπαθεί να μην εκπέμπει αυτή την τοξικότητα οπότε καλό είναι να μην την αναπαράγουμε και εμείς.

    Ίσως στάθηκα πολύ σε μια λέξη και συγγνώμη Μάνο, δεν διαφωνώ με την ουσία όσων γράφεις και επειδή όπως λες δεν έχουμε και με κάτι ουσιαστικό να ασχοληθούμε στην άχαρη αυτή διαδικασία που είμαστε, ήθελα να το γράψω.

    Στα υπόλοιπα, συμφωνώ ότι ο Ντάμπρα θα πάει στα δοκιμασμένα ειδικά στα εντός γιατί είναι έξυπνος και καταλαβαίνει οτι πρέπει να διώξει την δικαιολογημένη γκρίνια με νίκες. Ήλπιζα να δω όμως δοκιμές και μια αξιολόγηση παικτών μέσω αυτών των επίσημων φιλικών που περίπου είναι τα ματς από εδω και περα μετά τη νίκη επί ΠΑΣ.

    1. Έχεις δίκιο στον χαρακτηρισμό, το δέχομαι. Ίσως όφειλα να το εξηγήσω περισσότερο αναλυτικά μέσα στο κείμενο. Ορθά στάθηκες σε μια λέξη γιατί είναι δικό μου λάθος και έπρεπε να το εξηγήσω και να το αναλύσω περισσότερο.

  4. Με τι προσόντα να παίξουμε στα πλέι οφ βρε Μάνο, που δεν μπορούμε να κερδίσουμε στην έδρα μας, ούτε τη Λιβαδειά; η ομάδα αγωνιστικά έχει μείνει στάσιμη επί μπουση και δεν φαίνεται να ανακάμπτει.. Είμαστε δυστυχώς κι εμείς στα λιμα και δεν μπορούμε παραπανω.. Δυστυχως οι εποχές που η ομάδα ήταν φόβητρο, έχουν περάσει.. Εγώ ήμουν μέσα στο Καραϊσκάκη στο 5-4 με τον ολυμπιακό πριν 30 τόσα χρόνια και μου αρκεί που έζησα αυτόν τον ΟΦΗ… ας παραμένουμε τουλάχιστον στη Σούπερ λιγκ έστω και χωρίς δάφνες…

  5. Ολα είναι θέμα σκάουτινγκ -επιλογών και προπονητή για να μπει η ομάδα στα πλέι οφ, για να κάνεις νίκες στα πλέι οφ θέλεις το διπλό μπάτζετ..

    1. Πολύ σωστο

  6. Καλημέρα παιδιά
    Η ΠΑΕ εκπέμπει υγεία και σταθερότητα και μπράβο στον πρόεδρο και σε όλα τα στελέχη για αυτό.

    5 χρόνια είναι όμως αρκετά για να καταλάβουμε, ότι η υγειής και σταθερή ΠΑΕ ΟΦΗ έχει ορίσει το αγωνιστικό ταβάνι της ομάδας.

    Και επειδή φίλε Μανώλη Σαρρή γράφεις ότι δεν κάνει καλό στον ΟΦΗ που παίζει στα play out, νομίζω ότι και εσύ ξέρεις ότι με βάση τη στρατηγική της ΠΑΕ στις μεταγραφές, εκεί είναι η θέση του ΟΦΗ. Στα play out. Δυστυχώς. Αλλάααα έτσι είναι. Κακά τα ψέματα.

    Άρα να εισαι/είμαστε ευχαριστημένοι που η ομάδα δεν κινδυνεύει να πέσει φέτος και όλα καλά.

    Πλέον, περισσοτερο ενδιαφέρον υπάρχει στο αν θα φτιάξει ο πρόεδρος την OFI LAND στο ΒΑΚ μπας και δούμε καμιά κανονική ευρωπαϊκή ομάδα στο Ηράκλειο. Γιατί αν ήταν να περιμένουμε να φτιάξουμε ομάδα που να χτυπά 6άδα και Ευρώπη, τότε κλάφτα Χαράλαμπε.

    Φυσικά του χρόνου “στόχος είναι τα play off και η Ευρώπη” και “έρχονται παιχταράδες” και ζήσαμε εμεις καλά και η ΠΑΕ καλύτερα. Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα δηλαδής.

    ΟΦΗ ΟΦΗ ΟΦΗ ΟΦΗ

  7. Αφού “σώθηκε” η χρονιά…..τέλος η γκρίνια….
    Ας παίξουν σοβαρά και ας χάσουν και κάνα-δυο παιχνίδια…. Δε πειράζει….
    Αρκεί να μη χάσουν 5-0 και με κάτω τα χέρια….

  8. H πρώτη θέση στα Playout θα είναι πολύ τιμητική αγωνιστικά για αυτό τον ΟΦΗ. Αυτός είναι ένας στόχος εφικτός αν και δύσκολος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four × five =