Οι ξεκάθαρες απαντήσεις που θέλει ο ΟΦΗ για τη νέα χρονιά

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Η συνάντηση – θεσμός με τον Μηνά Λυσάνδρου, κάθε Μάη, της προηγούμενης Δευτέρας έβγαλε ειδήσεις και η αλήθεια είναι πως δεν κινήθηκε ούτε μονότονα, ούτε έβγαλε από κανέναν μια ξύλινη γλώσσα που δεν είναι χρήσιμο για κανέναν.

Πέρα από τις ειδήσεις που προέκυψαν, μεταγραφικά και μη, εγώ θα σταθώ σε μια κουβέντα του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΦΗ που χαρακτηρίζει, θα έλεγα, το μοτίβο της επόμενης χρονιάς. Είναι “ευκαιρία” για τον ΟΦΗ το φετινό καλοκαίρι. Και η αλήθεια είναι πως η ομάδα έχει τις προϋποθέσεις για να έχει μια πολύ καλύτερη χρονιά, σε διάρκεια πρωτίστως, ώστε να πετύχει τον ρεαλιστικό στόχο που είναι η είσοδος στα play offs. Γιατί καλοί και σωστοί οι στόχοι για Ευρώπη, ευρωπαϊκά εισιτήρια αλλά με την Ελλάδα να χάνει ένα πλέον και να υπάρχουν τέσσερις διαθέσιμες θέσεις, όλοι γνωρίζουμε πως αυτό πλέον είναι δύσκολο έως απίθανο. Και έτσι όπως είναι τα πράγματα, περισσότερο ρεαλιστικό είναι για μια ομάδα (και κατ’ επέκταση για τον ΟΦΗ) να διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω κυπέλλου (με λίγη τύχη βέβαια στις κληρώσεις) παρά μέσα από το πρωτάθλημα.

Άλλωστε αποδείχθηκε και την προηγούμενη σεζόν πως όποιος λέει μεγάλα λόγια, σε άλλες γειτονιές και όχι για τον ΟΦΗ, στο τέλος φτάνει να πνιγεί από αυτά και όχι να τα κάνει πράξη. Ο ΟΦΗ σαφώς και έχει φέτος μια βάση (προπονητής, κορμός, σταθερές στο ρόστερ) αλλά εδώ θα θυμίσω πως αυτά τα χαρακτηριστικά τα διέθετε και πέρυσι αλλά εν τέλει δεν κατάφερε να τα κεφαλοποιήσει. Φέτος λοιπόν δεν επιτρέπεται να μην το κάνει γιατί και τον προπονητή που θα τον καθοδηγήσει έχει και έναν πολύ σοβαρό πυρήνα παικτών που μπορεί να πατήσει πάνω του και επιθετικό έχει που δεν έψαχνε τα προηγούμενα χρόνια και οι μεταγραφές του Ιανουαρίου θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο Ηράκλειο και η ΠΑΕ είναι πρόθυμη να κάνει την υπέρβαση αν χρειαστεί σε μεταγραφικό επίπεδο.

Όλα αυτά ισχύουν στις 24 Μαΐου γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά στο ποδόσφαιρο πως τα δεδομένα αλλάζουν όχι μόνο μέρα με την μέρα αλλά ώρα με την ώρα. Η κουβέντα με τον Λυσάνδρου μου έδωσε να καταλάβω (και νομίζω όχι σε μένα μόνο) πως στον ΟΦΗ ξέρουν τι θέλουν και τις απαντήσεις, στα δικά τους ερωτήματα, τις έχουν. Χρόνος υπάρχει άπλετος, υπάρχει ένα οργανόγραμμα στο ποδοσφαιρικό τμήμα που τηρείται και κατά συνέπεια όλοι περιμένουν φέτος να δουλέψουν τα πάντα ρολόι.

