Ο Νταμπράουσκας και ο ΟΦΗ ξεκίνησαν τον σχεδιασμό από τα αυτονόητα

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο Gentikoule για τις πρώτες κινήσεις του ΟΦΗ, το τι θ’ ακολουθήσει και το χτίσιμο της ομάδας της επόμενης περιόδου.

Ο ΟΦΗ έχει κηρύξει την έναρξη του σχεδιασμού της επόμενης αγωνιστικής περιόδου βάζοντας στην δική του Α-Β προτεραιότητες που ξεκινούν με επίπεδα διαβάθμισης. Μαρινάκης και Γιαννούλης ήταν οι πρώτες κινήσεις για τη νέα χρονιά (πιθανόν ν’ ακολουθήσει και ο Σωτηρίου) και σκοπός είναι να κλείσουν τα εσωτερικά μέτωπα, όσο πιο γρήγορα γίνεται. Το ότι ο ΟΦΗ ξεκίνησε τις ανανεώσεις από δύο πρόσωπα που έχουν ταυτιστεί με την ομάδα από το 2019 μέχρι και τώρα, δεν αποτελεί ούτε έκπληξη, ούτε κάποια πρωτοτυπία για το club. Ο ΟΦΗ, σε απόλυτη συνεργασία με τον Νταμπράουσκας, επιλέγει να κλείσει τα εσωτερικά μέτωπα που τρόπον τινά θεωρούνται και εύκολα με παίκτες που του χρόνου θα βρίσκονται στον βασικό κορμό του rotation, είναι Έλληνες, γνωρίζουν τ’ αποδυτήρια της ομάδας που δεν είναι και τα πιο εύκολα στην Ελλάδα, και την ίδια ώρα ο σύλλογος κρατάει παιδιά που η συνδρομή τους και η συμβολή τους όταν θα καίει η μπάλα, θα είναι καθοριστική.

Η διατήρηση ενός βασικού κορμού, από παίκτες που θα ξέρουν την μυρωδιά του ΒΑΚ αλλά και τις απαιτήσεις του ΟΦΗ, σε συνδυασμό με λίγες και ποιοτικές προσθήκες, είναι ένα πρώτιστο μέλημα και φέτος (στην χρονιά που λήγουν λίγα συμβόλαια) η ομάδα το προχωράει από τώρα εν αντιθέσει με τον περασμένο Μάη.

Δεν είναι καθόλου τυχαία η αναφορά του Βάλντας Νταμπράουσκας το προηγούμενο Σάββατο για την προσωπικότητα του Μαρινάκη όταν ο Λιθουανός (μέχρι και πριν έρθει στο Ηράκλειο) είχε να κάνει με παίκτες όπως ο Λιβάγια αλλά και οι Λόβρεν, Κάλινιτς στην Χάιντουκ Σπλιτ. Ο Νταμπράουσκας έχει το ειδικό βάρος, μέσα από την παρουσία του στο ποδόσφαιρο, για να μιλήσει εύκολα για παίκτες με προσωπικότητα (όπως συνέβη στην περίπτωση του Μαρινάκη) και δεν είναι καθόλου χαζός αλλά γνωρίζοντας το πως λειτουργούν τ’ αποδυτήρια μιας μεγάλης και απαιτητικής ομάδας δίνει το “οκ” στην διοίκηση για να κλείσει τα θέματα των ανανέσεων. Γνωρίζει ο “Ντάμπρα” πολύ καλά πως ξεκινώντας το χτίσιμο της ομάδας με Έλληνες παίκτες που έχουν σημαντικό ρόλο μακριά από τα φώτα, δημιουργείται και το κατάλληλο κλίμα αλλά και η οικογένεια εντός ομάδας που τόσες φορές έχει επαναλάβει ο Λιθουανός.

