Τι σου’ κανα και πίνεις

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο ΟΦΗ που δεν ήταν μεθυσμένος και το “Poland-Gate” που διαφήμισε το ελληνικό ποδόσφαιρο σε όλη την Ευρώπη. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Η ζωή όπως και το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτα και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι πρόκειται να έρθει μπροστά μας, ούτε τι θα συναντήσουμε τις επόμενες ημέρες αλλά και ώρες προφανώς. Εκεί που πιστεύουμε ότι τα έχουμε δει όλα, ξαφνικά οι εκπλήξεις είναι μπροστά μας.

Το “Poland-Gate” που βιώσαμε το τελευταίο 24ωρο θα μπορούσε ν’ αποτελέσει και θέμα για video clip από το τραγούδι της Πόλυς Πάνου και να ντύσει σκηνογραφικά το διάσημο άσμα “Τι σου’ κανα και πίνεις”. Σκεφτείτε το λίγο σκηνοθετικά: Η Πόλυ Πάνου τραγουδά και πίσω φαίνεται στενοχωρημένη η Πολωνική τριάδα να πίνει αμέριμνη μέσα στο αεροπλάνο ενώ έξω βρίσκεται ο ελληνικός ουρανός. Όταν το τραγούδι αφήνει το κουπλέ και πάει στο ρεφρέν τότε ο Ρατσκόφσκι βρίσκει στο πίσω κάθισμα την αγαπημένη του και το τραγούδι οδεύει προς happy end παρά το αντίθετο του νοήματος του.

Επειδή όμως το παραπάνω σενάριο είναι καθαρά υποθετικό, το ίδιο υποθετικά μπορούμε να μιλήσουμε και για τον Πολωνό που φέρεται να μέθυσε και να είναι αγνοούμενος (μόνο amber alert δεν βγήκε) και λίγες ώρες μετά να λέει ο Ρατσκόφσκι ότι “ρε παιδιά πως ήμουν αγνοούμενος αφού ήρθε ο Μπένετ και με βρήκε πάνω στο πρωινό”. Και θέλω να πω εδώ ότι βάσει ταξιδιωτικής μου εμπειρίας με την συγκεκριμένη εταιρεία, επειδή ο κατάλογος είναι φαρμάκι και οι Πολωνοί δεν φημίζονται για την γαλαντομία τους, εάν όντως τα έτσουξε κατά την διάρκεια της πτήσης πρέπει να του έφυγαν πάνω από 3 χιλιάρικα μόνο στα ποτά.

Όλα αυτά βέβαια έρχονται να ομορφύνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο που χαρακτηρίζονται από βλαχομπαρόκ καταστάσεις, βλαχομπαρόκ συμπεριφορές όπως του Κούλη του Παπαδόπουλου που ήρθε να δώσει αλατοπίπερο σε ένα βαρετό παιχνίδι όπως του Σαββάτου. Για κάποιον λόγο ο παλαίμαχος αμυντικός, που βρέθηκε στα γεράματα να παίζει στην Λαμία ενώ όταν ξεκίνησε να μαθαίνει Άλγεβρα βρέθηκε στην Μπάγερ Λεβερκούζεν, ήθελε να τονώσει το ήσυχο “Γεντί Κουλέ” που δεν είχε και τον κόσμο άλλων παιχνιδιών και έδωσε ένα μοναδικό ρεσιτάλ βρίζοντας τους φιλάθλους, τα δοκάρια, τις πόρτες του γηπέδου, τους τοίχους ακόμα και το καμπαναριό της εκκλησίας της Αγίας Βαρβάρας. Βέβαια εάν δεν είχε και την συνδρομή του φιλικού Ευαγγέλου, θα έπρεπε να έχει αποβληθεί από όταν ξεκίνησε την βεντέτα με το Νέιρα ή στο τέλος όταν πλέον το ματς είχε κριθεί και χτυπούσε τον Φελίπε όπου έβρισκε.

Σχόλιο για το παιχνίδι, όπως με τα Γιάννενα, δεν μπορεί να γίνει – αποδείχθηκε ακόμα μια φορά πως ο ΟΦΗ βλέπει σοβαρά την διαδικασία των play out. Και αυτό καμία φορά μπορεί να μην είναι αρκετό να τον κάνει να κερδίσει όλα τα παιχνίδια αλλά σίγουρα θα τον έχει σε κατάσταση που δεν θα φανεί αδιάφορος ποτέ. Αδιάφορος δεν ήταν με τον Λεβαδειακό, απλά ήταν μέτριος έως κακός και δεν κέρδισε.

Με τη νίκη επί της Λαμίας, ο ΟΦΗ έκανε το αυτονόητο – όπως το έκανε και με τον ΠΑΣ Γιάννινα όπως επιβάλλεται να το κάνει και στα επόμενα τρία, σε μια διαδικασία που μόνο κακό κάνει στον σύλλογο και τον περίγυρο του και που ελάχιστα κέρδη μπορεί να του αποφέρει.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ten + seven =