Οι προσδοκίες του κόσμου, είναι απολύτως φυσιολογικό, να βρίσκονται στο hype έπειτα από μια χρονιά που δεν θεωρήθηκε πετυχημένη, κάθε άλλο – όταν τον περασμένο Νοέμβρη εκείνη ήταν τελευταία – ωστόσο εκείνος συνεχίζει να πιστεύει πως το φετινό καλοκαίρι θα είναι παντελώς διαφορετικό και όχι άδικα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

8 σχόλια

  1. Μανώλη, θέλω μια χάρη.

    Μπορείς, σε παρακαλώ, να γράψεις για μία από τις επερχόμενες μεταγραφές το “ΜΠΑΜ ο ΟΦΗ με…” ή “ΒΟΜΒΑ με τον τάδε ο ΟΦΗ” που τόσο μου αρέσει;

    Εξάλλου, κάθε χρόνο φέρνουμε παίκτες με βιογραφικάρες, που πραγματικά αξίζουν έναν τίτλο που να αφορά σε…εκρηκτικά μέσα πολέμου!

    #ΠιστόςΣουΑκόλουθοςΠουΔενΠιστεύειΠοτέΟτιΓράφειςΣανό -4- Heraklion Club

  2. Κάθε χρόνο τα ίδια & τα ίδια γράφουμε & λέμε. Σωστός σχεδιασμός, σωστός & έγκαιρος προγραμματισμός, στοχευμένες μεταγραφές & αποδεσμεύσεις στην ώρα τους, σωστή προετοιμασία με το 80% τουλάχιστον του ρόστερ & με προοπτική να έχει ολοκληρωθεί πριν την έναρξη του πρωταθλήματος & με στόχο τα play off. Στο τέλος καταλήγουμε να παλεύουμε στα play out να πλασαριστουμε σε μια θέση εκτός της ζώνης του υποβιβασμού. Έλεος πια! Νισάφι! Ας σοβαρευτούμε λίγο. Μας έχουν πάρει χαμπάρι…

  3. Εγώ θα πω ένα και μόνο πράγμα….. τι θα είχε γίνει αν ο οδηγός έπεσε από την αρχή του πρωταθλήματα, όπως έπαιξε μετά το μουντιάλ;;;;;…..

  4. Εγώ θα πω ένα και μόνυο πράγμα….. τι θα είχε γίνει αν ο ΟΦΗ έπαιζε από την αρχή του πρωταθλήματα, όπως έπαιξε μετά το μουντιάλ;;;;;…..

    1. και τι θα γινοταν αν συνεχιζε να παιζει οπως επαιζε πριν το Μουντιαλ;;

  5. Το μόνο που μου δίνει αισιοδοξία, είναι ότι έχουμε σοβαρό προπονητή.. Η επιτυχία της ομάδας κρίνεται από τη συμμετοχή της στα πλέι οφ.. Για Ευρώπη είναι αδύνατον, εκτός αν γίνει κάνα θαύμα στο κύπελο, πιυ δεν πρόκειται.. Για τη νέα σαιζόν λοιπόν, επιτυχία θα είναι τα πλέι οφ και η τετράδα στο κύπελο η ένα απ τα δύο.

    1. Άποψη μου δεν τίθεται θέμα “υπερβασης” και επιτυχημένης χρονιάς εάν δεν κυνηγήσει σοβαρά η ομάδα την Ευρώπη και να είναι ανταγωνιστική με τους “μεγάλους”.

      Διαφορετικά ας απαντήσει κάποιος, τι διαφορετικό από αυτό που έγινε φέτος θα υπάρχει του χρόνου?

      Δεν θέλω απάντηση το κύπελλο, γιατί το ξέρουμε για να έχουμε ελπίδες χρειάζεται ιδιαίτερα ευνοϊκή κλήρωση και οι πιθανότητες να συμβεί (να σπάσει καμια γριά το πόδι της) είναι απειροελάχιστες.

      1. Για να γίνει ανταγωνιστική με τους μεγάλους, αργεί ακόμη η ομάδα.. Οπότε, μια απ τα ίδια.. Και στα πλέι οφ να μπαίνουμε, μόνιμα έκτοι θα βγαινουμε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

seventeen − three =