Πηγαίνοντας τώρα και στο αγωνιστικό σκέλος, παρότι βέβαια είναι η μειοψηφία και αυτό το αναγνωρίζω στον κόσμο, όποιος πιστεύει ότι ο ΟΦΗ της επόμενης περιόδου χτίζεται με βασικούς Μαρινάκη, Γιαννούλη τότε μάλλον δεν αντιλαμβάνεται πως στόχος είναι η πρόοδος του club. Και πρόοδος είναι να έρχονται καλύτεροι παίκτες από εκείνους που έρχονται (για παράδειγμα ο μέχρι πέρυσι βασικός Μαρινάκης – πλέον δίνει την σκυτάλη στον Λάρσον) και να κάνει τα βήματα προς τα μπροστά για να δημιουργηθεί ένα γκρουπ επιπέδου ΤΟΡ – 6.

Και ακόμα και στην υπόθεση των κεντρικών χαφ που μέχρι πέρυσι η Α-Β του ΟΦΗ ξεκινούσε και τελείωνε στο όνομα του Νέιρα, γίνεται πλέον ξεκάθαρο πως η ομάδα της επόμενης σεζόν δεν θα χτιστεί με το όνομα του Αργεντινού να βρίσκεται εντός εκείνων από τους οποίους θα αρχίζει και θα ολοκληρώνεται η βασική 11αδα. Ο ΟΦΗ, χρόνο με τον χρόνο επενδύει στην βελτίωση του ρόστερ του, απλά πάντα πρέπει να μπαίνουν προτεραιότητες. Και ο ΟΦΗ βάζει τις σωστές προτεραιότητες μπαίνοντας σε μια καλή αφετηρία γνωρίζοντας ποιος θα είναι ο άνθρωπος, από τώρα που θα βρίσκεται στην άκρη του πάγκου του στο επόμενο πρωτάθλημα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

10 σχόλια

  1. Αν μείνει και ο Σωτηρίου ο πήχης μπαίνει χαμηλά Μανώλη. Τι να λέμε τώρα ;

    1. Το οτι μενουν αυτοι οι παικτες δεν σημαινει οτι ο ΟΦΗ δεν θα φερει και αλλους καλυτερους στην θεση τους. Τα συμβολαια τους πλεον ειναι παρα πολυ χαμηλα. Ειδικα του Σωτηρίου ειναι κατω απο 40 χιλ ευρω το χρονο..θεωρω οτι με τα ιδια εκλεισε και ο Γιαννουλης. Ο Μαρινακης λιγο ψηλότερα. Χρειαζονται ομως ελληνες προσωπικοτητες στα αποδυτηρια που να γνωριζουν τι ειναι ο ΟΦΗ.

  2. Μανώλη, ανυπομονώ να αποστομώσω τον Οκτώβριο όλους εκείνους που θα γκρινιάζουν και θα λένε ότι πουλάς σανό, παραθέτοντάς τους τα σημερινά σου γραφόμενα, για “τα βήματα μπροστά” και τη “δημιουργία γκρουπ επιπέδου τοπ-6”, συγκρίνοντας μάλιστα μόνο τον Λάρσον με τα…φίτσουλα, παραβλέποντας απολαυστικότατα τις υπόλοιπες “αναβαθμίσεις” του ρόστερ!

    Είσαι για άλλη μια φορά υπέροχος, μακάρι να γινόταν να ανανεώσουμε και Σωτηρίου και, γιατί όχι και Στέφενς και Ντζου και Γιοχού, να μπω να σε διαβάσω ξανά και ξανά!

    Μη μασάς, δε σε χορταίνουμε και σε ευχαριστούμε και σε απολαμβάνουμε όλοι, όχι μόνο η διοίκηση!

    ΠαντοτινόςΛάτρηςΣουΕνάντιαΣεΟσουςΝομίζουνΟτιΠουλάςΣανόΕνώΕσύΛεςΑπλάΤηνΑλήθεια -4- heraklion club.

  3. Μ’ αυτά τα καραγκιοζιλίκια και προσπαθώντας να πείσεις τον φίλαθλο του ΟΦΗ ότι με τις ψευτιές, τις πορδές και τα ψίχουλα θα φτιάξεις “ανανεωμένη” Ομάδα, η οποία υποτίθεται θα διεκδικήσει αξιοπρεπώς μια θέση στη πρώτη εξάδα, βλέπω να πέφτει πολύ γέλιο συνάμα και κλάμα στο νέο πρωτάθλημα. Ζήτω το Πρότζεκτ! Μεγαλόπνοο με προοπτική και ελπίδα για ένα δυναμικό μέλλον και μια ισχυρή και ανταγωνιστική Ομάδα, αντάξια των προσδοκιών όλων μας!

  4. Ίσα ρε τη κορμάρα σας μη πέσει και τη πάρει το κύμα…….

  5. ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΟΙ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΣΕ ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ…..ΑΝΤΕ…ΣΕΙΡΑ ΤΩΡΑ, ΟΙ ΓΥΑΛΙΝΟΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΒΙΤΡΙΝΑ!
    ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ… ΟΤΙ… ΓΚΡΟΝΙΓΚ ΚΑΙ ΜΠΙΦΟΥΜΑ…. ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΒΑΣΙΚΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ!
    ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΜΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ….ΓΙΟΧΟΥ ΚΑΙ ΤΖΟΥ!

  6. Καλησπέρα παιδιά…να ρωτήσω, γιατί σας φαίνεται περίεργο αυτό που κάνει η ομάδα, ανανεώνοντας συμβόλαια παικτών που θα βοηθήσουν κυρίως στην καλή λειτουργία των αποδυτηρίων?ο Ολυμπιακός πχ είχε ανανεώσει Τοροσίδη και Αβραάμ Παπαδόπουλο..

    1. Θεωρώ ότι σε κάποιους μας φαίνεται περίεργο, επειδή τώρα τονίστηκε η αδικία αποδέσμευσης αντίστοιχων περιπτώσεων, όπως ο Κοροβέσης, ο Στάικος και ο Μίγγος, που ήταν αρκετό καιρό στην ομάδα μας.
      Καλό θα ήταν να επιστρέψουν κι αυτοί, μιας και πληρούν τα ίδια στοιχεία.

      Εξάλλου, θα πρέπει όσοι διαφωνούν με τη διοίκηση να σκέφτονται το παράδειγμα του Τοροσίδη που ανανεώθηκε και όχι του Ανατολάκη που αποδεσμεύτηκε.

      Κι αν δεν τους αρκεί και αυτό και παρεκκλίνουν, να τους υπενθυμίζουμε τον φόβο του ενδεχομένου να πάρουμε στη θέση τους Ντζούδες ή Γιoχούδες. Έτσι θα τονώνεται η κανονικότητα που οφείλει πλέον η ομάδα να εκπέμπει στον κόσμο της που τολμά να έχει παράλογες προσδοκίες.

      Μακάρι όλοι να σκέφτονταν όπως εμένα, εσένα και τον Σαρρή, που βλέπουμε ότι όλα βαίνουν καλώς και, με σκληρή αλλά καλοπροαίρετη κριτική, κάνουμε μόνο καλό στην ομάδα.

  7. εγω ελπιζω μονο σε καλη και σταθερη παρουσια της ομαδας. στη σουπερ λιγκ και καλες εμφανισεις…ουτε να κινδυνευει αλλα ουτε και να διακρινεται ιδιαιτερα..ειναι πια σιγουρο, οτι για ομαδες με ευρωπαικη προοπτικη, χρειαζονται πολλα λεφτα, τα οποια, δεν διαθετουμε..ολα τα αλλα, ειναι σαν αυτα που γραφουν οι αθλητικες εφημεριδες για να πουλανε.

    1. Ακριβώς τα ίδια πιστεύω και εγώ. Είναι προφανές ότι ο ΟΦΗ δεν θα έχει το μπάτζετ των big-5. Οπότε ελπίζω μόνο σε μια μεγάλη έκπληξη π.χ σε μια καλή πορεία στο κύπελο μέχρι τους 4 το πολύ (βλέπε Λαμία).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eleven + four =